Preko vode (MOST-a) do slobode..:)
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Preko vode (MOST-a) do slobode..:)
Uljanik zna kako se radiAntif_No1 wrote:Pa čitao sam kako Uljanik radi najveći luksuzni trajekt za prevoz žive stoke,za Kuvajt,pa prema tome.....mutava baštarda wrote:A tko će raditi brodove za specijalne terete, ovaj izbjeglice, za izvoz u zemlje trećeg svijeta.Antif_No1 wrote:Možda ne bude ni škvera do idućeg ljeta.neoliberalni_placenik wrote:RayMabus wrote:Slažem se al je komedija ovo gledat plus grati kmećanje HDZovaca koji će popušit u ovom politčkom trileru made by Milanović ljukava ljisica.neoliberalni_placenik wrote:pa da iskreno, čim sam saznao da je ovaj član MOSTa, i ovaj non stop po televiziji odmah mi muka.. ali ja sam glasa za MOST za razjebat HDZ/SDP bratiju, ali daleko od toga da je MOST savršen.. imaju onoga Lovrinovića koji nema veze sa ekonomijom lik nema niti jedan objavljen znanstveni rad iz ekonomije da se citira van Hrvatske, sa takvim CVom bi u Americi bio profesor u srednjoj a ne na fakultetu.. taj lik je klasični keynezijanac odgojen u socijalizmu to mi se nesviđa.. a tu je i taj Prgomet, + tu je ta sirovina od Petrine.. Nemože B.Petrov koji je čestita osoba sve te krkane kontroliratitre911 wrote:Prgomet, dobar primjerneoliberalni_placenik wrote:Meni se isto nesviđa čim vidim da je netko HDZovac ili bivši HDZovac odmah mi muka.. znam da je tu odmah neki grabeš, fotelje, interesi, izdaja..
još će na kraju ponovljeni izbori i Zoki ponovo šef države, bez ikakvih reformi.. dapače njegova kampanja je bila "protiv rezova":..
doduše jedino zadovoljstvo gdje mi frend radi u jednoj državnoj ustanovi, 10ak pravnika iz mladeži HDZa kojima obećan posao od 1000€ čim "naši dođu na vlast", ostaje bez obećanog uhljebljivanja.... iduće lito lagano konobarit ili prekvalifikacija za švker
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Pa blentavo je sto je uopce radio u hdzu ja ne znam za druge posavljake u hdzu osim sto sam znao prgometa...posavljaci su mahom rasprseni po drugim strankama mahpm podrzavaju bandica ili koju pravasku stranku...hdzom drmaju hercegovci i dalmosi naizmjenice gpdinamasitting_bull wrote:marcellus wrote:posavljak, jebiga
obzirom što su hdz i tuđman napravili bosanskoj posavini nema čuđenja.
uostalom, hdz treba razoriti...(g.j.cesar)
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
kako napuhani balon? nije to građevinski sektor. brodogradnja je uglavnom rekonstruirana(nije savršeno obavljeno ali jedna od rijetkih dobrih stvari od ex vlade) i neloše posluje i lagano se oporavlja..Antif_No1 wrote:Brodogradnja je napuhani balopn od sapunice koji će puknut do 2018 god. Ne znam zašto sada mediji ne pišu o tome.RayMabus wrote:Velika brodogradilišta u Hrvatskoj trenutno imaju ugovorenu gradnju 40 plovnih objekata vrednih 1,5 milijardi dolara i njihova uposlenost je popunjena do kraja 2017. godine
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:572445-Hrvatska-brodogradnja-vec-uposlena-do-2018
Guest- Guest
A jel uplačuju plače ili se to čeka po 6-12 mjeseci uz štrajk?RayMabus wrote:U "Brodosplitu" je knjiga narudžbi trenutno teška 300 miliona evra. Između ostalog, grade najveći jedrenjak na svetu, kao i pet brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu, preneo je portal Seebiz.
Nedostatak kvalifikovane radne snage jedan je od problema s kojima se danas suocavaju hrvatska brodogradilišta, jer, kaže Brgić, iz domaćih škola, kao ni sa fakulteta, ne može da se dobije kvalitetan kadar. Od resornog ministarstva zatražen je uvoz radne snage, ali im to nije odobreno, navedeno je u tekstu.
Tifusari nisu imali most. Ovi vaši danas srećom imaju.
