Rehabilitacija djela Mile Budaka
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Rehabilitacija djela Mile Budaka
marinkovicevo knjizevno djelo i njegova prva knjiga 'albatros' je sami vrh hrvatske knjizevnosti...pa 'glorija'...vec receni 'kiklop'...'ponizenje sokrata' je remek djelo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
...ranko marinkovic se nije politicki uguzivao kao krleza i andric...zivio je skromno...mada su mu u jugi nudili sve zive povlastice odbijao je..jedino sto je bio par godina direktor drame u HNK-a...a vecinu zivota radio je kao profesor na zagrebackoj akademiji za kazalisnu umjetnost gdje je i umirovljen
2015-09-08
Andric je srbalj kao i svi hrvati sto su podrzavali jugoslaviju.
Zds
Zds
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ode ti u krajnost...njegov izbor...nitko ga nije tjeraoepikur37 wrote:Andric je srbalj kao i svi hrvati sto su podrzavali jugoslaviju.
Zds
2015-09-08
..politicki se sam određivao...kao i neki drugi...ranko marinkovic se smatrao hrvatskim knjizevnikom i to je naglasavao...krleza hrvatsko jugoslavenskim a andric srpsko jugoslavenskim...
2015-09-08
on je bio makedonacepikur37 wrote:Adolf Topic isto.
2015-09-08
....osbno mnogi knjizevnici su imali fetiš prikloniti se jacoj politickoj opciji zbog benificija..i dobitaka kako materijalnih tako i politickih jer su smatrali da im s etako lakse probiti i imati vece naklade...drugi su htjeli zivjeti boemskim siromasnijim zivotom i fuckalo im se za naklade..treci su bili vjeciti oponenti a cetvrti su htjeli biti anonimusi ali da se pamte njihova djela
2015-09-08
evo napravimo onda usporedbe..zasto se onda radi razlika kod komsica..npr..i on je po nacionalnosti hrvat ali ne zeli da ga se smatra hrvatskim politicarem kao sto se andric nije zelio smatrati hravtskim knjizevnikom...general kaze postujmo komsicev izbor da zeli biti sarajevski carsijaner..pa onda postujmo i andricevu zelju d abude srpski knjizevnik..marijan beneš je bio hrvat a nikad za sebe nije govorio da je hrvatski ili ne znam bosanski boksac i sportas vec je direktno trazio da ga se smatra jugoslavenskim i takav je ostao do smrti...naljutio se jednom prilikom nekoliko godina prije smrti kad se o njmeu govorilo kao o hrvatskom boksacu i sportasu...
2015-09-08
Pa dokaz da je Picasso znao slikati je i...Noor wrote:znanje slikanja, što bi to značilo?Oh_Femder wrote:
Da nije bio nekakav nadahnuti umjetnik, nije, ali da je bio vrlo, vrlo loš slikar, to ne stoji jer znao je ipak slikati.
za početak, možemo komparirati s ovom divotom
A znati slikati je u gornjem kontekstu bilo kao i, na primjer, znati odsvirati pjesmu na gitari, to jest znati u perspektivi naslikati neki objekt.
samo okruzenje nekad definira covjekov put..a andric i komsic i benes nisu odrasli i djelovali u vecinski hrvatskom okruzenju cak ni u sredinama sa brojnijom hrvatskom zajednicom..benes je odrastao u tuzli a kao mladac otisao je u banja luku gradovi gdje hrvati nisu vecina niti su imali neku znatno brojniju hrvatsku populaciju...komsic je rođen i odrastao u sarajevu..a andric je do gimnazije odrastao u visegradu...gdje gotovo i nije bilo hrvata...njihove zivotne i druge puteve određivali su drugi...najvise su se druzili sa osobama druge nacionalnosti i samim time upijali i njihovo politicko i svakoliko drugo razmisljanje pa i obicaje i price
2015-09-08
vuksadinare wrote:samo okruzenje nekad definira covjekov put..a andric i komsic i benes nisu odrasli i djelovali u vecinski hrvatskom okruzenju cak ni u sredinama sa brojnijom hrvatskom zajednicom..benes je odrastao u tuzli a kao mladac otisao je u banja luku gradovi gdje hrvati nisu vecina niti su imali neku znatno brojniju hrvatsku populaciju...komsic je rođen i odrastao u sarajevu..a andric je do gimnazije odrastao u visegradu...gdje gotovo i nije bilo hrvata...njihove zivotne i druge puteve određivali su drugi...najvise su se druzili sa osobama druge nacionalnosti i samim time upijali i njihovo politicko i svakoliko drugo razmisljanje pa i obicaje i price
na kraju andrićeve teme su bosna i turska okupacija...kakve to veze ima s hrvatskom? odjeb.
