Denkverbot
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Denkverbot
kic wrote:
ne vec, svi smo mi mornari, a ovi sto vecinom rade u institucijama ne traze nevere i probleme, vec liniju manjeg otopra, i zato nikad nece bit strucni u svom poslu jer se ne suocavaju s real life problemima..
pa jebote oni jesu nevere i problemi elementarna nepogoda to što se ne suočavaju sa real life problemima njih ustvari boli kurac za tebe i za mene i za sve brodove puca im kurac ako će tvoj brod zbog njih potonuti. možeš nekako preživjeti da jedino ako sagradiš podmornicu pa si ispod radara ispod temelja te horde akindžija koji svaku brodicu potope koja se usudi ploviti. e tako ti je to suoči se konačno i ti sa realnošću pa vidi i gledaj trulež temelja ove države. jebote bog ustav je napisao šeks udbaš pjandura na krku u malinskoj u hotelima haludovo na šanku u pauzi između dve rakije i dve kurve. i ti to zoveš državom bog te jebo?
Guest- Guest
Slušun neki istarski radijo dokle čekun da drva izgoru, ne zun točno ko je stanica, oko 97, pušćaju škovace od glazbe ali zoto govoru lipo da ne moru bolje...ne morin ih povezati s našin jugovićen nikako:)
Nego, jugoslave, ne razumin kako moreš držati tu svoju poziciju zagovaranja jače države, i mržnnu prema vlosti i zakonima;
pa nisi night sky razina da msiš da su ljudi dobri, znoš valjo da nemo ote vlosti ka će odroditi to ča bi ti hoti da odrodu, a?
Nego, jugoslave, ne razumin kako moreš držati tu svoju poziciju zagovaranja jače države, i mržnnu prema vlosti i zakonima;
pa nisi night sky razina da msiš da su ljudi dobri, znoš valjo da nemo ote vlosti ka će odroditi to ča bi ti hoti da odrodu, a?
2014-04-16
kic wrote:
vratite u zivot npr kulturu sire obitelji, gdje su vam necaci, rodjaci, ujaci? je li im dobro, jesu bolesni, imaju li jesti, imaju li posla.. gajimo tu kulturu opet, moj prijedlog
ne znam puno o novom obiteljskom zakonu ali znam slucaj gdje baka ne moze preuzeti brigu o unuku starijem maloljetniku jer eto,baka nije obitelj!
tko je donio takav zakon?.... tj. zasto?
da, slazem se....otudenost katastrofalna, nitko vise nema vremena, volje.... ili ne znam kako bi to nazvala .....za ostayak familije. sve je ubrzano,moras ovo,ono....na kraju dana jedino hoces malo mira.
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
kic wrote:
ne vec, svi smo mi mornari, a ovi sto vecinom rade u institucijama ne traze nevere i probleme, vec liniju manjeg otopra, i zato nikad nece bit strucni u svom poslu jer se ne suocavaju s real life problemima..
rekla bih da nemaju najbitnije za ono cime se bave a to je suosjecanje, empatija.... razumjeti i htjeti pomoci....a to im je zadatak.
2015-08-16
Zakon je u banani. Kao da ga je pisao netko tko nikad nije imao obitelj i samim time nema pojma što bi taj pojam trebao podrazumijevati. Ali nema tog zakona koji bi mi u takvom primjeru zabranio brigu o mom unuku i nebitno je što bih sve morala učiniti da budemo zajedno.night sky wrote:kic wrote:
vratite u zivot npr kulturu sire obitelji, gdje su vam necaci, rodjaci, ujaci? je li im dobro, jesu bolesni, imaju li jesti, imaju li posla.. gajimo tu kulturu opet, moj prijedlog
ne znam puno o novom obiteljskom zakonu ali znam slucaj gdje baka ne moze preuzeti brigu o unuku starijem maloljetniku jer eto,baka nije obitelj!
da, slazem se....otudenost katastrofalna, nitko vise nema vremena, volje.... ili ne znam kako bi to nazvala .....za ostayak familije. sve je ubrzano,moras ovo,ono....na kraju dana jedino hoces malo mira.
