CBS News: Ruska podmornica se tjednima neotkrivena kretala Atlantikom
Page 8 of 13
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Re: CBS News: Ruska podmornica se tjednima neotkrivena kretala Atlantikom
Veber je dobar čovik. Grnječ ga kvari, ali ni on kriv
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
Mislim, ni veber kriv što ga Grnječ kvari
pa rasprava. forum tome služi.AlfaOmega wrote:Koja poanta kad smo konstatirali da je ruska mornarica najjača?
ionako začetamo svaku temu. odje smo se donekle držali teme.
2014-12-30
Jesmo. I konstatirali da je ruska mornarica najjača. End. Kraj. Bumo se vratili na temu kad ih Ameri opet prestignu, iliti ga nikad.
Kak kući?
Kak kući?
mi čet začetamoAlfaOmega wrote:Jesmo. I konstatirali da je ruska mornarica najjača. End. Kraj. Bumo se vratili na temu kad ih Ameri opet prestignu, iliti ga nikad.
Kak kući?
dobro, družimo se okupljen s hrpom djece i tak. ti?
2014-12-30
veber wrote:pa je. ali malo je podataka. da li su s rusima imali dogovor oko mongolije. čuvanje zaleđa a sdruge strane se jebeš s amerima.Gnječ wrote:
bolje pitanje bi bilo zašto japanci nisu nikada napali SSSR?
pacifik je ogroman, jednom je tornado potopio više razarača nego japanci.
pa Mongolija je onda bila marionetska država u pod dominacijom SSSR-a- japanci su nešto pokušavali čačkat ali ih je general Žukov totalno rasturio pa su odustali od te ideje.japanci su imali dvije doktrine sjeverna i južna ekspanzionistička doktrina. pošto im se sjeverna doktrina izjalovila u samom startu odabrali su južnu ekspanzionističku doktrinu znači kina indokina pacifik. SSSR I Sibir su pustili za poslije ali ih je sjebalo 50 kilometara. 50 kilometara je malo i puno bitno s koje strane gledaš. pričam o napadu na Moskvu koji nije uspio i japanci su digli ruke od SSSR-a i sjeverne doktrine.
Guest- Guest
Veberu je tamo u Njemačkoj dosadno i muči ga nostalgija.
Zato nas maltretira da pričamo s njim i pravimo mu društvo.
Tako da ima osjećaj da je doma.
Ali, to mi je čudno. Pa on je puno puta tvrdio da je i on Nijemac. Trebalo bi mu biti lijepo među svojima...
Kurac je on Nijemac. Srbin je, kao i mi svi.
Zato nas maltretira da pričamo s njim i pravimo mu društvo.
Tako da ima osjećaj da je doma.
Ali, to mi je čudno. Pa on je puno puta tvrdio da je i on Nijemac. Trebalo bi mu biti lijepo među svojima...
Kurac je on Nijemac. Srbin je, kao i mi svi.
crvenkasti-
2014-04-17
El vid ti ove babe sore. Pomoli nos, i pobigne pri dvanaest ka pepeljuga.
AlfaOmega wrote:Veber je dobar čovik. Grnječ ga kvari, ali ni on kriv
ja ga kvarim? ma veber je kvaran ko sotona ne možeš ga kvarit više.
Guest- Guest
bio je onaj general koji je zastupao zaustavljanje kod filipina i izbjegavanje napada na havaje.Gnječ wrote:veber wrote:pa je. ali malo je podataka. da li su s rusima imali dogovor oko mongolije. čuvanje zaleđa a sdruge strane se jebeš s amerima.Gnječ wrote:
pa Mongolija je onda bila marionetska država u pod dominacijom SSSR-a- japanci su nešto pokušavali čačkat ali ih je general Žukov totalno rasturio pa su odustali od te ideje.japanci su imali dvije doktrine sjeverna i južna ekspanzionistička doktrina. pošto im se sjeverna doktrina izjalovila u samom startu odabrali su južnu ekspanzionističku doktrinu znači kina indokina pacifik. SSSR I Sibir su pustili za poslije ali ih je sjebalo 50 kilometara. 50 kilometara je malo i puno bitno s koje strane gledaš. pričam o napadu na Moskvu koji nije uspio i japanci su digli ruke od SSSR-a i sjeverne doktrine.
