Haha: Srbija sprema smuđa
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Haha: Srbija sprema smuđa
Evo šta će jesti Putin u Beogradu
Pedsednik Rusije biće ugošćen domaćinski srpskim specijalitetima i vinima, ali i jedno jelo se posebno sprema u njegovu čast.
Vladimiru Putinu domaćin u Srbiji biće predsednik Srbije Aleksandar Suljo, a pored toga što će se sastati 15. put, šef države prirediće i lepu gozbu za šefa Kremlja.
Prema njegovim rečima, jedno jelo biće specijalno spremano za Putina.
"Vladimir Putin obožava smuđa i on će biti specijalno spreman baš po volji predsednika Rusije", otkriva nam naš sagovornik.
Podsetimo, u Beograd je već došlo oko 250 ruskih specijalaca koji spremaju "teren" za posetu Vladimira Putina Srbiji i ništa se ne prepušta slučaju.
Kako je planirano predsednik Rusije Vladimir Putin obratiće se i uživo srpskom narodu, a to će najverovatnije uraditi ispred Hrama Svetog Save koji će obići. Poseta Hramu nije čudna, ako se zna da su Moskva, a i lično Vladimir Putin, odvojili mnoga sredstva za uređenje.
http://mondo.rs/a1159378/Magazin/Lifestyle/Vladimir-Putin-dolazi-u-Srbiju-sta-ce-jesti.html
-------------------
Hahaha, jebo te smuđ
Umjesto da je naručio leskovački roštilj. Mi u Zagrebu to imamo na svakom ćošku.
Last edited by crvenkasti on 15/1/2019, 17:00; edited 2 times in total
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Haha: Srbija sprema smuđa
Smudj je najbolja rijecna riba a crveni je somina kapitalac
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
A ovo si zaboravio spomenit
https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/3187035/srbija-ulazi-u-evroazijsku-uniju-ljajic-sporazum-ce-biti-parafiran-tokom-dolaska-putina-u-srbiju
Baš me zanima oče li
https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/3187035/srbija-ulazi-u-evroazijsku-uniju-ljajic-sporazum-ce-biti-parafiran-tokom-dolaska-putina-u-srbiju
Baš me zanima oče li
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
vuksadinare wrote:Smudj je najbolja rijecna riba a crveni je somina kapitalac
Jel smuđ ima onih sitnih koščica?
crvenkasti-
2014-04-17
Na kraju ide beogradska mućkalic, a onda, kao šlag na tortu-bakljava.
Last edited by Eroo on 15/1/2019, 17:06; edited 1 time in total
RayMabus wrote:A ovo si zaboravio spomenit
Baš me zanima oče li
Hahaha, Srbija postaje ruska gubernija. Sad nikad neće ući u EU i NATO pakt!
crvenkasti-
2014-04-17
Kakogod,Srbi imaju bolju papicu nego Hrvati... Crvenkasti mos plakati sada..
Guest- Guest
Ne , to su neki carinski ugovori i to ću pratit jer ako dođe a neda vam ništa onda znamo di ste tj odjebanicrvenkasti wrote:RayMabus wrote:A ovo si zaboravio spomenit
Baš me zanima oče li
Hahaha, Srbija postaje ruska gubernija. Sad nikad neće ući u EU i NATO pakt!
Ovo me zanima i to ću gledat
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Imaju dobro a cija je bolja da se raspravljati...jedna i druga kuhinja imaju svojih prednosti...srbi imaju bolji rostilj mi riblje specijalitete...u prednosti smo i sa susenim mesom..oni rade bolje punjene paprike..mislim da smo jaci u slasticama oni imaju bolje corbe...svatko ima nestopismejker wrote:Kakogod,Srbi imaju bolju papicu nego Hrvati... Crvenkasti mos plakati sada..
