Demografska katastrofa : Više od pola parova u Hrvatskoj je neplodno
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
scorpion-
2014-04-18
Re: Demografska katastrofa : Više od pola parova u Hrvatskoj je neplodno
operw hakirao server...lijepo je najavio i ti se sada čudiš ko pura dreku
hahaha al što samo današnje?
to je upozorenje ccc bog ga mazo jel moram sve crtati
Demografska katastrofa : Više od pola parova u Hrvatskoj je neplodno
Odgađanje rađanja , emanicipacija
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/604499/demografska-katastrofa-vise-od-polovine-parova-u-hrvatskoj-je--neplodno-ugledni-lijecnici-upozoravaju-na-opasan-trend-narucivanja-sperme-postom
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/604499/demografska-katastrofa-vise-od-polovine-parova-u-hrvatskoj-je--neplodno-ugledni-lijecnici-upozoravaju-na-opasan-trend-narucivanja-sperme-postom
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
to je zato jer jedu domaće. Dolina Neretve je katastrofa. Hrvatska hrana je zagađena pesticidima i svime drugim do besmisla. Imamo najzagađenije tlo u Europi, a vjerujemo da je domaća hrana "zdrava i nezagađena". U biti je obratno, zdrava hrana je ono što se uveze iz Njemačke, a domaća je uglavnom smetje.
"I vanjski čimbenici svakako imaju utjecaja na našu plodnost osobito hormoni koji su prisutni u našoj prehrani – kaže dr. Šparac, jer je poznato da se u modernom uzgoju stoke vrlo često rabe hormonski dodaci steroida kako bi se tjelesna težina životinja što prije uvećala, i tako povećao profit proizvodnje.
– Na žalost konzumacijom takvog mesa, iste te hormonske pripravke unosimo u svoje tijelo, a potom steroidi direktno smanjuju pokreljivost i broj spermija kod muškarca, odnosno remete hormonalnu ravnotežu kod žena, a jedan od primjera je akceleracija menarche - prve menstruacije kod djevojčica. O utjecaju pesticida mislim da i ne treba trošiti riječi, a da ne govorim o manjkavosti kontrole u lancu poljoprivredne proizvodnje, odnosno o nepoštovanju tzv. karence – vremena poluraspada aktivnosti pesticida i herbicida."
To ja znam odavno, ali jebiga... nitko ne govori o tome... nego je "kupujmo domaće"... oću kurac, nikad nisam ako ne moram i nikad neću...
"I vanjski čimbenici svakako imaju utjecaja na našu plodnost osobito hormoni koji su prisutni u našoj prehrani – kaže dr. Šparac, jer je poznato da se u modernom uzgoju stoke vrlo često rabe hormonski dodaci steroida kako bi se tjelesna težina životinja što prije uvećala, i tako povećao profit proizvodnje.
– Na žalost konzumacijom takvog mesa, iste te hormonske pripravke unosimo u svoje tijelo, a potom steroidi direktno smanjuju pokreljivost i broj spermija kod muškarca, odnosno remete hormonalnu ravnotežu kod žena, a jedan od primjera je akceleracija menarche - prve menstruacije kod djevojčica. O utjecaju pesticida mislim da i ne treba trošiti riječi, a da ne govorim o manjkavosti kontrole u lancu poljoprivredne proizvodnje, odnosno o nepoštovanju tzv. karence – vremena poluraspada aktivnosti pesticida i herbicida."
To ja znam odavno, ali jebiga... nitko ne govori o tome... nego je "kupujmo domaće"... oću kurac, nikad nisam ako ne moram i nikad neću...
Ja san priša 40-tu pa me nije više brige za demografske trendove , proša voz , uopće nit ne tražin žensku jer me nije više ni briga za sve to al eto toliko o demografskoj obnovi i kad imaš stariju populaciju.
Piši propalo.
Piši propalo.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja san priša 40-tu pa me nije više brige za demografske trendove , proša voz , uopće nit ne tražin žensku jer me nije više ni briga za sve to al eto toliko o demografskoj obnovi i kad imaš stariju populaciju.
Piši propalo.
Još si ti biološki sktivan...do 50-te stigneš.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa jesan samo šta neman ja više 20 godina , tu su mentalne blokade , loša iskustva iz prošlosti , zdravstveni problemi itd itd itd.
Zakompliciralo se.
Zakompliciralo se.
2014-04-11
Sve se to zakompliciralo. Jbga to ti danas odgađaju radi karijere. Prije deset godina to mi bilo jednostavno , naša žensku koja mi paše al štaš njoj glava u knjizi , fakultet , karijera pa mi puka film i posla je u tri pm.
Veza je 24 sata dnevno , 365 dana u godini. Da trčin za nekom koja me ne zanima nema smisla. Nisi ti u vezi radi druge osobe nego radi sebe. Sad dica su obaveza velika a da se ja mučin a nikakvog zadovoljstva neman u tome svemu nema nekog smisla.
