Himna u skoli: da ili ne?
Page 6 of 9
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Himna, da ili ne?
Re: Himna u skoli: da ili ne?
hehehehehekic wrote:
čime se mi bavimo..
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom? :)dzango wrote:Nisam ni rekao da ima veze sa ustaštvom. Ali nema veze ni sa školstvom. Čak ni jednopartijska i totalitarna Jugoslavija nije pravila takve gluposti. Takve gluposti mogu da uvode samo idioti, poput obožavaoca Tompsona, i da to podvode pod neki patriotizam koji je kao nedovoljan pa su oni tu da to isprave.Ra wrote:
A što sam ja napisala? Da se treba svirati svaki dan?
Džango, animozitet ti je neopravdan.
Himna nema veze s ustaštvom.
I provokacija ti je bezvezna, jer ja nikad nisam napisala da volim Thompsonove pjesme.
Sad lijepo netrpeljivost usmjeri tamo gdje treba, a ne na sve što je hrvatsko. :)
Ovo s Thompsonom ti je totalni ćorak.
Guest- Guest
...Ra wrote:Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom:)dzango wrote:Nisam ni rekao da ima veze sa ustaštvom. Ali nema veze ni sa školstvom. Čak ni jednopartijska i totalitarna Jugoslavija nije pravila takve gluposti. Takve gluposti mogu da uvode samo idioti, poput obožavaoca Tompsona, i da to podvode pod neki patriotizam koji je kao nedovoljan pa su oni tu da to isprave.Ra wrote:
I provokacija ti je bezvezna, jer ja nikad nisam napisala da volim Thompsonove pjesme.
Sad lijepo netrpeljivost usmjeri tamo gdje treba, a ne na sve što je hrvatsko. :)
Šta se tebi desilo?
T.- Posts : 17558
2014-04-14
Ništa mi se nije desilo. Zašto?T. wrote:...Ra wrote:Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom:)dzango wrote:Nisam ni rekao da ima veze sa ustaštvom. Ali nema veze ni sa školstvom. Čak ni jednopartijska i totalitarna Jugoslavija nije pravila takve gluposti. Takve gluposti mogu da uvode samo idioti, poput obožavaoca Tompsona, i da to podvode pod neki patriotizam koji je kao nedovoljan pa su oni tu da to isprave.Ra wrote:
Šta se tebi desilo?
I dalje sam protiv ustašaa, partizana i četnika. :)
I ne mrzim Srbe, Bošnjake, Cigane, Albance... :p
Guest- Guest
Postala si nekako, domoljubna...
Ali, sačekajmo do božića...
Ali, sačekajmo do božića...
T.- Posts : 17558
2014-04-14
Sto je ovo?!
Prevladao afirmativni pristup.
:-O
Prevladao afirmativni pristup.
:-O
Eroo wrote:
Ova bi mogla kao zamjenska, ta sigurno ne bi smetala. Samo neka nije Lijpa naša...
Lili Marlen nije zabranjena, a ZDS je. Kako to sad?
Nećeš verovati ali stvarno nema veze sa školstvom. Isto kao i sa zdravstvom pa se u bolnicama uz jutarnju vizitu ne svira himna. Veze ima sa predstavljanjem zemlje i svečanostima koje idu u tom smeru, pa se tada i svira.Ra wrote:Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom? :)dzango wrote:Nisam ni rekao da ima veze sa ustaštvom. Ali nema veze ni sa školstvom. Čak ni jednopartijska i totalitarna Jugoslavija nije pravila takve gluposti. Takve gluposti mogu da uvode samo idioti, poput obožavaoca Tompsona, i da to podvode pod neki patriotizam koji je kao nedovoljan pa su oni tu da to isprave.Ra wrote:
Zašto ćorak? Zašto se ne bi u školama svirao Tompson ako se već svira himna? Ista im je povezanost sa obrazovanjem.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ni ja ne mrzim Srbe i Cigane.Ra wrote:Ništa mi se nije desilo. Zašto?T. wrote:...Ra wrote:Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom:)dzango wrote:Nisam ni rekao da ima veze sa ustaštvom. Ali nema veze ni sa školstvom. Čak ni jednopartijska i totalitarna Jugoslavija nije pravila takve gluposti. Takve gluposti mogu da uvode samo idioti, poput obožavaoca Tompsona, i da to podvode pod neki patriotizam koji je kao nedovoljan pa su oni tu da to isprave.Ra wrote:
Šta se tebi desilo?
I dalje sam protiv ustašaa, partizana i četnika. :)
I ne mrzim Srbe, Bošnjake, Cigane, Albance... :p
2014-04-19
Ovaj zadnji pasus ti nije bas ozbiljno objasnjen.dzango wrote:Nećeš verovati ali stvarno nema veze sa školstvom. Isto kao i sa zdravstvom pa se u bolnicama uz jutarnju vizitu ne svira himna. Veze ima sa predstavljanjem zemlje i svečanostima koje idu u tom smeru, pa se tada i svira.Ra wrote:Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom? :)dzango wrote:Nisam ni rekao da ima veze sa ustaštvom. Ali nema veze ni sa školstvom. Čak ni jednopartijska i totalitarna Jugoslavija nije pravila takve gluposti. Takve gluposti mogu da uvode samo idioti, poput obožavaoca Tompsona, i da to podvode pod neki patriotizam koji je kao nedovoljan pa su oni tu da to isprave.Ra wrote:
Zašto ćorak? Zašto se ne bi u školama svirao Tompson ako se već svira himna? Ista im je povezanost sa obrazovanjem.
