Bomba u Sloveniji?Milosevic u bijesu 1991.minirao Krsko,a nacrt plana je u Moskvi
Page 1 of 1
Bomba u Sloveniji?Milosevic u bijesu 1991.minirao Krsko,a nacrt plana je u Moskvi
https://m.vecernji.hr/vijesti/bomba-u-sloveniji-milosevic-u-bijesu-1991-minirao-krsko-a-nacrt-plana-je-u-moskvi-1323335
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Bomba u Sloveniji?Milosevic u bijesu 1991.minirao Krsko,a nacrt plana je u Moskvi
Ovaj vecernji je doista poceo padati na niske grane..kao prvo ako bi tko minirao krsko to bi bila jna..zbog osvete...slobo bas prevec nije tangirao janeze za razliku od vrha jna...kao drugo..janezi su jos pocetkom 1991 prije najave pokusaja jna puca u sloveniji i hrvatskoj vrlo dobro osigurali najvitalnije objekte pa tako i NE Krsko sigurno...znam covjeka koji je radio u NE Krsko tamo do 2000-tih kad ej otisao u mirovinu..gdje mi je rekao da su janezi pocetkom 1991 postavili takvo osiguranje u i oko NE Krsko da ni prica nije mogla uci neopazeno a kamoli nekakvi slobini specijalci
2015-09-08
Re: Bomba u Sloveniji?Milosevic u bijesu 1991.minirao Krsko,a nacrt plana je u Moskvi
Baš kada se čeka zadnja epizoda odlične serije Černobil koju preporučujem svima...
Mogla bi produkcija drugu sezonu prebaciti u SLO
https://m.imdb.com/title/tt7366338/
inace...doista je NE Krsko bilo u jednopj od politickih i ratnih opcija jna i beograda kao svojevrsna ucjena slovencima da ostanu u jugi..i to vise od strane jna nego samog slobe...jna je trebala akcijom kodnog imena 'jaguar'...odmah na pocetku napada jna na sloevniju zauzeti NE Krsko te time ucijeniti ljubljanu...no jedno su planovi drugo realizacija...garnizoni jan iz brezica i Novog Mesta najblizi NE Krsko su trebali biti nositelji zauzimanja te elektrane uz podrsku niskih specijalaca koji su za tu prigodu jos 20.06.1991 bili prebaceni na vojni aerodrom Pleso kod Velike Gorice bas zbog te operacije jna...sto se tice osiguranaj NE Krsko u tom periodu unutar same NE Krsko janezi su stavili jedan vod policijskih specijalaca te kao strazare unutar kruga temeljne policajce...također obrana NE Krsko sastojala se i od vanjskog prstena koji su cinili mjesoviti sastavi TO-a i MUP-a Slovenije...od oruzja imali si sest oklopnih vozila sedam pzo topova 20 mm te postavljen protuzrakoplovni sustav 'strela' unutar NE Krsko i jedan sustav u mjestu Brestanica kod Krskog...JNA je za operaciju 'jaguar' zauzimanja NE Krsko..spremila uz niske specijalce i jedan oklopno mehanizirani bataljun iz Novog Mesta te dva pjesacka bataljuna iz garnizona u Brezicama te iz Zagreba..topnicka podrska bi bila pruzana iz garnizona u Brezicama posto su Brezice bile udaljene tek nekoliko kilometara od Krskog...no taj plan jna poceo je lose vec prvog dana sukoba u sloveniji 27.6.1991 kada su janezi zaustavili izlazak oklopne psotrojbe iz garnizona u Novom Mestu a snage iz garnizona u Brezicama morale su se angazirati da zaustave teritorijalce iz TO Slovenije da ne zauzmu remontni zavod u Brezicama koji je vrsio remonte na oklopnim vozilima jna i bio jedini specijalizirani remontni zavod takve vrste na tlu tada jos jugoslavije...uslijed toga zakomplicirala se situacija kod zauzimanja GP u Sloveniji gdje su morali biti hitno prebaceni dijelovi 'niskih specijalaca' koji su se nalazili na Plesu i bili pripremljeni za akciju zauzimanaj NE Krsko...naravno ni slejdecih dana taj plan se nije mogao ostvariti zbog raspada snaga jna u sloveniji
2015-09-08
Koje nebuloze i budalastine ...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
realno postojao je plan zauzimanaj NE Krsko od strane JNA ali taj plan jendostavnoo nije bio predodređen za uspjeh...cisto iz razloga kao sto sam naveo kompleks NE je bio dobro osiguran..a drugo jna je odmah na pocetku sukoba u sloveniji imala velikih problema...pa recimo janezi su odmah u startu zaustavili tu oklopno mehaniziranu kolonu da izađe iz garnizona u Novom Mestu..a velikih problema je imao i garnizon u Brezicama gdje su janezi bili u fazi zauzimanja vrlo vaznog remontnog zavoda jna u Brezicama..tako da realno da su krenuli sami niski specijalci u tu operaciju bez ove potpore ne bi imali teoretske sanse da je zauzmu...jer ni janezi nisu glupi bili i dobro su znali sto bi to znali da nuklearka zavrsi u jna rukama a samim time i beogradaRingo10 wrote:Koje nebuloze i budalastine ...
