CBS News: Ruska podmornica se tjednima neotkrivena kretala Atlantikom
Page 7 of 13
Page 7 of 13 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Re: CBS News: Ruska podmornica se tjednima neotkrivena kretala Atlantikom
Nešto se mislim...
Je li moguće da smo mi svi budale??
Je li moguće da smo mi svi budale??
crvenkasti- Posts : 29708
2014-04-17
znaš biti ugodan sugovornik.Gnječ wrote:AssadNaPodmornici wrote:veber wrote:zato velim. nije sssr pobjedio jer je bio moćan već zato kaj su ga ameri hranili.
osim amera svi se zajebali u količini nafte ali samo zato jer su im projekcije bile pogrešne.
ameri su računali da će rat završiti negdje 48e
zato su intenzivno proizvodili 45e
zajebali se
pogledaj koliko su sirove nafte izvadili Ameri.
Koliko SSSR, a koliko Njemačka+Rumunjska
Ameri 833milijuna tona, Rusija 110milijuna tona, a Njemačka i Rumunjska malo manje od 60milijuna tona.
Pogledaj recimo željezo - USA i Britanija 520 milijuna tona. Njemačka isto impresivno - 240 milijuna tona. A sovjetski savez koji je proizveo onoliko tenkova i topova- svega 71milijun tona željeza. Vjerojatno su im USA i Britanija poslali sigurno 100-200milijuna tona željeza , 2x -3x njihovu proizvodnju željeza :D
Pogledaj dalje
Aluminij koji je strateški resurs.
Njemačka 2milijune tona, nepišu podaci za USA, ali Kanada 3,5miliijun tona. Vjerojatno USA sigurno 15-20-30milijuna tona. A pazi koliko SSSR - 0.263 milijuna tona!!!
Jebote 9puta manje aluminija nego Njemačka. 3x manje željeza nego Njemačka. 6x manje ugljena nego Njemačka.
A USA je ope svega proizvela nekoliko puta više nego Njemačka.
A onda SSSR "je sam dobio rat, i sam proizveo više oružja i tenkova" "Ameri se iskrcali samo da osvoje barem dio". Kako da ne. USSR koji je proizveo 7x manje željeza , 9x manje aluminija, na kraju proizveo oružja malo više nego Njemačka a imao nekoliko puta manje resursa.. ? kako , kako ?
Ameri, brate, Ameri slali sve.
da to je istina.
zove se LEND-LEASE BILL koji je predsjednik Roosevelt donio.
On March 11, 1941 American President Franklin D. Roosevelt signed the Lend-Lease bill, which permitted the U.S. to supply its anti-Hitler coalition allies with materiel.
Lend-Lease: How American supplies aided the USSR in its darkest hour
This month marks 75 years since the United States launched its Lend-Lease program to supply the Allies with much-needed war materiel for the fight against Hitler. Downplayed by the Soviet Union, the program was of vital importance to the USSR’s war effort, as even Marshal Zhukov later admitted.
‘And how much sheet steel they gave us!’
"Now they say that the allies never helped us, but it can't be denied that the Americans gave us so many goods without which we wouldn't have been able to form our reserves and continue the war," Soviet General Georgy Zhukov said after the end of WWII.
"We didn’t have explosives, gunpowder. We didn’t have anything to charge our rifle cartridges with. The Americans really saved us with their gunpowder and explosives. And how much sheet steel they gave us! How could we have produced our tanks without American steel? But now they make it seem as if we had an abundance of all that. Without American trucks we wouldn’t have had anything to pull our artillery with."
https://www.rbth.com/defence/2016/03/14/lend-lease-how-american-supplies-aided-the-ussr-in-its-darkest-hour_575559
nisam siguran, ali mislim da su ameri bombardirali led kako bi brodovi mogli plovit.
2014-12-30
veber wrote:znaš biti ugodan sugovornik.Gnječ wrote:AssadNaPodmornici wrote:veber wrote:zato velim. nije sssr pobjedio jer je bio moćan već zato kaj su ga ameri hranili.
osim amera svi se zajebali u količini nafte ali samo zato jer su im projekcije bile pogrešne.
ameri su računali da će rat završiti negdje 48e
zato su intenzivno proizvodili 45e
zajebali se
pogledaj koliko su sirove nafte izvadili Ameri.