2015-09-08
vuksadinare wrote:Imaju dobro a cija je bolja da se raspravljati...jedna i druga kuhinja imaju svojih prednosti...srbi imaju bolji rostilj mi riblje specijalitete...u prednosti smo i sa susenim mesom..oni rade bolje punjene paprike..mislim da smo jaci u slasticama oni imaju bolje corbe...svatko ima nestopismejker wrote:Kakogod,Srbi imaju bolju papicu nego Hrvati... Crvenkasti mos plakati sada..
a vid kako se Tunjo Kapitalac zakacio za udicu ..Fuk,zezam malo..SVE kuhinje su odlicne,osim Indijske..e pri toj se umalo potrovah zacinima koliko ih trpaju..orijentalne mi ne pasu bas..Balkanska,Madjarska,Francuska,sve je to vrhunsko..nekad sjedne cisto i najobicnija pica...
Lijepo je poceti sa slavonskim dimljenim bogomdanim susenim mesom,pa za rucak sa zapecenim srpskim pasuljom,a za veceru,ajmno nes izmisljati...Birati i odbijati ista sa bilo koje strane Balkana po pitanju jela je uzasni promasaj..
Guest- Guest
Sve je to u 60-70%ista kuhinja.vuksadinare wrote:Imaju dobro a cija je bolja da se raspravljati...jedna i druga kuhinja imaju svojih prednosti...srbi imaju bolji rostilj mi riblje specijalitete...u prednosti smo i sa susenim mesom..oni rade bolje punjene paprike..mislim da smo jaci u slasticama oni imaju bolje corbe...svatko ima nestopismejker wrote:Kakogod,Srbi imaju bolju papicu nego Hrvati... Crvenkasti mos plakati sada..
Osim što Srbija nema mediteransku prehranu.
Recimo ono što ima Vojvodina,sve to ima Slavonija,Baranja,Srijem...
Bosna je zajednička.
I ono što npr.ima jug Srbije to Hrvatska nema.
Ostalo je sve maltene pa isto.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
prilično realno, varijacije u svemu postoje ali je sve to prisutno sa jedne i druge strane granicejastreb wrote:Sve je to u 60-70%ista kuhinja.vuksadinare wrote:Imaju dobro a cija je bolja da se raspravljati...jedna i druga kuhinja imaju svojih prednosti...srbi imaju bolji rostilj mi riblje specijalitete...u prednosti smo i sa susenim mesom..oni rade bolje punjene paprike..mislim da smo jaci u slasticama oni imaju bolje corbe...svatko ima nestopismejker wrote:Kakogod,Srbi imaju bolju papicu nego Hrvati... Crvenkasti mos plakati sada..
Bosna je zajednička.
tre wrote:prilično realno, varijacije u svemu postoje ali je sve to prisutno sa jedne i druge strane granicejastreb wrote:Sve je to u 60-70%ista kuhinja.vuksadinare wrote:Imaju dobro a cija je bolja da se raspravljati...jedna i druga kuhinja imaju svojih prednosti...srbi imaju bolji rostilj mi riblje specijalitete...u prednosti smo i sa susenim mesom..oni rade bolje punjene paprike..mislim da smo jaci u slasticama oni imaju bolje corbe...svatko ima nestopismejker wrote:Kakogod,Srbi imaju bolju papicu nego Hrvati... Crvenkasti mos plakati sada..
Bosna je zajednička.
dodatak je što mi imamo vrlo specifičnu istarsku kuhinju i vrlo specifičnu mediteransku, a ostalo je što reče sve prekogranični utjecaj. Sve što imaš u Mađarskoj imaš i u Slavoniji i Vojvodini, recimo. Ok, možda jug srbije ima neke svoje specifikume, Zagreb opet ima svoje (fetiš na sir - štrukle, sir i vrhnje, zagrebački itd)
recimo mi smo kulen zaštitili ali to ne znači da ga nema u vojvodini ili mađarskoj, slaninu su čak i bošnje držali ali ono sad to više ne valja i oni kao to ne vole. Ili rakije ili ćevapa ...marcellus wrote:tre wrote:prilično realno, varijacije u svemu postoje ali je sve to prisutno sa jedne i druge strane granicejastreb wrote:Sve je to u 60-70%ista kuhinja.vuksadinare wrote:Imaju dobro a cija je bolja da se raspravljati...jedna i druga kuhinja imaju svojih prednosti...srbi imaju bolji rostilj mi riblje specijalitete...u prednosti smo i sa susenim mesom..oni rade bolje punjene paprike..mislim da smo jaci u slasticama oni imaju bolje corbe...svatko ima nestopismejker wrote:Kakogod,Srbi imaju bolju papicu nego Hrvati... Crvenkasti mos plakati sada..
