Vjenčanja&Razvodi
Page 1 of 14
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Vjenčanja&Razvodi
Nisam se udavala ni razvodila, pa nemam iskustvo na svojoj koži sudnice/ludnice, advokata,mirenja. Imala jesam dugu vezu od 15 godina koja je bila burna svakako. Rastanak je bio manje papirnato kompliciran, a za obje strane emotivno užasno bolan.Mogla sam komplicirati, odlučila sam da neću (zato mi valjda danas šalje darove, kobiznao..). Užasavam se ljudi koji se godinama prepiru preko sudova zbog dvije šake nečeg. Izbjegavam ih u širokom luku. Iz prostog razloga jer ne želim da tu zločestoću i mržnju koju imaju prema svom neprijatelju špricaju po zraku koji ja dišem. Koliko vidim, razvod se takvima protegne u godine nadmetanja sa jednako ljutom budalom. Pritom stradaju svi u njihovom užem i širem krugu.
Neki relativno brzo uskoče u novi vlak. Problem je ako nose stari teret otprije, pa novi partner guta to sranje. Pristao je na to, ko mu kriv. Kontaminiranje se nastavlja duplom dozom nevolje i neriješenih emocionalnih problema.
Dugoročno, posljedice su strašne, i gore nego se sad čine. Drugovi, suočimo se sa generacijama novih ljudi koji ne vjeruju u ljubav, ne znaju šta je skromnost, čekanje, strpljenje.
Moji roditelji ove godine slave 45 godišnjicu braka.
Možda zato toliko vjerujem u ljubav.
Je li razvod dobro rješenje i u kojim okolnostima?
Neki relativno brzo uskoče u novi vlak. Problem je ako nose stari teret otprije, pa novi partner guta to sranje. Pristao je na to, ko mu kriv. Kontaminiranje se nastavlja duplom dozom nevolje i neriješenih emocionalnih problema.
Dugoročno, posljedice su strašne, i gore nego se sad čine. Drugovi, suočimo se sa generacijama novih ljudi koji ne vjeruju u ljubav, ne znaju šta je skromnost, čekanje, strpljenje.
Moji roditelji ove godine slave 45 godišnjicu braka.
Guest- Guest
Re: Vjenčanja&Razvodi
Naravno da je dobro, ako drugačije nije moglo. A da bi došlo do njega, onda očito drugačije nije moglo.
Mislim da uvijek može bolje. U školi nas nisu učili komunikacijama, a to je najvažnije zapravo.
Guest- Guest
Za tango treba dvoje, jbg. Što ako je jedno sklono komunikaciji, a drugo nije? Ili eto, recimo da su oboje skloni komunikaciji, ali opet svak vuče na svoju stranu?
Zanimljivo pitanje. Zapravo ključno. Problem o kojem se raspravlja treba ogoliti bez uljepšavanja, i dogovoriti se za ono što bi bilo najbolje za svih. Dok god neko nije zadovoljan, ne zaključiti dogovor. Win-win mora biti.
Guest- Guest
Pa to je to. Ljudi su danas generalno teški i pomalo sve gledaju personalno. A opet, ako je takav oblik kompetencije između dva partnera, onda tu i nema nekog respekta. Što nas dovodi do zaključka da se dobar dio ljudi danas ženi/udaje više iz nekog hira, prestiža, statusa, pritiska okoline (ono, svi se udali/oženili, pa hoću i ja) i čeg sve ne... a manje iz razloga iz kojeg bi ponajviše trebali.
veber-
2014-12-30
Ubio me dunjama danas.
pardon, gunjama.
AlfaOmega wrote:Pa to je to. Ljudi su danas generalno teški i pomalo sve gledaju personalno. A opet, ako je takav oblik kompetencije između dva partnera, onda tu i nema nekog respekta. Što nas dovodi do zaključka da se dobar dio ljudi danas ženi/udaje više iz nekog hira, prestiža, statusa, pritiska okoline (ono, svi se udali/oženili, pa hoću i ja) i čeg sve ne... a manje iz razloga iz kojeg bi ponajviše trebali.
Iz kog razloga si se ti ženio?
Guest- Guest
venera wrote:Moji roditelji ove godine slave 45 godišnjicu braka.
Zašto ljudi ostaju dugo braku često nema veze s ljubavi. Koje bajke...
Trinity-
2014-04-17
Pa iz onog pravog. Ali eto, i ljubav nestane... što možda nahodi da je nikad i nije bilo. Možda i nisam znao što je zapravo ljubav.
veber wrote:sada će ti svetac sve objasnit.
slabo njištiš i njačeš.
Što će mi Svetac objasnit?
Guest- Guest
iz kojeg si ti pobjegla?dzepna_venera wrote:
2014-12-30
rzanje i njakanje.dzepna_venera wrote:veber wrote:sada će ti svetac sve objasnit.
slabo njištiš i njačeš.
Što će mi Svetac objasnit?
2014-12-30
Trinity wrote:venera wrote:Moji roditelji ove godine slave 45 godišnjicu braka.
Moji se stvarno vole... neobičan su par, iz različitih podneblja, vezani su jedno za drugo (za moj ukus previše )
One koji su se kao ubacivali ili udvarali su tjerali istovremeno, bilo je i toga. Nije bajka. Nije im život bio lagan
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Pa iz onog pravog. Ali eto, i ljubav nestane... što možda nahodi da je nikad i nije bilo. Možda i nisam znao što je zapravo ljubav.
Zaljubljenost je ta koja nestaje.
Guest- Guest
veber wrote:iz kojeg si ti pobjegla?dzepna_venera wrote:
Nisam ja pobjegla. Shvatila sam ako ja odem, da će mi dahtati za vratom.
Pa sam ostala, unatoč alkoholičarskom nokautu.
A ti, jesi ti hrabro pobjego?
Guest- Guest
Ne kažem da nema i takvih primjera. (Ja ih doduše ne znam.)dzepna_venera wrote:Trinity wrote:venera wrote:Moji roditelji ove godine slave 45 godišnjicu braka.
Moji se stvarno vole... neobičan su par, iz različitih podneblja, vezani su jedno za drugo (za moj ukus previše )
One koji su se kao ubacivali ili udvarali su tjerali istovremeno, bilo je i toga. Nije bajka. Nije im život bio lagan
Ljudi ostaju u braku iz navike, zbog djece, financijske situacije...
Trinity-
2014-04-17
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Similar topics
» Dosla u Beograd i razvodi se
» Užas: Razvodi se Donald Trump jr.
» Razvodi se Doris Pinčić Rogoznica!
» Boris Novković se razvodi po 4 puta
» Vedrana Rudan udala se za Vita Benvenutta a razvodi od Živorada Petrović
» Užas: Razvodi se Donald Trump jr.
» Razvodi se Doris Pinčić Rogoznica!
» Boris Novković se razvodi po 4 puta