ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Neradna nedjelja za trgovce u BiH je i dalje san

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Neradna nedjelja za trgovce u BiH je i dalje san - Page 2 Empty Re: Neradna nedjelja za trgovce u BiH je i dalje san

Post by jastreb 5/11/2019, 21:43

Ostavimo malo po strani BIH,iako su oni glavna tema.

Pogledajmo malo okolo sebe.

Nedjelja,je,koliko ja vidim,i kako ja to doživljavam,postao jedan suvišan dan,kojeg bi kapitalisti i "poslodavci" najradije ukinuli. Nedjelja im je smetnja.

"Poslodavci" čak i jadne bauštelce iz Bosne tjeraju na rad nedjeljom,a oni bidni ,ne žele im se suprostavljati,na to pristaju,čak i bez nedjeljne naknade koja jasno stoji u ugovoru.

A onda za to krivim i druge radnike koji ne bi radili nedjeljom,jer taj dan (pošto rade druge dane u tjednu) moraju ići u šoping. I onda opet poslodavci nekako popuštaju radnicima,ali drugi poslodavci onda tumače kako je nedjelja dan u kojem se najviše kupuje.

Ne poštuje se više ni radno vrijeme,a kamo li nedjelja. Kapitalizam,to ti je. I još ako je ovaj balkanski...

jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Neradna nedjelja za trgovce u BiH je i dalje san - Page 2 Empty Re: Neradna nedjelja za trgovce u BiH je i dalje san

Post by epikur37 5/11/2019, 21:43

Noor wrote:
mortal wrote:
Noor wrote:Zamisli da ti pozli u nedjelju, padnes, raspalis glavom i ostanes ležat, tvoji zovu hitnu, a govorni automat ti kaže danas ne radimo, dođite sutra, ili  provale ti u kucu dok si na nedeljnoj misi, pozoves policiju, a nitko ne diže telefon

Znači, sve ovo sto si navela su nužne stvari...ali trgovci?! ej...pa po meso, salatu, omeksivač, cif, brašno, krumpir, kruh i mlijeko mozes i u subotu, samo trebas razmisljati i biti organizirana
u tom i je stvar što ne mogu svi
treba razumjeti današnji ubrzani tempo, masu obaveza
masu puta ne znaš ni koji je dan
lako je onima kojima vikend počinje petkom
subotu sve stignu
što je s ostalima ??
pa tempo je ubrzan, i sama sam razapeta između obaveza i vikend mi je za nabavku, ali evo...na same Sesvete sam bila popodne u Plodinama i gledam te žene koje i na taj dan rade od jutra i mislim si kad si napravila obiteljski rucak, kad ces s obitelji na groblje :(
sjecam se kad je i kod nas bila nedjeljom zabrana rada za usluzne djelatnosti...ispocetka mi je bilo tesko priviknut se, al s vremenom sam naucila te stvari planirati i organizirat se

Epi je u pravu, nedjeljom samo interventne slutbe

Ma nije samo zbog tih žena i muških što rade u dućanima nego zbog mene...jer dok god oni rade ja svoje vrijeme planiram u neki posao ili kupovinu. Uvijek nešto iskoči.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by immortal 5/11/2019, 21:43

Noor wrote:
mortal wrote:
Noor wrote:Zamisli da ti pozli u nedjelju, padnes, raspalis glavom i ostanes ležat, tvoji zovu hitnu, a govorni automat ti kaže danas ne radimo, dođite sutra, ili  provale ti u kucu dok si na nedeljnoj misi, pozoves policiju, a nitko ne diže telefon

Znači, sve ovo sto si navela su nužne stvari...ali trgovci?! ej...pa po meso, salatu, omeksivač, cif, brašno, krumpir, kruh i mlijeko mozes i u subotu, samo trebas razmisljati i biti organizirana
subotu sve stignu
što je s ostalima ??
pa tempo je ubrzan, i sama sam razapeta između obaveza i vikend mi je za nabavku, ali evo...na same Sesvete sam bila popodne u Plodinama i gledam te žene koje i na taj dan rade od jutra i mislim si kad si napravila obiteljski rucak, kad ces s obitelji na groblje :(
sjecam se kad je i kod nas bila nedjeljom zabrana rada za usluzne djelatnosti...ispocetka mi je bilo tesko priviknut se, al s vremenom sam naucila te stvari planirati i organizirat se

neka bude kako odluče

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Noor 5/11/2019, 21:44

mortal wrote:zamisli ovo .. liječnik ide nedjeljom na dežurstvo.. gablec.. ide si kupiti nešto slatko u trgovinu... NE RADI???
liječnik s 6 godina faksa radi a ne može u trgovinu jer ovaj s pkv ili večernjom školom kakve često zapošljavaju nemre dojti na posel jer se tako izborio za sebe ..
ali lijecnik radi jer dođu bolesni, ne svojom voljom...a trgovac bi trebao raditi jer je netko jucer zaboravio kilu mandarina
Pa, ne ide to
Lijecnik na dežurstvu ima pravo otici i doma na rucak, veceru...

