Povjesničarka Esther Gitman : Kardinal Stepinac spasio je brojne Židove za vrijeme NDH
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Povjesničarka Esther Gitman : Kardinal Stepinac spasio je brojne Židove za vrijeme NDH
Neće. Da bi je čitali autor mora da ims reference. Ne čitaju oni naručene ustaške pamflete.RayMabus wrote:Pa šta te briga šta on misli ? Ovu će knjigu ionako čitati Židovi po svijetu i ostali. Oni će na temelju uvida u tu dokumentaciju dobit podatke da razluće šta je istina a šta ne.Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:
Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.
Sto si se prepao, jos uvijek postoji pravo na misljenje SPC.
Sa sendvicem ili bez.
:-D
Sto si snob, pa ne mora osoba imati formalno obrazovanje da bi pisala, a posebice o svom zivotu.
Bas si bukva. ;-P
Sužava se prostor za širenje sprskih podvala o Hrvatima i KC.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Povjesničarka Esther Gitman : Kardinal Stepinac spasio je brojne Židove za vrijeme NDH
Sad će i Britanci moći čitati kako je Alojzije bio dobar.
Fino sve dokumentirano , crno na bijelo , akademski obrazovana , sama preživila holohaust , osobni pečat , američka židovka
A šta vam ga zabiberila. SPC na aparatima.
Fino sve dokumentirano , crno na bijelo , akademski obrazovana , sama preživila holohaust , osobni pečat , američka židovka
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
daj, disi :-@dzango wrote:Ima i Neša Slina doktorat i isto je sendvičar. Verovatno su i slični "stručnjaci". Biografska težina, rođema u Septembru 1939. a iz Sarajeva pobegla 1941.? Je l' me ti zezaš?Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:
Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.
Sa sendvicem ili bez.
Sto si snob, pa ne mora osoba imati formalno obrazovanje da bi pisala, a posebice o svom zivotu.
Bas si bukva. ;-P
Nije biografsko samo ono cega se sjecas. Imas i nekakvu obitelj, prijatelje, etc.
Tuzi je da laze i izmislja. Nju i sve njene.
Uozbilji se B-)
Pre čitanja se gledaju reference autora i izdavača. Takođe i sama distribucija knjige zavisi od istog. Ne možeš svako sranje da prodaš u normalnim knjižarama. Mora postojati neophodan kvalitet i autoritez. Nije ona prvi Jevrejin sa fašističkim idejama i pobudama.RayMabus wrote:Knjiga je na engleskome a kako je ona američka povjesničarka sa američkom diplom ja mislim da kod njih ta diploma vrijedi.dzango wrote:I ja sam zadovoljan tempom. I naravno da ga neće proglasiti.RayMabus wrote:Pa ja san zadovoljan i ovim laganim tempom , nemoraju ga nužno proglasit svecem šta se mene osobno tiče.dzango wrote:Hoće. Kao i pare od Srbije za rat ili oslobađanje generala Hercegbosne od predida u Hagu, u šta je ubeđen jedan uvaženi forumaš. Svaka budala ima svoje veselje. Pre će one tvoje galaktičke pederacije da prdnu u čabar i oglase se, da te ostali više ne drže za ludaka.RayMabus wrote:
Samo ti ignoriraj.
Vidi meni se oko ovoga neprepucava , volim dokumentaciju a ne mitove pa šta bude a Stepinac je stvar KC a ne Hrvatske plus ja san scientolog ....no vidin da lagano istina ide a KC će ga kad odlući da je vrijeme proglasit za sveca no ne očekujem to još godinama , ovo su samo pripreme.
Već van ga je zabiberila ovon knjigom , ovo je dio Lova na naciste....Ivica Dačić i ostali.
Zabiberila je vama volovima koji mislite da ovakvi dpinovi imaju ikakvu težinu i da je ova ikakav faktor bilo gde sem za vašu domaću upotrebu. Jebu vas popovi nepismene samo tako. Pre u dupe a sada kada ste porasli i u glavu.
Znaš da ja neću čitat knjige na engleskome pa nije za moju domaću uporabu a pogodi za čiju jest ?
Ah da , englesko govorno područje.
2014-04-19
Pričala mi rodbina da sam kao mlad bio sa Monikom Beluči. Ja se ne sećam ali nema veze. Bod u gostima je nod u gostima.Maggie19 wrote:daj, disi :-@dzango wrote:Ima i Neša Slina doktorat i isto je sendvičar. Verovatno su i slični "stručnjaci". Biografska težina, rođema u Septembru 1939. a iz Sarajeva pobegla 1941.? Je l' me ti zezaš?Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:
pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.
Sa sendvicem ili bez.
