Mesić je rekao sto svi znsmo: rat je bio nepotreban
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mesić je rekao sto svi znsmo: rat je bio nepotreban
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i ove je godine gostovao na Sarajevo Business Forumu (SBF) te je tom prigodom u razgovoru za Deutsche Welle ustvrdio da "regija treba prevladati političke zapreke i poraditi na unapređenju gospodarske suradnje".
Mesić smatra da države iz regije imaju kompatibilno gospodarstvo. "Na kraju, većina nas je bila u istoj državnoj zajednici i dobro bi bilo da mi surađujemo, da često zajedno nastupamo na vanjskim tržištima, jer ako zajedno nastupamo, onda smo moćniji, onda smo snažniji i svoje kapacitete možemo više aktivirati", rekao je.
Mesić drži da bi bolja gospodarska suradnja dovela i do eliminacije mnogih "nepotrebnih" afera, kao što je ona o navodnom regrutiranju bosanskohercegovačkih državljana koje je, prema optužbama nekih dužnosnika u BiH, provela SOA, što je u Hrvatskoj demantirano.
"Afere treba rješavati, ako se pojave, vrlo brzo, precizno i da se zna tko je za što kriv, kako to ne bi opterećivalo našu javnost. Dakle, treba se orijentirati prema gospodarstvu i to jedino otvara nova radna mjesta", pojasnio je Mesić.
Mesića su pitali i da usporedi trenutnu situaciju u BiH s onom od prije nešto više od 30 godina u bivšoj SFRJ.
"Najkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar. Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene... Taj rat je za svaku osudu!", rekao je Mesić.
"Mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao "oročena konfederacija" na tri do pet godina, pa da vidimo - ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve."
Mesić je na koncu političkim liderima u regiji poručio da je potrebno zapamtiti sve što se događalo u povijesti, ali da treba rješavati sadašnje izazove kako bi se u budućnost moglo krenuti s otvorenim srcem i otvorenim željama koje se mogu ostvariti.
VEZANE VIJESTI
[size=14]MESIĆU IPAK URUČENO PRIZNANJE POČASNOG GRAĐANINA U SARAJEVU Bilo je nesporazuma, ali ja sam uspostavio kontakt s velikim književnikom, čestitao mi je
[/size]
[size=14]GOTOVO SVI HRVATSKI PREMIJERI I PREDSJEDNICI IŠLI SU U KINU, A POSTIGLI SU MALO Dolazak Li Keqianga u RH uistinu je Plenkovićeva povijesna prigoda
[/size]
Mesić smatra da države iz regije imaju kompatibilno gospodarstvo. "Na kraju, većina nas je bila u istoj državnoj zajednici i dobro bi bilo da mi surađujemo, da često zajedno nastupamo na vanjskim tržištima, jer ako zajedno nastupamo, onda smo moćniji, onda smo snažniji i svoje kapacitete možemo više aktivirati", rekao je.
Mesić drži da bi bolja gospodarska suradnja dovela i do eliminacije mnogih "nepotrebnih" afera, kao što je ona o navodnom regrutiranju bosanskohercegovačkih državljana koje je, prema optužbama nekih dužnosnika u BiH, provela SOA, što je u Hrvatskoj demantirano.
"Afere treba rješavati, ako se pojave, vrlo brzo, precizno i da se zna tko je za što kriv, kako to ne bi opterećivalo našu javnost. Dakle, treba se orijentirati prema gospodarstvu i to jedino otvara nova radna mjesta", pojasnio je Mesić.
Mesića su pitali i da usporedi trenutnu situaciju u BiH s onom od prije nešto više od 30 godina u bivšoj SFRJ.
"Najkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar. Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene... Taj rat je za svaku osudu!", rekao je Mesić.
"Mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao "oročena konfederacija" na tri do pet godina, pa da vidimo - ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve."
Mesić je na koncu političkim liderima u regiji poručio da je potrebno zapamtiti sve što se događalo u povijesti, ali da treba rješavati sadašnje izazove kako bi se u budućnost moglo krenuti s otvorenim srcem i otvorenim željama koje se mogu ostvariti.
