UDBA ne umire nikad...
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: UDBA ne umire nikad...
Jok...čak ni opomena pred t.T. wrote:Pa poštuje li se?
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Bar nece moc negirati, kako bi mogao da nije na papiru...T. wrote:Kažeš, glavno da je 'crno na bijelo'...
Imat ce prilike uskoro
Bolje je da što dulje traje...
Takve kamate ni u jednoj banci ne moš dobit...
T. wrote:Bolje je da što dulje traje...
zdravlje je najbitnijepismejker wrote:
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Nema.T. wrote: Pravilnik o načinu prijavljivanja i odjavljivanja, te stjecanju statusa osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine" broj 82/14, 17/15, 99/17, 129/17)
to je to, samo bi trebalo to proučiti, meni se ne da sada...
Material je, koliko sam brzinski prošao, regulirana člankom 15.
Nikakav ugovor se dabome ne spominje.
Daljnje izmjene i dopune se ne tiču članka 15.
£otk@-
2019-02-12
Ugovor o radu MORA biti sklopljen u pisanom obliku, gdje mora stajati opis poslova koje će radnik obavljati i plaća (odredjena ili odrediva).T. wrote:
Jer i usmeni ugovor o radu, iako je zakonom propisana pisana forma, u svrhu zaštite radnika, ipak vrijedi...
Tako da zapravo ima slučajeva da ni nema pisanog ugovora o radu a ipak je sklopljen...
Te i u tom slučaju postoji obveza poslodavca za prijavu radnika na hzzo i hzmo...
Ali, dosta za danas...
Moguć je u komparativnoj praksi usmen ugovor o radu, ali u C.S.A. :)
£otk@-
2019-02-12
'Propust poslodavca i radnika da ugovor o radu sklope u pisanom obliku ne utječe na njegovu valjanost', tako nekako kaže u nekom čl. ZOR-a ...£otk@ wrote:Ugovor o radu MORA biti sklopljen u pisanom obliku, gdje mora stajati opis poslova koje će radnik obavljati i plaća (odredjena ili odrediva).T. wrote:
Jer i usmeni ugovor o radu, iako je zakonom propisana pisana forma, u svrhu zaštite radnika, ipak vrijedi...
Tako da zapravo ima slučajeva da ni nema pisanog ugovora o radu a ipak je sklopljen...
Te i u tom slučaju postoji obveza poslodavca za prijavu radnika na hzzo i hzmo...
Ali, dosta za danas...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Toten, toga nema, pa čak ni usmenog prihvata ponude, pa je ugovor sadržajno sklopljen.T. wrote:
Ali, dosta za danas...
Ugovor o radu se beziznimno sklapa u pisanom obliku i nikako drukčije. Sa time se nije za zajebavati.
Upadne li ti radna inspekcija, a tebi radi čovjek bez pisanog ugovora, najebo si. Kako ćeš prolaz a ti kroz računovodstvo čovjeku plaću, ako nemaš ugovor i broj? Porezna će ti otvoriti novi rektum.
Zaposlio sam nedavno troje ljudi, odmah mi se svi pojavili na vratima, od porezne do sanitarne inspekcije. I to na odredjeno, samo projekt.
£otk@-
2019-02-12
T. wrote:'Propust poslodavca i radnika da ugovor o radu sklope u pisanom obliku ne utječe na njegovu valjanost', tako nekako kaže u nekom čl. ZOR-a ...£otk@ wrote:Ugovor o radu MORA biti sklopljen u pisanom obliku, gdje mora stajati opis poslova koje će radnik obavljati i plaća (odredjena ili odrediva).T. wrote:
Ali, dosta za danas...
Ne, štiti se radnika i plaću.
Poslodavca se tereti standardom dobrog gospodarstvenika i dobrog stručnjaka, pa ide zaostala plaća, zatezne kamate, doprinosi + zatezne kamate, i kazna državi.
Naime, na majkemi ugovori se sklapaju najčešće u gradjevini, gdje poslodavac točno računa na neukost radnika i želi da ga može potjerati bez plaće.
£otk@-
2019-02-12
Nije, radi se vjerojatno o osobi koja tu koristila zdrav osiguranje kao nezaposlena osoba. Kada se osoba zaposli u drugoj državi, naglasak na zaposli, ne samo prijavi boravište dužna je odjaviti se sa hzzo- a jer bi trebala koristiti osiguranje u državi gdje radi.pismejker wrote:jbt Te,samo me zanima stavka o davanju tajnih podataka..
dakle,nelogicno je traziti dokumenat,o poslovnom ugovoru,ako se netko ODJAVLJUJE..
