Dnevnik Dijane Budisavljević
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Dnevnik Dijane Budisavljević
Tu malu srpčad je trebalo ostavit da baulja po Kozari ne ih dovlačit u Hrvatsku i opterečivat hrvatske obitelji s njima.
Da su ih ostavili tamo gdje su bili danas nitko po tim ljudima ne bi srao.
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
PA dobro, šta očekivati od jednog ustaškog govneta ko što si ti...danni1 wrote:Tu malu srpčad je trebalo ostavit da baulja po Kozari ne ih dovlačit u Hrvatsku i opterečivat hrvatske obitelji s njima.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Da spašava djecu?Ringo10 wrote:PA dobro, šta očekivati od jednog ustaškog govneta ko što si ti...danni1 wrote:Tu malu srpčad je trebalo ostavit da baulja po Kozari ne ih dovlačit u Hrvatsku i opterečivat hrvatske obitelji s njima.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Opet se pocelo zakuhtakavat.
Šta se počelo zahuktavati.Maggie19 wrote:Opet se pocelo zakuhtakavat.
Ovdje određeni likovi relativiziraju i opravdavaju civilizacijsku sramotu i najgori i najdovratniji zločin koji se može zamisliti i to predstavljaju kao hrvatstvo.
Da je to samo po forumu ne bi bio problem ali to je općeraširena praksa u hrvatskom društvu.
Ako je to HRVATSTVO, meni to i takvo hrvatstvo nije potrebno i ja sam ga se odrekao.
Prije svega čovjek i ljudsko biće pa onda sve ostalo.
2015-09-24
Šta je šupčino!?Ringo10 wrote:PA dobro, šta očekivati od jednog ustaškog govneta ko što si ti...danni1 wrote:Tu malu srpčad je trebalo ostavit da baulja po Kozari ne ih dovlačit u Hrvatsku i opterečivat hrvatske obitelji s njima.
Ne valja kad ih pokupe ne valja da ih ostave.
Samo serete bezveze. I ove što su uspjeli spasit ni njih nisu spasili jer su se sažalili nad djecom nego su ih uzeli za male robove.
Pizda vam materina Jugoslavenska.
Lako je shvatiti da si se odrekao, i bez da kazes.Ringo10 wrote:Šta se počelo zahuktavati.Maggie19 wrote:Opet se pocelo zakuhtakavat.
Ovdje određeni likovi relativiziraju i opravdavaju civilizacijsku sramotu i najgori i najdovratniji zločin koji se može zamisliti i to predstavljaju kao hrvatstvo.
Da je to samo po forumu ne bi bio problem ali to je općeraširena praksa u hrvatskom društvu.
Ako je to HRVATSTVO, meni to i takvo hrvatstvo nije potrebno i ja sam ga se odrekao.
Pogledat cu podrobnije temu, ali ne mogu povjerovat da netko zaista odobrava ili potice zrtvu i patnje djece. Bilo cije.
I apsolutno to nije dominantno misljenje u RH. Pa tako ni na forumu.
PogledajMaggie19 wrote:Ringo10 wrote:Šta se počelo zahuktavati.Maggie19 wrote:Opet se pocelo zakuhtakavat.
Pogledat cu podrobnije temu
2015-09-24
Niju u Istri i u Zagorju i Međimurju.Maggie19 wrote:Ringo10 wrote:Šta se počelo zahuktavati.Maggie19 wrote:Opet se pocelo zakuhtakavat.
I apsolutno to nije dominantno misljenje u RH.
Ostalo je katastrofa.
2015-09-24
ti si dete kreten i ako stignem baciti ću zi navilak sijena pa pasi. Da imaš imalo sive mase u glavi ne bi pisao ovakve budalaštine no to si ipsk ti menageru pa ništa nije čudno.pismejker wrote:a zasto se inace "geniju",dovodi itko u sabirne centre u tijeku ratovanja??Naravno,pun si epiteta za druge,a najmanje logičnih argumenata...iz tvojeg pitanja se daje iscitati da su sabirni centri i logori,mjesta uzitka i spasa....kilo mozga,netko rece...tre wrote:ček sad opet se vrtimo u krug, dakle ako ih nisu htjeli spašavati koji su ih kurac dovodili u saborni centar?kaya wrote:moram te ispraviti, nisu ih pronašli nego su im odveli roditelje u njemačke radne logore za što su dobivali naknadu ili su ih ubili pa su ove stavili u "sabirni centar" gdje je mala šansa da ostaneš živ, posebno ako imaš 5 godina. bolest i glad naprave svoje...tre wrote:znači dijana spasila 10 ooo djece iz ustaških ralja koji su tu djecu pronašli i doveli do sabirnih centara(a nisu ih zaklali mamicu im njihovu koljačku, kako se usuđuju da ih ne zakolju kad ringo i srpska ekipa vjeruju da jesu jer je tako rekao drug otac tito i majka partija).Ringo10 wrote:
Ono je strahota. A taj režim je vodila gomila mentalnih bolesnika. Likovi poput Luburića, Artukovića, Kvaternika, Tomića ili onih nižih manijaka poput onog Majstorovića, Gutića i sličnih ...