Mislim da se socijalni radnici u svemu ne snalaze dijelom zbog čudno sročenog zakona, a dijelom i zbog vlastite nesposobnosti. Nije im jasno koja je gornja dozvoljena granica njihovog djelovanja, pa čak ni oni koji ne pate od kronične inertnosti iz straha zbog mogućih pogrešaka, uglavnom ne naprave ni ono što je u njihovoj ovlasti i što bi uvelike pomoglo.
Slažem se s Kicom. Treba vratiti u život kulturu šire obitelji. Općenito treba početi brinuti o čovjeku pored sebe, ne okretati glavu kad vidimo da je loše. Vratiti natrag osobine koje su postale nepopoularne kao što su dobrota, požrtvovanost, suosjećanje, poštovanje starijih, pažnja i nježnost, odgovornost prema djeci, prema nemoćnima itd.itd.
Da (nedaj Bože) moje dijete maltretira svoje dijete ili supružnika, dužna sam prva reagirati, a ne čekati da to učini društvo. Dužna sam im prva pomoći i pri tom tražiti i pomoć zajednice.
Obitelj (uža i šira) ima svoje dužnosti i obveze, ne možemo svu odgovornost prebaciti na loš rad institucija. Ako najbližima nije stalo, ako susjedima nije stalo, zašto bi bilo stalo nekoj nepoznatoj osobi kojoj je to samo posao?
Rijetki su oni koji se trude obaviti posao najbolje što mogu i to čine svaki dan, pogotovo ako nisu nečim posebnim motivirani.
A u ovom slučaju osim motivacije nedostaje i empatija koja je nužna za ova zanimanja.
Cijelo društvo pati od sindroma - brigo moja pređi na drugogoa- i nitko ne želi preuzeti odgovornost ni za što.
Guest- Guest
Prijedlog Zakona o vraćanju u život kulture šire obitelji, prvo čitanje...
2014-04-16
To bi normalnim ljudima trebao biti odavno znan zakon. Bez ikakvih čitanja.aben wrote:Prijedlog Zakona o vraćanju u život kulture šire obitelji, prvo čitanje...
Guest- Guest
Ali sve ča rodite, celo vrime, je da išćete kolektivna rješenja, a direktna posljedica tih rješenja (safety net) je ovo protiv čega se bunite.Rabarbara wrote:To bi normalnim ljudima trebao biti odavno znan zakon. Bez ikakvih čitanja.aben wrote:Prijedlog Zakona o vraćanju u život kulture šire obitelji, prvo čitanje...
Svaki put kad zavapite da dodatnin redon, jedan moli andjel pade mrtov...
2014-04-16
Ali Abende, rješenja jesu i trebaju biti kolektivna. Ništa nismo riješili ako riješimo jednog malog anđela, a drugi čekaju neko drugo rješenje.aben wrote:Ali sve ča rodite, celo vrime, je da išćete kolektivna rješenja, a direktna posljedica tih rješenja (safety net) je ovo protiv čega se bunite.Rabarbara wrote:To bi normalnim ljudima trebao biti odavno znan zakon. Bez ikakvih čitanja.aben wrote:Prijedlog Zakona o vraćanju u život kulture šire obitelji, prvo čitanje...
Što ti radiš cijelo vrijeme?
Hodaš za nama i pljuckaš bilo koju ideju, ali ni jednom čak ni ne pokušavaš ponuditi bilo kakvo rješenje. To i je najgore što nam se događa u Hrvatskoj.
Većina pljuje i kritizira, ali NITKO ne nudi rješenja. Čak niti ne pokušava.
Zašto?
Guest- Guest
Evo jepeta kolektivizam- ako rješiMO jednoga mologa andjela- :)Rabarbara wrote:Ali Abende, rješenja jesu i trebaju biti kolektivna. Ništa nismo riješili ako riješimo jednog malog anđela, a drugi čekaju neko drugo rješenje.aben wrote:Ali sve ča rodite, celo vrime, je da išćete kolektivna rješenja, a direktna posljedica tih rješenja (safety net) je ovo protiv čega se bunite.Rabarbara wrote:To bi normalnim ljudima trebao biti odavno znan zakon. Bez ikakvih čitanja.aben wrote:Prijedlog Zakona o vraćanju u život kulture šire obitelji, prvo čitanje...