Re: Mesić je rekao sto svi znsmo: rat je bio nepotreban
Najkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban
nije bio potreban no bio neizbjezan
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ovakva osuda rata na balkanu iskljucuje sve ostale tvrdnje
O agresiji
O ugroženim ovim ili onim narodima
O razlozima propasti sfrj
Itd itd
CAR JE GOL
RECE DIJETE kad se nitko nije usudio otkriti strašni istinu
JEBLI debili svoju nanu koji nam prodaju i dalje muda pod bubrege
I trude se iz petnih žila naoraviti ludnicu iz svih nas koji mislimo
JEBLI svoju nanu budalasi koji opravdavaju svoje boračke pemzije
Tako da lazu
Ajd uzmite si i ne davite vise
Svaku ste kunu zaradili
Jedino sto ne znate zasto
O agresiji
Itd itd
CAR JE GOL
Tako da lazu
Svaku ste kunu zaradili
xdebotoijusto wrote:Najkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban
Pa normalnodebotoijusto wrote:WNajkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban
Ako se dogodio da je bio neizbježan
No nije se trebao dogoditi. U tom je poanta
Sve se pokvariloms tim ratom. sve .
A nista postiglo bolje .
Ljudi su u depri ili opet bljesne .
To nije zivot .
Mesić sere jer je Franjo predlagao konfederaciju a Slobo nije htio čut ni za konfederaciju ni za federaciju po ustavu iz 74 pa ni za unitarnu jugoslaviju, samo za veliku srbiju (jugoslavija - slovenija i pola hrvatske)
Rata nije trebalo
Da se Franjo i milosevic nisu polakomili za Bosnom
Ne bi ga ni bilo .
Ne bi ga ni bilo .
Sora wrote:Pa normalnodebotoijusto wrote:WNajkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban
A nista postiglo bolje .
To nije zivot .
to nije istina i život je, makar moj, puno bolji nego što bi ikad mog bit u jugi (a nije nešto)
u jugi sigurno od plaće ne bi kupio stan ni sportski auto
a dobio stan ne bi opet nikako jer ono ako ti starci imaju sto kvadrata onda imaš "riješeno stambeno pitanje"
ti si u depri i pizdiš, ali je to tvoja stvar
a ovakve izjave kao mesićeve treba zabranit
Sora wrote:Rata nije trebalo
Ne bi ga ni bilo .
kozo nedojebana kakva bosna rat je u hrvatskoj završio prije nego je u bosni počeo.
to što ste vi kad se ratovalo u hrvatskoj kenjali da to nije vaš rat pa vam se to obilo o glupu bosansku glavu je druga stvar.
Ti nisi valjda na zemlji uopcemarcellus wrote:Sora wrote:Pa normalnodebotoijusto wrote:WNajkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban
A nista postiglo bolje .
To nije zivot .
to nije istina i život je, makar moj, puno bolji nego što bi ikad mog bit u jugi (a nije nešto)
u jugi sigurno od plaće ne bi kupio stan ni sportski auto
a dobio stan ne bi opet nikako jer ono ako ti starci imaju sto kvadrata onda imaš "riješeno stambeno pitanje"
ti si u depri i pizdiš, ali je to tvoja stvar
a ovakve izjave kao mesićeve treba zabranit
Nego na medenom mjesecu
Ja sam ovo napisala samo zato jer sam danas PUNA TIH PRICA DA JE LJUDIMA SVEGA DOSTA
bila sam na selu na groblju
Seljaci govore o propasti poljoprivrede
Onda sam bila u kuci sa Zagrepčanima koji rade vec u njemackoj i pricaju o nepoštenim gazdama ovdje koji ne Reguliraju radne odnose place itd
Pa pune mi usi i dusa .TUGE I BIJESA
A TI SERI MARCELKO
PO SEBI
Majmune neoguljenimarcellus wrote:Sora wrote:Rata nije trebalo
Ne bi ga ni bilo .
kozo nedojebana kakva bosna rat je u hrvatskoj završio prije nego je u bosni počeo.
to što ste vi kad se ratovalo u hrvatskoj kenjali da to nije vaš rat pa vam se to obilo o glupu bosansku glavu je druga stvar.
Zasto je rat u Bosni bio tako KRVAV.
Zasto.??
Jebali te SUSKOVI ustase i majmuni koje je i Haag morao kazniti
Ti mislis da nitko ne zna zbrojiti dva i dva
Izjave kao mesiceve treba zabraniti
Ha ha
Majmune pa svi o tome govore
Ti si valjda zemlja zrak ..
Nisi pri sebi
Svi to vec govore
I jos teze stvari nego ja
Ha ha
Majmune pa svi o tome govore
Ti si valjda zemlja zrak ..
Nisi pri sebi
Svi to vec govore
I jos teze stvari nego ja
Istina. Izbjeci se nije mogao. Osim da smo svi digli ruke i predali se Slobinoj kliki i pristali da rade sta hoce, i da kroje i prekrajaju kako hoce.debotoijusto wrote:Najkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban
Dusan Bilandzic je sudjelovao u par onih sastanaka srpskih i hrvatskih delegacija kad se pregovaralo kako da se nadje rjesenje i i izbjegne rat.
