Denkverbot
Page 10 of 50
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Re: Denkverbot
naravno..te predrasude, koje sluze samo za opravdavanje neuspjeha, kako zene biraju muskarca prema materijalnom statusu su tako passé.night sky wrote:o zenama i muskarcima...... tako je nekada bilo jer drugacije nije moglo.... do danasneg su se dana s5vari bitno promijenile .....bar u mom svijetu.....zena niti je ovisna o muskarcu niti je njegov matetijalni status odlucujuc kada je brak u pitanju.
ako nisam fulala temu i taj napor od petersona bez kojeg ne moze ni jedna rasprava.
kod musksrca me mora fascinirati um,kao prvo.....dobrota, fleksibilnost,prilagodavanje i da se jedan nacdrugog mozemo osloniti, biti podrska....ugrubo,recimo.....a do novaca cemo lako doci,zajedno.
Maggie19- Posts : 6791
2019-01-30
dobra asocijacija ;-))night sky wrote:Maggie19 wrote:Kod mene isto kazu bumbati..:-)
natrpati se necim? nesceg puno,ubiti se u necem sto ti pase.....to mi je tako,neka asocijacija :D
Slikovita su nasa narjecja :-D
Maggie19 wrote:naravno..te predrasude, koje sluze samo za opravdavanje neuspjeha, kako zene biraju muskarca prema materijalnom statusu su tako passé.night sky wrote:o zenama i muskarcima...... tako je nekada bilo jer drugacije nije moglo.... do danasneg su se dana s5vari bitno promijenile .....bar u mom svijetu.....zena niti je ovisna o muskarcu niti je njegov matetijalni status odlucujuc kada je brak u pitanju.
ako nisam fulala temu i taj napor od petersona bez kojeg ne moze ni jedna rasprava.
kod musksrca me mora fascinirati um,kao prvo.....dobrota, fleksibilnost,prilagodavanje i da se jedan nacdrugog mozemo osloniti, biti podrska....ugrubo,recimo.....a do novaca cemo lako doci,zajedno.
odgoj ima veliku ulogu......ali i drustvo u kojem se kreces.
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
Saga se zove: Trolovi napadaju! :)
Toliko je tema dalje, a ja se još uvijek pitam: zbog čega ovdje?!
Sumnjam.night sky wrote:mozebit da ti je dosadno......
Više je do toga da vidim širu sliku...
night sky wrote:bumbati....zanimljivo,od ceske do istre.
....kod nas cugati, idemo na cugu,nekaj si popiti. etimologija.....vjerojatno od cug, njemacki vlak.... kajkavci znaju reci ,koliko mozes potegnuti,popiti....povuci ko lokomotiva,vlak....puno, malo.....
u Istri je bilo dosta čeha pogotovo za vrijeme habsburške monarhije radili su u raznim tvornicama bilo ih je mnogo ili služili vojsku mornaricu a nakon posla bi bumbili . Češka i Istra imaju dosta zajedničkog recimo protestantizam je u Istri bio jako raširen u ono doba Jan Hus pa Primož Trubar, Matija Vlačić i ostali. u Istri su se i katolički svećenici i biskupi prebacili na protestantizam pa je Vatikanu bilo frkovito i da uguše protestantizam poslali jezuite u Rijeku koji su podlo obavili rekatolizaciju evo im je crkva na Žabici do autobusnog kolodvora još danas stoji. no, protestantizam je ostao usađen u ljudima u Istri barem protestantske etike radne navike itd. ljudi bi se znali nakon rada u polju naći i debatirati o vjeri svatko sa svojim argumentima za i protiv Pape zašto je protestantizam bolji od papinog kršćanstva, itd. no to su bila neka druga prošla vremena. postoje zapisi i arhivska građa o tom razdoblju pa koga zanima može potražiti.