2014-12-30
Gnječ wrote:veber wrote:pa je. ali malo je podataka. da li su s rusima imali dogovor oko mongolije. čuvanje zaleđa a sdruge strane se jebeš s amerima.Gnječ wrote:
Napad na Moskvu nije uspio upravo zato što je Staljin dobio dojavu os špijuna Richarda Sorgea da Japanci nemaju namjeru napadati SSSR.
Nakon toga je Staljin, baš zbog Sorgeove informacije na zapad prebacio 18 divizija, 1700 tenkova i 1500 aviona, spasio Moskvu i to je bila jednu od prekretnica 2. svj rata.
crvenkasti-
2014-04-17
i sada ja moram biti prost. strpaj moj nježni u usta i duboko vuci. kada padneš u nesvjest znaš da si unio pet litri tekućine u organizam.Gnječ wrote:AlfaOmega wrote:Veber je dobar čovik. Grnječ ga kvari, ali ni on kriv
2014-12-30
veber wrote:bio je onaj general koji je zastupao zaustavljanje kod filipina i izbjegavanje napada na havaje.Gnječ wrote:veber wrote:pa je. ali malo je podataka. da li su s rusima imali dogovor oko mongolije. čuvanje zaleđa a sdruge strane se jebeš s amerima.Gnječ wrote:
dobro, sad smo malo previše otplovili u Pacifik. nismo mi Kon-Tiki ekspedicija. ja bi se ipak držao kopna jebeš ocean...
Guest- Guest
veber wrote:i sada ja moram biti prost. strpaj moj nježni u usta i duboko vuci. kada padneš u nesvjest znaš da si unio pet litri tekućine u organizam.Gnječ wrote:AlfaOmega wrote:Veber je dobar čovik. Grnječ ga kvari, ali ni on kriv
Ne može ovako virtualno. Daj mu bar koju sliku.
crvenkasti-
2014-04-17
veber wrote:i sada ja moram biti prost. strpaj moj nježni u usta i duboko vuci. kada padneš u nesvjest znaš da si unio pet litri tekućine u organizam.Gnječ wrote:AlfaOmega wrote:Veber je dobar čovik. Grnječ ga kvari, ali ni on kriv
a zajebem te "slučajno" bacim par sto eura na pod ti se pohlepno sagneš a ja ti ga poohlepno ućeram u prkno i uzmem ti eure iz ruke.
Guest- Guest
kada si spomenuo kon tiki, pa koja je to jebena hrabrost bila. ono na 15 debla i odu. 48e te potopi japanac. fakat hrabrost ili ludost.Gnječ wrote:veber wrote:bio je onaj general koji je zastupao zaustavljanje kod filipina i izbjegavanje napada na havaje.Gnječ wrote:veber wrote:pa je. ali malo je podataka. da li su s rusima imali dogovor oko mongolije. čuvanje zaleđa a sdruge strane se jebeš s amerima.Gnječ wrote:
dobro, sad smo malo previše otplovili u Pacifik. nismo mi Kon-Tiki ekspedicija. ja bi se ipak držao kopna jebeš ocean...
2014-12-30
nisam to bio ja. ja sam crvenom hitao na pod, a uleto svetoje.Gnječ wrote:veber wrote:i sada ja moram biti prost. strpaj moj nježni u usta i duboko vuci. kada padneš u nesvjest znaš da si unio pet litri tekućine u organizam.Gnječ wrote:AlfaOmega wrote:Veber je dobar čovik. Grnječ ga kvari, ali ni on kriv
a zajebem te "slučajno" bacim par sto eura na pod ti se pohlepno sagneš a ja ti ga poohlepno ućeram u prkno i uzmem ti eure iz ruke.
2014-12-30
dosta je bilo o ratovima. odoh gledat film.
uglavnom rusi su za sada ipak bolji od amera. ali još duguju amerima pare iz onog deala iz 2. svj. rata dogovorili su se sa amerima da će to podmirit do 2030. godine
After the end of WWII the U.S. asked countries to pay for the civilian supplies they received (steamboats, trucks, power plants). The U.S. believed that the USSR had to pay $1.3 billion, yet Soviet government officials said they could only pay $170 million.
Obviously, the U.S. did not accept these conditions, which led to talks in 1972 at which the two countries signed an agreement whereby the USSR was obliged to pay the U.S. $722 million by 2001.
