BiH: Gradi se 7km autoceste od nigdje do nigdje
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
BiH: Gradi se 7km autoceste od nigdje do nigdje
Poddionica autoceste A1 Buna – Počitelj prolazi Dubravskom visoravni, a ovaj nedavno napravljeni snimak dronom odlično prikazuje u kojoj fazi su radovi koje izvodi firma Hering iz Širokog Brijega.
Radovi su službeno počeli 3. augusta prošle godine, a rok za završetak radova je 18 mjeseci. Ugovor koji je Hernig potpisao u maju 2018. godine s JP Autoceste FBiH vrijedan je 25,7 miliona eura.
Sredstva su osigurana putem Evropske banke za obnovu i razvoj, a nadzor nad gradnjom vrši kompanija Aecom S.L.U. iz Španije.
Poddionica Buna – Počitelj je duga 7,2 kilometra i dio je dionice autoceste na Koridoru 5C Mostar jug – Počitelj. Smještena je na geološki i morfološki izuzetno povoljnom relativno ravnom terenu.
Počinje na oko četiri kilometra južno od sela Hodbina, a trasa je položena tako da ne presijeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj.
Ova poddionica nadovezuje se na onu Počitelj – Zvirojevići na kojoj radovi još nisu počeli.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: BiH: Gradi se 7km autoceste od nigdje do nigdje
Par desetaka kilometara dalje, ista I2b genetika, isti mentalni sklop ista produktivnost
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/prvu-fazu-peljeskog-mosta-kinezi-su-zavrsili-prije-roka-jos-uvijek-nemamo-pojma-sto-s-cestama-do-njega/
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/prvu-fazu-peljeskog-mosta-kinezi-su-zavrsili-prije-roka-jos-uvijek-nemamo-pojma-sto-s-cestama-do-njega/
To je kad vozači kamiona postanu elita....
bila je odluka o odabiru izvođača, pa je Dkom poništio nakon žalbe...
Moja kćerkica me je uvjeravala da BIH znači Burn in Hell.
crvenkasti-
2014-04-17
A MTFBWY znači May The Force Be With You.
crvenkasti-
2014-04-17
Oj, livado, oj zelena...
AssadNaPodmornici wrote:Par desetaka kilometara dalje, ista I2b genetika, isti mentalni sklop ista produktivnost
Ovdje su Bošnjaci godinama obarali tender za dionicu od Međugorja do Počitelja, koja bi ovo uvezala sa dalmatinom, i konačno Mostar sa HR...
Umjesto toga gledaju ovo produžiti ka Stocu i Neumu...
2018-04-10
e moje ere...da se vrati dobar stari sverc tu ste nenadmasni bili..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
To je i nor4malno jer tako povezuju teritorij i utvrđuju bošnjački izlaz na more...Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Par desetaka kilometara dalje, ista I2b genetika, isti mentalni sklop ista produktivnost
Ovdje su Bošnjaci godinama obarali tender za dionicu od Međugorja do Počitelja, koja bi ovo uvezala sa dalmatinom, i konačno Mostar sa HR...
Umjesto toga gledaju ovo produžiti ka Stocu i Neumu...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
s obzirom da su i bošnjaci I2b , kao i Hrvati, daleko će dogurati.. a para da plate neke sposobnije poptu Kineza - nemaju jer nemaju turisitčkih deviza.. a sami sposobni kao i mi nisu
AssadNaPodmornici wrote:s obzirom da su i bošnjaci I2b , kao i Hrvati, daleko će dogurati.. a para da plate neke sposobnije poptu Kineza - nemaju jer nemaju turisitčkih deviza.. a sami sposobni kao i mi nisu
dat će im arapi i turska pare
jasno u širem paketu
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
,ma nije to..umjesto da se drze branse gdje su najproduktivniji poput trgovine,sverca...hercegovci...a bosnje molitve,kafenisanja i carsijanja....oni se dohvatili raditi nesto o cemu blage veze nemaju...i onda im krivo kad im se rugaju...drz se onog sto ti najbolje ide i amen..istotako kad se moji dalmosi guraju u biznismene..industrijalce,građevince i slicno...a to prije koju godinu vidjeli na tv pa sad misle 'mogu i oni..'..ne mo's...za tebe je balun,iznajmljivanje apartmana,festa i puska i to je to..ne guraj se di ti nije mistoAssadNaPodmornici wrote:s obzirom da su i bošnjaci I2b , kao i Hrvati, daleko će dogurati.. a para da plate neke sposobnije poptu Kineza - nemaju jer nemaju turisitčkih deviza.. a sami sposobni kao i mi nisu
2015-09-08
da će im šipak a ne pare..
tako mi je prije x godina, kolega sa faksa iz BiH(hrvat katolik da nebude zabune), pričao bio na otvorenju neke đamije mislim u Livnu, bio Hodža, katolički, pravoslavni svećenik, i hodža govori "umjesto da se više ikada međusobno sukobimo, mi muslimani ćemo žicati pare od turaka i arapa, hrvati od njemaca i amera a srbi od rusa i super ćemo živjeti" - svi mu pljeskali.
to je taj mentalitet, žicati pare, i sva tri naroda pljeskaju.
ekipa upravo u toj vukojebini mašta da će ih izvuć turci ili arapi ..i erdogan je trenutno u govnima, trebao je postati ekonomija veličine francuske do sada, ali je žestoko zapeo , roka inflacija nema za biber. . arapi ko arapi, uglavnom se trenutno međusobno ubijaju, cijeli bliski istok je jedno ratište
vidi se . poslali su im arapi u bihaće tisuće onih divljaka, i sada bošnjaci psuju i zagovaraju deportaciju i logore za braću pakistance.
