Koliko kršćani imaju bogova??
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 18 of 20
Page 18 of 20 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20
Re: Koliko kršćani imaju bogova??
von_Starhemberg wrote:Ukinimo teologiju?speare_shaker wrote:Prepustimo Bogu na odluku o potrebama koje moguće ima ili nema.
Bože sačuvaj.
Samo izbacimo primitivne antropomorfizme iz teologije, što je jedna od najvećih pogrešaka koje teologija uopće može napraviti.
Guest- Guest
Može i tako.Možda možemo i govoriti i ljudskoj i božanskoj prirodi?speare_shaker wrote:Patriot_1 wrote:
Krist kaže"Ja i Otac smo jedno!!"Nema tu dvije prirode,,nema dvije osobe!
Dvije prirode nema, dvoje osobe ima. Odnosno tri osobe, preciznije rečeno.
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Patriot_1 wrote:
Možda možemo i govoriti i ljudskoj i božanskoj prirodi?
Ljudska je bila samo privremena.
Guest- Guest
Patriot_1 wrote:Krist kaže"Ja i Otac smo jedno!!"Nema tu dvije prirode,,nema dvije osobe!Krist je začet po djevici Mariji,,Bogočovjek!Nije tad nastao nego se utjelovio!Otplatio tijelom ,,patnjom i smrću ,,naše grijehe!von_Starhemberg wrote:Dvije prirode, božanska (Krist) i tjelesna, u fizičkoj formi (Isusa).Patriot_1 wrote:"Krist sišao u Isusovo tjelo"???Pa valjda se druga Božanska osoba utjelovila!Krist i Isus,,isto je!Nije Isus postojao pa se neki Krist spustio u njega!von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Bog NIKAD ne bi uzeo materijalni oblik, jer ga ovaj jednostavno ne bi mogao u sebe primiti. Eto, to ja vjerujem.
Zaključak je dakle da Bog nije svemoguć. A ako nije svemoguć, onda nije ni savršen, a ako nije ni savršen, onda nije ni Bog. Tako ispada po tvojoj vjeri.
Monofizitstvo (od grčkog μόνος, monos - jedn', i φύσις, fisis - priroda/narav) je kršćanski nauk o samo jednoj, božanskoj, prirodi Isusa Krista koji negira njegovu ljudsku prirodu.
Ovo je učenje bilo rašireno među mnogim kršćanima od 4. stoljeća, a protivi se nauku diofizitista o dvije naravi u Isusu Kristu - božanskoj i ljudskoj. Monofiziti su držali da je Krist samo Bog, a ne da je i pravi Bog i pravi čovjek. Monofizitstvo se dijelilo u dvije vrste - realno monofizitstvo i nominalno monofizitstvo. Realno monofizitstvo monofizitstvo je u pravom smislu i danas je u potpunosti odbačeno; dok nominalno monofizitstvo činjenično priznaje postojanje dviju naravi, no protivi se kalcedonskoj formuli izjednačavajući pojmove naravi i osobe, zbog čega drže kako kalcedonska formula vodi k nestorijanstvu.
Katolička Crkva priznala je pravovjernost naučavanja nominalnih monofizita glede Kristovih naravi, a u današnje vrijeme pojam mnofizitstvo, upotrijebljen za označavanje današnjih nominalno monofizitskih crkvi, smatra se derogativnim, i radije se rabi pojam miafizitstvo.[1] Miafizitstvo su do danas zadržale tri crkve - Armenska apostolska Crkva, Sirska pravoslavna Crkva i Koptska Crkva.
Guest- Guest
Nikakva drugačija i nije mogla biti. Dakle, dvije prirode, oko toga se možemo složiti?speare_shaker wrote:Patriot_1 wrote:
Guest- Guest
Možemo,,ali dok je bio na zemlji!Bio je gladan,umoran,žedan,no nije bio poput nas,,grešan!von_Starhemberg wrote:Nikakva drugačija i nije mogla biti. Dakle, dvije prirode, oko toga se možemo složiti?speare_shaker wrote:Patriot_1 wrote:
Jel se oko toga možemo složiti?
2014-04-30
Pa, naravno, dok je bio na zemlji, u ljudskom tijelu. Možemo.Patriot_1 wrote:Možemo,,ali dok je bio na zemlji!Bio je gladan,umoran,žedan,no nije bio poput nas,,grešan!von_Starhemberg wrote:Nikakva drugačija i nije mogla biti. Dakle, dvije prirode, oko toga se možemo složiti?speare_shaker wrote:Patriot_1 wrote:
Jel se oko toga možemo složiti?
Guest- Guest
von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Bog NIKAD ne bi uzeo materijalni oblik, jer ga ovaj jednostavno ne bi mogao u sebe primiti. Eto, to ja vjerujem.