Bosna je zajednička.
dodatak je što mi imamo vrlo specifičnu istarsku kuhinju i vrlo specifičnu mediteransku, a ostalo je što reče sve prekogranični utjecaj. Sve što imaš u Mađarskoj imaš i u Slavoniji i Vojvodini, recimo. Ok, možda jug srbije ima neke svoje specifikume, Zagreb opet ima svoje (fetiš na sir - štrukle, sir i vrhnje, zagrebački itd)
Hrvatska nema vise svoju kuhinju
Nego UVOZNU
cak i luk bijeli i crveni uvizimo
I mlijeko
I meso
Itd
A u Srbiji sam jela prave paradajze a ne one nase plasticne
Nego UVOZNU
I mlijeko
I meso
Itd
ajde ne piši gluposti, nevjerojatna je tvoja sposobnost da možeš ama baš na svakoj temi opaliti gluposti koje se mogu nominirati za glupost godine. To što se nešto uvozi ne znači da je ono domaće nestalo.Sora wrote:Hrvatska nema vise svoju kuhinju
Nego UVOZNU
I mlijeko
I meso
Itd
Ja u Hrvatskoj prave jedem non stop, od pocetka do kraja njihove sezone. I kuham ga, pasiram i spremam za zimu.Sora wrote:Hrvatska nema vise svoju kuhinju
Nego UVOZNU
I mlijeko
I meso
Itd
A zasto ti jedes plastiku kraj finih domacih?
Istina jest da je tesko naci vise one sorte paradajzova,koji su se koristili prije 30-40 godina..
tada je bilo uglavnom dvije sorte..oni za Kuhanje,veliki mesnati i socni,prilicno slatkasti..i oni obicni za jesti,kiselkasto slatki,OBI vrlo mirisni...
Prije su to starci uvijek ostavljali sjeme od roda za iducu godinu..kako je stara ostarila i nije mogla vise raditi,tako se i to prekinulo..kupis danas obini u poljoprivrednim apotekama,nije to vise to...
doduse,u zabitima bosnije i Srbije,a vjerujem i RH, se mogu naci stare sorte..
tada je bilo uglavnom dvije sorte..oni za Kuhanje,veliki mesnati i socni,prilicno slatkasti..i oni obicni za jesti,kiselkasto slatki,OBI vrlo mirisni...
Prije su to starci uvijek ostavljali sjeme od roda za iducu godinu..kako je stara ostarila i nije mogla vise raditi,tako se i to prekinulo..kupis danas obini u poljoprivrednim apotekama,nije to vise to...
doduse,u zabitima bosnije i Srbije,a vjerujem i RH, se mogu naci stare sorte..
Guest- Guest
....recimo kod nas tripice,fileki vrhunski...skradisnki rizoto i torta ajmeee...sinjski arambasici koji su autohtono jelo..mljac
2015-09-08
Noor wrote:Ja u Hrvatskoj prave jedem non stop, od pocetka do kraja njihove sezone. I kuham ga, pasiram i spremam za zimu.Sora wrote:Hrvatska nema vise svoju kuhinju
Nego UVOZNU
I mlijeko
I meso
Itd
A zasto ti jedes plastiku kraj finih domacih?
ma pitanje je zakaj ona jede govna a burek je deset kuna?
usput paradajza ima kakvog god oćeš, i češnjaka, pitanje je jasno cijene
Similar topics
» Haha: Vucić - Srbija je najbolja u Europi
» Komšić: Srbija sprema novi rat
» Sto se to kuha?Srbija se sprema za vojno rjesenje pitanja Kosova?
» Culej u "Bujici" rekao da ima dojavu iz Borova sela da Srbija sprema teroristička nedjela na tlu Hrvatske....
» haha ajupičkumaterinu
» Komšić: Srbija sprema novi rat
» Sto se to kuha?Srbija se sprema za vojno rjesenje pitanja Kosova?
» Culej u "Bujici" rekao da ima dojavu iz Borova sela da Srbija sprema teroristička nedjela na tlu Hrvatske....
» haha ajupičkumaterinu
Page 1 of 2