Caffe Venus :P
Page 9 of 50
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Re: Caffe Venus :P
Osoba koja obavlja kratkotrajne poslove drugima, za svoju korist,i sama sebi uplaćuje davanja.
Guest- Guest
u biti osoba koja obavlja poslove bez neke ugovorne obaveze,najcesce za keš..
Guest- Guest
Opsory Bogi, ugovor bi trebao biti u svakom slučaju, ako je legalno naravno.
Guest- Guest
Pa legalnost nije spomenuta....evo primjer..imas bivseg pripadnika specijalnih vojnih postrojbi koji obavlja poslove nadzora,ili nes specificno za sto se ne moze bas napraviti ugovor...pola love sjedne na odabrani raun,posao se obavi,sjedne i druga polovica..cisto primjer..dzepna_venera wrote:Opsory Bogi, ugovor bi trebao biti u svakom slučaju, ako je legalno naravno.
Guest- Guest
Zagy wrote:Al ja to nisam.....stoji mi na fejsu freelancer by bipa.....
Što ti piše u ugovoru?
I je li radiš za outsourcing agenc.za zapošlj.ili direktno za bipu?
Guest- Guest
Bugi, zna se razlika između crnjaka i legale.
Sve drugo su kombinacije truć..truć radi izbjegavanja ovog i onog.
I freelancer sluzbeno treba poreznoj pokazati ugovor temeljem kojeg mu se razrezu davanja, sam sebi uplacuje mir.i zdr. Bar je tako bilo, nek me ispravi neko ako nisam u toku.
Sve drugo su kombinacije truć..truć radi izbjegavanja ovog i onog.
I freelancer sluzbeno treba poreznoj pokazati ugovor temeljem kojeg mu se razrezu davanja, sam sebi uplacuje mir.i zdr. Bar je tako bilo, nek me ispravi neko ako nisam u toku.
Guest- Guest
Moguce i tako..ne znam detalje..nis odoh uzivati u njukijima..pusa Dzepna i uzivaj..
Guest- Guest
Ja sam direktno za bipu običan radnik....BA sam ali to ne bi trebalo imati veze...
Guest- Guest
Zagy wrote:Ja sam direktno za bipu običan radnik....BA sam ali to ne bi trebalo imati veze...
Ne. Prilikom dodjeljivanja novih zaduženja, treba ići novi ugovor u kojem mora stajati funkcija,opis novih poslova, mjesto rada (je li stalno ili promjenjivo, sve..) Poslodavci to obično izbjegnu i prave se mutavi, jer im tako paše.
Kod pregovaranja za novu poziciju, ovlasti, novi ugovor se dogovori i-veća plaća. E zbog ovog zadnjeg šute
Da sam na tvom mjestu, u zgodnom trenutku bi to spomenula, lijepo upakirano sa celofanom i mašnicom
Guest- Guest
Ne ne....Ja znam da kao BA sam u istoj grupi ali ako uspijem kao Vizažist onda ide veća plaća i novi ugovor....i kofer pun šminke. ....:D
Ovo sam stacionarno u svojoj filijali i radim što volim....
Ovo sam stacionarno u svojoj filijali i radim što volim....
Guest- Guest
slobodni strelac.Zagy wrote:Džepna šta je freelancer?
u poslovnom smislu slobodnjak.
ja s mojom firmom imam takav ugovor.
mogu otići kada želim, oni se mene mogu riješiti, skoro kada žele ako mi se isplati otpremnina.
u slučaju da ja njima otkažem nemam pravo na otpremninu.
Last edited by Weber on 28/10/2015, 22:41; edited 2 times in total (Reason for editing : mi, ne im :D)
2014-12-30
amhhh..vrlo rado bih.. ..pa onda mirisne fine kupke,pa masaza stopala,pa koja nasumicna pusa istima...
Guest- Guest
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Page 9 of 50