Milanović u Budimpešti
Page 1 of 1
Milanović u Budimpešti
Peta točka je energetska suradnja. S obzirom na to da nemamo izlaz na more, mi ovisimo i o ruskim energentima te tražimo mogućnost za diverzifikaciju opskrbe energentima. Tako računamo i na Hrvatsku. Plinski terminal na Krku vrlo je važan i za Mađarsku”, rekla je Novak.
Godinama kasnije, kad sam bio predsjednik Vlade, u Vukovaru koji je doživio strahovite zločine i zvjerstva, hrvatski Srbi su dobili pravo da koriste svoj jezik i pismo ako ih ima više od 30 posto. Mnogima je to bila crvena krpa kao u koridi. To je tako usvojeno u Saboru, ja sam se borio da se to provede. Ako su mogli Hrvati sa Srbima, ne vidim gdje su problemi u zakarpatskoj regiji gdje živi 150.000 Mađara i zašto EU o tome šuti. Je li to isto proruski stav?”, izjavio je Milanović.
Ponovno se dotaknuo i potpredsjednika Europske komisije Josepa Borella.
“Borell je prije mjesec dana uputio dopis Hrvatskoj pun laži, u kojem nas tretira kao da smo retardirani. Ispričavam se na izrazu, kao da imamo posebne potrebe. Da bi nam onemogućio da budemo prisutni simbolički u misiji ALTEA u BiH. Pokušavam biti pristojan, ali u nekom trenutku moraš reći dosta”, izjavio je Milanović pa nastavio:
“To je kao kad dijete s poteškoćama u razvoju pita skrbnika može li van, a majka mu kaže da ne može jer se sprema mrak, a razgovor se odvija u podne. Dijete prihvati taj odgovor. Hrvatska nije to dijete. Ta vrsta odnosa duboko iritira. Danas je to Mađarska, sutra će biti neka veća država koju će trebati dovesti u red. To je bila i Poljska do jučer. Danas su oni zbog okolnosti u Ukrajini super. Sutra će ponovno doći na red”.
Mađarska predsjednica nahvalila Milanovića: ‘Omiljen je jer je hrabar na europskoj pozornici‘
Godinama kasnije, kad sam bio predsjednik Vlade, u Vukovaru koji je doživio strahovite zločine i zvjerstva, hrvatski Srbi su dobili pravo da koriste svoj jezik i pismo ako ih ima više od 30 posto. Mnogima je to bila crvena krpa kao u koridi. To je tako usvojeno u Saboru, ja sam se borio da se to provede. Ako su mogli Hrvati sa Srbima, ne vidim gdje su problemi u zakarpatskoj regiji gdje živi 150.000 Mađara i zašto EU o tome šuti. Je li to isto proruski stav?”, izjavio je Milanović.
Ponovno se dotaknuo i potpredsjednika Europske komisije Josepa Borella.
“Borell je prije mjesec dana uputio dopis Hrvatskoj pun laži, u kojem nas tretira kao da smo retardirani. Ispričavam se na izrazu, kao da imamo posebne potrebe. Da bi nam onemogućio da budemo prisutni simbolički u misiji ALTEA u BiH. Pokušavam biti pristojan, ali u nekom trenutku moraš reći dosta”, izjavio je Milanović pa nastavio:
“To je kao kad dijete s poteškoćama u razvoju pita skrbnika može li van, a majka mu kaže da ne može jer se sprema mrak, a razgovor se odvija u podne. Dijete prihvati taj odgovor. Hrvatska nije to dijete. Ta vrsta odnosa duboko iritira. Danas je to Mađarska, sutra će biti neka veća država koju će trebati dovesti u red. To je bila i Poljska do jučer. Danas su oni zbog okolnosti u Ukrajini super. Sutra će ponovno doći na red”.
Mađarska predsjednica nahvalila Milanovića: ‘Omiljen je jer je hrabar na europskoj pozornici‘
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Milanović u Budimpešti
Mađarska je najbolji prijatelj Zapadnog Balkana - naglasila je u ponedjeljak Katalin Novák. Šef države primio je u Budimpešti Željku Cvijanović, srpsku članicu tročlanog državnog Predsjedništva BiH, a u središtu razgovora bili su ulazak zemlje u Europsku uniju, rat u Ukrajini te gospodarsko-trgovinska pitanja. odnosa između naših država.
Jačanje gospodarskih i trgovinskih odnosa dviju zemalja također je bila tema razgovora dvojice čelnika.
Sad kad nema granice između Hrvatske i Mađarske puno je i vama ( BiH ) lakše trgovat s njima.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Similar topics
» Vojin Mijatović: Milanović je luđak! Komšić: Milanović je gori od Vučića!
» Eksplozija plina u Budimpešti
» Predsjednica kod Orbana u Budimpešti
» Protest poljoprivrednika u Budimpešti, kravama krenuli na Orbana
» Huligani napali izbjeglice u Budimpešti (VIDEO)
» Eksplozija plina u Budimpešti
» Predsjednica kod Orbana u Budimpešti
» Protest poljoprivrednika u Budimpešti, kravama krenuli na Orbana
» Huligani napali izbjeglice u Budimpešti (VIDEO)
Page 1 of 1