Guest- Guest
Tko su trolovi i zasto ne ovdje? :)mativka wrote:Saga se zove: Trolovi napadaju! :)
Ma ja onako u prolazu dobacim koju :)Noor wrote:Tko su trolovi i zasto ne ovdje? :)mativka wrote:Saga se zove: Trolovi napadaju! :)
Iz dosade :)
u mom kraju kad se dobro najede, onako da disati ne mozes, kaze se ..al sam se nabubala :)Maggie19 wrote:dobra asocijacija ;-))night sky wrote:Maggie19 wrote:Kod mene isto kazu bumbati..:-)
natrpati se necim? nesceg puno,ubiti se u necem sto ti pase.....to mi je tako,neka asocijacija :D
a ne, to si demantirala izjavom da vidis siru sliku :)mativka wrote:Ma ja onako u prolazu dobacim koju :)Noor wrote:Tko su trolovi i zasto ne ovdje? :)mativka wrote:Saga se zove: Trolovi napadaju! :)
pa to pitam...sto slika kaze? :)
Lako tebi kada ne moraš odvajati ugljikohidrate :)Noor wrote:u mom kraju kad se dobro najede, onako da disati ne mozes, kaze se ..al sam se nabubala :)Maggie19 wrote:dobra asocijacija ;-))night sky wrote:Maggie19 wrote:Kod mene isto kazu bumbati..:-)
Ali da...vrlo su slikovita i ponekad doista nemaštovito upotrijebljena :)
Izazvati ću reakcije na koje nemam vremena odgovarati jer doista navratim kada imam vremena , a to je zaista malo....Mrzim biti neodgovorna :)Noor wrote:a ne, to si demantirala izjavom da vidis siru sliku :)mativka wrote:Ma ja onako u prolazu dobacim koju :)Noor wrote:Tko su trolovi i zasto ne ovdje? :)mativka wrote:Saga se zove: Trolovi napadaju! :)
mativka wrote:Lako tebi kada ne moraš odvajati ugljikohidrate :)Noor wrote:u mom kraju kad se dobro najede, onako da disati ne mozes, kaze se ..al sam se nabubala :)Maggie19 wrote:dobra asocijacija ;-))night sky wrote:Maggie19 wrote:Kod mene isto kazu bumbati..:-)
ma bome moram i ja paziti, preko zime se malo opustim, ali s proljecem idem opet na svoj rezim :)
nema te puno, istinamativka wrote:Izazvati ću reakcije na koje nemam vremena odgovarati jer doista navratim kada imam vremena , a to je zaista malo....Mrzim biti neodgovorna :)Noor wrote:a ne, to si demantirala izjavom da vidis siru sliku :)mativka wrote:Ma ja onako u prolazu dobacim koju :)Noor wrote:Tko su trolovi i zasto ne ovdje? :)mativka wrote:Saga se zove: Trolovi napadaju! :)
Ma ti si zvjerkica :)Noor wrote:mativka wrote:Lako tebi kada ne moraš odvajati ugljikohidrate :)Noor wrote:u mom kraju kad se dobro najede, onako da disati ne mozes, kaze se ..al sam se nabubala :)Maggie19 wrote:dobra asocijacija ;-))night sky wrote:
ma bome moram i ja paziti, preko zime se malo opustim, ali s proljecem idem opet na svoj rezim :)
Znaš, slušala sam jednu propovjed pokojnog Linića u kojoj je govorio da ljude treba hvaliti. Tada ti se nađu isti ti ljudi koji te za to optuže da si licemjeran :)
Kakva kontradiktornost, zar ne?!
Bit će me još manje....Noor wrote:nema te puno, istinamativka wrote:Izazvati ću reakcije na koje nemam vremena odgovarati jer doista navratim kada imam vremena , a to je zaista malo....Mrzim biti neodgovorna :)Noor wrote:a ne, to si demantirala izjavom da vidis siru sliku :)mativka wrote:Ma ja onako u prolazu dobacim koju :)Noor wrote:
Tko su trolovi i zasto ne ovdje? :)
nekoga pohvaliti nije licemjerno, u cemu je kontradiktornost ovdje, nisam shvatila...mativka wrote:Ma ti si zvjerkica :)Noor wrote:mativka wrote:Lako tebi kada ne moraš odvajati ugljikohidrate :)Noor wrote:u mom kraju kad se dobro najede, onako da disati ne mozes, kaze se ..al sam se nabubala :)Maggie19 wrote:
dobra asocijacija ;-))
Znaš, slušala sam jednu propovjed pokojnog Linića u kojoj je govorio da ljude treba hvaliti. Tada ti se nađu isti ti ljudi koji te za to optuže da si licemjeran :)
nove obaveze? Ili zasicenje?mativka wrote:Bit će me još manje....Noor wrote:nema te puno, istinamativka wrote:Izazvati ću reakcije na koje nemam vremena odgovarati jer doista navratim kada imam vremena , a to je zaista malo....Mrzim biti neodgovorna :)Noor wrote:a ne, to si demantirala izjavom da vidis siru sliku :)mativka wrote:
Ma ja onako u prolazu dobacim koju :)
Onaj tko treba - shvatiti će..Noor wrote:nekoga pohvaliti nije licemjerno, u cemu je kontradiktornost ovdje, nisam shvatila...mativka wrote:Ma ti si zvjerkica :)Noor wrote:mativka wrote:Lako tebi kada ne moraš odvajati ugljikohidrate :)Noor wrote:
u mom kraju kad se dobro najede, onako da disati ne mozes, kaze se ..al sam se nabubala :)
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Page 10 of 50