2015-08-06
pa evo sam si priznao da je andric bosanski pisac...ili vec ciji...ne kaki epi...dobro znas da sam u pravu...nacionalnost ne određuje politicko i javno djelovanje ne nuzno...a kad se vec pozivas na neki hrvatski integralizam onda si ovim postom opet sam sebe ukakio...jer si sa njim kontra integralizma ..vec vise lokalpatriotski...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:samo okruzenje nekad definira covjekov put..a andric i komsic i benes nisu odrasli i djelovali u vecinski hrvatskom okruzenju cak ni u sredinama sa brojnijom hrvatskom zajednicom..benes je odrastao u tuzli a kao mladac otisao je u banja luku gradovi gdje hrvati nisu vecina niti su imali neku znatno brojniju hrvatsku populaciju...komsic je rođen i odrastao u sarajevu..a andric je do gimnazije odrastao u visegradu...gdje gotovo i nije bilo hrvata...njihove zivotne i druge puteve određivali su drugi...najvise su se druzili sa osobama druge nacionalnosti i samim time upijali i njihovo politicko i svakoliko drugo razmisljanje pa i obicaje i price
na kraju andrićeve teme su bosna i turska okupacija...kakve to veze ima s hrvatskom? odjeb.
2015-09-08
baba hebale te sve tvornice. Tvornice su u jugi bile uvijek gubitaši a bome i u RH. Ako nešto i radi to je sve u banani sa minimalnim plaćama.Sora wrote:Slusam jucer Bandićevu neku sosu koja je odgovorna za kulturu grada
Da hoce vratiti štimung Zagreba iz austrougarske
Jbt
To govori iz 2 razloga
1. Ne smije se o socijalističkom periodu govoriti
2. Lakse je obnoviti jednu kavanu nego stotine tvirnica
Itditd
Jad i bijeda
pa zašto onda priznajete pavelićev paraf na rimskim ugovorima?Sora wrote:Pavelic je poubijao vise hrvata IZ POLITICKIH RAZLOGA nego ti imas pojmamortal wrote:Sora to je pradavna povijest dok...
Pavelić je nakon Hr kraljevine bio prvi koji je stvorio neovisnu državu
p'roblem je jer su je urušili i sve Hrvatsko ocrnili
s tim se mnogi ne mogu pomiriti
posebno zato jer upravo ti rušitelji Hrvatskog i danas ordiniraju Hrvatskom
Jer si slijepa za to
Jer opet i opet ti se mora ponavljati da ndh NIJE BILA NEOVISNA NI HRVATSKA NI DRZAVA
A TKO UORAVLJA DANAS OVOM DRZAVOM kpja je ipak samostalna i neovisna VISE nego pavelceve ?
Tko?