šta nije to bilo da se mora ključ u bravu? Kako sad to?neoliberalni_placenik wrote:kako napuhani balon? nije to građevinski sektor. brodogradnja je uglavnom rekonstruirana(nije savršeno obavljeno ali jedna od rijetkih dobrih stvari od ex vlade) i neloše posluje i lagano se oporavlja..Antif_No1 wrote:Brodogradnja je napuhani balopn od sapunice koji će puknut do 2018 god. Ne znam zašto sada mediji ne pišu o tome.RayMabus wrote:Velika brodogradilišta u Hrvatskoj trenutno imaju ugovorenu gradnju 40 plovnih objekata vrednih 1,5 milijardi dolara i njihova uposlenost je popunjena do kraja 2017. godine
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:572445-Hrvatska-brodogradnja-vec-uposlena-do-2018
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Prava istina je ta da im radnici rade za nikakve novce.Varioci,cjevari,monteri odoše za veće novce u inozemstvo.Uljanik i 3.maj imaju narudžbi,ali nema tko da im radi,a Brodosplit ima jadne narudžbe za škver takvog kapaciteta,navozi su im prazni.Sva ta brodogradilišta će propasti nakon što prođe 5 god. koliko je država dužna da im daje poticaje.RayMabus wrote:Hr škverovi su pretrpanim poslom nakon šta ih se odhebalo sa državne sise.RayMabus wrote:Velika brodogradilišta u Hrvatskoj trenutno imaju ugovorenu gradnju 40 plovnih objekata vrednih 1,5 milijardi dolara i njihova uposlenost je popunjena do kraja 2017. godine
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
plaće idu odmah i recimo meni rođak koji je tamo ima skoro duplo veću plaću nego prije, ali zajeb sa brodgradnjom jest što nemaš stalan posao.. on je radio dok nisu završili brod, radio je godinu ipo dana, i sada čao.. rekli ga zvat čim budu dobili iduću narudžbu gdje će trebati njegov profil radnika.. po njihovim procjenama to je pola godine odmora pa do više...danni1 wrote:A jel uplačuju plače ili se to čeka po 6-12 mjeseci uz štrajk?RayMabus wrote:U "Brodosplitu" je knjiga narudžbi trenutno teška 300 miliona evra. Između ostalog, grade najveći jedrenjak na svetu, kao i pet brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu, preneo je portal Seebiz.
Nedostatak kvalifikovane radne snage jedan je od problema s kojima se danas suocavaju hrvatska brodogradilišta, jer, kaže Brgić, iz domaćih škola, kao ni sa fakulteta, ne može da se dobije kvalitetan kadar. Od resornog ministarstva zatražen je uvoz radne snage, ali im to nije odobreno, navedeno je u tekstu.
Guest- Guest
Tifusari su ga rušili i danas oće da ga rušudzango wrote:Tifusari nisu imali most. Ovi vaši danas srećom imaju.
2015-11-10
pa privatizirano je dosta toga, privatnik odlučuje hoće li ključ u bravu..udba wrote:šta nije to bilo da se mora ključ u bravu? Kako sad to?neoliberalni_placenik wrote:kako napuhani balon? nije to građevinski sektor. brodogradnja je uglavnom rekonstruirana(nije savršeno obavljeno ali jedna od rijetkih dobrih stvari od ex vlade) i neloše posluje i lagano se oporavlja..Antif_No1 wrote:Brodogradnja je napuhani balopn od sapunice koji će puknut do 2018 god. Ne znam zašto sada mediji ne pišu o tome.RayMabus wrote:Velika brodogradilišta u Hrvatskoj trenutno imaju ugovorenu gradnju 40 plovnih objekata vrednih 1,5 milijardi dolara i njihova uposlenost je popunjena do kraja 2017. godine
Guest- Guest
E to ti je dobro pitanje. Natalitet nam je nizak a njemačka plaća redovita a puno veća a radiš i ovdje i tamo ka pas ......pitanje je jel nam uopće trebaju tolika radna mjesta jer ispada da bi nam samo bosanćerosi i ostali navalili .....tako da je dobro malo razmislit i o tome jel nam treba baš situacija di imamo malo nezaposlenost tj puno potrebe za radnom snagom pa je onda još i uvoziš ....mislim da nam to netreba.danni1 wrote:A jel uplačuju plače ili se to čeka po 6-12 mjeseci uz štrajk?RayMabus wrote:U "Brodosplitu" je knjiga narudžbi trenutno teška 300 miliona evra. Između ostalog, grade najveći jedrenjak na svetu, kao i pet brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu, preneo je portal Seebiz.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
RayMabus wrote:......pitanje je jel nam uopće trebaju tolika radna mjesta jer ispada da bi nam samo bosanćerosi i ostali navalili .....tako da je dobro malo razmislit i o tome jel nam treba baš situacija di imamo malo nezaposlenost tj puno potrebe za radnom snagom pa je onda još i uvoziš ....mislim da nam to netreba.
2015-11-10
Mi se svi uvatili tih škverova a to je na obali ...dakle turizam ovo ono dole ima nekog posla kakvog takvog ....daj brate malo šaraj ...tvornica u SLavoniji i tako ....odhebite od Dalmacije sa tim škverovima , bosanćerosima , Arapima i ostalim kurcima palcima.
2014-04-11
EVO IH! Drago Prgomet sa Zoranom Milanovićem kod Kotromanovića u stanu večeras!
Ispred stana na adresi Gorice 10a u Zagrebu, stigao je i Božo Petrov, ali kad je vidio novinare - zbrisao je...
Ljudi, sve je jasno, recite pošteno da ste od samog početka u dogovoru sa SDP-om i nemojte izluđivati narod. Nedostaje vam još jedino Pupovac i eto Vlade (ne)nacionalnog jedinstva!