Hodaš za nama i pljuckaš bilo koju ideju, ali ni jednom čak ni ne pokušavaš ponuditi bilo kakvo rješenje. To i je najgore što nam se događa u Hrvatskoj.
Zašto?
Jo mislin da van osjećaji stoju isprid razuma, pa jednistavno ne morete vjditi rješenje.
A jo sun do rješenje, moja je pozicija valjo jasna
2014-04-16
Molim te ponovi ga. Nisam ga nigdje vidjela.aben wrote:Evo jepeta kolektivizam- ako rješiMO jednoga mologa andjela- :)Rabarbara wrote:Ali Abende, rješenja jesu i trebaju biti kolektivna. Ništa nismo riješili ako riješimo jednog malog anđela, a drugi čekaju neko drugo rješenje.aben wrote:Ali sve ča rodite, celo vrime, je da išćete kolektivna rješenja, a direktna posljedica tih rješenja (safety net) je ovo protiv čega se bunite.Rabarbara wrote:To bi normalnim ljudima trebao biti odavno znan zakon. Bez ikakvih čitanja.aben wrote:Prijedlog Zakona o vraćanju u život kulture šire obitelji, prvo čitanje...
Zašto?
Jo mislin da van osjećaji stoju isprid razuma, pa jednistavno ne morete vjditi rješenje.
Guest- Guest
Hoće li to tvoje rješenje? :)aben wrote:Evo jepeta kolektivizam- ako rješiMO jednoga mologa andjela- :)Rabarbara wrote:Ali Abende, rješenja jesu i trebaju biti kolektivna. Ništa nismo riješili ako riješimo jednog malog anđela, a drugi čekaju neko drugo rješenje.aben wrote:Rabarbara wrote:aben wrote:..
Zašto?
Ali molim nemoj stavljati linkove i plahte tuđih mišljenja.
Napiši svojim riječima kako ti misliš spasiti sve anđele koji bi mogli pasti. Individualno bez kolektivizma.
Guest- Guest
To ti je ovo ča kicinjo piše, samo je un light, ne želi reći do kraja jer zno da se nakazi u ljevičarskon leglu;
Rješenje ne povećavati nepravdu i nesriću na svitu- uništiti socijalnu državu.
2014-04-16
Rabarbara wrote:
Ali molim nemoj stavljati linkove i plahte tuđih mišljenja
Jo se nika ne skrivan iza tujih rečenic, ka ti linkun nešto, unda je to radi toga da pokožin kako ljudi ki se isotin bavu uopće ne uzimaju u obzir mitove ki cirkuliraju u puku, ko ča je naprimjer mit o ženami i toleranciji na bol.
2014-04-16
aben wrote:To ti je ovo ča kicinjo piše, samo je un light, ne želi reći do kraja jer zno da se nakazi u ljevičarskon leglu;
Tvoje rješenje je: Uništio bi socijalnu državu? Sad mi je jasno zašto ti je Mativka postavljala milion pitanja. Ovim nisi rekao apsolutno ništa
Za početak da raščistimo nešto važno: Godinama sam bila privatnik koji je zapošljavao 5-20 ljudi. Sad radim za drugog, ali sam opet u privatnom sektoru. Radim svih 8-10 sati, bez zabušavanja, nerijetko radim i vikendom i praznikom. Dakle, od samih svojih početaka (i u vrijeme Yuge) ja sam u kapitalizmu i nikad nisam uživala blagodati socijalizma.
Ti si pak na državnim jaslama i sad kad je kao nastupio kapitalizam, radio ne radio plaća ide. Došao ne došao nema razlike pa si možeš priuštiti otići ranije, biti na bolovanju itd. I ti meni (a i drugima) spočitavaš socijalizam u kojem si sam zapeo.