Tko ocrnjuje Hrvate
Pa zeno . Sami vi koji slavite Pavelica
vuksadinare wrote:pa evo sam si priznao da je andric bosanski pisac...ili vec ciji...ne kaki epi...dobro znas da sam u pravu...nacionalnost ne određuje politicko i javno djelovanje ne nuzno...a kad se vec pozivas na neki hrvatski integralizam onda si ovim postom opet sam sebe ukakio...jer si sa njim kontra integralizma ..vec vise lokalpatriotski...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:samo okruzenje nekad definira covjekov put..a andric i komsic i benes nisu odrasli i djelovali u vecinski hrvatskom okruzenju cak ni u sredinama sa brojnijom hrvatskom zajednicom..benes je odrastao u tuzli a kao mladac otisao je u banja luku gradovi gdje hrvati nisu vecina niti su imali neku znatno brojniju hrvatsku populaciju...komsic je rođen i odrastao u sarajevu..a andric je do gimnazije odrastao u visegradu...gdje gotovo i nije bilo hrvata...njihove zivotne i druge puteve određivali su drugi...najvise su se druzili sa osobama druge nacionalnosti i samim time upijali i njihovo politicko i svakoliko drugo razmisljanje pa i obicaje i price
samo se slažem s tobom i uopće nisam hrvatski integralist...u principu se zalažem za čistoću hrvatske kulture i jezika...a trebalo bi preispitati i štokavicu kao standard hrvatskog jezika. štokavica nas uvaljuje u drugi jezični bazen
2015-08-06
meni se cini da ti imas opak problem sam sa sobom...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:pa evo sam si priznao da je andric bosanski pisac...ili vec ciji...ne kaki epi...dobro znas da sam u pravu...nacionalnost ne određuje politicko i javno djelovanje ne nuzno...a kad se vec pozivas na neki hrvatski integralizam onda si ovim postom opet sam sebe ukakio...jer si sa njim kontra integralizma ..vec vise lokalpatriotski...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:samo okruzenje nekad definira covjekov put..a andric i komsic i benes nisu odrasli i djelovali u vecinski hrvatskom okruzenju cak ni u sredinama sa brojnijom hrvatskom zajednicom..benes je odrastao u tuzli a kao mladac otisao je u banja luku gradovi gdje hrvati nisu vecina niti su imali neku znatno brojniju hrvatsku populaciju...komsic je rođen i odrastao u sarajevu..a andric je do gimnazije odrastao u visegradu...gdje gotovo i nije bilo hrvata...njihove zivotne i druge puteve određivali su drugi...najvise su se druzili sa osobama druge nacionalnosti i samim time upijali i njihovo politicko i svakoliko drugo razmisljanje pa i obicaje i price
samo se slažem s tobom i uopće nisam hrvatski integralist...u principu se zalažem za čistoću hrvatske kulture i jezika...a trebalo bi preispitati i štokavicu kao standard hrvatskog jezika. štokavica nas uvaljuje u drugi jezični bazen
2015-09-08
vuksadinare wrote:meni se cini da ti imas opak problem sam sa sobom...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:pa evo sam si priznao da je andric bosanski pisac...ili vec ciji...ne kaki epi...dobro znas da sam u pravu...nacionalnost ne određuje politicko i javno djelovanje ne nuzno...a kad se vec pozivas na neki hrvatski integralizam onda si ovim postom opet sam sebe ukakio...jer si sa njim kontra integralizma ..vec vise lokalpatriotski...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:samo okruzenje nekad definira covjekov put..a andric i komsic i benes nisu odrasli i djelovali u vecinski hrvatskom okruzenju cak ni u sredinama sa brojnijom hrvatskom zajednicom..benes je odrastao u tuzli a kao mladac otisao je u banja luku gradovi gdje hrvati nisu vecina niti su imali neku znatno brojniju hrvatsku populaciju...komsic je rođen i odrastao u sarajevu..a andric je do gimnazije odrastao u visegradu...gdje gotovo i nije bilo hrvata...njihove zivotne i druge puteve određivali su drugi...najvise su se druzili sa osobama druge nacionalnosti i samim time upijali i njihovo politicko i svakoliko drugo razmisljanje pa i obicaje i price
trebam se brijati i imkam herpes...da
