Socijalizam za početnike: Kako odvesti u bankrot državnu naftnu kompaniju države koja leži na nafti
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Socijalizam za početnike: Kako odvesti u bankrot državnu naftnu kompaniju države koja leži na nafti
Dobro kod nas je turizam 20% BDPa , računaj da povuće i do 35% a ovo kod njih je izvoz nafte 95% BDPakaya wrote:Pa i tu bi tako bilo da im turizma nema. Sto uopce drugo rade?
Oslanjaju se na turizam i mazu uhljebe jer glasaju za njih.
Tako su se i ovi, oslonili samo na naftu, kada je zastekalo propast.
Izvoze najviše u Ameriku i Kinu
Citigo je Amerika , tri rafinerije i lanac benzinskih postaja koje oće Putin
A Trump neda i kako je Citigo u vlasništvu venezuelanske države a Maduro nezakonit Maduro nema pravo nikome to prepisat jer nije njegovo nego od naroda Venezuele
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Socijalizam za početnike: Kako odvesti u bankrot državnu naftnu kompaniju države koja leži na nafti
epikur37 wrote:Regoč wrote:Samo racionalno, mudra kombinacija državnoga planiranja i privatne inicijative je optimum.
Naravno!
darth_vader-
2014-04-17
Gnječ wrote:marcellus wrote:s tolko zaposlenih kinezi porinu 50 brodova godišnje
godišnje? mjesečno mjesečno!
uljanik: 4500 zaposlenih kapacitet 2 broda godišnje
hyundai heavy industries:
https://www.ship-technology.com/projects/hyundai-heavy-industries-ulsan-korea/
82 broda godišnje (2011)
s preko 10 milijuna bruto registarskih tona
"In 2011, a total of 82 vessels were built in the shipyard with an aggregate of 10.1 million DWT. "
zaposlenih - UKUPNO hyundai heavy industries (2018) - No. of Employees 16,504
to uključuje proizvodnju brodskih motora, offshore platforme i druge djelatnosti
u samoj brodogradnji možda 11-12.000
http://english.hhi.co.kr/img/filedown/2018_HHI_en.pdf
A bašvuksadinare wrote:marenda dva sata
https://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/vlaska-posla/clanak/id/587706/ante-tomic-kinezi-su-jednostavno-novi-oblik-zivota-neusporedivo-napredniji-od-nas-a-danasnji-neandertalci-zovu-se-jure-i-mate
2014-04-11
marcellus wrote:The South Korean Board of Audit and Inspection found 1.5 trillion won (approximately US$1.27 billion) of accounting fraud in DSME's books on 15 June 2016.[9] In July, 2016, shares in DSME were suspended from trading, and were announced to be suspended until at least September 28, 2017.[10] After suffering losses of Won3.3tn in 2015 and Won2.7tn in 2016, it was given a Won2.9tn (US$2.6bn) government loan in March 2017 to prevent bankruptcy.[11]
https://en.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Shipbuilding_%26_Marine_Engineering
sva sreća da Daewoo nije u rvackoj prošao bi kao Uljanik i ostala brodogradilišta. ti bi marčelo pljuvao po Daewoo d.d. ko nepismena talibanska sirotinja što i jesi i hvalio bi korejsko brodogradilište Uljanik.
Guest- Guest
Ovdje još mnogima nije jasno da nam je iselilo 10% stanovništva i to mladog i radno sposobnog
Sporo taj podatak dolazi u glavu
Sporo taj podatak dolazi u glavu
2014-04-11
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Regoč wrote:Brodogradnja ne izumire, brodogradnja se prrselila u Koreju i, sve više, Kinu.
Tamo se rade tankeri, ali ne niti blizu u tolikoj mjeri specijalizirani brodovi.
radi se u koreji sve
nemamo mi znanje koje oni imaju
Radi se sve, ali samo u tankerima im nitko ne može konkurirati.
Guest- Guest
Sad ste počeli uvozit masovno radnu snagu iz Bosne i Srbije , grebete se o njihovu , sto tisuća radnih dozvola godišnje pa su onda sami poslodavci priznali da im je za oko 15% skuplj od domaće pa ste šta ?
Donili zakon da penzioneri mogu radit pola radnog vremena jer to ionako neradi a nemoraš im plaćat stan i smještaj pa kad zatriba zaposlit ćeš ga.
Ajde moji rvatići
Donili zakon da penzioneri mogu radit pola radnog vremena jer to ionako neradi a nemoraš im plaćat stan i smještaj pa kad zatriba zaposlit ćeš ga.
