Prava demografska katastrofa : Hrvatsku je napustilo više od petine stanovnika
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Prava demografska katastrofa : Hrvatsku je napustilo više od petine stanovnika
Srbi nisu tema iz razloga šta svi iseljavaju , nije vezano samo uz jedan narod nego masovna pojava.
Tema bi tu bila ta da kad Plenky digne minimalac onda će morat i Vučic i ovi u BiH jer inače svi će pobić radit u Njemačku , Sloveniju i Hrvatsku.
Austrija ne pušta , nisu ni Hrvate dok nije istekao maksimum od sedam godina koliko mogu držat veto na zabranu.
Tema bi tu bila ta da kad Plenky digne minimalac onda će morat i Vučic i ovi u BiH jer inače svi će pobić radit u Njemačku , Sloveniju i Hrvatsku.
Austrija ne pušta , nisu ni Hrvate dok nije istekao maksimum od sedam godina koliko mogu držat veto na zabranu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Prava demografska katastrofa : Hrvatsku je napustilo više od petine stanovnika
Hrvatska zbog svog položaja koji ima kad podigne minimalac 200 kuna odma radnička klasa u Srbiji , Cg i Bih počme kmečat a kako im je Njemačka otvorila vrata onda samo biže iz tih vukojebina.
Da Hr odluči dignit minimalac na 4000 kuna ove tri države bi se ekonomski raspale.
To će se i desit.
Da Hr odluči dignit minimalac na 4000 kuna ove tri države bi se ekonomski raspale.
To će se i desit.
2014-04-11
danni1 wrote:Nije to ništa loše. Dok su svi bili tu, posla ni za lijek, plače za kurac. Sad kad se malo prorijedilo druga pjesma. Posla ludilo, komotno moš tražit povišicu, gazda ni da pisne....milina. Fuša ko šodera, plaču ne moraš ni dirat.
Nebih se žalio na ovakvo stanje.
evo i nama daje 6%
ali sad hoćemo još
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
danni1 wrote:Nije to ništa loše. Dok su svi bili tu, posla ni za lijek, plače za kurac. Sad kad se malo prorijedilo druga pjesma. Posla ludilo, komotno moš tražit povišicu, gazda ni da pisne....milina. Fuša ko šodera, plaču ne moraš ni dirat.
Ne samo to. Oni koji su otišli su ili Srbi, ili komunisti ili su pametni Hrvati.
Svi oni su me nervirali. Mrzio sam ih.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:danni1 wrote:Nije to ništa loše. Dok su svi bili tu, posla ni za lijek, plače za kurac. Sad kad se malo prorijedilo druga pjesma. Posla ludilo, komotno moš tražit povišicu, gazda ni da pisne....milina. Fuša ko šodera, plaču ne moraš ni dirat.
Ne samo to. Oni koji su otišli su ili Srbi, ili komunisti ili su pametni Hrvati.
Svi oni su me nervirali. Mrzio sam ih.
YekeYeke-
2019-05-13
Pa je, slažem se. Poanta je što je na ovim prostorima to uvijek tako bilo. Ne slažem se s tvdnjom da je 95%otišlo što mora. Mislim da je to bliže nekih 25-30% a ostali zato što mogu i što žele.pismejker wrote:E Danny,danny..bed je sto je sigurno 95% otislo van,ne sto zeli,nego sto je moralo..eto,ja sam vani,vec 6 godina,otisao sam kad je bio gadno za zaraditi i naplatiti..danni1 wrote:Jebem ga ja. Ionako mi nije ostalo više od 25-30god. a vjerojatno i manje.RayMabus wrote:Pa idući pola stoljeća se ne moraš brinit da će bit viška radne snage , jedino je može bit manje.danni1 wrote:Nije to ništa loše. Dok su svi bili tu, posla ni za lijek, plače za kurac. Sad kad se malo prorijedilo druga pjesma. Posla ludilo, komotno moš tražit povišicu, gazda ni da pisne....milina. Fuša ko šodera, plaču ne moraš ni dirat.
Kom se ide nek ide, meni falit neće.
Danas ljudi koji su nekad otisli,imaju klince vodje u skolama,stambene i ostale kredite,osnovali su zivot,koji sad vise ne mogu prekinuti i vratiti se tek tako doli..
doli je josh uvijek onaj mentalitet neplacanja,ili "ma dat cu mu novac,no prvo klincima da pokupujem to i to.."
STABILNOST I SIGURNOST je ono sto doli josh dugo covjek nece osjecati..PRESPEKTIVA i buducnost ne samo covjeka nego i njegovog potomstva isto..sve to ulazi u racunicu..
Osobno ne vidim razlog zašto bih išao van. Krajem 80-tih i 90-tih još ajde jer je omjer plače i HR i D bio oko 1:10. Švabija je imala 10 puta jače plače. Danas je to jedva 1:2 ili malo više.
Ostaju samo idioti i domoljubi i ustase
Starci jos s njima koji vise ne znsju sto su
Uglsvnom šutljivi mazohisti koji pricaju o staračkim domovima
Brrr
Brrr
mutava baštarda wrote:Ironija je da se Čardak Šuica bavi demografijom u EU
immortal-
2014-04-16
Ok, za tebe znamo da nisi domoljub ni ustaša...Sora wrote:Ostaju samo idioti i domoljubi i ustase
Brrr
T.- Posts : 17557
2014-04-14
RayMabus wrote:Hrvatska zbog svog položaja koji ima kad podigne minimalac 200 kuna odma radnička klasa u Srbiji , Cg i Bih počme kmečat a kako im je Njemačka otvorila vrata onda samo biže iz tih vukojebina.