2015-08-06
Zasto bre da se brijes lepse bi ti stala brada da budes sa svojom pravoslavnom bratijom istovjetan.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:meni se cini da ti imas opak problem sam sa sobom...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:pa evo sam si priznao da je andric bosanski pisac...ili vec ciji...ne kaki epi...dobro znas da sam u pravu...nacionalnost ne određuje politicko i javno djelovanje ne nuzno...a kad se vec pozivas na neki hrvatski integralizam onda si ovim postom opet sam sebe ukakio...jer si sa njim kontra integralizma ..vec vise lokalpatriotski...epikur37 wrote:
trebam se brijati i imkam herpes...da
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
MA rekao sam vec, Hrvati trebaju usvojit mandarinski pa ce se razlikovat od Srba definitivno.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:pa evo sam si priznao da je andric bosanski pisac...ili vec ciji...ne kaki epi...dobro znas da sam u pravu...nacionalnost ne određuje politicko i javno djelovanje ne nuzno...a kad se vec pozivas na neki hrvatski integralizam onda si ovim postom opet sam sebe ukakio...jer si sa njim kontra integralizma ..vec vise lokalpatriotski...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:samo okruzenje nekad definira covjekov put..a andric i komsic i benes nisu odrasli i djelovali u vecinski hrvatskom okruzenju cak ni u sredinama sa brojnijom hrvatskom zajednicom..benes je odrastao u tuzli a kao mladac otisao je u banja luku gradovi gdje hrvati nisu vecina niti su imali neku znatno brojniju hrvatsku populaciju...komsic je rođen i odrastao u sarajevu..a andric je do gimnazije odrastao u visegradu...gdje gotovo i nije bilo hrvata...njihove zivotne i druge puteve određivali su drugi...najvise su se druzili sa osobama druge nacionalnosti i samim time upijali i njihovo politicko i svakoliko drugo razmisljanje pa i obicaje i price
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A kakve ti veze kao bosanski katolik i zagrizeni pobornik velikosrpske ideje imas sa hrvatskim.jezikom.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:pa evo sam si priznao da je andric bosanski pisac...ili vec ciji...ne kaki epi...dobro znas da sam u pravu...nacionalnost ne određuje politicko i javno djelovanje ne nuzno...a kad se vec pozivas na neki hrvatski integralizam onda si ovim postom opet sam sebe ukakio...jer si sa njim kontra integralizma ..vec vise lokalpatriotski...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:samo okruzenje nekad definira covjekov put..a andric i komsic i benes nisu odrasli i djelovali u vecinski hrvatskom okruzenju cak ni u sredinama sa brojnijom hrvatskom zajednicom..benes je odrastao u tuzli a kao mladac otisao je u banja luku gradovi gdje hrvati nisu vecina niti su imali neku znatno brojniju hrvatsku populaciju...komsic je rođen i odrastao u sarajevu..a andric je do gimnazije odrastao u visegradu...gdje gotovo i nije bilo hrvata...njihove zivotne i druge puteve određivali su drugi...najvise su se druzili sa osobama druge nacionalnosti i samim time upijali i njihovo politicko i svakoliko drugo razmisljanje pa i obicaje i price
Na kraju krajeva i vas predsednik Suljo je jasno i glasno rekao da tuzla uvek gravitise beogradu.
U biti iz tuzle su jedina dva prava hrvati bili braca Andrici
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» ''Zemlja u kojoj postoje ulice Mile Budaka nema se pravo buniti zbog spomenika talijanskom pjesniku ''
» nastupila rehabilitacija :)
» Dok Hrvatsku optuzuju za fasizam dotle u Srbiji ide dalje rehabilitacija Milana Nedica
» Rehabilitacija bivšeg šefa SOAe
» U Srbiji potpuna rehabilitacija cetnistva.I cetnicima boracke mirovine
» nastupila rehabilitacija :)
» Dok Hrvatsku optuzuju za fasizam dotle u Srbiji ide dalje rehabilitacija Milana Nedica
» Rehabilitacija bivšeg šefa SOAe
» U Srbiji potpuna rehabilitacija cetnistva.I cetnicima boracke mirovine
Page 4 of 5