Ajde moji rvatići
2014-04-11
Regoč wrote:Hoćeš reći da se nitko u Uljaniku nije sjetil graditi specijalizirane brodove?Speare Shaker wrote:Regoč wrote:Brodogradnja ne izumire, brodogradnja se prrselila u Koreju i, sve više, Kinu.
Tamo se rade tankeri, ali ne niti blizu u tolikoj mjeri specijalizirani brodovi.
Ma sjetili su se oni, ali su svejedno uspjeli zabrljati kombinacijom raznih nepovoljnih faktora. No, jedino u tom dijelu imaju šanse konkurirati Dalekom istoku i ako opstanu, morat će se koncentrirati na taj dio proizvodnje.
Guest- Guest
Evo pa čitajteRayMabus wrote:Sad ste počeli uvozit masovno radnu snagu iz Bosne i Srbije , grebete se o njihovu , sto tisuća radnih dozvola godišnje pa su onda sami poslodavci priznali da im je za oko 15% skuplj od domaće pa ste šta ?
Ajde moji rvatići
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/587758/nudimo-10000-kuna-mjesecno-placen-stan-i-hranu-ali-uzalud-dalmatinski-poduzetnici-ocajni-zbog-nedostatka-radne-snage-baustelce-i-konobare-traze-po-kosovu-srbiji-ukrajini
Uvozili iz Drvara , kaže skuplji su mi za oko 15% jer moraju im plaćat smještaj i prevoz
Kako su se brzo dositili da mogu i penzionere zapošljavat , samo da neplati radnika više
2014-04-11
RayMabus wrote:Evo pa čitajteRayMabus wrote:Sad ste počeli uvozit masovno radnu snagu iz Bosne i Srbije , grebete se o njihovu , sto tisuća radnih dozvola godišnje pa su onda sami poslodavci priznali da im je za oko 15% skuplj od domaće pa ste šta ?
Ajde moji rvatići
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/587758/nudimo-10000-kuna-mjesecno-placen-stan-i-hranu-ali-uzalud-dalmatinski-poduzetnici-ocajni-zbog-nedostatka-radne-snage-baustelce-i-konobare-traze-po-kosovu-srbiji-ukrajini
Uvozili iz Drvara , kaže skuplji su mi za oko 15% jer moraju im plaćat smještaj i prevoz
Kako su se brzo dositili da mogu i penzionere zapošljavat , samo da neplati radnika više
I ti ćeš s takvima na zelenu granu u ovoj državi , gleda kako ćete zajebat za sto kuna
GASI SVE
2014-04-11
jasambrend wrote:epikur37 wrote:Regoč wrote:Samo racionalno, mudra kombinacija državnoga planiranja i privatne inicijative je optimum.
Naravno!
gle ovog nesretnika
nevalja ništa, sve zapalit....
mala daj još jedan makijato
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nema potrebe za makijatom , ovu 2019 ćete nekako izgurat a onda od 2020 Njemačka jače sisa radnu snagu iz Bosne i Srbije
Vi ste već gotovi samo to nekužite
Gasi sve
Vi ste već gotovi samo to nekužite
Gasi sve
2014-04-11
Gasi sve
Metalurgija , medicina , sva deficitarna zanimanja
Nisi spreman platit varioca nego gledaš kako ćeš ga zajebat za sto kuna
GASI SVE
Metalurgija , medicina , sva deficitarna zanimanja
Nisi spreman platit varioca nego gledaš kako ćeš ga zajebat za sto kuna
GASI SVE
2014-04-11
vuksadinare wrote:ja imam skolu i za svoj sam posao skolovan..ti nemas...a prije ovog posla sam radio ono sto ti ne bi nikad izdrzao radeci to..utekao bi za dva eventualno tri dana..amenaben wrote:Ahaha, nis munjin roditi:))vuksadinare wrote:a sta ti radis?..zalivas maricuaben wrote:Mi vuka sa dinare ploćomo da se grije u uredu za internetom u slučaju da pregori sijalica. To ni norveška e bi izdržala...Noor wrote:
more bit da se poso i internet, bez stete po poso, more kombinirati...
a opet more bit da ti na svom poslu nemeres na internet, pa si ljubomoran
I, jo sun isto na poslu, evo taman doručkovo, i sa ću rastegnuti ovu kafu bar do 9..
Ti bi surfo, a da jo rodin? Ma vidi ti mudraca:)
Pa ča da si školovan?
Pa ča da si prije rodi teško?
Državi bi jeftinije bilo da ti doje ploću ali da stojiš doma, uštedili bi bar struju za računalo na kojen surfoš celi dun.
