U Bosni je zaboravljen i sudi mu se za zlostavljanje, u Hrvatskoj drži gaže
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
U Bosni je zaboravljen i sudi mu se za zlostavljanje, u Hrvatskoj drži gaže
Sa Halidom sam se upoznala 2015. u Australiji na njegovom koncertu, bili smo u emotivnoj vezi tokom koje sam mu pozajmila više od 20.000 maraka, a kada sam tražila svoje pare nazad nastao je pakao, izjavila je Sonia Bašić.
Pogledajte emisiju koja je objavljena u Australiji o Halidu Muslimoviću
Australka tvrdi da ju je opljačkao Halid Muslimović: Evo šta on kaže
Ona je tokom današnjeg svjedočenja u Osnovnom sudu u Banjoj Luci zatražila od suda da najstrožije kazni Halida Muslimovića u skladu sa zakonom koji važe u BiH, piše Srpskainfo.
Prema optužnici banjalučkog tužilaštva Muslimović je u julu prošle godine nakon koncerta u Kozarcu brutalno pretukao Bašićevu sa kojom je bio u emotivnoj vezi.
U potresnom svjedočenju Bašićeva je do detalja ispričala šta se dešavalo kobne noći.
Na Halidov koncert u Kozarcu došla je 27. jula prošle godine kako bi dogovorili vraćanje više od 20.000 KM novca koji je posudila Muslimoviću. Kritične večeri zatražila je od Muslimovića da je nakon koncerta odveze do taksi stanice kako bi se vratila u Banja Luku.
Dok su se vozili pitala je Halida kada će joj vratiti njen novac. Muslimović se zaustavio na lokalnoj benzinskoj pumpi, a nakon pitanja o novcu, dodao gas i krenuo prema Banjaluci.
"Vozio je kao manijak, 140, 150 kilometara na čas. Ponovo sam ga pitala za pare, a on je počeo psovati džamiju, udarati šakom od volan, a zatim je udario i mene koja sam sjedila na mjestu suvozača", prisjetila se kritične večeri Bašićeva.
U trenucima koji će uslijediti, Muslimović je nakon divljačke vožnje zaustavio svoj „pežo“ pored magistralnog puta, izašao napolje, te uhvativši je za kosu izbacio Bašićevu iz auta.
Sonia je ispričala da je pukom srećom u padu izbjegla udarac glavom od kamen. Nakon što je uspjela doći do auta, Halid ju je dočekao i udario šakom u glavu, a ubrzo je ubacio u auto i nastavio prema Banjaluci.
"Vozio je kao manijak", dodala je Sonia.
Kada su došli u Banjaluku ispred zgrade u kojoj Bašićeva iznajmljuje stan, Muslimović je, kako navodi ona, izbacio iz auta i otišao.
Podsjećamo, Halid Muslimović je ovako za naš portal prokomentirao njene navode:
„Ja sam čist kao suza. To je laž, manipulacija i ucjena. Čekam da suđenje počne, sve ću dokazati“, kazao je kratko Muslimović za Radiosarajevo.ba.
"Što laže, to će je koštati. To će sve sud da riješi na kraju. Žena izmišlja cifre, a sud će donijeti zadnju", dodao je na kraju.
Pogledajte emisiju koja je objavljena u Australiji o Halidu Muslimoviću
Australka tvrdi da ju je opljačkao Halid Muslimović: Evo šta on kaže
Ona je tokom današnjeg svjedočenja u Osnovnom sudu u Banjoj Luci zatražila od suda da najstrožije kazni Halida Muslimovića u skladu sa zakonom koji važe u BiH, piše Srpskainfo.
Prema optužnici banjalučkog tužilaštva Muslimović je u julu prošle godine nakon koncerta u Kozarcu brutalno pretukao Bašićevu sa kojom je bio u emotivnoj vezi.
U potresnom svjedočenju Bašićeva je do detalja ispričala šta se dešavalo kobne noći.
Na Halidov koncert u Kozarcu došla je 27. jula prošle godine kako bi dogovorili vraćanje više od 20.000 KM novca koji je posudila Muslimoviću. Kritične večeri zatražila je od Muslimovića da je nakon koncerta odveze do taksi stanice kako bi se vratila u Banja Luku.
Dok su se vozili pitala je Halida kada će joj vratiti njen novac. Muslimović se zaustavio na lokalnoj benzinskoj pumpi, a nakon pitanja o novcu, dodao gas i krenuo prema Banjaluci.