Pa odakle se taj šljam tada izvukao da mi je samo znati.
Ovaj film je prava blagodat za Hrvatsku.
nego, ako se možeš ti nabacivati s glupostima što ne bi mogao i ja???Oh_Femder wrote:Vidi se da si verziran u 'logici' tipičnog srpskog mitomana. To je tek dokaz da si pravi hrvat, možda čak i veći od Crvenkastog! ;Ptre wrote:znači da je srba bilo u Hrvstskoj preko 6 milijuna kad smo uspjeli samo 2 milijuna potarcati!!Oh_Femder wrote:Nisu ih zaklali ne zato što je ćopavi bravar nešto reko ili nereko, nego zbog onoga što je reko Mile: - Samo jednu trećinu zaklat!tre wrote:znači dijana spasila 10 ooo djece iz ustaških ralja koji su tu djecu pronašli i doveli do sabirnih centara(a nisu ih zaklali mamicu im njihovu koljačku, kako se usuđuju da ih ne zakolju kad ringo i srpska ekipa vjeruju da jesu jer je tako rekao drug otac tito i majka partija).Ringo10 wrote:
Ono je strahota. A taj režim je vodila gomila mentalnih bolesnika. Likovi poput Luburića, Artukovića, Kvaternika, Tomića ili onih nižih manijaka poput onog Majstorovića, Gutića i sličnih ...
Pa odakle se taj šljam tada izvukao da mi je samo znati.
Ovaj film je prava blagodat za Hrvatsku.
danni1 wrote:Tu malu srpčad je trebalo ostavit da baulja po Kozari ne ih dovlačit u Hrvatsku i opterečivat hrvatske obitelji s njima.
Pomozi sirotu na svoju sramotu.
Ringo, imas ozbiljne probleme, a forum ti je najmanji.
Ne znam tko ti je nametnuo taj osjecaj krivnje i teret ustasluka i zlocinstva na ledja.
Kako.bilo, ocito imas potrebu svaki dan dokazivat da nisi ustasa.
Ni Hrvat.
Ok, nisi.
Ali nemas pravo nikoga vrijedjat, ni uopcavat.
Neki od nas nisu isfrustrirani i nemaju nikakvu stigmu zlocinstava povijesti.
Zato sto.ih mi nismo pocinili i ne bismo pocinili.
Ne znam je li tema WW2, ustase, ili film.
Ako je film, a trebao bi biti, onda znas da je dobio Veliku Zlatnu arenu ove godine.
Redateljica je gostovala u "Nedjeljom u 2", kod Stankovica, a reakcije gradjana su odlicne. (Ima tema i na forumu).
To sto neki ne razmisljaju identicno kao ti, ne znace da podrzavaju ubijanja djece i da su im prihvatljive takve sudbine djece, predocene u filmu, cak ni u ratno vrijeme.
I u poslljednjem ratu je nastradalo mnogo djece, na razne nacine, i ne nedostaje empaticnosti ovom narodu.
Pozeljno je otvarati ovakve teme, ali u smislu rasvjetljavanja, osvjestavanja i empatiziranja.
Dodatno jacanje animoziteta, sirenje netrpeljivosti, otvaranje starih rana su nepotrebni.
Samo se poticu novi sukobi.
Sto bismo sad trebali tzv.bosansku djecu u sabirne logore, jer nekima su "bosanci" krivi za sve?!
Razmisli o ovome, molim te.
Btw, film nisam pogledala.
No, budem.
Hvala na preporuci.
:-)
Ne znam tko ti je nametnuo taj osjecaj krivnje i teret ustasluka i zlocinstva na ledja.
Kako.bilo, ocito imas potrebu svaki dan dokazivat da nisi ustasa.
Ni Hrvat.
Ok, nisi.
Ali nemas pravo nikoga vrijedjat, ni uopcavat.
Neki od nas nisu isfrustrirani i nemaju nikakvu stigmu zlocinstava povijesti.
Zato sto.ih mi nismo pocinili i ne bismo pocinili.
Ne znam je li tema WW2, ustase, ili film.
Ako je film, a trebao bi biti, onda znas da je dobio Veliku Zlatnu arenu ove godine.
Redateljica je gostovala u "Nedjeljom u 2", kod Stankovica, a reakcije gradjana su odlicne. (Ima tema i na forumu).
To sto neki ne razmisljaju identicno kao ti, ne znace da podrzavaju ubijanja djece i da su im prihvatljive takve sudbine djece, predocene u filmu, cak ni u ratno vrijeme.
I u poslljednjem ratu je nastradalo mnogo djece, na razne nacine, i ne nedostaje empaticnosti ovom narodu.
Pozeljno je otvarati ovakve teme, ali u smislu rasvjetljavanja, osvjestavanja i empatiziranja.
Dodatno jacanje animoziteta, sirenje netrpeljivosti, otvaranje starih rana su nepotrebni.
Samo se poticu novi sukobi.
Sto bismo sad trebali tzv.bosansku djecu u sabirne logore, jer nekima su "bosanci" krivi za sve?!
Razmisli o ovome, molim te.
Btw, film nisam pogledala.
No, budem.
Hvala na preporuci.
:-)
ma srbo jede govna, nitko ništa nije napisao o ovome što glupavi srbo laprda i vrijeđa cijeli Hrvatski narod.Maggie19 wrote:Lako je shvatiti da si se odrekao, i bez da kazes.Ringo10 wrote:Šta se počelo zahuktavati.Maggie19 wrote:Opet se pocelo zakuhtakavat.
Pogledat cu podrobnije temu, ali ne mogu povjerovat da netko zaista odobrava ili potice zrtvu i patnje djece. Bilo cije.
I apsolutno to nije dominantno misljenje u RH. Pa tako ni na forumu.
Moramo znati šta se sve i zašto događalo. Posebno o tome mora biti informirana
današnja omladina. Ne treba se baviti s onim kako to rade naše komšije, to je njihova stvar.
Pored onoga što treba objasniti zašto smo mi (naši predci) nešto činili, na isti način treba
objasniti i ono što su i zašto činili nama. Dovoljno smo daleko od tih događaja da ih možemo
hladne glave sagledati, a onda i spriječiti sve ono što je dovelo do toga.
Ne obazirite se na Soru i njeno laprdanje...i njoj sličnih.
današnja omladina. Ne treba se baviti s onim kako to rade naše komšije, to je njihova stvar.
Pored onoga što treba objasniti zašto smo mi (naši predci) nešto činili, na isti način treba
objasniti i ono što su i zašto činili nama. Dovoljno smo daleko od tih događaja da ih možemo
Eroo- Posts : 79047
2016-07-22
NEGO NA TEBE nek se obaziruEroo wrote:Moramo znati šta se sve i zašto događalo. Posebno o tome mora biti informirana
Hercegivscki lazni hrvatina i prepredeni muljator
S kojim ja stalno ratujem ovdje
E neces ..lagat ni mazat ovi mladima
Mrs tsmo pod kamen ..
Sora- Posts : 23839
2014-04-29
Tipični "antifašist" izrastao ispod skuta notornih zločinaca.Sora wrote:NEGO NA TEBE nek se obaziruEroo wrote:Moramo znati šta se sve i zašto događalo. Posebno o tome mora biti informirana
Hercegivscki lazni hrvatina i prepredeni muljator
S kojim ja stalno ratujem ovdje
E neces ..lagat ni mazat ovi mladima
Mrs tsmo pod kamen ..
Samo vam treba zabranit javno djelovanje...Doći će i to vrijeme. Nadam se uskoro.
Eroo- Posts : 79047
2016-07-22
Upravo čitam knjigu Jasenovac od Goldsteina.
Saznao sam da je Pavelić pušio neke lagane cigarete imenom "Ustaša".
Onda piše da je tzv masonska grupa koja je zatočena u Jasenovcu(nisu uopće bili masoni),a u kojoj su bili poznati hrvatski intelektualci ,među kojima i Barac,nije uopće dobivala knjige,osim Budakova Ognjišta. Neki su ga i 2 puta pročitali,te su se (kako se radi o drugorazrednom djelu) počeli sprdati na račun toga i jedan drugog nazivati "Milinje moje" i "Rankane moj",kako je u knjizi Budak često opisivao razgovore među nekim likovima.
Onda piše da je tzv masonska grupa koja je zatočena u Jasenovcu(nisu uopće bili masoni),a u kojoj su bili poznati hrvatski intelektualci ,među kojima i Barac,nije uopće dobivala knjige,osim Budakova Ognjišta. Neki su ga i 2 puta pročitali,te su se (kako se radi o drugorazrednom djelu) počeli sprdati na račun toga i jedan drugog nazivati "Milinje moje" i "Rankane moj",kako je u knjizi Budak često opisivao razgovore među nekim likovima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
PA sad... dobro da su oni u logoru imali vremena za čitanje i zajebanciju ...jastreb wrote:Upravo čitam knjigu Jasenovac od Goldsteina.
2015-09-24
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Još malo o A. Stepincu i D. Budisavljević
» Filmski dnevnik forumaša
» Dana Budisavljević javno podržava (NE) MOŽEMO. Evo koliko je novca dao Tomašević njenoj tvrtki.
» dnevnik snova
» Dana Budisavljević javno podržava (NE) MOŽEMO. Evo koliko je novca dao Tomašević njenoj tvrtki.
» dnevnik snova
Page 3 of 7