Od milodara za bolesnu djecu preuređen luksuzni penthouse jednog od najmoćnijih kardinala
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Od milodara za bolesnu djecu preuređen luksuzni penthouse jednog od najmoćnijih kardinala
Skandal trese Vatikan: Papa je znao da Crkva daje za oružje?
REUTERS
Papa Franjo je znao da se investicije Crkve ulažu u tvrtke koje proizvode oružje, tvrdi u knjizi "Križni put" talijanski novinar Gianluigi Nuzzi iz TV grupacije Mediaset, piše il Giornale.
Nuzzi je u knjizi opisao kako se Bergoglio 3. srpnja 2013., nekoliko mjeseci nakon što je postao Papa, sastao s kardinalima te ih je pitao kako su troškovi Crkve izmakli kontroli. Tada im je rekao i da trebaju biti oprezniji jer je samo u Švicarskoj Crkva zbog loših ulaganja izgubila 10 milijuna eura. Papa im je ispričao kako mu je, dok je još bio provincijalac, glavni ekonomist u Buenos Airesu ispričao da je Crkva uložila novac u "poštenu i ozbiljnu banku".
REUTERS
- Nakon što se promijenio ekonomist, novi je otišao u banku zbog kontrole. Pitao je kamo su se promijenila ulaganja. Saznao je da 60 posto ide za proizvodnju oružja - ispričao je papa Franjo kardinalima, piše u knjizi Nuzzi.
POGLEDAJTE VIDEO: Skandal za skandalom
U svojoj knjizi koja izlazi u četvrtak, navodi i da je Papa žrtva opasnih intriga, navodi da je Kurija napravila troškove, prema podacima iz 2012. od 28,9 milijuna eura te se navodi da su troškovi Crkve "van kontrole" i da je "Vatikan blizu bankrota".
REUTERS
U Nuzzijevoj knjizi, kao i u knjizi "Škrtost" novinara Emiliana Fittipaldija lijevog tjednika L'Espresso, navodi se i da su kardinali novac namijenjen siromašnima potrošili na luksuz. Jedan od primjera je preuređenje penthousea od 700 četvornih metara od milodara. U knjizi se navodi od 30 do 40 milijuna eura milodara samo manji dio ide siromašnima.
U knjigama koje su objavili novinari tvrdi se da su troškovi Crkve izmakli kontroli. Navodi se i da su kardinali veći dio milodara za siromašne potrošili na svoj luksuz
Četvrtak, 05. 11. 2015. u 09:30, zadnja izmjena prije 1 sat i 43 minute Piše: Ivana ŽivkoREUTERS
Papa Franjo je znao da se investicije Crkve ulažu u tvrtke koje proizvode oružje, tvrdi u knjizi "Križni put" talijanski novinar Gianluigi Nuzzi iz TV grupacije Mediaset, piše il Giornale.
Nuzzi je u knjizi opisao kako se Bergoglio 3. srpnja 2013., nekoliko mjeseci nakon što je postao Papa, sastao s kardinalima te ih je pitao kako su troškovi Crkve izmakli kontroli. Tada im je rekao i da trebaju biti oprezniji jer je samo u Švicarskoj Crkva zbog loših ulaganja izgubila 10 milijuna eura. Papa im je ispričao kako mu je, dok je još bio provincijalac, glavni ekonomist u Buenos Airesu ispričao da je Crkva uložila novac u "poštenu i ozbiljnu banku".
REUTERS
- Nakon što se promijenio ekonomist, novi je otišao u banku zbog kontrole. Pitao je kamo su se promijenila ulaganja. Saznao je da 60 posto ide za proizvodnju oružja - ispričao je papa Franjo kardinalima, piše u knjizi Nuzzi.
POGLEDAJTE VIDEO: Skandal za skandalom
U svojoj knjizi koja izlazi u četvrtak, navodi i da je Papa žrtva opasnih intriga, navodi da je Kurija napravila troškove, prema podacima iz 2012. od 28,9 milijuna eura te se navodi da su troškovi Crkve "van kontrole" i da je "Vatikan blizu bankrota".
REUTERS
U Nuzzijevoj knjizi, kao i u knjizi "Škrtost" novinara Emiliana Fittipaldija lijevog tjednika L'Espresso, navodi se i da su kardinali novac namijenjen siromašnima potrošili na luksuz. Jedan od primjera je preuređenje penthousea od 700 četvornih metara od milodara. U knjizi se navodi od 30 do 40 milijuna eura milodara samo manji dio ide siromašnima.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Re: Od milodara za bolesnu djecu preuređen luksuzni penthouse jednog od najmoćnijih kardinala
a majke ti..zna elita kako ce... ..zato neki dan raspalih paljbu na onu Ligeju koja je molila prikupljanje pomoci za "sirote emigrante"..negdje je napisana i adresa crvenog kriza,istih onih koji su lovu pomoci za potopljene Slavonce orocili i beru debelu kamatu,a prikupljenu materijalnu pomoc medju sobom razdijelili.-..
pas im mtr eeeboooo...
pas im mtr eeeboooo...
Guest- Guest
Baš si primitivac. Ligeja je super cura i jako osjećajna.