In the course of the following year the Soviet Union paid $48 million, but due to the American Jackson-Vanik amendment the Soviet Union ceased the payments. The amendment restricted trade with countries that impeded emigration and violated other human rights.
One of the reasons for Washington introducing the amendment was the USSR's refusal to let Jews out of the country.
In 1990 America and the Soviet Union returned to the talks. It was decided that by 2030 America would receive $674 million. A year later the USSR collapsed. But in 1993 the Russian government announced its succession to the debts and soon paid for all the goods that the USSR had received in accordance with the Lend-Lease bill.
uglavnom rusi su za sada ipak bolji od amera. ali još duguju amerima pare iz onog deala iz 2. svj. rata dogovorili su se sa amerima da će to podmirit do 2030. godine
After the end of WWII the U.S. asked countries to pay for the civilian supplies they received (steamboats, trucks, power plants). The U.S. believed that the USSR had to pay $1.3 billion, yet Soviet government officials said they could only pay $170 million.
Obviously, the U.S. did not accept these conditions, which led to talks in 1972 at which the two countries signed an agreement whereby the USSR was obliged to pay the U.S. $722 million by 2001.
In the course of the following year the Soviet Union paid $48 million, but due to the American Jackson-Vanik amendment the Soviet Union ceased the payments. The amendment restricted trade with countries that impeded emigration and violated other human rights.
One of the reasons for Washington introducing the amendment was the USSR's refusal to let Jews out of the country.
In 1990 America and the Soviet Union returned to the talks. It was decided that by 2030 America would receive $674 million. A year later the USSR collapsed. But in 1993 the Russian government announced its succession to the debts and soon paid for all the goods that the USSR had received in accordance with the Lend-Lease bill.
Guest- Guest
Lako je tebi kad znaš engleski.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Lako je tebi kad znaš engleski.
mogao sam staviti i na ruskom jeziku ali pošto ovdje ima više amerikanofila nego rusofila mislim da bi svi amerikanofili morali znati engleski jezik ko i bolje nego rvacki.
ali stavit ću i original ruski:
Газета.Ru
Как американцы снабжали СССР товарами
75 лет назад был подписан акт по поставкам товаров из США союзникам
После окончания Второй мировой войны США попросили страны, получившие помощь по ленд-лизу, оплатить гражданские поставки (паровозы, грузовики, электростанции). По мнению американцев, СССР должен был выплатить им $1,3 млрд, однако представители советского государства заявили, что могут выплатить лишь $170 млн. Безусловно, США не приняли таких условий.
Результаты принесли переговоры 1972 года: страны подписали соглашение, согласно которому СССР обязался до 2001 года заплатить $722 млн. В течение следующего года Советский Союз выплатил $48 млн, однако из-за принятия американцами поправки Джексона – Вэника советская сторона прекратила выплаты. Поправка Джексона – Вэника ограничивала торговлю со странами, препятствующими эмиграции, а также нарушающими другие права человека.
Одним из поводов принятия нормы послужила практика ограничения выезда лиц еврейской национальности из СССР.
В 1990 году Америка и Советский Союз вернулись к переговорам: было решено, что к 2030 году США получат $674 млн. Но тут СССР распался, а в 1993 году правительство России заявило о правопреемстве в отношении долгов и вскоре расплатилось за товары, поставляемые в военные годы по лизингу.
https://www.gazeta.ru/science/2016/03/11_a_8115965.shtml
Guest- Guest
Možda ak sve prethodne đodine nickove pikaš ka različite osobe, onda možda i ima više amerofila neg rusofila.
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Ruska stealth podmornica potopila američki razarač
» U sklopu velikih vojnih vježbi Ruska podmornica isplovila pred Aljaskom i preplašila lokalne Američke ribare
» Nešto se opasno događa s Atlantikom. Može li se Golfska struja stvarno ugasiti?
» Gotovo trećina Kineza je već tjednima u zatvoru
» Haićani prosvjeduju već tjednima : Nećemo Amerikance , oćemo Putina
» U sklopu velikih vojnih vježbi Ruska podmornica isplovila pred Aljaskom i preplašila lokalne Američke ribare
» Nešto se opasno događa s Atlantikom. Može li se Golfska struja stvarno ugasiti?
» Gotovo trećina Kineza je već tjednima u zatvoru
» Haićani prosvjeduju već tjednima : Nećemo Amerikance , oćemo Putina
Page 8 of 13