Zaključak je dakle da Bog nije svemoguć. A ako nije svemoguć, onda nije ni savršen, a ako nije ni savršen, onda nije ni Bog. Tako ispada po tvojoj vjeri.
Mad_Vlad
Pa dobro si prvi put rekao kako Bog nema potrebe uzimati materijalni oblik. Sad opet, samo u nuždi. Kakva bi ga to silna nužda spopala a zna da mu onda Židovi ne bi vjerovali? Kao što i nisu.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Lako za Židove, oni imaju svog boga. On je došao radi ostatka čovječanstva, i zato je morao uzeti fizički oblik.Mad_Vlad wrote:von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Mad_Vlad
Pa dobro si prvi put rekao kako Bog nema potrebe uzimati materijalni oblik. Sad opet, samo u nuždi. Kakva bi ga to silna nužda spopala a zna da mu onda Židovi ne bi vjerovali? Kao što i nisu.
Guest- Guest
Nisu?A svi prvi kršćani bijahu Židovi!Mad_Vlad wrote:von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Mad_Vlad
Nisu mu ni vjerovali prilikom ulaska u Obećanu Zemlju!Da Židovi ne vjeruju Bogu,nije niš novo!
2014-04-30
Nisi odgovorio na pitanje.von_Starhemberg wrote:Lako za Židove, oni imaju svog boga. On je došao radi ostatka čovječanstva, i zato je morao uzeti fizički oblik.Mad_Vlad wrote:von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Mad_Vlad
Drugo, Bog opisan u Tanah-u je Bog svih ljudi.
Po trećem ispada da ostatak čovječanstva ne kuži da je Bog uvijek isti i nepromjenljiv i nevidljiv oku.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Prvih 12? Jesu najvjerovatnije. Ostatak je držao Isusa za mesiju ali ne i za Boga. Kasnije su mu Grci pripisali i božansku narav po svojim starim mitovima.Patriot_1 wrote:Nisu?A svi prvi kršćani bijahu Židovi!Mad_Vlad wrote:von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Mad_Vlad
Nisu mu ni vjerovali prilikom ulaska u Obećanu Zemlju!Da Židovi ne vjeruju Bogu,nije niš novo!
Mad_Vlad-
2014-05-02
"A u Jeruzalemu su boravili Židovi, ljudi pobožni iz svakog naroda pod nebom."Djela Apostolska 2 poglavlje!Mad_Vlad wrote:Prvih 12? Jesu najvjerovatnije. Ostatak je držao Isusa za mesiju ali ne i za Boga. Kasnije su mu Grci pripisali i božansku narav po svojim starim mitovima.Patriot_1 wrote:Nisu?A svi prvi kršćani bijahu Židovi!Mad_Vlad wrote:von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Mad_Vlad
36 Pouzdano dakle neka znade sav dom Izraelov da je toga Isusa kojega vi razapeste Bog učinio i Gospodinom i Kristom."
37 Kad su to čuli, duboko potreseni rekoše Petru i drugim apostolima: "Što nam je činiti, braćo?"
38 Petar će im: "Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga.
39 Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one izdaleka, koje pozove Gospodin Bog naš."
1 I tko god prizove ime Gospodnje bit će spašen."
22 "Izraelci, čujte ove riječi: Isusa Nazarećanina, čovjeka kojega Bog pred vama potvrdi silnim djelima, čudesima i znamenjima koja, kao što znate, po njemu učini među vama -
23 njega, predana po odlučenu naumu i promislu Božjem, po rukama bezakonika razapeste i pogubiste.
24 Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime ovlada.
25 David doista za nj kaže: Gospodin mi je svagda pred očima jer mi je zdesna da ne posrnem.
26 Stog mi se raduje srce i kliče jezik, pa i tijelo mi spokojno počiva.
27 Jer mi nećeš ostaviti dušu u Podzemlju ni dati da pravednik tvoj truleži ugleda.
28 Pokazat ćeš mi stazu života, ispuniti me radošću lica svoga.
" I oni prigrliše riječ njegovu i krstiše se te im se u onaj dan pridruži oko tri tisuće duša. "-3 tisuće prihvaća kršćanstvo nakon prve Petrove propovjedi!
Oko 500 ih je bilo kad je Isus uskrsnuo i ukazivao im se.Otkud ti izvlačiš te kvaziinformacije?Da samo 12 ,,ha ha!
2014-04-30
Odgovorio sam, vi Židovi i dalje imate svoj reducirani plemenski politeizam, vaše pravo, eto vam ga. Isus s vama nema veze, dakle, okanite se blatiti ga, deset starih zavjeta nije dostojno jedne njegove pouke.Mad_Vlad wrote:Nisi odgovorio na pitanje.von_Starhemberg wrote:Lako za Židove, oni imaju svog boga. On je došao radi ostatka čovječanstva, i zato je morao uzeti fizički oblik.Mad_Vlad wrote:von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Mad_Vlad
Po trećem ispada da ostatak čovječanstva ne kuži da je Bog uvijek isti i nepromjenljiv i nevidljiv oku.