2017-10-06

Back to top Go down

Post by immortal 5/11/2019, 21:45

epikur37 wrote:
Noor wrote:
mortal wrote:

subotu sve stignu
što je s ostalima ??

Ma nije samo zbog tih žena i muških što rade u dućanima nego zbog mene...jer dok god oni rade ja svoje vrijeme planiram u neki posao ili kupovinu. Uvijek nešto iskoči.
onako bi bio miran :-D
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Noor 5/11/2019, 21:49

epikur37 wrote:
Noor wrote:
mortal wrote:

subotu sve stignu
što je s ostalima ??

ja sam empaticna, meni je zbog ljudi..
evo, danas lije kisa ko luda, pljušti svom snagom, a mojih 5 gradilista rade, blato do riti, na jednom od njih betonaža u tijeku, pumpe, mikseri, ljudi mokri do gole kože...nazovem inzenjera gradilista i pitam jel to bas nuzno, daj ih zaustavi i raspusti...kaze on, a ne..nece betonu biti nista zbog kise, na ljude nije ni pomislio :/

2017-10-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/11/2019, 21:59

mortal wrote:
RayMabus wrote:
mortal wrote:
RayMabus wrote:
mortal wrote:zamisli ovo .. liječnik ide nedjeljom na dežurstvo.. gablec.. ide si kupiti nešto slatko u trgovinu... NE RADI???
liječnik s 6 godina faksa radi a ne može u trgovinu jer ovaj s pkv ili večernjom školom kakve često zapošljavaju nemre dojti na posel jer se tako izborio za sebe ..
Rade benzinske pumpe 24 sata non stop.
heh pa i tamo rade trgovci
ili se oni zovu pumpaši
Da samo šta i onako moraš bit otvoren i po noći ( ako je prometna zona ) da ne ostane tko bez goriva. Pumpe su pumpe. 

Meni je svejedno oće li ili neće radit trgovine nediljom , ja samo znam da će im i ove godine iz te BiH uteć pedeset tisuća ljudi pa će onda tražit radnu snagu povećalom pa će ti isti poslodavci doć u situaciju da će morat dignit plaće pa tko digne imat će radnika a tko ne nek se snalazi.
vani traže druge struke, trgovaca slabo
bilo koji posao vani ne može se mjeriti s trgovinom kod nas ili BiH
mislim da je kod nas uvijek lakše , bar poslije posla dođeš u svoj dom
vani si kao rob
Da , samo kad ti iseli pedeset tisuća ljudi svake godine onda nema više radnika a trgovine se onda bore kako privući nove pa fino diži plaću.

Kapitaliste najbolje okrpit po đepu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/11/2019, 22:37

Rad nedjeljom u trgovinama nema nikakvu ekonomsku ispaltivost a loše se održava na socijalnu politiku kreiranja obitelji. Pošto je nekakva glad za profitom postala bitnija od socijološke politike kreiranja obitelji onda idemo ovako : iseljavanje i pad nataliteta pa fino diži plaće pa manje ostane za plave kuverte kojima trgovački lanci podmazuju razno razne inspektore i političare.

Pa onda fino niska nezaposlenost i još nešto : krah nataliteta.

Pa će sad fino upravo ta država izvadit pare i plaćat veće porodiljne naknade tako da nitko neće zaradit ni kune profita tu na kraju.

https://net.hr/danas/hrvatska/talijanska-vlada-ce-ukinuti-rad-nedjeljom-u-trgovackim-centrima-to-unistava-nase-obitelji-sto-bi-hrvatska-trebala-uciniti/

Od BiH ne očekujem ništa al od Italije da jer :

Neradna nedjelja za trgovce u BiH je i dalje san - Page 2 Italy-population-pyramid-2016
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/11/2019, 22:55

Vijest od jučer :

https://www.google.com/amp/s/dnevnik.hr/amp/vijesti/hrvatska/vlada-povecava-rodiljne-naknade-za-drugih-sest-mjeseci---581827.html

Tako je. Vadi pare.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/11/2019, 23:04

I sad jedno pitanje a vrlo je očito i logično : ako ti imaš 180 tisuća ljudi zaposlenih u trgovini a većina toga su žene a istodobno želiš da iste rađaju troje četvero djece......sad čemo malo pauzirat jel ovo je nekome teško shvatit......sad ćeš fino ulupavat ogromne pare u natalitet sve dok profit od zarade rada nedjeljom koje nema jer je već dokazano da to nema nikakvu ekonomsku isplativost ne bude manji od love koju ćeš ulupat u porodiljne naknade.

