Povjesničarka Esther Gitman : Kardinal Stepinac spasio je brojne Židove za vrijeme NDH
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Povjesničarka Esther Gitman : Kardinal Stepinac spasio je brojne Židove za vrijeme NDH
Bilježi mu se '-'...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Re: Povjesničarka Esther Gitman : Kardinal Stepinac spasio je brojne Židove za vrijeme NDH
jel ona panjina jehudi preživio ovo?
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
"Stručnjak" koji je doktorirao u šezdesetoj godini sa napisanom jednom knjigom po narudžbini koju niko nije hteo da objavi sem poručioca, to jest Katoličke crkve u hrvatskoj. To se svugde u svetu naziva spinom. Jeftini pamflet za domaću upotrebu bez ikakve vrednosti.
Američka Židovka koja je preživila holohaust u NDH odnosno na prostoru ex Juge ako ćemo ispravno.dzango wrote:"Stručnjak" koji je doktorirao u šezdesetoj godini sa napisanom jednom knjigom po narudžbini koju niko nije hteo da objavi sem poručioca, to jest Katoličke crkve u hrvatskoj. To se svugde u svetu naziva spinom. Jeftini pamflet za domaću upotrebu bez ikakve vrednosti.
Je van ga zabiberila.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne panicari, dzani.
Prihvati jednostavno da postoje zidovi koji smatraju Stepinca dobrotvorom i pozitivcem.
Prihvati jednostavno da postoje zidovi koji smatraju Stepinca dobrotvorom i pozitivcem.
Nije preživels jer je pobegla. Autoritet bez ijedne knjige i doktorata pre 60. godine. Doduše i taj što ima je sa državnog univerziteta. Piši -večernja škola za penzionere.RayMabus wrote:Američka Židovka koja je preživila holohaust u NDH odnosno na prostoru ex Juge ako ćemo ispravno.dzango wrote:"Stručnjak" koji je doktorirao u šezdesetoj godini sa napisanom jednom knjigom po narudžbini koju niko nije hteo da objavi sem poručioca, to jest Katoličke crkve u hrvatskoj. To se svugde u svetu naziva spinom. Jeftini pamflet za domaću upotrebu bez ikakve vrednosti.
Je van ga zabiberila.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.Maggie19 wrote:Ne panicari, dzani.
2014-04-19
Samo ti ignoriraj.dzango wrote:Nije preživels jer je pobegla. Autoritet bez ijedne knjige i doktorata pre 60. godine. Doduše i taj što ima je sa državnog univerziteta. Piši -večernja škola za penzionere.RayMabus wrote:Američka Židovka koja je preživila holohaust u NDH odnosno na prostoru ex Juge ako ćemo ispravno.dzango wrote:"Stručnjak" koji je doktorirao u šezdesetoj godini sa napisanom jednom knjigom po narudžbini koju niko nije hteo da objavi sem poručioca, to jest Katoličke crkve u hrvatskoj. To se svugde u svetu naziva spinom. Jeftini pamflet za domaću upotrebu bez ikakve vrednosti.
Je van ga zabiberila.
Vidi meni se oko ovoga neprepucava , volim dokumentaciju a ne mitove pa šta bude a Stepinac je stvar KC a ne Hrvatske plus ja san scientolog ....no vidin da lagano istina ide a KC će ga kad odlući da je vrijeme proglasit za sveca no ne očekujem to još godinama , ovo su samo pripreme.
2014-04-11
pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.Maggie19 wrote:Ne panicari, dzani.
Sto si se prepao, jos uvijek postoji pravo na misljenje SPC.
Sa sendvicem ili bez.
:-D
Maggie19- Posts : 6791
2019-01-30
Hoće. Kao i pare od Srbije za rat ili oslobađanje generala Hercegbosne od presuda u Hagu, u šta je ubeđen jedan uvaženi forumaš. Svaka budala ima svoje veselje. Pre će one tvoje galaktičke pederacije da prdnu u čabar i oglase se, da te ostali više ne drže za ludaka.RayMabus wrote:Samo ti ignoriraj.dzango wrote:Nije preživels jer je pobegla. Autoritet bez ijedne knjige i doktorata pre 60. godine. Doduše i taj što ima je sa državnog univerziteta. Piši -večernja škola za penzionere.RayMabus wrote:Američka Židovka koja je preživila holohaust u NDH odnosno na prostoru ex Juge ako ćemo ispravno.dzango wrote:"Stručnjak" koji je doktorirao u šezdesetoj godini sa napisanom jednom knjigom po narudžbini koju niko nije hteo da objavi sem poručioca, to jest Katoličke crkve u hrvatskoj. To se svugde u svetu naziva spinom. Jeftini pamflet za domaću upotrebu bez ikakve vrednosti.