"Vozio je kao manijak, 140, 150 kilometara na čas. Ponovo sam ga pitala za pare, a on je počeo psovati džamiju, udarati šakom od volan, a zatim je udario i mene koja sam sjedila na mjestu suvozača", prisjetila se kritične večeri Bašićeva.
U trenucima koji će uslijediti, Muslimović je nakon divljačke vožnje zaustavio svoj „pežo“ pored magistralnog puta, izašao napolje, te uhvativši je za kosu izbacio Bašićevu iz auta.
Sonia je ispričala da je pukom srećom u padu izbjegla udarac glavom od kamen. Nakon što je uspjela doći do auta, Halid ju je dočekao i udario šakom u glavu, a ubrzo je ubacio u auto i nastavio prema Banjaluci.
"Vozio je kao manijak", dodala je Sonia.
Kada su došli u Banjaluku ispred zgrade u kojoj Bašićeva iznajmljuje stan, Muslimović je, kako navodi ona, izbacio iz auta i otišao.
Podsjećamo, Halid Muslimović je ovako za naš portal prokomentirao njene navode:
„Ja sam čist kao suza. To je laž, manipulacija i ucjena. Čekam da suđenje počne, sve ću dokazati“, kazao je kratko Muslimović za Radiosarajevo.ba.
"Što laže, to će je koštati. To će sve sud da riješi na kraju. Žena izmišlja cifre, a sud će donijeti zadnju", dodao je na kraju.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
2018-04-10
Re: U Bosni je zaboravljen i sudi mu se za zlostavljanje, u Hrvatskoj drži gaže
Propao pjevac.
Uostalom vecina Bosnjaka poslije rata nisu ni sjena onoga sto su bili u Jugi.
Kemal, Semsa, Jasmin, Esad Plavi...
A ono sto su iznjedrili poslije rata nije vrijedno spomena Hakala(!!!) ,Hule, Hazre, Šike...
Jedine svjetle tocke su Beslic i N.postar.
A ono sto su iznjedrili poslije rata nije vrijedno spomena Hakala(!!!) ,Hule, Hazre, Šike...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
2014-04-22
jastreb wrote:Propao pjevac.
Sada regionom drmaju Jala i Buba.
Inače da, lik je propao. No u HR izgleda prolazi sve, samo da je cajka ...
2018-04-10
Glavno da su iz 'obećane zemlje', makar i muje...jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
T.- Posts : 17557
2014-04-14
jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
Pa recimo u nekom mekšem popu Dženan Lončarević je regionalno uspio, a upravo se je bazirao u Beogradu. I nema oko toga problema u Bosni ( lik je iz Pazara)
2018-04-10
Pa o Muslimanima i pričam.T. wrote:Glavno da su iz 'obećane zemlje', makar i muje...jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
Primjećuje se da dok su se držali Srba,onda su žarili i palili Jugom.
Recimo Šemsa i Kemal dok su pjevali u JV. Bili su neprikosnoveni.
E onda za vrijeme rata odu pjevat s nekim bošnjačkim orkestrima i tekstopiscima i propadnu.
Ovi koji su ostali sa Srbima i u Srbiji su i dalje jaki.
2014-04-22
E da,ni tu nisi u pravu.T. wrote:Glavno da su iz 'obećane zemlje', makar i muje...jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
Bosanski Srbi su tu najjači. Znači Srbi iz Bosne,ne iz Srbije. Mile Kitić, Mitar Mirić, Seka Aleksić,Indira Radić, Baja Mali Knindža, Nedeljko Bajić-Baja,braća Matić, Miloš Bojanić,Marinko Rokvić,Bora Drljača...
2014-04-22
jastreb wrote:Pa o Muslimanima i pričam.T. wrote:Glavno da su iz 'obećane zemlje', makar i muje...jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
Primjećuje se da dok su se držali Srba,onda su žarili i palili Jugom.
Recimo Šemsa i Kemal dok su pjevali u JV. Bili su neprikosnoveni.
E onda za vrijeme rata odu pjevat s nekim bošnjačkim orkestrima i tekstopiscima i propadnu.
Ovi koji su ostali sa Srbima i u Srbiji su i dalje jaki.
Brena upravo rasprodala arenu ZG, izgleda da bi mogla i dvaput rasprodati ...
2018-04-10
Evo Brena je zivi dokaz.