Ugovor bi bio dokaz o radu u stranoj državi. Mada ne znam zašto se ne povežu sa stranim mirovinskim sustavima pa će sve vidjeti i bez ugovora.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:Nije, radi se vjerojatno o osobi koja tu koristila zdrav osiguranje kao nezaposlena osoba. Kada se osoba zaposli u drugoj državi, naglasak na zaposli, ne samo prijavi boravište dužna je odjaviti se sa hzzo- a jer bi trebala koristiti osiguranje u državi gdje radi.pismejker wrote:jbt Te,samo me zanima stavka o davanju tajnih podataka..
dakle,nelogicno je traziti dokumenat,o poslovnom ugovoru,ako se netko ODJAVLJUJE..
Ugovor bi bio dokaz o radu u stranoj državi. Mada ne znam zašto se ne povežu sa stranim mirovinskim sustavima pa će sve vidjeti i bez ugovora.
Kajo, a radna viza? Jer strani dokument na stranom jeziku ne može biti dokaz pred domicilnim tijelom, jedino ovjerovljen prijevod.
£otk@-
2019-02-12
Meni je u toj priči nelogično nešto drugo.
Onaj koji se odjavljuje gubi prava.( naravno odjavljuje se iz straha od novčane kazne jer nije prijavio promjenu). Ako gubi prava zašto je to dužan dokazati?!. Dokazuješ kada tražiš prava...al to je hrvatska uprava, glupa i zastarjela do bola...
Onaj koji se odjavljuje gubi prava.( naravno odjavljuje se iz straha od novčane kazne jer nije prijavio promjenu). Ako gubi prava zašto je to dužan dokazati?!. Dokazuješ kada tražiš prava...al to je hrvatska uprava, glupa i zastarjela do bola...
2015-08-15
kaya wrote:pismejker wrote:Mada ne znam zašto se ne povežu sa stranim mirovinskim sustavima pa će sve vidjeti i bez ugovora.
GDPR
£otk@-
2019-02-12
kaya wrote:Meni je u toj priči nelogično nešto drugo.
I to.
£otk@-
2019-02-12
£otk@ wrote:T. wrote:'Propust poslodavca i radnika da ugovor o radu sklope u pisanom obliku ne utječe na njegovu valjanost', tako nekako kaže u nekom čl. ZOR-a ...£otk@ wrote:Ugovor o radu MORA biti sklopljen u pisanom obliku, gdje mora stajati opis poslova koje će radnik obavljati i plaća (odredjena ili odrediva).T. wrote:
Ali, dosta za danas...
Ne, štiti se radnika i plaću.
a ča ako radnik ne želi zaštitu?
2014-04-16
Da, ne znamo što su točno tražili, možda prijevod, možda prijavu na strano mirovinsko, uglavnom traže dokaz da si zaposlen u str.državi. to bi bio ugovor, ali i prijava£otk@ wrote:kaya wrote:Nije, radi se vjerojatno o osobi koja tu koristila zdrav osiguranje kao nezaposlena osoba. Kada se osoba zaposli u drugoj državi, naglasak na zaposli, ne samo prijavi boravište dužna je odjaviti se sa hzzo- a jer bi trebala koristiti osiguranje u državi gdje radi.pismejker wrote:jbt Te,samo me zanima stavka o davanju tajnih podataka..
Kajo, a radna viza? Jer strani dokument na stranom jeziku ne može biti dokaz pred domicilnim tijelom, jedino ovjerovljen prijevod.
2015-08-15
Pa šta nije, pazi dokazuješ da gubiš prava ...hrvatska uprava.£otk@ wrote:kaya wrote:Meni je u toj priči nelogično nešto drugo.
I to.
2015-08-15
samo je jedno pleme, sve ostalo su imitacijea pleme ima svoj trust mozgova, zove se plemensko vijece :Dpismejker wrote:jebate..moramo osnovati vodje Trust mozgova za razna podrucja..Pravna,financijska i ostala,u interesu Plemena,koje ce svoju zahvalu izraziti novcem,jerbo tk oradi mora da mu se plati...
E sad kod kog ce da bude Kasica prasica???
i nijesu placeni , to je posao od casti
» DUHOVNI KRAH NJEMAČKE CRKVE: Nikad više novca, nikad manje katolika!
» Ljuta Koli:Suljo na koljenima si me molio.Nikad vise srpski tenk u Vukovaru nikad si razumio
» HDZ nikad, al baš nikad neće ukinuti članstvo u HGK
» SDP umire
» DUHOVNI KRAH NJEMAČKE CRKVE: Nikad više novca, nikad manje katolika!
» Ljuta Koli:Suljo na koljenima si me molio.Nikad vise srpski tenk u Vukovaru nikad si razumio
» HDZ nikad, al baš nikad neće ukinuti članstvo u HGK
» SDP umire
Page 3 of 4