Što bi ti postigao uništenjem socijalne države, ali ono konkretno? Osim što bi ti prvi (a i ostali uhljebi) ostao bez sigurnih mjesečnih prihoda i konačno morao raditi (stvarno raditi) da preživiš sebe i obitelj.
Imaš pravo, bilo bi to manje nepravedno prema nama koji odavno živimo od svog rada. Slažem se, treba je uništiti. Ali se ne da uništiti, sve dok vi kojima to paše ne promijenite svoju svijest socijalističkih pijavica i ne preuzmete odgovornost i rizik kapitalističkog (ili nekog drugog) načina poslovanja i života.
Pljuješ po socijalizmu ali ga se ne odričeš.
Imaš privatnu firmu i ne plaćaš ništa. Izbjegao si sve moguće i nemoguće poreze. Sve radiš na crno dok za osnovni kruh, zdravstvo i mirovinu kojoj se nadaš, muzeš sistem kojeg bi srušio, a nemaš pojma kako bi izgledalo nakon tog rušenja. To što ti radiš nije poslovanje, to nije kapitalizam, nije ni liberalizam, to je lopovluk i kriminal na socijalistički način. Socijalističko kokošarenje jednom guzicom na dvije stolice.
I ako je netko ljevičar i socijalist svojim stilom života (ali onog najlošijeg dijela socijalizma), a još pri tom licemjerno tvrdi da je nešto drugo, onda si to svakako ti.
Ali sve i da se iskorijeni socijalizam, kako bi time umanjili nepravdu prema djeci koja su zanemarena i zlostavljana?
Što bi to konkretno značilo za ovakve obitelji? Kako bi to riješilo njihove probleme?
Molim konkretne odgovor, ne ove natuknice i političke vratolomije i nadmudrivanja.
Opiši mi tu svoju ideju kako bi funkcioniralo društvo bez svega toga što bi ti srušio i uništio.
Ali pri tom nemoj misliti samo na sebe, kako to inače činiš. Računaj da postoji kolektiv, mi, vi oni, a ne samo ti. I svi moraju opstati, ne samo ti.
Kad kažem svi to nije politika i nije socijalizam, to je jednostavno biti čovjek. Po tome se valjda razlikujemo od životinja.
Guest- Guest
Abende, to što ti zoveš mitovima je nešto što sam naučila na vlastitoj koži. A tebi to može i dalje biti mit. Svatko po svojim iskustvima.aben wrote:Rabarbara wrote:
Jo se nika ne skrivan iza tujih rečenic, ka ti linkun nešto, unda je to radi toga da pokožin kako ljudi ki se isotin bavu uopće ne uzimaju u obzir mitove ki cirkuliraju u puku, ko ča je naprimjer mit o ženami i toleranciji na bol.
Guest- Guest
Zamisli kad blanka vlašić stane kraj nikolaja pešalova, i reče da se, kad se govori o visini muških i žinskih, oslanja na vlastitu kožu?Rabarbara wrote:Abende, to što ti zoveš mitovima je nešto što sam naučila na vlastitoj koži. A tebi to može i dalje biti mit. Svatko po svojim iskustvima.aben wrote:Rabarbara wrote:
Razumiš li zoč vlastito iskustvu u ton smislu ni relwvantno, ne da ni, nego more i smetati?
2014-04-16
aben wrote:Slušun neki istarski radijo dokle čekun da drva izgoru, ne zun točno ko je stanica, oko 97, pušćaju škovace od glazbe ali zoto govoru lipo da ne moru bolje...ne morin ih povezati s našin jugovićen nikako:)
bivši radio pazin osnovali ga Kaptol i Opus Dei emitiranje direktno iz sjemeništa u pazinu sada je radio istra klerofašistički brlog prohrvatskih talibanskih ekstremista.
ja zagovaram jaču državu? pa napisah da bi vlastoručno pobio 100 tisuća hrvata i hrvatica i ti si isto na spisku za streljanje. ti misliš da bi išao ulicom i nasumce ubijao? ne ne točno postoji spisak kriminalaca koje treba likvidirati svi oni jesu u vlasti da li lokalnoj ili vrhovnoj. ustvari ne bi ih ubio metkom zadovoljstvo bi prekratko trajalo a i oni se ne bi patili uopće. ne, ja želim da ta zločinačka psihopatska bagra pati. 30 godina divljanja i uništavanja svih i svega treba za toliko nedjela i zla i patiti mjesecima toliko da prokunu vlastitu majku koja ih je okotila i što je najvažnije da iz kolektivnog nesvjesnog demontiraju zlo koje su implantirali. tako. ako te zanimaju detalji kakve sve oblike fizičke i mentalne torture bih primijenio samo pitaj.