Guest- Guest
Židovi su narod, ak nisi znao. Jedini preživjeli iz ondašnjih vremena s istim uvjerenjem i istom Knjigom.von_Starhemberg wrote:Odgovorio sam, vi Židovi i dalje imate svoj reducirani plemenski politeizam, vaše pravo, eto vam ga. Isus s vama nema veze, dakle, okanite se blatiti ga, deset starih zavjeta nije dostojno jedne njegove pouke.Mad_Vlad wrote:Nisi odgovorio na pitanje.von_Starhemberg wrote:Lako za Židove, oni imaju svog boga. On je došao radi ostatka čovječanstva, i zato je morao uzeti fizički oblik.Mad_Vlad wrote:von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Mad_Vlad
Isusove dobre pouke već su izrečene prije u Tanah-u, one loše su....loše, jebiga.
Kao, npr.- ne odupirati se zlomu čovjeku. Totalno protivno ljudskoj prirodi. Samo strašljivi ( i još kojekakvi) ne reagiraju na nepravdu.
Ili misliti da do Boga trebaš posrednika. U ljudskoj podjeli društva ,da. Ne možeš k šefu ak ti sekretarica ne dozvoli.
Bog je dostupan svima jer sve vidi i zna. A tvoj se idol ispriječio na tom putu po kršćanskoj slijepoj vjeri iz NZ-a utuvljeno.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Izraelci su narod, židovstvo je religija (ako nisi znao). Jesi ti Izraelac ili Židov?Mad_Vlad wrote:Židovi su narod, ak nisi znao. Jedini preživjeli iz ondašnjih vremena s istim uvjerenjem i istom Knjigom.von_Starhemberg wrote:Odgovorio sam, vi Židovi i dalje imate svoj reducirani plemenski politeizam, vaše pravo, eto vam ga. Isus s vama nema veze, dakle, okanite se blatiti ga, deset starih zavjeta nije dostojno jedne njegove pouke.Mad_Vlad wrote:Nisi odgovorio na pitanje.von_Starhemberg wrote:Lako za Židove, oni imaju svog boga. On je došao radi ostatka čovječanstva, i zato je morao uzeti fizički oblik.Mad_Vlad wrote:von_Starhemberg wrote:Nisam se dobro izrazio. Samo u nuždi, kad je kao Krist sišao u Isusovo tijelo.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Mad_Vlad
Isusove dobre pouke već su izrečene prije u Tanah-u, one loše su....loše, jebiga.
Kao, npr.- ne odupirati se zlomu čovjeku. Totalno protivno ljudskoj prirodi. Samo strašljivi ( i još kojekakvi) ne reagiraju na nepravdu.
Ili misliti da do Boga trebaš posrednika. U ljudskoj podjeli društva ,da. Ne možeš k šefu ak ti sekretarica ne dozvoli.
Bog je dostupan svima jer sve vidi i zna. A tvoj se idol ispriječio na tom putu po kršćanskoj slijepoj vjeri iz NZ-a utuvljeno.
Guest- Guest
Jesi li ti Grk ili Turčin?
Mad_Vlad-
2014-05-02
Nijedno, i ne vidim kakve veze s bilo čim ima to pitanje. Ako je tvoja religija judaizam, moje pitanje je na mjestu.Mad_Vlad wrote:Jesi li ti Grk ili Turčin?
Guest- Guest
On je prozelit!von_Starhemberg wrote:Nijedno, i ne vidim kakve veze s bilo čim ima to pitanje. Ako je tvoja religija judaizam, moje pitanje je na mjestu.Mad_Vlad wrote:Jesi li ti Grk ili Turčin?
2014-04-30
Hrvat, brate
2014-04-16
Page 18 of 20 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20
Similar topics
» Index.hr - Zašto bijeli kršćani misle da imaju pravo na Europu?
» Pitanje: Da li si kršćani uzimaju više prava nego što zaista imaju?
» Istraživanje otkrilo koliko Hrvati u prosjeku imaju spolnih partnera
» Hrvati imaju najviše mirovine na svijetu u odnosu na ono koliko su stvarno radili...
» Zašto ljevicu svrbi toliko Turudić i koliko ovi napadi imaju sličnosti sa napadima na Karamarka
» Pitanje: Da li si kršćani uzimaju više prava nego što zaista imaju?
» Istraživanje otkrilo koliko Hrvati u prosjeku imaju spolnih partnera
» Hrvati imaju najviše mirovine na svijetu u odnosu na ono koliko su stvarno radili...
» Zašto ljevicu svrbi toliko Turudić i koliko ovi napadi imaju sličnosti sa napadima na Karamarka
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 18 of 20