Bas si bukva. ;-P
Nije biografsko samo ono cega se sjecas. Imas i nekakvu obitelj, prijatelje, etc.
Uozbilji se B-)
2014-04-19
Dzani, reci ti nama, sto tebe zapravo toliko nervira:
Sto zena prica o sebi, sto je zidovka ili sto spominje Stepinca?
;-)
;-)
Šta kažu za Monikz Beluči?RayMabus wrote:Sad će i Britanci moći čitati kako je Alojzije bio dobar.
Pa šta se treseš toliko ako san ja reka da me nije brige ?dzango wrote:Pre čitanja se gledaju reference autora i izdavača. Takođe i sama distribucija knjige zavisi od istog. Ne možeš svako sranje da prodaš u normalnim knjižarama. Mora postojati neophodan kvalitet i autoritez. Nije ona prvi Jevrejin sa fašističkim idejama i pobudama.RayMabus wrote:Knjiga je na engleskome a kako je ona američka povjesničarka sa američkom diplom ja mislim da kod njih ta diploma vrijedi.dzango wrote:I ja sam zadovoljan tempom. I naravno da ga neće proglasiti.RayMabus wrote:Pa ja san zadovoljan i ovim laganim tempom , nemoraju ga nužno proglasit svecem šta se mene osobno tiče.dzango wrote:
Hoće. Kao i pare od Srbije za rat ili oslobađanje generala Hercegbosne od predida u Hagu, u šta je ubeđen jedan uvaženi forumaš. Svaka budala ima svoje veselje. Pre će one tvoje galaktičke pederacije da prdnu u čabar i oglase se, da te ostali više ne drže za ludaka.
Već van ga je zabiberila ovon knjigom , ovo je dio Lova na naciste....Ivica Dačić i ostali.
Zabiberila je vama volovima koji mislite da ovakvi dpinovi imaju ikakvu težinu i da je ova ikakav faktor bilo gde sem za vašu domaću upotrebu. Jebu vas popovi nepismene samo tako. Pre u dupe a sada kada ste porasli i u glavu.
Znaš da ja neću čitat knjige na engleskome pa nije za moju domaću uporabu a pogodi za čiju jest ?
Smeta ti a znaš i sam zašto ? Lipo je to bilo dok ste mogli hodat po svijetu i širit laž o genocidnim Hrvatima i genocidnoj KC. Prošlo svršeno vrijeme.
2014-04-11
Što se ne sećam.Maggie19 wrote:Dzani, reci ti nama, sto tebe zapravo toliko nervira:
;-)
2014-04-19
izdaj knjigu..mozda postane bestseller, mozda te Monika tuzi, a mozda samo budu na tebe puhali ostali forumski don juani, iznervirani sto se nisu ispovjedili o avanturi s Monikom prije tebe..;-Ddzango wrote:Pričala mi rodbina da sam kao mlad bio sa Monikom Beluči. Ja se ne sećam ali nema veze. Bod u gostima je nod u gostima.Maggie19 wrote:daj, disi :-@dzango wrote:Ima i Neša Slina doktorat i isto je sendvičar. Verovatno su i slični "stručnjaci". Biografska težina, rođema u Septembru 1939. a iz Sarajeva pobegla 1941.? Je l' me ti zezaš?Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:
Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.
Bas si bukva. ;-P
Uozbilji se B-)
Svako se svrbi di ga češe. Odgajan je na mitovima o 700 tisuća pobijene nejaći u Jasenovcu i kako je Stepinac ima osobni dječji logor za holokaust.Maggie19 wrote:Dzani, reci ti nama, sto tebe zapravo toliko nervira:
;-)
2014-04-11
probudio si se u krivoj fazi sna..:-Sdzango wrote:Što se ne sećam.Maggie19 wrote:Dzani, reci ti nama, sto tebe zapravo toliko nervira:
;-)
Maggie19- Posts : 6791
2019-01-30
Imaš muzej holokausta u Izraelu pa pogledaj šta piše za Jasenovac. Broj velikim i jasnim brojkama, crno na belo. Zdravo.RayMabus wrote:Pa šta se treseš toliko ako san ja reka da me nije brige ?dzango wrote:Pre čitanja se gledaju reference autora i izdavača. Takođe i sama distribucija knjige zavisi od istog. Ne možeš svako sranje da prodaš u normalnim knjižarama. Mora postojati neophodan kvalitet i autoritez. Nije ona prvi Jevrejin sa fašističkim idejama i pobudama.RayMabus wrote:Knjiga je na engleskome a kako je ona američka povjesničarka sa američkom diplom ja mislim da kod njih ta diploma vrijedi.dzango wrote:I ja sam zadovoljan tempom. I naravno da ga neće proglasiti.RayMabus wrote:
Pa ja san zadovoljan i ovim laganim tempom , nemoraju ga nužno proglasit svecem šta se mene osobno tiče.