2014-04-22
Sonja Bašić, bivša partnerka pjevača Halida Muslimoviću, iznijela je danas u Osnovnom sudu u Banjoj Luci potresno svjedočenje o napadu koji se dogodio u julu prošle godine, za koji se pjevaču sudi.
- Plašila sam se za život - kazala je Bašić.
Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozare ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom momentu je zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda opet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta.
Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je: "Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati". Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina.
Upitan danas da li je shvatio optužnicu, Muslimović je rekao: "Dobro je napakovana".
Bašić je danas tokom svjedočenja ispričala da su u vezu ušli 2015. godine, te da je to u početku bila emotivna, a kasnije "poslovna veza".
Govorila je o tome da su u početku zajedno turistički putovali i da je sve bilo uredu, ali su se kasnije svađali oko novca.
- Nisam to više mogla tolerisati. Sve njegove finansijske obaveze sam izvršavala - dodala je.
Govorila je i o tome kako su u početku imali dogovor da će joj vratiti novac, te da je kao osiguranje založio kuću u Vogošći, ali je nekoliko dana prije napada saznala da ju je prepisao na kćerku. Izjavila je i da joj je on obećao da će joj uplatiti oko 22.500 maraka na njen račun.
Govoreći o kritičnom događaju, Bašić je kazala kako je te večeri došla na Muslimovićev koncert u restoranu "Stara bašta" u Kozarcu.
- Čim je ušao, vidjela sam da je ljut i nervozan. Igrao se na telefonu kao i uvijek i onda otišao na binu da pjeva - rekla je Bašić.
Nakon koncerta krenuo je da ju odveze do taksi stanice i tu je počela svađa oko novca koji joj nije vratio.
- Počeo je da mi psuje majku, džamiju, govorio je j**** te svako ko te poznaje - ispričala je svjedok.
Zatim je kazala kako ju je udario u usta vanjskim dijelom dlana, onda zaustavio vozilo i počeo za kosu izvlačiti napolje.
- Gurnuo me, pala sam i osjetila kako sam udarila u predjelu kuka u kamen. Počela sam da se derem i plačem. Malo je falilo da glavom udarim i sada ne bih bila ovdje - kazala je Bašić.
Ispričala je i da ju je udario šakom u bradu i da je tada umalo pala u nesvijest.
Fotografije koje je objavila Bašić sa povredama za koje tvrdi da joj je nanio Muslimović
U povratku ka Banjoj Luci vozio je oko 150 na sat, a Bašić je kroz suze rekla da je "gledala kako da spasi život".
Kada su stigli u Banju Luku, izbacio ju je iz auta sa njenim stvarima.
- Ležala sam tu i pokušalavala se sastaviti, ali i skupiti stvari iz torbe i sklopiti telefon - dodala je.
Kada je ušla u stan, u strahu je zaključala, a kasnije je svojoj advokatici poslala fotografije povreda. Zajedno s njom otišla je u bolnicu i policiju.
- Nikada se nije izvinio. Što se tiče krivičnog kažnjavanja, tražim ono što je najmoćnije i što je po pravilu i pravdi u ovoj zemlji - zaključila je Bašić.
- Plašila sam se za život - kazala je Bašić.
Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozare ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom momentu je zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda opet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta.
Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je: "Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati". Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina.
Upitan danas da li je shvatio optužnicu, Muslimović je rekao: "Dobro je napakovana".
Bašić je danas tokom svjedočenja ispričala da su u vezu ušli 2015. godine, te da je to u početku bila emotivna, a kasnije "poslovna veza".
Govorila je o tome da su u početku zajedno turistički putovali i da je sve bilo uredu, ali su se kasnije svađali oko novca.
- Nisam to više mogla tolerisati. Sve njegove finansijske obaveze sam izvršavala - dodala je.
Govorila je i o tome kako su u početku imali dogovor da će joj vratiti novac, te da je kao osiguranje založio kuću u Vogošći, ali je nekoliko dana prije napada saznala da ju je prepisao na kćerku. Izjavila je i da joj je on obećao da će joj uplatiti oko 22.500 maraka na njen račun.
Govoreći o kritičnom događaju, Bašić je kazala kako je te večeri došla na Muslimovićev koncert u restoranu "Stara bašta" u Kozarcu.
- Čim je ušao, vidjela sam da je ljut i nervozan. Igrao se na telefonu kao i uvijek i onda otišao na binu da pjeva - rekla je Bašić.
Nakon koncerta krenuo je da ju odveze do taksi stanice i tu je počela svađa oko novca koji joj nije vratio.