I2b genetika, use-nase-podase, prosijaci i sinovi, neće oni ništa napraviti kao niti mi
tako mi je prije x godina, kolega sa faksa iz BiH(hrvat katolik da nebude zabune), pričao bio na otvorenju neke đamije mislim u Livnu, bio Hodža, katolički, pravoslavni svećenik, i hodža govori "umjesto da se više ikada međusobno sukobimo, mi muslimani ćemo žicati pare od turaka i arapa, hrvati od njemaca i amera a srbi od rusa i super ćemo živjeti" - svi mu pljeskali.
to je taj mentalitet, žicati pare, i sva tri naroda pljeskaju.
ekipa upravo u toj vukojebini mašta da će ih izvuć turci ili arapi ..i erdogan je trenutno u govnima, trebao je postati ekonomija veličine francuske do sada, ali je žestoko zapeo , roka inflacija nema za biber. . arapi ko arapi, uglavnom se trenutno međusobno ubijaju, cijeli bliski istok je jedno ratište
vidi se . poslali su im arapi u bihaće tisuće onih divljaka, i sada bošnjaci psuju i zagovaraju deportaciju i logore za braću pakistance.
I2b genetika, use-nase-podase, prosijaci i sinovi, neće oni ništa napraviti kao niti mi
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
cije je zemljiste kroz koji put prolazi
2014-04-19
Najviše para Bošnjaci žicaju od dijaspore. Kakav Turčin, kakav Arap. Arap dođe i izgradi sebi vikendicu u bosanskoj divljini gdi ga niko neće vidit, BeHa mediji prodaju maglu da je rič o investicijama. :D
i RH isto živi od dijaspore, neki postotak bdp% hrvatske je od dijaspore.. u BiH je još više.. ta vukojebina je spala na 3milijuna stanovnika, a imali su 4.5milijuna prije rata.. kako će se oni širiti i "osvajati", kada svi bježe iz te države.. čim se malo "olabave" bošnjacima papiri za njemačku, budu spali na 2,5milijuna stanovnika u roku keks..AlfaOmega wrote:Najviše para Bošnjaci žicaju od dijaspore. Kakav Turčin, kakav Arap. Arap dođe i izgradi sebi vikendicu u bosanskoj divljini gdi ga niko neće vidit, BeHa mediji prodaju maglu da je rič o investicijama. :D
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:s obzirom da su i bošnjaci I2b , kao i Hrvati, daleko će dogurati.. a para da plate neke sposobnije poptu Kineza - nemaju jer nemaju turisitčkih deviza.. a sami sposobni kao i mi nisu
dat će im arapi i turska pare
jasno u širem paketu
Turci daju, Srbima :D
Na području Sremske Rače počele su pripreme na površini od pet hektara za izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo.
Trenutno je uposleno 35 radnika iz Turske, a u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tasyapi, kao i priprema terena, pišu Večernje novosti.
Na ovom dijelu, gdje Sremska Mitrovica graniči sa BiH gradit će se 23 kilometra puta sa dvije petlje, most preko rijeka Bosut i Sava. Cijeli posao je procijenjen na 250 miliona eura.
Radovi na dionici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničit će početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.
"Ovdje će biti izgrađeno više desetina objekata gdje će biti smješteno do 1.000 radnika. Pored kampa bit će izgrađen i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze", kazao je Miroslav Jokić, načelnk Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica.
Na putu prema BiH, kroz naseljena mjesta Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.
"Poslije izgradnje ovog autoputa i novog mosta, nećemo više prelaziti granicu prilikom odlaska u Sremsku Mitrovicu ili Bosut", kazao je Radivoje Golubović, predsjednik Saveta MZ Sremska Rača.
2018-04-10
meni stara pricala kako ej prije nekoliko godina jedna njen prijatelj nizozemac poslovni covjek dosao u hercegovinu konkretnije posusje da vidi da li se isplati uloziti u neki posao oko smokvi,tj susionica voca i povrca..veli on domacini ili oni u koje bi ulozio jedno sat vremena ga nagovarali da prvo idu 'ist i pit' pa onda na posao..a on prvo htio odrzati sastanak obici gospodarske objekte...pa onda kad nakon toga 'ist i pit'..prica taj nizozemac staroj njemu postalo smjesno odmah ih ej prokljuvio da su ga icem i picem htjeli odmah omeksati da prihvati njihove uvjete...to mu ej napomenuo jedan suradnik iz slavonije gdje mu je rekao..'to su vam tako tu poslovni odnosi'...srecom ovi nisu bili muljatori pa su imali ređenu susionu,proizvodni pogon...ali su htjeli navuci nizozemca da ulozi vise love od same vrijednosti
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ne damo naše autoceste
» Kako su autoceste uništile američke gradove
» Džihadisti poručuju ruskim vojnicima sa autoceste M4
» Pruga za .....nigdje.
» ovo sa dnevnicama nema nigdje
» Kako su autoceste uništile američke gradove
» Džihadisti poručuju ruskim vojnicima sa autoceste M4
» Pruga za .....nigdje.