Koliko SSSR, a koliko Njemačka+Rumunjska
Ameri 833milijuna tona, Rusija 110milijuna tona, a Njemačka i Rumunjska malo manje od 60milijuna tona.
Pogledaj recimo željezo - USA i Britanija 520 milijuna tona. Njemačka isto impresivno - 240 milijuna tona. A sovjetski savez koji je proizveo onoliko tenkova i topova- svega 71milijun tona željeza. Vjerojatno su im USA i Britanija poslali sigurno 100-200milijuna tona željeza , 2x -3x njihovu proizvodnju željeza :D
Pogledaj dalje
Aluminij koji je strateški resurs.
Njemačka 2milijune tona, nepišu podaci za USA, ali Kanada 3,5miliijun tona. Vjerojatno USA sigurno 15-20-30milijuna tona. A pazi koliko SSSR - 0.263 milijuna tona!!!
Jebote 9puta manje aluminija nego Njemačka. 3x manje željeza nego Njemačka. 6x manje ugljena nego Njemačka.
A USA je ope svega proizvela nekoliko puta više nego Njemačka.
A onda SSSR "je sam dobio rat, i sam proizveo više oružja i tenkova" "Ameri se iskrcali samo da osvoje barem dio". Kako da ne. USSR koji je proizveo 7x manje željeza , 9x manje aluminija, na kraju proizveo oružja malo više nego Njemačka a imao nekoliko puta manje resursa.. ? kako , kako ?
Ameri, brate, Ameri slali sve.
da to je istina.
zove se LEND-LEASE BILL koji je predsjednik Roosevelt donio.
On March 11, 1941 American President Franklin D. Roosevelt signed the Lend-Lease bill, which permitted the U.S. to supply its anti-Hitler coalition allies with materiel.
Lend-Lease: How American supplies aided the USSR in its darkest hour
This month marks 75 years since the United States launched its Lend-Lease program to supply the Allies with much-needed war materiel for the fight against Hitler. Downplayed by the Soviet Union, the program was of vital importance to the USSR’s war effort, as even Marshal Zhukov later admitted.
‘And how much sheet steel they gave us!’
"Now they say that the allies never helped us, but it can't be denied that the Americans gave us so many goods without which we wouldn't have been able to form our reserves and continue the war," Soviet General Georgy Zhukov said after the end of WWII.
"We didn’t have explosives, gunpowder. We didn’t have anything to charge our rifle cartridges with. The Americans really saved us with their gunpowder and explosives. And how much sheet steel they gave us! How could we have produced our tanks without American steel? But now they make it seem as if we had an abundance of all that. Without American trucks we wouldn’t have had anything to pull our artillery with."
https://www.rbth.com/defence/2016/03/14/lend-lease-how-american-supplies-aided-the-ussr-in-its-darkest-hour_575559
nisam siguran, ali mislim da su ameri bombardirali led kako bi brodovi mogli plovit.
pa naravno, rusi i ameri su bili saveznici.
Guest- Guest
pa bili su ali si napisao tri posta bez jebanja matere rvacke.Gnječ wrote:veber wrote:znaš biti ugodan sugovornik.
negdje sam pročitao da su ameri hitali bombe ispred ruskih brodova kako bi slomili led.
2014-12-30
veber wrote:pa bili su ali si napisao tri posta bez jebanja matere rvacke.Gnječ wrote:veber wrote:znaš biti ugodan sugovornik.
negdje sam pročitao da su ameri hitali bombe ispred ruskih brodova kako bi slomili led.
pričamo o rusima i amerima a ne o jebenim prokletim hrvatima ustašama jebem im mater.
Guest- Guest
veber wrote:pa bili su ali si napisao tri posta bez jebanja matere rvacke.Gnječ wrote:veber wrote:znaš biti ugodan sugovornik.
Ja sam isto jednom nešto pročitao, ali da me ubiješ sad se ne mogu sjetiti što.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:veber wrote:pa bili su ali si napisao tri posta bez jebanja matere rvacke.Gnječ wrote:veber wrote:znaš biti ugodan sugovornik.