- Počeo je da mi psuje majku, džamiju, govorio je j**** te svako ko te poznaje - ispričala je svjedok.
Zatim je kazala kako ju je udario u usta vanjskim dijelom dlana, onda zaustavio vozilo i počeo za kosu izvlačiti napolje.
- Gurnuo me, pala sam i osjetila kako sam udarila u predjelu kuka u kamen. Počela sam da se derem i plačem. Malo je falilo da glavom udarim i sada ne bih bila ovdje - kazala je Bašić.
Ispričala je i da ju je udario šakom u bradu i da je tada umalo pala u nesvijest.
Fotografije koje je objavila Bašić sa povredama za koje tvrdi da joj je nanio Muslimović
U povratku ka Banjoj Luci vozio je oko 150 na sat, a Bašić je kroz suze rekla da je "gledala kako da spasi život".
Kada su stigli u Banju Luku, izbacio ju je iz auta sa njenim stvarima.
- Ležala sam tu i pokušalavala se sastaviti, ali i skupiti stvari iz torbe i sklopiti telefon - dodala je.
Kada je ušla u stan, u strahu je zaključala, a kasnije je svojoj advokatici poslala fotografije povreda. Zajedno s njom otišla je u bolnicu i policiju.
- Nikada se nije izvinio. Što se tiče krivičnog kažnjavanja, tražim ono što je najmoćnije i što je po pravilu i pravdi u ovoj zemlji - zaključila je Bašić.
2018-04-10
indira radic?jastreb wrote:E da,ni tu nisi u pravu.T. wrote:Glavno da su iz 'obećane zemlje', makar i muje...jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
Bosanski Srbi su tu najjači. Znači Srbi iz Bosne,ne iz Srbije. Mile Kitić, Mitar Mirić, Seka Aleksić,Indira Radić, Baja Mali Knindža, Nedeljko Bajić-Baja,braća Matić, Miloš Bojanić,Marinko Rokvić,Bora Drljača...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
jbg mora se upucavati..jos malo pa ce tamo preselitT. wrote:Glavno da su iz 'obećane zemlje', makar i muje...jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic il ce tamo preseliti Jasar.
2015-09-08
Moze bit i govno, al ako je srpsko...mmmmT. wrote:Glavno da su iz 'obećane zemlje', makar i muje...jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
da ima koji šipac među tim pevaljkama i on bi mu srcu prirastaoNoor wrote:Moze bit i govno, al ako je srpsko...mmmmT. wrote:Glavno da su iz 'obećane zemlje', makar i muje...jastreb wrote:Naravno da tu nisam mislio na muslimane iz Srbije koji su uvijek u vrhu. Sinan, Saban,Seki Turkovic ili Jasar.
Vidi se da se uopće ne kužite u folk estradu.
Evo,Hektorović koji se u to razumije,nije niti jedan moj post ovdje demantirao.
2014-04-22
Hector nije mjerilo...kad koji mujo najebe on otvara sampanjac...lijepo ti je norka objasnila
2015-09-08
jastreb wrote:Vidi se da se uopće ne kužite u folk estradu.
Ne razumijem se ja u folk estradu, niti to slušam, nego pratim medijski.
2018-04-10
Norka je forumski Zdravko Tomac.vuksadinare wrote:Hector nije mjerilo...kad koji mujo najebe on otvara sampanjac...lijepo ti je norka objasnila
2014-04-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dali Kolinda pijana drži govore,kao što se govori u Hrvatskoj?
» CIA donijela slobodu Hrvatskoj, Bosni i Kosovu
» Kolaps zdravstvenog sustava u Srednjoj Bosni: Samo jedan internist nije zaražen u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“
» Momak rođen u Bosni, emigrirao u Njemačku(sve 5) i ... onda se u Hrvatskoj uhljebio preko HDZa na državnu sisu i ne radi kurca i troši pare
» Sud je tu da sudi i ne da se bavim politikom
» CIA donijela slobodu Hrvatskoj, Bosni i Kosovu
» Kolaps zdravstvenog sustava u Srednjoj Bosni: Samo jedan internist nije zaražen u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“
» Momak rođen u Bosni, emigrirao u Njemačku(sve 5) i ... onda se u Hrvatskoj uhljebio preko HDZa na državnu sisu i ne radi kurca i troši pare
» Sud je tu da sudi i ne da se bavim politikom
Page 1 of 2