Guest- Guest
Rabarbara wrote:Zakon je u banani. Kao da ga je pisao netko tko nikad nije imao obitelj i samim time nema pojma što bi taj pojam trebao podrazumijevati. Ali nema tog zakona koji bi mi u takvom primjeru zabranio brigu o mom unuku i nebitno je što bih sve morala učiniti da budemo zajedno.night sky wrote:kic wrote:
Mislim da se socijalni radnici u svemu ne snalaze dijelom zbog čudno sročenog zakona, a dijelom i zbog vlastite nesposobnosti. Nije im jasno koja je gornja dozvoljena granica njihovog djelovanja, pa čak ni oni koji ne pate od kronične inertnosti iz straha zbog mogućih pogrešaka, uglavnom ne naprave ni ono što je u njihovoj ovlasti i što bi uvelike pomoglo.
Slažem se s Kicom. Treba vratiti u život kulturu šire obitelji. Općenito treba početi brinuti o čovjeku pored sebe, ne okretati glavu kad vidimo da je loše. Vratiti natrag osobine koje su postale nepopoularne kao što su dobrota, požrtvovanost, suosjećanje, poštovanje starijih, pažnja i nježnost, odgovornost prema djeci, prema nemoćnima itd.itd.
Da (nedaj Bože) moje dijete maltretira svoje dijete ili supružnika, dužna sam prva reagirati, a ne čekati da to učini društvo. Dužna sam im prva pomoći i pri tom tražiti i pomoć zajednice.
Obitelj (uža i šira) ima svoje dužnosti i obveze, ne možemo svu odgovornost prebaciti na loš rad institucija. Ako najbližima nije stalo, ako susjedima nije stalo, zašto bi bilo stalo nekoj nepoznatoj osobi kojoj je to samo posao?
Rijetki su oni koji se trude obaviti posao najbolje što mogu i to čine svaki dan, pogotovo ako nisu nečim posebnim motivirani.
A u ovom slučaju osim motivacije nedostaje i empatija koja je nužna za ova zanimanja.
Cijelo društvo pati od sindroma - brigo moja pređi na drugogoa- i nitko ne želi preuzeti odgovornost ni za što.
upravo zbog takvih zakona oni koji ne sjede i ne cekaju milost institucija o kojima ovise zivoti bliznjih ,izvode svskojake vratolomije ,trikove da ih sustav ne pozdere ,a nemaju svi snage ni sposobnosto se upustati u borbu.... sto se tice ove bake,m8slim da je na izmaku snaga ali gura,uz pomoc svih samo ne institucija....ali to nije to jer se svodi na pojedinca a trebalo bi rjesavati probleme zajednice tj.da do takvih ,i slicnih vise ne dode.....
a zasto? i tko je takvo sto uopce i predlozio osim ako za cilj nije imao otezati zivot. netko bez emocija jer razuma sigurno ima ali samo kad je osobna korist u pitanju.kao aben..
....vjetujem da vecina zna odgovor na to pitanje....jer....ljudi sa ovih prostora nemaju problem se prodati....i funkcionirati po principi use,nase i podase....a javno iz supljeg u prazno prosipati....kao aben.
na svom pdf-u,i bivsem iskonu, sam o toj temi tj. tko su i kakvi su hrvati,ovi prostori, pisala jako puno.....uostalom,da li ista dobro moz3 izaci iz neceg cijisu temelji kriminal,primitivizam....onoj trulezi,jel....
2015-08-16
Rabarbara wrote:
Zašto?
aha.... brave new world.....
2015-08-16
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Page 18 of 50