2014-04-16
Narkomanske budale su ekonomski korisniji od surfera na državnon proračunuvuksadinare wrote:ti si budala narkomanskaaben wrote:A ča je jena triska u usporedbi na svakojutarnje zadovoljstvo ukazivanja na vlastito brvno u tvon oku?vuksadinare wrote:cuj...o's ti samar i da ti dodjem doli..bolje me nemoj copratiaben wrote:Ne more ekonomija preživiti, sve da leži na dijamantima, ako zapošljava ljude ki dojdu na poso i unda visu na internetuvuksadinare wrote:to je tako kad mentalno prevlada...siesta,fiesta,lopta...pa mogli su ovi na vlasti u venecueli uvozit radnu snagu ako domaci nisu htjeli raditi ko arapi..a di su sad arapi a di venecuela
2014-04-16
A ča ti jo govorin celo vrime...Noor wrote:eto, zato nam ekonomija ni ne ideaben wrote:Mi vuka sa dinare ploćomo da se grije u uredu za internetom u slučaju da pregori sijalica. To ni norveška e bi izdržala...Noor wrote:more bit da se poso i internet, bez stete po poso, more kombinirati...aben wrote:Ne more ekonomija preživiti, sve da leži na dijamantima, ako zapošljava ljude ki dojdu na poso i unda visu na internetuvuksadinare wrote:to je tako kad mentalno prevlada...siesta,fiesta,lopta...pa mogli su ovi na vlasti u venecueli uvozit radnu snagu ako domaci nisu htjeli raditi ko arapi..a di su sad arapi a di venecuela
a opet more bit da ti na svom poslu nemeres na internet, pa si ljubomoran
I, jo sun isto na poslu, evo taman doručkovo, i sa ću rastegnuti ovu kafu bar do 9..
2014-04-16
vuksadinare wrote:marenda dva sata
2014-04-16
neka čovik sisa, ako može brkić dobijati od države 40firmi i poslovnih prostora preko bosanske veze, može i vuk preko vlaške veze sa 3000kn promjeniti dnevno jednu žarulju,aben wrote:vuksadinare wrote:ja imam skolu i za svoj sam posao skolovan..ti nemas...a prije ovog posla sam radio ono sto ti ne bi nikad izdrzao radeci to..utekao bi za dva eventualno tri dana..amenaben wrote:Ahaha, nis munjin roditi:))vuksadinare wrote:a sta ti radis?..zalivas maricuaben wrote:
Mi vuka sa dinare ploćomo da se grije u uredu za internetom u slučaju da pregori sijalica. To ni norveška e bi izdržala...
Pa ča da si školovan?
Državi bi jeftinije bilo da ti doje ploću ali da stojiš doma, uštedili bi bar struju za računalo na kojen surfoš celi dun.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:neka čovik sisa, ako može brkić dobijati od države 40firmi i poslovnih prostora preko bosanske veze, može i vuk preko vlaške veze sa 3000kn promjeniti dnevno jednu žarulju,aben wrote:vuksadinare wrote:ja imam skolu i za svoj sam posao skolovan..ti nemas...a prije ovog posla sam radio ono sto ti ne bi nikad izdrzao radeci to..utekao bi za dva eventualno tri dana..amenaben wrote:Ahaha, nis munjin roditi:))vuksadinare wrote:
a sta ti radis?..zalivas maricu
Pa ča da si školovan?
Posao domara je čista premija i osobno bih to najradije radio kad bih mogao za svoju plaću.
Škole, zdravstveno- rehabilitacijski centri nema gdje nisam radio...ali uvijek sam oduševljen domarskim poslom za muške a da sam žensko knjižnica.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
posao je super, ali je plaća od 3000kn sranje
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Država će... (odvesti nas u bankrot ofc, kako eventualno izbjeći)
» Potpredsednik Bundestaga:"Ne preti nam socijalizam, već bankrot!"
» Beljak - Hrvatskoj treba bankrot države pa onda rekonstrukcija
» Bivšu državnu tajnicu koja je pod istragom USKOK-a Medved imenovao za glavnu savjetnicu
» Kako je Rusija izbjegla bankrot nakon 2 godine rata u Ukrajini
» Potpredsednik Bundestaga:"Ne preti nam socijalizam, već bankrot!"
» Beljak - Hrvatskoj treba bankrot države pa onda rekonstrukcija
» Bivšu državnu tajnicu koja je pod istragom USKOK-a Medved imenovao za glavnu savjetnicu
» Kako je Rusija izbjegla bankrot nakon 2 godine rata u Ukrajini
Page 4 of 5