To će se i desit.
Vozač kamiona ili autobusa bez problema ode u Sloveniju, medicinske sestre u Nemacku, zasto bi u HR?
Mozda i Slovenija ispadne iz trke, nakon Nemacke liberalizacije.
Italija, uzimali Rumune 2008 kao vozace kamiona, napravili haos na tržištu , Italijane slali kuci ili na prijavljivanje preko filijala po Slovačkoj, smanjili im plate sa skoro 4000€ na 1500€.
Kada su ostale zemlje digle rampu za ulazak Rumuna, otišli za Nemacku i Englesku, Italijanski prevoznici kukaju, fali 15.000 vozaca kamiona, ne mogu ni strance da nadju, odu preko.
Sada placaju 2200-3000€, ali nema vozaca.
Pokušali da profitiraju, pa popušili...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Kretanja stanovnistva.
Odlazak za boljim.
Odlazak za boljim.
upravo si sam sebea pobio..dakle,novac kao mamac za ici van nije,bar za vecinu vise tak ofamozan...Poanta je u SIGURNOSTI i zdravom drzavnom aparatu,koji garantira sve..TO je bitno za vecinu,pogotovo ako imaju djecu..Place sjedaju u dan tocno,cesto i par dana ranije..danni1 wrote:Pa je, slažem se. Poanta je što je na ovim prostorima to uvijek tako bilo. Ne slažem se s tvdnjom da je 95%otišlo što mora. Mislim da je to bliže nekih 25-30% a ostali zato što mogu i što žele.pismejker wrote:E Danny,danny..bed je sto je sigurno 95% otislo van,ne sto zeli,nego sto je moralo..eto,ja sam vani,vec 6 godina,otisao sam kad je bio gadno za zaraditi i naplatiti..danni1 wrote:Jebem ga ja. Ionako mi nije ostalo više od 25-30god. a vjerojatno i manje.RayMabus wrote:Pa idući pola stoljeća se ne moraš brinit da će bit viška radne snage , jedino je može bit manje.danni1 wrote:Nije to ništa loše. Dok su svi bili tu, posla ni za lijek, plače za kurac. Sad kad se malo prorijedilo druga pjesma. Posla ludilo, komotno moš tražit povišicu, gazda ni da pisne....milina. Fuša ko šodera, plaču ne moraš ni dirat.
Kom se ide nek ide, meni falit neće.
Danas ljudi koji su nekad otisli,imaju klince vodje u skolama,stambene i ostale kredite,osnovali su zivot,koji sad vise ne mogu prekinuti i vratiti se tek tako doli..
doli je josh uvijek onaj mentalitet neplacanja,ili "ma dat cu mu novac,no prvo klincima da pokupujem to i to.."
STABILNOST I SIGURNOST je ono sto doli josh dugo covjek nece osjecati..PRESPEKTIVA i buducnost ne samo covjeka nego i njegovog potomstva isto..sve to ulazi u racunicu..
Osobno ne vidim razlog zašto bih išao van. Krajem 80-tih i 90-tih još ajde jer je omjer plače i HR i D bio oko 1:10. Švabija je imala 10 puta jače plače. Danas je to jedva 1:2 ili malo više.
Guest- Guest
Nije to nego kod susida je trava zelenija pa se osjećaju nezadovoljno pa gledaju kako pobič vani , naravno gledat će u Njemačku.Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Hrvatska zbog svog položaja koji ima kad podigne minimalac 200 kuna odma radnička klasa u Srbiji , Cg i Bih počme kmečat a kako im je Njemačka otvorila vrata onda samo biže iz tih vukojebina.
To će se i desit.
Vozač kamiona ili autobusa bez problema ode u Sloveniju, medicinske sestre u Nemacku, zasto bi u HR?
Mozda i Slovenija ispadne iz trke, nakon Nemacke liberalizacije.
Italija, uzimali Rumune 2008 kao vozace kamiona, napravili haos na tržištu , Italijane slali kuci ili na prijavljivanje preko filijala po Slovačkoj, smanjili im plate sa skoro 4000€ na 1500€.
Kada su ostale zemlje digle rampu za ulazak Rumuna, otišli za Nemacku i Englesku, Italijanski prevoznici kukaju, fali 15.000 vozaca kamiona, ne mogu ni strance da nadju, odu preko.
Sada placaju 2200-3000€, ali nema vozaca.
Pokušali da profitiraju, pa popušili...
2014-04-11
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Demografska katastrofa : Više od pola parova u Hrvatskoj je neplodno
» Demografska katastrofa se proširila na većinu svijeta
» Više od petine stanovništva u Njemačkoj je prvi ili drugi naraštaj imigranata
» Zašto bi bankrot SAD-a bio prava katastrofa za Kinu i Japan
» Ugostitelji u velikom problemu : Napustilo nas je više od 11 tisuća konobara
» Demografska katastrofa se proširila na većinu svijeta
» Više od petine stanovništva u Njemačkoj je prvi ili drugi naraštaj imigranata