Što upravo čitamo i zašto
Page 9 of 28
Page 9 of 28 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 18 ... 28
Re: Što upravo čitamo i zašto
Etgar Keret, 8% ni od čega pročitala ljetos. Trenutno niš ne čitam.
Guest- Guest
http://nautil.us/issue/28/2050/the-book-no-one-read
volim Stanislawa Lema, njegov pesimistični svijet Fijaska, neshvaćeni i očaravajući Solaris, te uznemirujući Glas Gospodara, izvanzemaljska inteligencija na jedan drugačiji, čudan način, je srž tih knjiga i kroz svaku od njih priča zrcali pogled na imobiliziranu ljudsku znanost..
i uglavnom, čitam ovaj članak gore i kaže da je njegova Summa Technologiae tek nedavno prevedena na Engleski jezik, što blows my mind jer je kod nas prevedena još od 1977! eto nešto, za biti ponosan..
uglavnom, čitam Summu trenutno, i, mislim da mi je Stanislaw najdraži pisac, ima krasno smišljenje neologizme, koji nažalost nisu zaživljeli jer svijet ovu knjigu tek otkriva, ali u današnjem društvu natrpanim informacijama niske kvalitete, teško će se ćnjegov upozoravajući glas o budućnosti ljudskog roda i čuti..
volim Stanislawa Lema, njegov pesimistični svijet Fijaska, neshvaćeni i očaravajući Solaris, te uznemirujući Glas Gospodara, izvanzemaljska inteligencija na jedan drugačiji, čudan način, je srž tih knjiga i kroz svaku od njih priča zrcali pogled na imobiliziranu ljudsku znanost..
i uglavnom, čitam ovaj članak gore i kaže da je njegova Summa Technologiae tek nedavno prevedena na Engleski jezik, što blows my mind jer je kod nas prevedena još od 1977! eto nešto, za biti ponosan..
uglavnom, čitam Summu trenutno, i, mislim da mi je Stanislaw najdraži pisac, ima krasno smišljenje neologizme, koji nažalost nisu zaživljeli jer svijet ovu knjigu tek otkriva, ali u današnjem društvu natrpanim informacijama niske kvalitete, teško će se ćnjegov upozoravajući glas o budućnosti ljudskog roda i čuti..
veber-
2014-12-30
Joseph Heller: Catch-22
Davno počela s čitanjem, ali iz nekog razloga tad nisam dovršila. Danas sam je uočila na polici pa zaključih da bih je se baš mogla ponovno uhvatiti.
Davno počela s čitanjem, ali iz nekog razloga tad nisam dovršila. Danas sam je uočila na polici pa zaključih da bih je se baš mogla ponovno uhvatiti.
Guest- Guest
http://www.zelands.com/
2014-04-12
mega ostavi se citanja, ti si dovoljno naprezala oci. Vrijeme je da ih napasas na necemu lijepom i uzivas:)maggie13 wrote:http://www.zelands.com/
dijagram-
2015-08-09
dobro ti kazes..nastavim li ovako,necu gledat na oci do pedesete..:Pdijagram wrote:mega ostavi se citanja, ti si dovoljno naprezala oci. Vrijeme je da ih napasas na necemu lijepom i uzivas:)maggie13 wrote:http://www.zelands.com/
2014-04-12
A eto, ja cu kao vodenjak u veljaci vidjeti koliko se vidi u 50-toj:)maggie13 wrote:dobro ti kazes..nastavim li ovako,necu gledat na oci do pedesete..:Pdijagram wrote:mega ostavi se citanja, ti si dovoljno naprezala oci. Vrijeme je da ih napasas na necemu lijepom i uzivas:)maggie13 wrote:http://www.zelands.com/
.
dijagram-
2015-08-09
Vegvísir wrote:Joseph Heller: Catch-22
Naravno da tek kad sam već bila na putu i u vožnji sam shvatila da sam zaboravila ponijeti sa sobom knjigu. U međuvremenu, dok se ne vratim natrag, na njeno mjesto je uskočila:
Luigi Pirandello - Pokojni Mattia Pascal
Guest- Guest
mislim da ću išamarati von štaflu....
...ili sam sebi zabranit pristup tabletu neko vrijeme.
...ili sam sebi zabranit pristup tabletu neko vrijeme.
2014-12-30
Inače, tek ću sad počet s Amijanom, dovršavao Polibija... malo u stisci s vremenom...
Guest- Guest
a koga bi drugog? susjeda?Starhemberg wrote:Opet mene proziva, idi na odvikavanje...
dat ću si ban na tablet. tri dana.....samo kaj bum onda pribjegao papiru.
2014-12-30
veber-
2014-12-30
Zagy, to je šala sa bauštele :P
Čitam Autobiografiju jednog yogina po 3.put. Prevolim.
Čitam Autobiografiju jednog yogina po 3.put. Prevolim.
Guest- Guest
ok. od kada se baviš ćuprijogradnjom? :DZagy wrote:A ne bih znala...:D
2014-12-30
Page 9 of 28 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 18 ... 28
Similar topics
» Zašto Milanović neče dobiti izbore i zašto je propustio matirati HDZ?
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» HDZ=SDP=SKH (ili zašto nema reformi, i zašto su bavimo -U- i partizanima)
» Zašto se u svijetu zna za aušvic a ne za jasenovac? Evo zašto.
» ..Zasto Kinu treba unistiti?..evo zasto..
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» HDZ=SDP=SKH (ili zašto nema reformi, i zašto su bavimo -U- i partizanima)
» Zašto se u svijetu zna za aušvic a ne za jasenovac? Evo zašto.
» ..Zasto Kinu treba unistiti?..evo zasto..
Page 9 of 28