lex milanović - da se prisjetimo
Page 1 of 1
lex milanović - da se prisjetimo
Milanović se u svom mandatu osim ukidanja sigurnosne provjere za dužnosnike, zalagao i za smanjenje ovlasti predsjedniku RH. Štoviše, još 2015. predlagao je da se predsjednika RH bira parlament. Na taj bi se način još više minorizirala ionako gotovo slaba uloga predsjednika države kao korektiva vlasti, a što je mogućnost koja proizlazi iz izbornog mandata.
Brojne afere vezane uz, sada već bivšeg, Plenkovićeva ministra Lovre Kuščevića, zaprepastile su cijelu javnost. Ali i ponovno otvorile pitanje kako je moguće da osoba koja ima toliko repova iza sebe, uključujući i porezni dug, može obnašati dužnost ministra u Vladi?! Je li netko prije stupanja ministara na dužnost, a s obzirom na podatke koji će im tijekom mandata biti dostupni, napravio njihovu sigurnosnu provjeru?!
Nažalost, nitko to nije trebao napraviti, iz jednostavnog razloga što je 2012., dok je bio predsjednik Vlade, Zoran Milanović pogurao promjenu Zakona o sigurnosnim provjerama i gotovo potpuno iskorijenio sigurnosne provjere dužnosnika. Drugim riječima, aktualni pretendent na mjesto predsjednika države, u svom je premijerskom mandatu iznio Zakon po kojem ministri, njihovi pomoćnici ili državni tajnici ili neki drugi dužnosnici koje imenuje Vlada Republike Hrvatske, uopće ne trebaju imati sigurnosnu provjeru. Odnosno, ona se može provesti samo ako to ne zatraži čelnik tijela. Primjerice, za ministre bi provjeru trebao zatražiti predsjednik vlade.
https://narod.hr/hrvatska/silvana-oruc-ivos-cudimo-se-aferama-pa-milanovic-je-ukinuo-sigurnosne-provjere-duznosnika
Brojne afere vezane uz, sada već bivšeg, Plenkovićeva ministra Lovre Kuščevića, zaprepastile su cijelu javnost. Ali i ponovno otvorile pitanje kako je moguće da osoba koja ima toliko repova iza sebe, uključujući i porezni dug, može obnašati dužnost ministra u Vladi?! Je li netko prije stupanja ministara na dužnost, a s obzirom na podatke koji će im tijekom mandata biti dostupni, napravio njihovu sigurnosnu provjeru?!
Nažalost, nitko to nije trebao napraviti, iz jednostavnog razloga što je 2012., dok je bio predsjednik Vlade, Zoran Milanović pogurao promjenu Zakona o sigurnosnim provjerama i gotovo potpuno iskorijenio sigurnosne provjere dužnosnika. Drugim riječima, aktualni pretendent na mjesto predsjednika države, u svom je premijerskom mandatu iznio Zakon po kojem ministri, njihovi pomoćnici ili državni tajnici ili neki drugi dužnosnici koje imenuje Vlada Republike Hrvatske, uopće ne trebaju imati sigurnosnu provjeru. Odnosno, ona se može provesti samo ako to ne zatraži čelnik tijela. Primjerice, za ministre bi provjeru trebao zatražiti predsjednik vlade.
https://narod.hr/hrvatska/silvana-oruc-ivos-cudimo-se-aferama-pa-milanovic-je-ukinuo-sigurnosne-provjere-duznosnika
Guest- Guest
Re: lex milanović - da se prisjetimo
zna sam da je milanovic kriv
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
U ovom slučaju je, sigurnosna provjera trjeba biti standardni postupak.
debotoijusto wrote:zna sam da je milanovic kriv
pa brišete pod s hdz-ovim ovcama a koliko su ovce sdp-ovci pokazuje i ovaj primjer.. svi ćete uredno glasovati za milanovića
Guest- Guest
Similar topics
» HDZ-ovka objavila sliku Pavelića uz poruku: "Da se prisjetimo našeg poglavnika"
» Vojin Mijatović: Milanović je luđak! Komšić: Milanović je gori od Vučića!
» Milanović u Budimpešti
» Milanović : Ja sam tata
» Milanovic se jos nada
» Vojin Mijatović: Milanović je luđak! Komšić: Milanović je gori od Vučića!
» Milanović u Budimpešti
» Milanović : Ja sam tata
» Milanovic se jos nada
Page 1 of 1