Mesić je rekao sto svi znsmo: rat je bio nepotreban
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Mesić je rekao sto svi znsmo: rat je bio nepotreban
Sora wrote:Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i ove je godine gostovao na Sarajevo Business Forumu (SBF) te je tom prigodom u razgovoru za Deutsche Welle ustvrdio da "regija treba prevladati političke zapreke i poraditi na unapređenju gospodarske suradnje".VEZANE VIJESTI
[size=14]MESIĆU IPAK URUČENO PRIZNANJE POČASNOG GRAĐANINA U SARAJEVU Bilo je nesporazuma, ali ja sam uspostavio kontakt s velikim književnikom, čestitao mi je[/size]
[size=14]GOTOVO SVI HRVATSKI PREMIJERI I PREDSJEDNICI IŠLI SU U KINU, A POSTIGLI SU MALO Dolazak Li Keqianga u RH uistinu je Plenkovićeva povijesna prigoda[/size]
Mesić smatra da države iz regije imaju kompatibilno gospodarstvo. "Na kraju, većina nas je bila u istoj državnoj zajednici i dobro bi bilo da mi surađujemo, da često zajedno nastupamo na vanjskim tržištima, jer ako zajedno nastupamo, onda smo moćniji, onda smo snažniji i svoje kapacitete možemo više aktivirati", rekao je.
Mesić drži da bi bolja gospodarska suradnja dovela i do eliminacije mnogih "nepotrebnih" afera, kao što je ona o navodnom regrutiranju bosanskohercegovačkih državljana koje je, prema optužbama nekih dužnosnika u BiH, provela SOA, što je u Hrvatskoj demantirano.
"Afere treba rješavati, ako se pojave, vrlo brzo, precizno i da se zna tko je za što kriv, kako to ne bi opterećivalo našu javnost. Dakle, treba se orijentirati prema gospodarstvu i to jedino otvara nova radna mjesta", pojasnio je Mesić.
Mesića su pitali i da usporedi trenutnu situaciju u BiH s onom od prije nešto više od 30 godina u bivšoj SFRJ.
"Najkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar. Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene... Taj rat je za svaku osudu!", rekao je Mesić.
"Mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao "oročena konfederacija" na tri do pet godina, pa da vidimo - ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve."
Mesić je na koncu političkim liderima u regiji poručio da je potrebno zapamtiti sve što se događalo u povijesti, ali da treba rješavati sadašnje izazove kako bi se u budućnost moglo krenuti s otvorenim srcem i otvorenim željama koje se mogu ostvariti.
kreten i Mesic i ova glupa sora...
pa jebote, svi znamo da nije trebalo bit rata, da se Milosevica odmah ukokalo cim su poceli "mitinzi istine"
Kucan i Tudjman su predlagali odlicno rjesenje za buducnost Yu-drzave. 3 Republike su odmah rekli ne, a Izetbegovic nije znao ni tko mu glavu nosi...i sad lupez Mesic nesto sere...
flumen- Posts : 3221
2015-08-21
kravo pijana, pa imam stan u centru. živim u jebenom centru. da malo čitaš kaj drugi upisuju, znala bi.Sora wrote:A gle
Malesnica ?
Ivane Brlić Mažuranić ha
Vis tam ne bi ni za zivu glavu
Ako nije centar , hebes to
Bolje je imat manju gajbu u centru, moze se iznajmiti ili prodati skuplje od kuce u malesnici
2014-12-30
napisao ssm mslešnica. to kaj znaš neku ulicu nije mjerilo.
odi na betonažu.
odi na betonažu.
2014-12-30
Mama ti je krava pijanaveber wrote:kravo pijana, pa imam stan u centru. živim u jebenom centru. da malo čitaš kaj drugi upisuju, znala bi.Sora wrote:A gle
Malesnica ?
Ivane Brlić Mažuranić ha
Bolje je imat manju gajbu u centru, moze se iznajmiti ili prodati skuplje od kuce u malesnici
Nije bila trezna kad te zalegla
Evo idem odmaveber wrote:napisao ssm mslešnica. to kaj znaš neku ulicu nije mjerilo.
odi na betonažu.
Solidna građanska obitelj
Jurjevska, Stari grad
Solidan Alt Deutsch namještaj
Slika na zidu navodnog plemića
Pretka sumnjive povijesti
Jer se u glembajevskoj maniri
Dočepa bogatstva jer
Iz konjušnica bečkih oficira
Ukrade puno vreća žita
Solidna obitelj prosječno je situirana
Otac radi u poduzeću
Neambiciozan, potajno sklon, ne alkoholu,
Nego umjetnosti
Majka mu je krupna matrona obucena demode
s obveznim šeširom salona, recimo Kobali
Pozdravljaju je s Kisdihand I servus
Stara gospođa Iz vitrine uzima rakiju
U boci Curvoisiera cognaca
Sve je pod kontrolom njenom
Isko kaze da je sve UM GOTHES VILLEN
Najvaznije je kaze biti Schick und elegant
Kao one dame iz Beča, bogate dame
DOK kod nas vrijedi uzrečica
Mein Goth , sechs Kinder kein Brott
, Matrona spaja ipak kraj s krajem
Rasprodajuci svoj Alt Deutsc namještaj
Uzdišući o Beču i trećem Bezirku
Ej. A ja mislila da je vrijeme nostalgija
Vrijeme ništarija. A nije.
N
Veber bosanceros
Citaj pjesmu Moju onstarogradskom obiteljskom stihu
Nisu ti to cajke i radodajke Kuis
I idi mesti ulice
Konjušaru
Veber bosanceros
Citaj pjesmu Moju onstarogradskom obiteljskom stihu
Nisu ti to cajke i radodajke Kuis
I idi mesti ulice
Konjušaru
Ko mesic tvrdi da je bilo dogovora?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Sto on nije dogovorio a bio na brdo visokih pozicija i pregovora..nije dogovorio jer oni preko nisu htjeli dogovor tako reci kaktus .ko sto je zoki rekao nemam sa kim razgovarati dogovarativuksadinare wrote:Ko mesic tvrdi da je bilo dogovora?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
teško.Sora wrote:Mama ti je krava pijanaveber wrote:kravo pijana, pa imam stan u centru. živim u jebenom centru. da malo čitaš kaj drugi upisuju, znala bi.Sora wrote:A gle
Malesnica ?
Ivane Brlić Mažuranić ha
Nije bila trezna kad te zalegla
mrtva je već 22 godine.
2014-12-30
doslovno glupan
i još gluplji koji prenosi što je on rekao, što on misli, .....
i još gluplji koji prenosi što je on rekao, što on misli, .....
2014-04-16
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Baldasar:'Milanović mi nije rekao da sam ustaša,rekao mi je nešto puno gore'
» 'Suljo je dosao do nas i rekao koga ce ubiti,zaklati.Meni kao Srbinu rekao je da sam izdajica,srpski izrod i da ce me zadnjeg zaklati'
» rekao je da nije rekao , ponovo
» MESIĆ
» Mesic kao Che
» 'Suljo je dosao do nas i rekao koga ce ubiti,zaklati.Meni kao Srbinu rekao je da sam izdajica,srpski izrod i da ce me zadnjeg zaklati'
» rekao je da nije rekao , ponovo
» MESIĆ
» Mesic kao Che
Page 6 of 6