Denkverbot
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Denkverbot
nisu iste, samo vrlo slicne..vidi linkGnječ wrote:Noor wrote:Prelijepi cvjetovi su i lotos i lopoč, a i lokvanj
ljudi prva dva često ne razlikuju
čini mi se ako nisam već pobudalio od filozofiranja da su lotos, lopoč, lokvanj jedno te isto ista biljka.
listovi se razlikuju više nego sam cvijet
https://vrtlarijakalici.jimdo.com/o-biljkama/lopoči/razlike-između-lopoča-lokvanja-i-lotusa/
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:nisu iste, samo vrlo slicne..vidi linkGnječ wrote:Noor wrote:Prelijepi cvjetovi su i lotos i lopoč, a i lokvanj
ljudi prva dva često ne razlikuju
čini mi se ako nisam već pobudalio od filozofiranja da su lotos, lopoč, lokvanj jedno te isto ista biljka.
listovi se razlikuju više nego sam cvijet
https://vrtlarijakalici.jimdo.com/o-biljkama/lopoči/razlike-između-lopoča-lokvanja-i-lotusa/
imaš pravo, filozofija loše djeluje na mene možda je ipak bolje da se prizemljim i uzemljim...
Lopoči se ne smiju brkati sa lokvanjima koji se latinski nazivaju Nuphar, i također pripadaju istoj porodici, i lotosima, lat. Nelumbo, koji pripadaju porodici Nelumbonaceae. Česti su pogrešni narodni nazivi za lopoče, lokvanje i lotose.
Guest- Guest
zapamtila sam razliku u listu, tako da mislim da lotos u stvari nisam jos vidjela uzivo...lopoc i lokvanj jesam, baš prava ona raskošna ljepota
Noor wrote:zapamtila sam razliku u listu, tako da mislim da lotos u stvari nisam jos vidjela uzivo...lopoc i lokvanj jesam, baš prava ona raskošna ljepota
ovo su lopoči? park prirode lonjsko polje
tražim dalje...
Guest- Guest
heh, po cvijetu bih rekla da je ovo lokvanj, iako je list okruglasto srcolik, a ne duguljast, no ovaj biolog iz vodnjana kaze da listovi varirajuGnječ wrote:Noor wrote:zapamtila sam razliku u listu, tako da mislim da lotos u stvari nisam jos vidjela uzivo...lopoc i lokvanj jesam, baš prava ona raskošna ljepota
ovo su lopoči? park prirode lonjsko polje
tražim dalje...
ne, to su lopoči...list je rascijepljen prema stabljici, a list lotosa je posve zatvoren krug, sa stabljikom odozdo tocno iz sredine...vidi na yt filmicu sto si stavio mativki...tamo list nema rascjepa koji ga cini srcolikimGnječ wrote:ovdje sam bio više puta Bled jezero jel su ovo lotusi? čini mi se da jesu .
Lotos
.Da, ali kako ce "prover" ista dokazati, ako prije toga nije domislio sto zeli dokazivati i na koji nacin? Dakle, prover mora prvo biti "thinker". :p
Uostalom, citati su se ionako odnosili na apsurd zivota. Svi si mi izabiremo sadrzaj kojim bjezimo od njega.
Recimo, kliknuh si na " rainbow" temu i sad mi se skin foruma mijenja svakih par sekundi...
Last edited by violator on 23/4/2019, 21:09; edited 1 time in total
Guest- Guest
da, kazu da ce pijesak biti do suboteGnječ wrote:aaa...cijeli dan kiša i pijesak iz Sahare.
violator wrote:
.Da, ali kako ce "prover" ista dokazati, ako prije toga nije domislio sto zeli dokazivati i na koji nacin? Dakle, prover mora prvo biti "thinker". :p
Uostalom, citati su se ionako odnosili na apsurd zivota. Svi si mi izabiremo sadrzaj kojim bjezimo od njega.
Recimo, kliknuh si na " rainbow" temu i sad mi se skin foruma mijenja svakih par sekundi...
paaaa, naravno da je thinker prvi :D ima cijelo poglavlje u njegovom "prometheus rising' o tome..
zanimljivo je da unatoc brojnim opcijama prakticki nikad ne mijenjam si temu, a mislim da i vecina drugih hm..
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
I naziva i boja, al navikla sam na ovo i bok ;)
ja mijenjam boju foruma non stop tako imam osjećaj da sam tek stigao na forum.ako nemogu promijenit forumaše barem da forum ofarbam. kad ni to ne pomaže onda se izbrišem.
Guest- Guest
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Page 17 of 50