Je van ga zabiberila.
Vidi meni se oko ovoga neprepucava , volim dokumentaciju a ne mitove pa šta bude a Stepinac je stvar KC a ne Hrvatske plus ja san scientolog ....no vidin da lagano istina ide a KC će ga kad odlući da je vrijeme proglasit za sveca no ne očekujem to još godinama , ovo su samo pripreme.
Last edited by dzango on 14/2/2019, 00:55; edited 1 time in total
2014-04-19
Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.Maggie19 wrote:Ne panicari, dzani.
Sa sendvicem ili bez.
2014-04-19
Pa ja san zadovoljan i ovim laganim tempom , nemoraju ga nužno proglasit svecem šta se mene osobno tiče.dzango wrote:Hoće. Kao i pare od Srbije za rat ili oslobađanje generala Hercegbosne od predida u Hagu, u šta je ubeđen jedan uvaženi forumaš. Svaka budala ima svoje veselje. Pre će one tvoje galaktičke pederacije da prdnu u čabar i oglase se, da te ostali više ne drže za ludaka.RayMabus wrote:Samo ti ignoriraj.dzango wrote:Nije preživels jer je pobegla. Autoritet bez ijedne knjige i doktorata pre 60. godine. Doduše i taj što ima je sa državnog univerziteta. Piši -večernja škola za penzionere.RayMabus wrote:Američka Židovka koja je preživila holohaust u NDH odnosno na prostoru ex Juge ako ćemo ispravno.dzango wrote:"Stručnjak" koji je doktorirao u šezdesetoj godini sa napisanom jednom knjigom po narudžbini koju niko nije hteo da objavi sem poručioca, to jest Katoličke crkve u hrvatskoj. To se svugde u svetu naziva spinom. Jeftini pamflet za domaću upotrebu bez ikakve vrednosti.
Je van ga zabiberila.
Već van ga je zabiberila ovon knjigom , ovo je dio Lova na naciste....Ivica Dačić i ostali.
2014-04-11
zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.Maggie19 wrote:Ne panicari, dzani.
Sa sendvicem ili bez.
Sto si snob, pa ne mora osoba imati formalno obrazovanje da bi pisala, a posebice o svom zivotu.
Bas si bukva. ;-P
2019-01-30
I ja sam zadovoljan tempom. I naravno da ga neće proglasiti.RayMabus wrote:Pa ja san zadovoljan i ovim laganim tempom , nemoraju ga nužno proglasit svecem šta se mene osobno tiče.dzango wrote:Hoće. Kao i pare od Srbije za rat ili oslobađanje generala Hercegbosne od predida u Hagu, u šta je ubeđen jedan uvaženi forumaš. Svaka budala ima svoje veselje. Pre će one tvoje galaktičke pederacije da prdnu u čabar i oglase se, da te ostali više ne drže za ludaka.RayMabus wrote:Samo ti ignoriraj.dzango wrote:Nije preživels jer je pobegla. Autoritet bez ijedne knjige i doktorata pre 60. godine. Doduše i taj što ima je sa državnog univerziteta. Piši -večernja škola za penzionere.RayMabus wrote:
Američka Židovka koja je preživila holohaust u NDH odnosno na prostoru ex Juge ako ćemo ispravno.
Je van ga zabiberila.
Već van ga je zabiberila ovon knjigom , ovo je dio Lova na naciste....Ivica Dačić i ostali.
Zabiberila je vama volovima koji mislite da ovakvi dpinovi imaju ikakvu težinu i da je ova ikakav faktor bilo gde sem za vašu domaću upotrebu. Jebu vas popovi nepismene samo tako. Pre u dupe a sada kada ste porasli i u glavu.
Pa šta te briga šta on misli ? Ovu će knjigu ionako čitati Židovi po svijetu i ostali. Oni će na temelju uvida u tu dokumentaciju dobit podatke da razluće šta je istina a šta ne.Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.Maggie19 wrote:Ne panicari, dzani.
Sa sendvicem ili bez.
Sto si snob, pa ne mora osoba imati formalno obrazovanje da bi pisala, a posebice o svom zivotu.
Bas si bukva. ;-P
Sužava se prostor za širenje sprskih podvala o Hrvatima i KC.
2014-04-11
sirim mu vidike ;-))RayMabus wrote:Pa šta te briga šta on misli ? Ovu će knjigu ionako čitati Židovi po svijetu i ostali. Oni će na temelju uvida u tu dokumentaciju dobit podatke da razluće šta je istina a šta ne.Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:
Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.