Pa ti vidi jer se tu ne radi o nedilji nego konzumerizmu , potrošačko društvo protiv socijalne obiteljske politike.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 5/11/2019, 23:18

U Titino doba je to vako bilo organizirano.... :starac

Nedjeljom je (tada je moj gradic brojao oko 15000 dooša) radio po jedan ducan,i to od 07.00-12.00,od ukupno dva trgovacka "lanca",Sava i Posavina..svake nedilje se mjenjao drugi ducan..

Dakle,tada su bili pametniji..i trgovine su bile otvorene,svake nedjelje druga,a to se vise zvalo dezurstvo..

dakle, ugradu su bile nediljom otvorena samo dva ducana,ostali zatvoreni..Ponude je bilo potrosacima,ali nisu svi radili,a kome je bas prifalilo,mogao je potegnuti do njih..
fukovi siti,a ofce na broju..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/11/2019, 23:28

To je bilo u socijalizmu. Danas smo u kapitalizmu i trgovački lanci su privatni. Kao što rekoh iseljavanje pa fali radnika pa diži plaće pa ostane manje za plave kuvertice za podmićivanje razno raznih inspektora i političara pa tko ne digne plaće neće nać radnika pa onda fino diži porodiljne naknade pa gledaj oće li se šta prominit ili ćeš shvatiti da ako nešto mora rodit troje četvero djece triba nedilju slobodnu.

No to je proces koji traje jer se nitko ne odriče profita sve dok ga ne pritegne s druge strane da to više nije profit.

Ajmo sad malo pravac Austrija za dva miseca a ovi u saboru nek pljunu 480 miljona kuna jer je to cifra ako želiš povećat porodiljne naknade za tisuču kuna u godini dana za 40 tisuća djece koliko oćeš da ti se rađa u Hrvatskoj.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 5/11/2019, 23:32

kakogod,Longi,ja bih i subotu proglasio neradnim danom...Ako ja ne radim subotom i nediljom,zasto svi to ne bi mogli..??? lol! lol! lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/11/2019, 23:34

ljeti kada je sezona, nitko te ne pita jeli nedjelja, ili dan državnosti ili dan pobjede nad antifašistima(95) ili dan antifašizma.. i bolje da je tako.. treba ubrati lovu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 5/11/2019, 23:35

Oni koji rade mozgom,ne rade niti subotom.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/11/2019, 23:36

Ja ne bi ništa. Pustimo tržište da radi svoje. Uskoro će krahirat natalitet al za stvarno jer dolaze generacije kojih je brojčano manje a manje mama = manje beba.

Očito.

Neradna nedjelja za trgovce u BiH je i dalje san - Page 2 Croatia-population-pyramid-2016
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/11/2019, 23:36

pismejker wrote:Oni koji rade mozgom,ne rade niti subotom.. :cleanteeth
Ja ne radin nikako. Koji sam ja IQ ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/11/2019, 23:40

AssadNaPodmornici wrote:ljeti kada je sezona, nitko te ne pita jeli nedjelja, ili dan državnosti ili dan pobjede nad antifašistima(95) ili dan antifašizma.. i bolje da je tako.. treba ubrati lovu
Da. Kod nas je više pitanje zašto rade onih pola godine nediljon dok nije sezona kad  je nepotrebno i potpuno protuproduktivno za socijalnu obiteljsku politiku ?

Last edited by RayMabus on 5/11/2019, 23:41; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eroo 5/11/2019, 23:40

Moj susjed, majstor, bi običavao reći da 3 dana prije nedjelje
i 3 dana poslije nedjelje ima zatvoreno, a nedilju posvećuje Bogu.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 5/11/2019, 23:41

RayMabus wrote:
pismejker wrote:Oni koji rade mozgom,ne rade niti subotom.. :cleanteeth
Ja ne radin nikako. Koji sam ja IQ ?

Ispod 160 nikako.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by immortal 6/11/2019, 11:25

RayMabus wrote:Vijest od jučer :

https://www.google.com/amp/s/dnevnik.hr/amp/vijesti/hrvatska/vlada-povecava-rodiljne-naknade-za-drugih-sest-mjeseci---581827.html

Tako je. Vadi pare.
za čiju to djecu??
Hrvati veliki dio iselili
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics