UDBA ne umire nikad...
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: UDBA ne umire nikad...
samo je jedno pleme, sve ostalo su imitacijea pleme ima svoj trust mozgova, zove se plemensko vijece :Dpismejker wrote:jebate..moramo osnovati vodje Trust mozgova za razna podrucja..Pravna,financijska i ostala,u interesu Plemena,koje ce svoju zahvalu izraziti novcem,jerbo tk oradi mora da mu se plati...
E sad kod kog ce da bude Kasica prasica???
i nijesu placeni , to je posao od casti
da, ja sam se uvijek uzasavao od tijeh koji su se otimali da stite moja pravaaben wrote:£otk@ wrote:T. wrote:'Propust poslodavca i radnika da ugovor o radu sklope u pisanom obliku ne utječe na njegovu valjanost', tako nekako kaže u nekom čl. ZOR-a ...£otk@ wrote:Ugovor o radu MORA biti sklopljen u pisanom obliku, gdje mora stajati opis poslova koje će radnik obavljati i plaća (odredjena ili odrediva).T. wrote:
Jer i usmeni ugovor o radu, iako je zakonom propisana pisana forma, u svrhu zaštite radnika, ipak vrijedi...
Tako da zapravo ima slučajeva da ni nema pisanog ugovora o radu a ipak je sklopljen...
Te i u tom slučaju postoji obveza poslodavca za prijavu radnika na hzzo i hzmo...
Ali, dosta za danas...
Moguć je u komparativnoj praksi usmen ugovor o radu, ali u C.S.A. :)
Ne, štiti se radnika i plaću.
a ča ako radnik ne želi zaštitu?
I ugovori o radu su se prije e zdravstvenog i prije povezivanja hzzo i hzmo morali priložiti uz prijavu, i sada se prilažu uz neke potvrde, nisu oni takva tajna ...za zdravstveno ili mirovinsko ili poreznu..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Leviathan2 wrote:da, ja sam se uvijek uzasavao od tijeh koji su se otimali da stite moja pravaaben wrote:a ča ako radnik ne želi zaštitu?
Kakva zaštita, ugovori se sastavljaju i potpisuju kako bi država mogla leći sa doprinosima, prirezima i porezima na plaću...
I onda kako da ja zaposlim čovjeka na neodredjeno, ili na plaću koju zaslužuje kad mu otfikare 33-50% sa plaće? A čovjek marljiv, stručan, ma svaka majka bi ga za zeta poželjela. :)
Kakva prava, imaš prava da plaćaš državi.
£otk@-
2019-02-12
postoje li još neke organizacije koje ti prodaju zaštitu bez tvog pristanka?
2014-04-16
kaya wrote:I ugovori o radu su se prije e zdravstvenog i prije povezivanja hzzo i hzmo morali priložiti uz prijavu, i sada se prilažu uz neke potvrde, nisu oni takva tajna ...za zdravstveno ili mirovinsko ili poreznu..
Mogu samo o SAD-u.
Tamo su poslovna tajna. Dobiješ tzv. SSN (nešto kao OIB) i obrazac W-2. Ispunjavaš na godišnjoj razini na svoju odgovornost, ali ako IRS nanjuši i dolar viška u rashodima, gotov si (a imaju besprijekoran njuh).
Doslovce idu da ti unište život.
£otk@-
2019-02-12
:) Baš...£otk@ wrote:Leviathan2 wrote:da, ja sam se uvijek uzasavao od tijeh koji su se otimali da stite moja pravaaben wrote:a ča ako radnik ne želi zaštitu?
Kakva zaštita, ugovori se sastavljaju i potpisuju kako bi država mogla leći sa doprinosima, prirezima i porezima na plaću...
I onda kako da ja zaposlim čovjeka na neodredjeno, ili na plaću koju zaslužuje kad mu otfikare 33-50% sa plaće? A čovjek marljiv, stručan, ma svaka majka bi ga za zeta poželjela. :)
Kakva prava, imaš prava da plaćaš državi.
Njih i iz ugovora zanima samo koliko brutto i koliko njima...ovo ostalo ih baš ne interesira...
2015-08-15
aben wrote:postoje li još neke organizacije koje ti prodaju zaštitu bez tvog pristanka?
Komunističke partije nakon revolucije. Najebo si ako zucneš protiv zaštite. :)
A svakog kamatara bi oslobodio pred sudom, bez problema. Kao što i izlaze, uostalom.
£otk@-
2019-02-12
Da, vjerujem.£otk@ wrote:kaya wrote:I ugovori o radu su se prije e zdravstvenog i prije povezivanja hzzo i hzmo morali priložiti uz prijavu, i sada se prilažu uz neke potvrde, nisu oni takva tajna ...za zdravstveno ili mirovinsko ili poreznu..
Mogu samo o SAD-u.
Tamo su poslovna tajna. Dobiješ tzv. SSN (nešto kao OIB) i obrazac W-2. Ispunjavaš na godišnjoj razini na svoju odgovornost, ali ako IRS nanjuši i dolar viška u rashodima, gotov si (a imaju besprijekoran njuh).
Doslovce idu da ti unište život.
2015-08-15
ne znam kako to ide sada kod nas, ali si prije otišao na hzzo i mo i odjavio se. prvo na mo, a onda na hzzo. s obzirom da sam 2018 imao fazu proučavanja rasta biljaka, studijskih putovanja i noćnih izlazaka bio sam odjavljen s mirovinskog, a na burzu se nisam ni prijavio, na hzzo samo prijavio zo kako bi mi dopunsko od unqe bilo pravovaljano. nikakvi ugovori ni bakraći.
kada sam počeo raditi u njemačkoj odmah su obavjestili hzzo, mo i mup. bez ugovora. mo me u rujnu obavjestio da sam prijavljen od siječnja u njemačkoj. vjerovatno su klesali u kamenu za isprint. u njemačkoj nema davanja ugovora na uvid nikome, ni da stan kupuješ. banka je ta koja daje dvoju solventnost.
druga je stvar što banka daje podatke poreznoj, što mora po zakonu.
recimo njemačka ima pun kiki službenih autiju koji su u biti vid isplate radniku veće plaće kako bi se izbjegao porez. topli obrok je isto oblik isplate bez plaćanje poreza. pa te onda firma prijavi u minhenu, a ti u biti radiš u essenu pa ti plaća smještaj koji je prolazna stavka.
pa ti plati po kilometru 30 centi.
tako da i u njemačkoj poslodavci love krivine uz zdušnu pomoć radnika.
kada sam počeo raditi u njemačkoj odmah su obavjestili hzzo, mo i mup. bez ugovora. mo me u rujnu obavjestio da sam prijavljen od siječnja u njemačkoj. vjerovatno su klesali u kamenu za isprint. u njemačkoj nema davanja ugovora na uvid nikome, ni da stan kupuješ. banka je ta koja daje dvoju solventnost.
druga je stvar što banka daje podatke poreznoj, što mora po zakonu.
recimo njemačka ima pun kiki službenih autiju koji su u biti vid isplate radniku veće plaće kako bi se izbjegao porez. topli obrok je isto oblik isplate bez plaćanje poreza. pa te onda firma prijavi u minhenu, a ti u biti radiš u essenu pa ti plaća smještaj koji je prolazna stavka.
pa ti plati po kilometru 30 centi.
tako da i u njemačkoj poslodavci love krivine uz zdušnu pomoć radnika.
2014-12-30
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» PARADOKS U NJEMAČKIM CRKVAMA Nikad manje članova, a nikad više novca
» DUHOVNI KRAH NJEMAČKE CRKVE: Nikad više novca, nikad manje katolika!
» Ljuta Koli:Suljo na koljenima si me molio.Nikad vise srpski tenk u Vukovaru nikad si razumio
» HDZ nikad, al baš nikad neće ukinuti članstvo u HGK
» SDP umire
» DUHOVNI KRAH NJEMAČKE CRKVE: Nikad više novca, nikad manje katolika!
» Ljuta Koli:Suljo na koljenima si me molio.Nikad vise srpski tenk u Vukovaru nikad si razumio
» HDZ nikad, al baš nikad neće ukinuti članstvo u HGK
» SDP umire
Page 4 of 4