Nije objašnjeno ni zašto bi himna bila svirana u školama i kakve veze ima sa obrazovanjem. Zašto ne Neša Leptir, na primer, koga upravo slušam:Maggie19 wrote:Ovaj zadnji pasus ti nije bas ozbiljno objasnjen.dzango wrote:Nećeš verovati ali stvarno nema veze sa školstvom. Isto kao i sa zdravstvom pa se u bolnicama uz jutarnju vizitu ne svira himna. Veze ima sa predstavljanjem zemlje i svečanostima koje idu u tom smeru, pa se tada i svira.Ra wrote:Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom? :)dzango wrote:Nisam ni rekao da ima veze sa ustaštvom. Ali nema veze ni sa školstvom. Čak ni jednopartijska i totalitarna Jugoslavija nije pravila takve gluposti. Takve gluposti mogu da uvode samo idioti, poput obožavaoca Tompsona, i da to podvode pod neki patriotizam koji je kao nedovoljan pa su oni tu da to isprave.Ra wrote:
2014-04-19
Kakve veze ima ucenje materinjeg jezika u skolama?dzango wrote:Nije objašnjeno ni zašto bi himna bila svirana u školama i kakve veze ima sa obrazovanjem. Zašto ne Neša Leptir, na primer, koga upravo slušam:Maggie19 wrote:Ovaj zadnji pasus ti nije bas ozbiljno objasnjen.dzango wrote:Nećeš verovati ali stvarno nema veze sa školstvom. Isto kao i sa zdravstvom pa se u bolnicama uz jutarnju vizitu ne svira himna. Veze ima sa predstavljanjem zemlje i svečanostima koje idu u tom smeru, pa se tada i svira.Ra wrote:Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom? :)dzango wrote:Nisam ni rekao da ima veze sa ustaštvom. Ali nema veze ni sa školstvom. Čak ni jednopartijska i totalitarna Jugoslavija nije pravila takve gluposti. Takve gluposti mogu da uvode samo idioti, poput obožavaoca Tompsona, i da to podvode pod neki patriotizam koji je kao nedovoljan pa su oni tu da to isprave.Ra wrote:
Ili povijesti?
Kada se malo bolje prisetim, nama su u školi na velikim odmorima preko razglasa puštali EKV, Brejkerse... I to u doba jednopartijskog totalitarizma. Zašto bi onda današnje klince jebali u zdrav mozak idiotskim fiksacijama matorih prdonja kojima se više ne diže? Zašto ih ne pustiti da normalno odrastu, uzmu diplomu i odu u beli svet?
To valjda spada pod obrazovanje i osnovnu kulturu. Mada im od svega toga najviše koristi učenje stranih jezika.Maggie19 wrote:Kakve veze ima ucenje materinjeg jezika u skolama?dzango wrote:Nije objašnjeno ni zašto bi himna bila svirana u školama i kakve veze ima sa obrazovanjem. Zašto ne Neša Leptir, na primer, koga upravo slušam:Maggie19 wrote:Ovaj zadnji pasus ti nije bas ozbiljno objasnjen.dzango wrote:Nećeš verovati ali stvarno nema veze sa školstvom. Isto kao i sa zdravstvom pa se u bolnicama uz jutarnju vizitu ne svira himna. Veze ima sa predstavljanjem zemlje i svečanostima koje idu u tom smeru, pa se tada i svira.Ra wrote:
Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom? :)
Ili povijesti?
2014-04-19
Ocito himna vise nije opca kultura.dzango wrote:To valjda spada pod obrazovanje i osnovnu kulturu. Mada im od svega toga najviše koristi učenje stranih jezika.Maggie19 wrote:Kakve veze ima ucenje materinjeg jezika u skolama?dzango wrote:Nije objašnjeno ni zašto bi himna bila svirana u školama i kakve veze ima sa obrazovanjem. Zašto ne Neša Leptir, na primer, koga upravo slušam:Maggie19 wrote:Ovaj zadnji pasus ti nije bas ozbiljno objasnjen.dzango wrote:Nećeš verovati ali stvarno nema veze sa školstvom. Isto kao i sa zdravstvom pa se u bolnicama uz jutarnju vizitu ne svira himna. Veze ima sa predstavljanjem zemlje i svečanostima koje idu u tom smeru, pa se tada i svira.Ra wrote:
Himna nema veze sa školstvom? A s čim ima veze? Sa sportom? :)
Ili povijesti?
Ti klinci vise ne znaju ni kako krava izgleda.