Guest- Guest
pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Samo još jedan dokaz da oni tamo u vatikanu ne vjeruju u nikakvog boga nego samo i jedino i pare. Jer da imalo vjeruje ono što govori ne bi se ovo usudio napraviti nikada.
Guest- Guest
Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
2015-10-07
Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Džaba ili besplatno, kaj je ispravno, pitao mali cigo tatu? I jedno i drugo veli stari. Evo, npr. ti ideš u školu besplatno, ali džaba.
Guest- Guest
Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
2015-10-07
Dobar dobar... ..no,ide sa zenama,samo sto bi one uvijek neku letvicu dizale,a dogovoreno je samo ehhmmm..da ne kompliciramo preise..Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Ti si rođeni Casanova leptirić i letiš s cvijeta na cvijet s ciljem da ih što više oprašiš.marcus-t wrote:Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Nisam. Ja bih samo tebe.Eva wrote:Ti si rođeni Casanova leptirić i letiš s cvijeta na cvijet s ciljem da ih što više oprašiš.marcus-t wrote:Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
2015-10-07
Pa tak oje Bog odredio...Sto se bunis,imas onog tko placa rezije i zivot,i treba ti neki bumbar da povremeno i neobavezno doleti do tebeEva wrote:Ti si rođeni Casanova leptirić i letiš s cvijeta na cvijet s ciljem da ih što više oprašiš.marcus-t wrote:Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Ma baš bi se usrećiomarcus-t wrote:Nisam. Ja bih samo tebe.Eva wrote:Ti si rođeni Casanova leptirić i letiš s cvijeta na cvijet s ciljem da ih što više oprašiš.marcus-t wrote:Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Kak si ti nestalan? Do prije 3 minute bil si tradicionalanbogomdani wrote:Pa tak oje Bog odredio...Sto se bunis,imas onog tko placa rezije i zivot,i treba ti neki bumbar da povremeno i neobavezno doleti do tebeEva wrote:Ti si rođeni Casanova leptirić i letiš s cvijeta na cvijet s ciljem da ih što više oprašiš.marcus-t wrote:Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Previše si samokritična. Nije ljepota samo izvana.Eva wrote:Ma baš bi se usrećiomarcus-t wrote:Nisam. Ja bih samo tebe.Eva wrote:Ti si rođeni Casanova leptirić i letiš s cvijeta na cvijet s ciljem da ih što više oprašiš.marcus-t wrote:Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
2015-10-07
Ma pusti njega, on je stari lisac. Bio bi po potrebi i wehabija samo ako bi mu to pomoglo da se uvuče nekoj zamotanoj u gaćice.Eva wrote:Kak si ti nestalan? Do prije 3 minute bil si tradicionalanbogomdani wrote:Pa tak oje Bog odredio...Sto se bunis,imas onog tko placa rezije i zivot,i treba ti neki bumbar da povremeno i neobavezno doleti do tebeEva wrote:Ti si rođeni Casanova leptirić i letiš s cvijeta na cvijet s ciljem da ih što više oprašiš.marcus-t wrote:Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
2015-10-07
Ti si odlučio baš mene kuhat? Dobro, sam uzmi u obzir godinu proizvodnju i starost koke. Posijedil buš dok ti se juhica skuha.marcus-t wrote:Previše si samokritična. Nije ljepota samo izvana.Eva wrote:Ma baš bi se usrećiomarcus-t wrote:Nisam. Ja bih samo tebe.Eva wrote:Ti si rođeni Casanova leptirić i letiš s cvijeta na cvijet s ciljem da ih što više oprašiš.marcus-t wrote:Ma nisam ja predator, samo beznadno zaljubljen u tebe.Eva wrote:Ma ti si predator broj 1marcus-t wrote:Ja mu to cijelo vrijeme govorim ali džaba. Umjesto da se ugleda na mene.Eva wrote:Ma ti si slon u staklarni i onda se čudiš kaj ti ne ide s ljepšim spolom.bogomdani wrote:Kaj cura pise... Pa pisem i ja kojesta,nis s nicim,najmanje sa pameti,pa jel to znaci da sam u reali takav??...boli me kiki,zaebajem se ovdje,nebitno tko sto misli,meni zezancija na prvom mjestu...A papir trpi svasta...jelEva wrote:Pa trebaš čitat kaj cura piše, a ne lupetat kao da si u birtiji. Komunikacija se prilagođava publici.bogomdani wrote:pfffffff..kako da premjerim tu "osjecajnost"???..ili "ljubav"...e sto vi prodajete mooda pod boobrege...
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Kenwood Kenon i Bandić na HRT-u žicali pare za bolesnu djecu. Može li licemjernije?
» stan jednog milijunaša i kćeri jednog milijardera
» Kitarović odlikuje jednog komunistu i jednog emigranta
» Šefica Disneya: Majka sam jednog transrodnog i jednog panrodnog djeteta, pola naših likova treba biti LGBTQIA ili druge manjine
» Protest na pogrebu kardinala Pell-a
» stan jednog milijunaša i kćeri jednog milijardera
» Kitarović odlikuje jednog komunistu i jednog emigranta
» Šefica Disneya: Majka sam jednog transrodnog i jednog panrodnog djeteta, pola naših likova treba biti LGBTQIA ili druge manjine
» Protest na pogrebu kardinala Pell-a
Page 3 of 4