kata i bozica u epizodi "reda mora biti"
Page 1 of 1
kata i bozica u epizodi "reda mora biti"
ZBOG novčanice od deset kuna koju je gospođa Kata iz Križevaca lani u srpnju dala Božici iz Bjelovara, pokrenuo se vrlo ozbiljan represivni mehanizam koji je na koncu izrodio i pravomoćnu sudsku presudu, piše Podravski.
37-godišnja Božica je, naime, zbog prosjačenja na sudu kažnjena s čak 1116 kuna - za prekršaj mora platiti 762 kune, što je najveća zakonska kazna za to nedjelo, te mora podmiriti 354 kune troškova postupka. Prekršajni sud odlučio je nesretnih deset kuna uplatiti u državni proračun, a Božici iz Bjelovara usput je zabranjeno da šest mjeseci kroči na područje Križevaca.
Sve je, dakle, počelo bezazlenom zvonjavom na kućnim vratima.
"Otvorila sam vrata i vidjela mlađu ženu koja mi je rekla da teško živi, da je siromašna i ima bolesno dijete. Bilo mi je žao te žene pa sam joj iz novčanika dala deset kuna. Ona je potom otišla dalje", ispričala je gospođa Kata.
No netko je u međuvremenu zvao policiju koja se vrlo brzo tamo nacrtala. U policijsku postaju u Križevce odmah su privedeni Božica, Siniša i Danijela, ali ispostavilo se kako potonji dvojac nije sudjelovao u protuzakonitim radnjama pa su ispitani samo kao svjedoci. Božica je odmah priznala da je od gospođe Kate dobila deset kuna pa joj je novac oduzet i ovih dana, nakon pravomoćnosti presude, uplaćen u državni proračun jer je stečen protuzakonitim radnjama.
Kazna za prosjačenje predviđena je u rasponu od 50 do 200 nekadašnjih njemačkih maraka, a prekršajni sudac Božici je odredio najvišu tarifu. Prosjakinja se na sudu nije pojavila niti je dostavila svoju obranu, a svjedočio je policajac koji je vodio cijeli slučaj, piše Podravski.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kata-iz-krizevaca-bozici-iz-bjelovara-dala-deset-kuna-policija-ih-je-privela/2060312.aspx
37-godišnja Božica je, naime, zbog prosjačenja na sudu kažnjena s čak 1116 kuna - za prekršaj mora platiti 762 kune, što je najveća zakonska kazna za to nedjelo, te mora podmiriti 354 kune troškova postupka. Prekršajni sud odlučio je nesretnih deset kuna uplatiti u državni proračun, a Božici iz Bjelovara usput je zabranjeno da šest mjeseci kroči na područje Križevaca.
Sve je, dakle, počelo bezazlenom zvonjavom na kućnim vratima.
"Otvorila sam vrata i vidjela mlađu ženu koja mi je rekla da teško živi, da je siromašna i ima bolesno dijete. Bilo mi je žao te žene pa sam joj iz novčanika dala deset kuna. Ona je potom otišla dalje", ispričala je gospođa Kata.
No netko je u međuvremenu zvao policiju koja se vrlo brzo tamo nacrtala. U policijsku postaju u Križevce odmah su privedeni Božica, Siniša i Danijela, ali ispostavilo se kako potonji dvojac nije sudjelovao u protuzakonitim radnjama pa su ispitani samo kao svjedoci. Božica je odmah priznala da je od gospođe Kate dobila deset kuna pa joj je novac oduzet i ovih dana, nakon pravomoćnosti presude, uplaćen u državni proračun jer je stečen protuzakonitim radnjama.
Kazna za prosjačenje predviđena je u rasponu od 50 do 200 nekadašnjih njemačkih maraka, a prekršajni sudac Božici je odredio najvišu tarifu. Prosjakinja se na sudu nije pojavila niti je dostavila svoju obranu, a svjedočio je policajac koji je vodio cijeli slučaj, piše Podravski.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kata-iz-krizevaca-bozici-iz-bjelovara-dala-deset-kuna-policija-ih-je-privela/2060312.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: kata i bozica u epizodi "reda mora biti"
Taman posla da im se pojavi na "sudu".
omni-
2014-04-12
ne razumin zoč ni kažnjena i kata. za ov zločin je potribno dvoje.
2014-04-16
i onaj ko je zvao pandure jer rasipa resurse :Daben wrote:ne razumin zoč ni kažnjena i kata. za ov zločin je potribno dvoje.
2014-04-14
a debo jebo jede govna. da ti cigojner upadne u stan onda bi bio sav presretan.
meni tvoji frendovi cigojneri maznuli hladnjak od stroja jer je unutra 15kg bakra.
kasnije tvoji frendovi cigojneri nisu jedno vrijeme mogli hodat.
meni murja optužni neki kurac palac.
naravno tvoji frendovi cigojneri nisu došli na sud jer je jednog murja privela kako je spremao al felge s nekog mercedesa. drugi se već školovao u remetincu.
ali to su tvoji frendovi.
meni tvoji frendovi cigojneri maznuli hladnjak od stroja jer je unutra 15kg bakra.
naravno tvoji frendovi cigojneri nisu došli na sud jer je jednog murja privela kako je spremao al felge s nekog mercedesa. drugi se već školovao u remetincu.
2014-12-30
veber wrote:a debo jebo jede govna. da ti cigojner upadne u stan onda bi bio sav presretan.
ke ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
veber-
2014-12-30
Zapil se sa Sorom...
darth_vader-
2014-04-17
Autor: veber
Glavni likovi: veber i maloljetna mu kći te drot na ulazu i dva u sobi porte.
Mjesto radnje: zagreb, petrinjska, policija, porta policije.
Kratki sadržaj: onoj maloljetnoj se ne da čekat dokumente jer su je nazvalale dvije frendice da se nađu u mcshitu jer su i one tamo. maloljetnica strogim glasom veli; stari daj mi nekaj para idem s curama do mcshista. stari, sav isprepadan ispred policajca daje maloljetini 100kn i karticu za svaki slučaj. maloljetnica kreće prema sjeveru, a organ reda veli; a je vas oženila?
Što mislite o djelu: debo sere ko grlica.
Glavni likovi: veber i maloljetna mu kći te drot na ulazu i dva u sobi porte.
Mjesto radnje: zagreb, petrinjska, policija, porta policije.
Kratki sadržaj: onoj maloljetnoj se ne da čekat dokumente jer su je nazvalale dvije frendice da se nađu u mcshitu jer su i one tamo. maloljetnica strogim glasom veli; stari daj mi nekaj para idem s curama do mcshista. stari, sav isprepadan ispred policajca daje maloljetini 100kn i karticu za svaki slučaj. maloljetnica kreće prema sjeveru, a organ reda veli; a je vas oženila?
Što mislite o djelu: debo sere ko grlica.
2014-12-30
jesu li rješili Zagrebačke prosjake
na svakom koraku ih je bilo
ili to kače samo one koji su stvarno u krizi i nisu umreženi poslovno
immortal-
2014-04-16
mortal wrote:jesu li rješili Zagrebačke prosjake
vjerovatno djelujes produhovljeno i humano...
Guest- Guest
Similar topics
» reda mora biti :)
» reda mora biti
» reda mora biti a kad ga ima drama
» N1 fokus u epizodi gradjani 2 reda
» Sve gori, ali cestarina mora biti naplaćena
» reda mora biti
» reda mora biti a kad ga ima drama
» N1 fokus u epizodi gradjani 2 reda
» Sve gori, ali cestarina mora biti naplaćena
Page 1 of 1