Bujanec na aparatima
Ispred stana na adresi Gorice 10a u Zagrebu, stigao je i Božo Petrov, ali kad je vidio novinare - zbrisao je...
Ljudi, sve je jasno, recite pošteno da ste od samog početka u dogovoru sa SDP-om i nemojte izluđivati narod. Nedostaje vam još jedino Pupovac i eto Vlade (ne)nacionalnog jedinstva!
Bujanec na aparatima
2014-04-15
I dalje su gubici veći nego prihodi a da nije državne podpore sve bi to otišlo u tri krasne.Neznam točne podatke,ali potpuno vjerujem čovjeku koji je dobro upućen,kada kaže da će to kroz 3 do 4 god. sve ključ u bravu.Jedino Borodotrogir bi mogao opstati jer će se dio preusmjeriti u druge djelatnosti.neoliberalni_placenik wrote:kako napuhani balon? nije to građevinski sektor. brodogradnja je uglavnom rekonstruirana(nije savršeno obavljeno ali jedna od rijetkih dobrih stvari od ex vlade) i neloše posluje i lagano se oporavlja..Antif_No1 wrote:Brodogradnja je napuhani balopn od sapunice koji će puknut do 2018 god. Ne znam zašto sada mediji ne pišu o tome.RayMabus wrote:Velika brodogradilišta u Hrvatskoj trenutno imaju ugovorenu gradnju 40 plovnih objekata vrednih 1,5 milijardi dolara i njihova uposlenost je popunjena do kraja 2017. godine
2015-07-23
Antif_No1 wrote:I dalje su gubici veći nego prihodi a da nije državne podpore sve bi to otišlo u tri krasne.Neznam točne podatke,ali potpuno vjerujem čovjeku koji je dobro upućen,kada kaže da će to kroz 3 do 4 god. sve ključ u bravu.Jedino Borodotrogir bi mogao opstati jer će se dio preusmjeriti u druge djelatnosti.neoliberalni_placenik wrote:kako napuhani balon? nije to građevinski sektor. brodogradnja je uglavnom rekonstruirana(nije savršeno obavljeno ali jedna od rijetkih dobrih stvari od ex vlade) i neloše posluje i lagano se oporavlja..Antif_No1 wrote:Brodogradnja je napuhani balopn od sapunice koji će puknut do 2018 god. Ne znam zašto sada mediji ne pišu o tome.RayMabus wrote:Velika brodogradilišta u Hrvatskoj trenutno imaju ugovorenu gradnju 40 plovnih objekata vrednih 1,5 milijardi dolara i njihova uposlenost je popunjena do kraja 2017. godine
mislim da nisu više toliki gubici niti tolike potpore.. to je sve smanjeno barem za 80% i gubici i potpore..
Guest- Guest
Živjet ćemo od dijaspore, Di san ono pročita koliko miljardi nečega se sliva u Hr samo od dijaspore. Pa Njemačka je blizu. KOji škver i ostale pičke malterine.
2014-04-11
Ako nećemo proizvodit vojne brodove koji će mi kurac škver ? Da mi radi brodove za prevoz stoke ...aj može ako ćemo posli u tome Arape transportirat nazad u Saharu.
2014-04-11
tre911 wrote:I ja isto priželjkujem nove izbore
bili bi novi izbori kad bi mostovci bili stupido...
sitting_bull-
2015-09-28
Protektorat broj 2 za Hrvate.RayMabus wrote:Živjet ćemo od dijaspore, Di san ono pročita koliko miljardi nečega se sliva u Hr samo od dijaspore. Pa Njemačka je blizu. KOji škver i ostale pičke malterine.
Guest- Guest
Pa zapravo,prema mojim informacijama,ne mogu se više naći ni bosanci da rade za škver.Rekao mi je jedan poznanik da u Uljanik grupi čak razmišljaju uvoziti Rumune,Bugare,Turke,jer i bosanski bazen radne snage s tim kvalifikacijama se ispraznio,dok i oni koji su kvalificirani primjerice varioci,misle kako su u Hrvatskopj premale plaće za taj posao,jebo te,čak i za njih su pre male plaće.RayMabus......pitanje je jel nam uopće trebaju tolika radna mjesta jer ispada da bi nam samo bosanćerosi i ostali navalili .....tako da je dobro malo razmislit i o tome jel nam treba baš situacija di imamo malo nezaposlenost tj puno potrebe za radnom snagom pa je onda još i uvoziš ....mislim da nam to netreba.
2015-07-23
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Od urerdnice 'Velike Srbije' preko bacanja flase hrvatske vode u smece do Suljine nasljednice
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» Jadransko-jonska autocesta neće preko Dubrovnika, nego preko Trebinja
» IDE TITO PREKO ROMANIJEEEE PREKO ROMANIJEEEEEE jer nečeš da mi gađaš rafinerijeeeeee
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» Jadransko-jonska autocesta neće preko Dubrovnika, nego preko Trebinja
» IDE TITO PREKO ROMANIJEEEE PREKO ROMANIJEEEEEE jer nečeš da mi gađaš rafinerijeeeeee
Page 5 of 6