Bilandzic je brzo odustao a posljednji sa Hrvatske strane je bio Zvonko lerotic a na kraju je i on odustao. Jer dogovor je bio apsolutno nemoguc. Bilandzic je rekao sjecam se da Srbi nisu htjeli odustati od pretenzija i okupiranih podrucja Hrvatske posto su vec proglasili svoja SAO podrucja. DA bi odustali od toga trazili su potpunu unitarizaciju Juge u kojoj bi republike bile na nivou folklornih drustava. Dok se ne bi potpuno ukinule. Oni su smatrali da su najjaci i da raspolazu silom kojoj se niko ne moze suprotstaviti.
Sto se Bosne i Hercegovine tice, Bilandzic je rekao da mu je srpska strana dala do znanja da Bosnu i Hercegovinu ne smatraju za nista i da ona uopce ne treba da postoji u bilo kojem obliku u okviru zajednicke drzave.
Bilandzic je rekao da je on tada shvatio da od svega nema nista. Sto znaci da se ev to moglo zavrsiti i razrijesiti jedino krvoprolicem.
Jasno je svakome sa dva grama mozga da je u Srbiji kroz SK Srbije na 8. sjednici CK SKS na vlast dosla velikosrpska radikalno nacionalisticka klika koja je potpuno odbacila AVNOjski federalizam i rijesila da prekroji Jugovinu po svome i tu je bilo vise opcija u opticaju.
NA kraju je sve to zavrsilo kako je zavrsilo i sad im svako kriv a Hrvati posebno. I onda se hvataju JAsenovca, Oluje i opet Jasenovca, nekakvih toboznjih hrvatskih saveza sa Albancima i slicnih gluparija ...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Pa ne baš...Rat je zacrtan i prije 1990.Sora wrote:Rata nije trebalo
Ne bi ga ni bilo .
red wolf-
2016-02-10
Kakve veze ima kad je zacrtan.red wolf wrote:Pa ne baš...Rat je zacrtan i prije 1990.Sora wrote:Rata nije trebalo
Ne bi ga ni bilo .
Razlog je podjela Bosne
Da , to vec i vrapci na grani znaju.
Osim vas forumasa
Sve to sto ti pisesRingo10 wrote:PIstina. Izbjeci se nije mogao. Osim da smo svi digli ruke i predali se Slobinoj kliki i pristali da rade sta hoce, i da kroje i prekrajaju kako hoce.debotoijusto wrote:Najkraće rečeno - ovaj rat nije bio potreban
Dusan Bilandzic je sudjelovao u par onih sastanaka srpskih i hrvatskih delegacija kad se pregovaralo kako da se nadje rjesenje i i izbjegne rat.
Bilandzic je brzo odustao a posljednji sa Hrvatske strane je bio Zvonko lerotic a na kraju je i on odustao. Jer dogovor je bio apsolutno nemoguc. Bilandzic je rekao sjecam se da Srbi nisu htjeli odustati od pretenzija i okupiranih podrucja Hrvatske posto su vec proglasili svoja SAO podrucja. DA bi odustali od toga trazili su potpunu unitarizaciju Juge u kojoj bi republike bile na nivou folklornih drustava. Dok se ne bi potpuno ukinule. Oni su smatrali da su najjaci i da raspolazu silom kojoj se niko ne moze suprotstaviti.
Sto se Bosne i Hercegovine tice, Bilandzic je rekao da mu je srpska strana dala do znanja da Bosnu i Hercegovinu ne smatraju za nista i da ona uopce ne treba da postoji u bilo kojem obliku u okviru zajednicke drzave.
Bilandzic je rekao da je on tada shvatio da od svega nema nista. Sto znaci da se ev to moglo zavrsiti i razrijesiti jedino krvoprolicem.
Jasno je svakome sa dva grama mozga da je u Srbiji kroz SK Srbije na 8. sjednici CK SKS na vlast dosla velikosrpska radikalno nacionalisticka klika koja je potpuno odbacila AVNOjski federalizam i rijesila da prekroji Jugovinu po svome i tu je bilo vise opcija u opticaju.
NA kraju je sve to zavrsilo kako je zavrsilo i sad im svako kriv a Hrvati posebno. I onda se hvataju JAsenovca, Oluje i opet Jasenovca, nekakvih toboznjih hrvatskih saveza sa Albancima i slicnih gluparija ...