Sa sendvicem ili bez.
Bas si bukva. ;-P
2019-01-30
Knjiga je na engleskome a kako je ona američka povjesničarka sa američkom diplom ja mislim da kod njih ta diploma vrijedi.dzango wrote:I ja sam zadovoljan tempom. I naravno da ga neće proglasiti.RayMabus wrote:Pa ja san zadovoljan i ovim laganim tempom , nemoraju ga nužno proglasit svecem šta se mene osobno tiče.dzango wrote:Hoće. Kao i pare od Srbije za rat ili oslobađanje generala Hercegbosne od predida u Hagu, u šta je ubeđen jedan uvaženi forumaš. Svaka budala ima svoje veselje. Pre će one tvoje galaktičke pederacije da prdnu u čabar i oglase se, da te ostali više ne drže za ludaka.RayMabus wrote:Samo ti ignoriraj.dzango wrote:
Nije preživels jer je pobegla. Autoritet bez ijedne knjige i doktorata pre 60. godine. Doduše i taj što ima je sa državnog univerziteta. Piši -večernja škola za penzionere.
Zabiberila je vama volovima koji mislite da ovakvi dpinovi imaju ikakvu težinu i da je ova ikakav faktor bilo gde sem za vašu domaću upotrebu. Jebu vas popovi nepismene samo tako. Pre u dupe a sada kada ste porasli i u glavu.
Znaš da ja neću čitat knjige na engleskome pa nije za moju domaću uporabu a pogodi za čiju jest ?
Ah da , englesko govorno područje.
2014-04-11
yehudi na aparatima
respirator zauzeo dzani ;-DAssadNaPodmornici wrote:yehudi na aparatima
2019-01-30
Ima i Neša Slina doktorat i isto je sendvičar. Verovatno su i slični "stručnjaci". Biografska težina, rođema u Septembru 1939. a iz Sarajeva pobegla 1941.? Je l' me ti zezaš?Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.Maggie19 wrote:Ne panicari, dzani.
Sa sendvicem ili bez.
Bas si bukva. ;-P
2014-04-19
Neće. Da bi je čitali autor mora da ims reference. Ne čitaju oni naručene ustaške pamflete.RayMabus wrote:Pa šta te briga šta on misli ? Ovu će knjigu ionako čitati Židovi po svijetu i ostali. Oni će na temelju uvida u tu dokumentaciju dobit podatke da razluće šta je istina a šta ne.Maggie19 wrote:zidovstvo je zajednicki nazivnik, a zena je akademski obrazovana, dok knjiga ima biografsku i povijesnu tezinu.dzango wrote:Čekaj bre, malopre je bila "stručnjak" a sada je jedan iz mase čija je jedina kvalifikacija što je Jevrejka? Bez ijedne akademske reference.Maggie19 wrote:pa nije ona jedina zidovka, a ni Zidovka, koja destigmatizira neke Hrvate iz doba NDH, pa i Stepinca.dzango wrote:
Uz određenu nadoknadu. Doktorat i objavljivanje knjige. To se kod nad zove - sendvičari. U Srbiji bi je vodili po Vučićevim mitinzima za sendvič i dnevnicu.
Sa sendvicem ili bez.
Bas si bukva. ;-P
2014-04-19
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» EU parlament izglasao rezoluciju : Bosna mora vratiti imovinu Esther Gitman ako želi u EU
» Na obnovljenoj freski u Pravoslavnoj crkvi oslikan je kardinal Alojzije Stepinac kako gori u paklu
» Dana Budisavljevic pokopala 'antifasiste',petu kolonu a i Irineja i SPC:'Stepinac je spasio pet tisuca srpske djece.Hrvati nisu fasisti'
» Iftar u Rijeci povodom Lejletul-bedra okupio brojne vjernike
» Petir iz Izraela: ‘Susrela sam dr. Gitman – koja svijetu prenosi istinu o bl. Stepincu’
» Na obnovljenoj freski u Pravoslavnoj crkvi oslikan je kardinal Alojzije Stepinac kako gori u paklu
» Dana Budisavljevic pokopala 'antifasiste',petu kolonu a i Irineja i SPC:'Stepinac je spasio pet tisuca srpske djece.Hrvati nisu fasisti'
» Iftar u Rijeci povodom Lejletul-bedra okupio brojne vjernike
» Petir iz Izraela: ‘Susrela sam dr. Gitman – koja svijetu prenosi istinu o bl. Stepincu’
Page 2 of 6