2015-09-08
Lijepo tempirane...Ringo10 wrote:Koje nebuloze i budalastine ...
Inače držim da je nuklearna energija najisplativija i najčistiji izvor energije, ujedno sam i sretan što mi nemamo nuklearku jer bi to bio zadnji čavao u lijes zapadne civilizacije, odnosno kada bi za kontrolnu ploču zasjeli L1b domoljubi & HNS ovci, sve stručnjak do stručnjaka....
..mislim da ne bi...jer bi time i sami sebe ujebali..prvelik ej to zalogaj za njih..njih zanima samo lova tj perje...plus pa mi imamo udio u NE Krsko tako da...ovi idu di je zihermutava baštarda wrote:Lijepo tempirane...Ringo10 wrote:Koje nebuloze i budalastine ...
Inače držim da je nuklearna energija najisplativija i najčistiji izvor energije, ujedno sam i sretan što mi nemamo nuklearku jer bi to bio zadnji čavao u lijes zapadne civilizacije, odnosno kada bi za kontrolnu ploču zasjeli L1b domoljubi & HNS ovci, sve stručnjak do stručnjaka....
2015-09-08
Mogla je biti o kod nas... Šarinić ju je htio šakriti (sakriti daleko od pogleda ) najidealnije je bilo odmah nakon rata oko obrovca...vuksadinare wrote:..mislim da ne bi...jer bi time i sami sebe ujebali..prvelik ej to zalogaj za njih..njih zanima samo lova tj perje...plus pa mi imamo udio u NE Krsko tako da...ovi idu di je zihermutava baštarda wrote:Lijepo tempirane...Ringo10 wrote:Koje nebuloze i budalastine ...
Muči, biži,...... dobro smo prošli...
..ma ne moze svatko raditi u NE...to ti je jasno...tu ne ide stela preko veze vec cista pamet..previse rizika..jer u pitanju su onda glave i samih glavonja da bi se igrali sa timmutava baštarda wrote:Mogla je biti o kod nas... Šarinić ju je htio šakriti (sakriti daleko od pogleda ) najidealnije je bilo odmah nakon rata oko obrovca...vuksadinare wrote:..mislim da ne bi...jer bi time i sami sebe ujebali..prvelik ej to zalogaj za njih..njih zanima samo lova tj perje...plus pa mi imamo udio u NE Krsko tako da...ovi idu di je zihermutava baštarda wrote:Lijepo tempirane...Ringo10 wrote:Koje nebuloze i budalastine ...
Muči, biži,...... dobro smo prošli...
2015-09-08
Pa jel ste je razminirali?
Guest- Guest
Nisu, još evropi prijeti opasnost, putko u Moskvi sakrio nacrte...Serbia Strong wrote:Pa jel ste je razminirali?
Similar topics
» Srbija podize optuznicu protiv slovenske TO za ratne zlocine u ratu u Sloveniji 1991?!
» 'Nas su 1991. ubijali Srbi, ali nas od 1991. do danas ubijaju Hrvati'
» Dodik : RS izlazi iz akcionog plana za NATO
» 'MI SMO GA SRUŠILI, A VI UMRITE U BIJESU!'
» Europska pučka stranka: nacrt za budućnost EU
» 'Nas su 1991. ubijali Srbi, ali nas od 1991. do danas ubijaju Hrvati'
» Dodik : RS izlazi iz akcionog plana za NATO
» 'MI SMO GA SRUŠILI, A VI UMRITE U BIJESU!'
» Europska pučka stranka: nacrt za budućnost EU
Page 1 of 1