Izgubilo je to smisao. Čista reprodukcija posebno jer je to velika obveza i odricanje samo po sebi nema nikaku svrhu tj besmisleno je. Nismo životinje nego ljudi. Triba nam nešto više u toj vezi.
Veza je 24 sata dnevno , 365 dana u godini. Da trčin za nekom koja me ne zanima nema smisla. Nisi ti u vezi radi druge osobe nego radi sebe. Sad dica su obaveza velika a da se ja mučin a nikakvog zadovoljstva neman u tome svemu nema nekog smisla.
Izgubilo je to smisao. Čista reprodukcija posebno jer je to velika obveza i odricanje samo po sebi nema nikaku svrhu tj besmisleno je. Nismo životinje nego ljudi. Triba nam nešto više u toj vezi.
2014-04-11
epikur37 wrote:RayMabus wrote:Ja san priša 40-tu pa me nije više brige za demografske trendove , proša voz , uopće nit ne tražin žensku jer me nije više ni briga za sve to al eto toliko o demografskoj obnovi i kad imaš stariju populaciju.
Piši propalo.
ja sam svoje curice napravio iza pedesete, obje... a vidi micka jaggera radi dicu i na pragu osamdesete... drozi i alkoholu usprkos
Kupujmo domace, je ako znas od koga i sto kupujes. Uvoz je jednako suspektan...cak i vise zbog velike komercijale i vremena transporta.
Osobno, sve povrce uzgajam sam...meso je teze, to se mora kupiti ali imam par domacinstava gdje osobno biram perad ili sitnu atoku.
Osobno, sve povrce uzgajam sam...meso je teze, to se mora kupiti ali imam par domacinstava gdje osobno biram perad ili sitnu atoku.
2015-08-06
marcellus wrote:epikur37 wrote:RayMabus wrote:Ja san priša 40-tu pa me nije više brige za demografske trendove , proša voz , uopće nit ne tražin žensku jer me nije više ni briga za sve to al eto toliko o demografskoj obnovi i kad imaš stariju populaciju.
Piši propalo.
ja sam svoje curice napravio iza pedesete, obje... a vidi micka jaggera radi dicu i na pragu osamdesete... drozi i alkoholu usprkos
Ma moze se naravno, posebno muski. Premda je bolje ranije.
2015-08-06
Hrana je jako bitna, pa i najbitnija za zdravlje.
2015-08-06
to valjda sparili ove samce na forumu, pa proglasilo neplodnima ili? statistika je zafrknuta stvar, pogotovo ak se krivo koristi
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
epikur37 wrote:Kupujmo domace, je ako znas od koga i sto kupujes. Uvoz je jednako suspektan...cak i vise zbog velike komercijale i vremena transporta.
znaš kurac
imam mesaricu u kvartu koja ima odlično domaće meso samo vara na vagi brutalno, irska teletina iz kauflanda majka a i jeftinija je
Sa 40/50 godina ne vataš ove od dvadeset nego ove od trideset šta se nisu udale. Već s 35 njoj je plodnost za 50% manja. To ti je ta neplodnost parova. Stariji parovi.
2014-04-11
još da hoće vlasnik lidla i kauflanda izvozit i nama irsku janjetinu, a ne new zelandmarcellus wrote:irska teletina iz kauflanda majka a i jeftinija je
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Da al to ti je to , emanicipacija , kasnije se ulazi u vezu , brak.ljubo1212 wrote:to valjda sparili ove samce na forumu, pa proglasilo neplodnima ili? statistika je zafrknuta stvar, pogotovo ak se krivo koristi
Samo 10% parova potraži pomoć , to znači da ovih 90% nije ni briga.
2014-04-11
ljubo1212 wrote:još da hoće vlasnik lidla i kauflanda izvozit i nama irsku janjetinu, a ne new zelandmarcellus wrote:irska teletina iz kauflanda majka a i jeftinija je
ja u irskoj gdje god išo vidio da nešto pase po pašnjacima
hrvatsku prođem uzduž i poprijeko i pase samo stoka sitnog zuba
pa si mislim nešto gdje i kako uzgajaju to zdravo i domaće di to pase
Similar topics
» Prava demografska katastrofa : Hrvatsku je napustilo više od petine stanovnika
» U Hrvatskoj boravi više od pola milijuna turista, objavljeno i odakle je stiglo najviše stranaca
» Demografska katastrofa se proširila na većinu svijeta
» U Hrvatskoj živi 35 istospolnih parova s djecom
» Milanović o Kolindi : Demografska je mjera i da autobusom ne pobiješ pola Zagorja
» U Hrvatskoj boravi više od pola milijuna turista, objavljeno i odakle je stiglo najviše stranaca
» Demografska katastrofa se proširila na većinu svijeta
» U Hrvatskoj živi 35 istospolnih parova s djecom
» Milanović o Kolindi : Demografska je mjera i da autobusom ne pobiješ pola Zagorja
Page 1 of 2