Smeta ti a znaš i sam zašto ? Lipo je to bilo dok ste mogli hodat po svijetu i širit laž o genocidnim Hrvatima i genocidnoj KC. Prošlo svršeno vrijeme.
trebao bi biti otvoren i dati sansu ovoj ispovjesti ;-))RayMabus wrote:Svako se svrbi di ga češe. Odgajan je na mitovima o 700 tisuća pobijene nejaći u Jasenovcu i kako je Stepinac ima osobni dječji logor za holokaust.Maggie19 wrote:Dzani, reci ti nama, sto tebe zapravo toliko nervira:
;-)
Maggie19- Posts : 6791
2019-01-30
Umoran sam od ove rasprave , Srbi me umaraju , već vidim da boli sama činjenica da je on spašava Židove od nacističkog noža i da je ova to fino dokumentirala.
To boli. Ego je povrijeđen. Znači da smo na pravom tragu.
2014-04-11
Monika već otišla.Maggie19 wrote:probudio si se u krivoj fazi sna..:-Sdzango wrote:Što se ne sećam.Maggie19 wrote:Dzani, reci ti nama, sto tebe zapravo toliko nervira:
;-)
Idem i ja u krpe..samo da sad ne sanjam Monikinog bivseg..mozda je Vincent sarmantan u zivo, ali na slikama je ruznjikav ;-D
Laku noc :-)
A Hrvati su beše iz Irana. Dokumentovano.RayMabus wrote:Umoran sam od ove rasprave , Srbi me umaraju , već vidim da boli sama činjenica da je on spašava Židove od nacističkog noža i da je ova to fino dokumentirala.
nemoj da ti Vincent dodje ;-Ddzango wrote:Monika već otišla.Maggie19 wrote:probudio si se u krivoj fazi sna..:-Sdzango wrote:Što se ne sećam.Maggie19 wrote:Dzani, reci ti nama, sto tebe zapravo toliko nervira:
;-)
I Monika ti je smedjooka..;-@
Lnoc :-)
Možda ja sanjam tebe i Moniku. Ko zna.Maggie19 wrote:Idem i ja u krpe..samo da sad ne sanjam Monikinog bivseg..mozda je Vincent sarmantan u zivo, ali na slikama je ruznjikav ;-D
vidi se da nisi ništa pročitao, jasno piše da je svaku tvrdnjj potrjepila dokazima iz arhive. Sad se možeš nastaviti praviti lud. Lakše je to nego prihvatiti gole činjenice koje je Ester stavila u knjizi. Ko bi mogao izdržati prešu da je cijeli život živio u zabludi i da su ga svi lagali, od ćaće i matere preko učitelja i političara a na kraju ga najviše zaboli što mu to napravi i ljubljena mu SPC. A lijepo sam ti rekao da je SPC sotonska sekta ali kad nećeš da vjeruješ i gotovo.dzango wrote:Neće. Da bi je čitali autor mora da ims reference. Ne čitaju oni naručene ustaške pamflete.RayMabus wrote:Pa šta te briga šta on misli ? Ovu će knjigu ionako čitati Židovi po svijetu i ostali. Oni će na temelju uvida u tu dokumentaciju dobit podatke da razluće šta je istina a šta ne.Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:
pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.
Sa sendvicem ili bez.
Bas si bukva. ;-P
Sužava se prostor za širenje sprskih podvala o Hrvatima i KC.
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» EU parlament izglasao rezoluciju : Bosna mora vratiti imovinu Esther Gitman ako želi u EU
» Na obnovljenoj freski u Pravoslavnoj crkvi oslikan je kardinal Alojzije Stepinac kako gori u paklu
» Dana Budisavljevic pokopala 'antifasiste',petu kolonu a i Irineja i SPC:'Stepinac je spasio pet tisuca srpske djece.Hrvati nisu fasisti'
» Iftar u Rijeci povodom Lejletul-bedra okupio brojne vjernike
» Petir iz Izraela: ‘Susrela sam dr. Gitman – koja svijetu prenosi istinu o bl. Stepincu’
» Na obnovljenoj freski u Pravoslavnoj crkvi oslikan je kardinal Alojzije Stepinac kako gori u paklu
» Dana Budisavljevic pokopala 'antifasiste',petu kolonu a i Irineja i SPC:'Stepinac je spasio pet tisuca srpske djece.Hrvati nisu fasisti'
» Iftar u Rijeci povodom Lejletul-bedra okupio brojne vjernike
» Petir iz Izraela: ‘Susrela sam dr. Gitman – koja svijetu prenosi istinu o bl. Stepincu’
Page 3 of 6