Ja sam isto jednom nešto pročitao, ali da me ubiješ sad se ne mogu sjetiti što.
Blago tebi, ti si se sjetio,
crvenkasti-
2014-04-17
Tjedni horoskop?
četvrti post. nije išlo meni. računamo kao treći.Gnječ wrote:veber wrote:pa bili su ali si napisao tri posta bez jebanja matere rvacke.Gnječ wrote:veber wrote:znaš biti ugodan sugovornik.
pričamo o rusima i amerima a ne o jebenim prokletim hrvatima ustašama jebem im mater.
da, zanimljivo kako su surađivali i to baš vojno. i zašto rusija do bacanja bombe nije htjela napasti japan. a nema baš podataka. ameri se jebali po pacifiku nijemci britima spizdili hooda.
pol atlantske flote lovilo bismarck. koji su ono potopili u južnoj americi?
2014-12-30
crvenkasti-
2014-04-17
veber wrote:
da, zanimljivo kako su surađivali i to baš vojno
To je stvarno neobično. I to u sred rata!
crvenkasti-
2014-04-17
Koji ste vi analitičari, ni ni čudo što imam toliko manje postova od vas.
Veber je napokon našao nekoga kome ne smeta što je toliko glup.
To je za njega otkriće .
Inače nitko ne želi razgovarati s njim,
Dobro, možda marcelus, kad su obojica pijani.
To je za njega otkriće .
Inače nitko ne želi razgovarati s njim,
Dobro, možda marcelus, kad su obojica pijani.
crvenkasti-
2014-04-17
veber wrote:četvrti post. nije išlo meni. računamo kao treći.Gnječ wrote:veber wrote:pa bili su ali si napisao tri posta bez jebanja matere rvacke.Gnječ wrote:veber wrote:znaš biti ugodan sugovornik.
da, zanimljivo kako su surađivali i to baš vojno. i zašto rusija do bacanja bombe nije htjela napasti japan. a nema baš podataka. ameri se jebali po pacifiku nijemci britima spizdili hooda.
bolje pitanje bi bilo zašto japanci nisu nikada napali SSSR?
Guest- Guest
Evo grnječ nas usmirava natrag na temu
pa je. ali malo je podataka. da li su s rusima imali dogovor oko mongolije. čuvanje zaleđa a sdruge strane se jebeš s amerima.Gnječ wrote:
pacifik je ogroman, jednom je tornado potopio više razarača nego japanci.
2014-12-30
Gnječ wrote:veber wrote:četvrti post. nije išlo meni. računamo kao treći.Gnječ wrote:veber wrote:pa bili su ali si napisao tri posta bez jebanja matere rvacke.Gnječ wrote:
Trebalo je pitat onog Richarda Sorgea. On je to znao,
crvenkasti-
2014-04-17
pa razgovaramo o ratnom brodovljuAlfaOmega wrote:Evo grnječ nas usmirava natrag na temu
2014-12-30
Koja poanta kad smo konstatirali da je ruska mornarica najjača?
Evo, ja se prisiljavam da normalno pričam s veberom, ali ne mogu.
Pokušavam, ali ne ide.
Nervira me.
Pokušavam, ali ne ide.
Nervira me.
crvenkasti-
2014-04-17
Veber je dobar čovik. Grnječ ga kvari, ali ni on kriv
Page 7 of 13 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Ruska stealth podmornica potopila američki razarač
» U sklopu velikih vojnih vježbi Ruska podmornica isplovila pred Aljaskom i preplašila lokalne Američke ribare
» Nešto se opasno događa s Atlantikom. Može li se Golfska struja stvarno ugasiti?
» Gotovo trećina Kineza je već tjednima u zatvoru
» Haićani prosvjeduju već tjednima : Nećemo Amerikance , oćemo Putina
» U sklopu velikih vojnih vježbi Ruska podmornica isplovila pred Aljaskom i preplašila lokalne Američke ribare
» Nešto se opasno događa s Atlantikom. Može li se Golfska struja stvarno ugasiti?
» Gotovo trećina Kineza je već tjednima u zatvoru
» Haićani prosvjeduju već tjednima : Nećemo Amerikance , oćemo Putina
Page 7 of 13