Ta teza o premoći Srbije i Milosevica pada u vodu onaj cas kad se sjetiš da je HRVATSKI PREDSJEDNIK TUDNAN MOGAO VODITI DRUGAČIJU POLITIKU OKUPLJANJA SAVEZNIKA I STVARANJA ANTISRPSKE KOALICIJE.
NJOFRA JE TREBAO OKUPITI MUSLIMANE BOSNR , ALBANCE, MAKEDONCE , SKOVENCE ..
i poceo je s tim.
Osobno znam da je nesto iza osamostaljenja zvao vode Albanaca u hrvatsku i imao s njima pregovore.
Znam i da je bila opcija savez s alijom u bih,
Vec s ovim saveznicima mogao he dobiti protutežu
Al je, kurac.
Trebalo je dijeliti Bosnu a za to nisu bili muslimani. Oni su mu bili prepreka,
Tak da ne lapradaj Ringo.
Njofra nije imao NITI STRATEGIJU NITI TAKTIKU RATA U BOSNI DOBRU
I teske ljudske žrtve tamo padaju na njegova leda koliko i na Miloševićeva.
A rat u Hrvatskoj koji je zavrsio za 4 dana kad je odlučeno da ce zavrsiti - taj rat ce uci u anale idiotskog ratovanja u povijesti uopce.
I da
Sto je o Bosni rekao Tuđman .
Da je umjetna tvorevina.
Da je JUGOSKAVIJA u malom
Da je povijesno Hrvatska zemlja.
I da.
Da ne voli muslimane.
I takve pizdarije.
Taj covjek doista nije bio za politiku.
I najveci je poslije Pavelca grijeh i problem Hrvata.
No.
Cemu se sikiriati. Sunkice i luk bude danas.
Sutra cemo plakati,
Sto je o Bosni rekao Tuđman .
Da je umjetna tvorevina.
Da je JUGOSKAVIJA u malom
Da je povijesno Hrvatska zemlja.
I da.
Da ne voli muslimane.
I takve pizdarije.
Taj covjek doista nije bio za politiku.
I najveci je poslije Pavelca grijeh i problem Hrvata.
No.
Cemu se sikiriati. Sunkice i luk bude danas.
Sutra cemo plakati,
K
I jos mi onda dođe idiot i tvrdi da sad bolje zivimo.
Nakon sto smo izgubili povijesnu sansu biti nirmalna, civilizirana, bogata..drzava. A ne da ljudi daju petama vjetra. Jer im je dosta lazi.
PA NEMOJTE VISE LAGATI I VJERIVATI U LAZI.
BAR TO.
Pa dajte ljudi
Uključite mozgove. Dusu.
Etiku. Logiku.
Ne srackajte po netu bezveze
I jos mi onda dođe idiot i tvrdi da sad bolje zivimo.
Nakon sto smo izgubili povijesnu sansu biti nirmalna, civilizirana, bogata..drzava. A ne da ljudi daju petama vjetra. Jer im je dosta lazi.
PA NEMOJTE VISE LAGATI I VJERIVATI U LAZI.
BAR TO.
Pa dajte ljudi
Uključite mozgove. Dusu.
Etiku. Logiku.
Ne srackajte po netu bezveze
Sore, mlika se uvati radije...
darth_vader-
2014-04-17
kak ono - ne laje cuko radi sela (juge) nego radi sebe (muslimana)Sora wrote:Ovakva osuda rata na balkanu iskljucuje sve ostale tvrdnje
O agresiji
Itd itd
CAR JE GOL
Tako da lazu
Svaku ste kunu zaradili
sore vraze, sto se brze pomiris da sa vama vise nece niko to ce ti bit lakse, jos sam ti jedino ja osto kao zadnji oslonac, al ako si slaba u krevetu..
hrvatska se razvela I ima novi zivot I novi brak, jos je ostalo da se od vas razvedu u bih
a vas sirocice je vas babo ostavio turcima
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Baldasar:'Milanović mi nije rekao da sam ustaša,rekao mi je nešto puno gore'
» 'Suljo je dosao do nas i rekao koga ce ubiti,zaklati.Meni kao Srbinu rekao je da sam izdajica,srpski izrod i da ce me zadnjeg zaklati'
» rekao je da nije rekao , ponovo
» MESIĆ
» Mesic kao Che
» 'Suljo je dosao do nas i rekao koga ce ubiti,zaklati.Meni kao Srbinu rekao je da sam izdajica,srpski izrod i da ce me zadnjeg zaklati'
» rekao je da nije rekao , ponovo
» MESIĆ
» Mesic kao Che
Page 1 of 6