Klince treba učiti da čitaju knjige, da razmišljaju i donose zaključke. Ne treba im naturati mehaničko učenje, stereotipe i učiti ih da budu ovce koje će slušati šta im drugi sviraju po utvrđenom repertoaru kako bi jednog dana postali sendvičari, kao i njihovi roditelji.Maggie19 wrote:Ocito himna vise nije opca kultura.dzango wrote:To valjda spada pod obrazovanje i osnovnu kulturu. Mada im od svega toga najviše koristi učenje stranih jezika.Maggie19 wrote:Kakve veze ima ucenje materinjeg jezika u skolama?dzango wrote:Nije objašnjeno ni zašto bi himna bila svirana u školama i kakve veze ima sa obrazovanjem. Zašto ne Neša Leptir, na primer, koga upravo slušam:Maggie19 wrote:
Ovaj zadnji pasus ti nije bas ozbiljno objasnjen.
Ili povijesti?
2014-04-19
To ce postat svakako.dzango wrote:Klince treba učiti da čitaju knjige, da razmišljaju i donose zaključke. Ne treba im naturati mehaničko učenje, stereotipe i učiti ih da budu ovce koje će slušati šta im drugi sviraju po utvrđenom repertoaru kako bi jednog dana postali sendvičari, kao i njihovi roditelji.Maggie19 wrote:Ocito himna vise nije opca kultura.dzango wrote:To valjda spada pod obrazovanje i osnovnu kulturu. Mada im od svega toga najviše koristi učenje stranih jezika.Maggie19 wrote:Kakve veze ima ucenje materinjeg jezika u skolama?dzango wrote:Nije objašnjeno ni zašto bi himna bila svirana u školama i kakve veze ima sa obrazovanjem. Zašto ne Neša Leptir, na primer, koga upravo slušam:Maggie19 wrote:
Ovaj zadnji pasus ti nije bas ozbiljno objasnjen.
Ili povijesti?
Jednostavno, ne postoji nacin to izbjeci.
Nasa djeca vise nisu nasa djeca.
Medijska manipulacija je premocna.
Necemo ih spasiti slusanjem ili neslusanjem himne.
Ako ih jebeš u glavu svojim fiksacijama, onda svakako hoće. Ali ako već rešite, onda im bolje puštajte nemačku himnu, više će im trebati.Maggie19 wrote:To ce postat svakako.dzango wrote:Klince treba učiti da čitaju knjige, da razmišljaju i donose zaključke. Ne treba im naturati mehaničko učenje, stereotipe i učiti ih da budu ovce koje će slušati šta im drugi sviraju po utvrđenom repertoaru kako bi jednog dana postali sendvičari, kao i njihovi roditelji.Maggie19 wrote:Ocito himna vise nije opca kultura.dzango wrote:To valjda spada pod obrazovanje i osnovnu kulturu. Mada im od svega toga najviše koristi učenje stranih jezika.Maggie19 wrote:
Kakve veze ima ucenje materinjeg jezika u skolama?
Ili povijesti?
2014-04-19
Dotle, ako mogu da predložim, umesto repertoara Tompsona, Cece, Bube Korelija i himne, ponudite im nešto drugo:
Gle, mozemo mi, moze netko drugi.dzango wrote:Ako ih jebeš u glavu svojim fiksacijama, onda svakako hoće. Ali ako već rešite, onda im bolje puštajte nemačku himnu, više će im trebati.Maggie19 wrote:To ce postat svakako.dzango wrote:Klince treba učiti da čitaju knjige, da razmišljaju i donose zaključke. Ne treba im naturati mehaničko učenje, stereotipe i učiti ih da budu ovce koje će slušati šta im drugi sviraju po utvrđenom repertoaru kako bi jednog dana postali sendvičari, kao i njihovi roditelji.Maggie19 wrote:Ocito himna vise nije opca kultura.dzango wrote:To valjda spada pod obrazovanje i osnovnu kulturu. Mada im od svega toga najviše koristi učenje stranih jezika.Maggie19 wrote:
Kakve veze ima ucenje materinjeg jezika u skolama?
Ili povijesti?
Ustvari, netko drugi ce svakako.
Mislis da ce biti liseni manipulacija ako im ne pustamo himne?!
Pa od rodjenja se truju.
Ili himne?! ;-Ddzango wrote:Dotle, ako mogu da predložim, umesto repertoara Tompsona, Cece, Bube Korelija i himne, ponudite im nešto drugo:
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Pedja Grbin pitvrdio:' Thompsonova pjesma 'lijepa li si' postaje himna nogometne reprezentacije na EURU u Francuskoj
» Pucnjava u školi u Francuskoj, ima žrtava
» Preko veza do posla u školi
» Dok se izvodila himna BiH, stadionom se orilo 'Ponosna moja je zemlja Hercegovina'
» Izvizdana hrvatska himna u Beogradu.Publika skandirala Vukovar je srpski
» Pucnjava u školi u Francuskoj, ima žrtava
» Preko veza do posla u školi
» Dok se izvodila himna BiH, stadionom se orilo 'Ponosna moja je zemlja Hercegovina'
» Izvizdana hrvatska himna u Beogradu.Publika skandirala Vukovar je srpski
Page 6 of 9