Hrvati ni danas ne znaju razmjere zločina u Zagrebu
Page 2 of 13
Page 2 of 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Re: Hrvati ni danas ne znaju razmjere zločina u Zagrebu
to vidimo po egzodusu hrvata u njemačku, a i po vlasničkom udjelu njemačke u hrvatskoj.mortal wrote:gubitnici vas brišu skupinu po skupinu bez obzira na kuknjavuveber wrote:pobjednici kroje povijest, a gubitnici se prisjećaju.
samo ti zavijaj s partizanima i ustašama i cvili kako imaš rvacku u kojoj te ne plate za odrađeno.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
veber wrote:zanimljivo kako se hrvatsko viđenje bleiburga jako razlikuje od službenih zapisa britanaca, amera čak i nijemaca.Speare Shaker wrote:veber wrote:i?Speare Shaker wrote:kaya wrote:veber nije nikada napisao bez paloga hrvata nego je pisao da su predali zagreb i odlucili se ne braniti nego predsti da sacuvaju infrastrukturu .
tako da...
Super. Još da je Rukavina ušao u Zagreb prije Koste Nađa...
Ali je namjerno zadržan, kako bi Kostine trupe mogle raditi po Zagrebu... ono što su već radili.
to što su ameri pobili oko milijun nijemaca do 48 nikog nije briga. većinom su stradali vojnici. bio je rat.
nego ti sveznalico, a bez gugla jesi li čuo za rusku podmornicu s-13 i njemačke brodove w. gustloff, goya i steuben?
Ne znam je li ikoga briga ili nije. Svatko se češe tamo gdje ga svrbi, pa tako ja u vezi Hrvata, a ti u vezi Nijemaca.
I ponavljam, zna se koji zločini nikada ne zastarjevaju i svaka kritika takvog ponašanja s bilo čije strane je za mene potpuno opravdana. Bilo da je riječ o Hrvatima, Nijemcima, ili Amerikancima, sasvim svejedno.
Kritizirat ću genocidno ponašanja Hrvata u NDH, Nijemaca u ww2 i Amerikanaca zbog nepotrebnog bacanja atomskih bombi na velike japanske gradove i na to ću imati potpuno pravo.
Tko misli da sve treba zaboraviti kao prvi uživa u vlastitom moralnom beščašću, kao drugo ignorira lekcije povijesti kao učiteljice života i kao treće, a možda i najgore od svega, riskira podržati one odluke koji bi mogle dovesti do ponavljanja sličnih scenarija jer povijest ima neugodnu odliku da se voli ponavljati.
I kao četvrto, a vjerojatno i najmanje važno, najobičniji je idiot jer prethodne tri osobine mogu imati samo idioti.
stalno se prešućuje da ustaše, četnici i ostali nisu htjeli odložit oružje i da su htjeli vojno se probit prema njemačkoj.
stalno se zaboravlja da su britanci zdušno pomagali partizanima u "sređivanju" situacije.
a sada možeš i ova tri broda pridružit svojoj borbi za pravednost jer je s-13 od 30.siječnja pa do 3. veljače potopila iste i pobila 15 000 civila od toga samo na gustloffu preko 5000 djece mlađe od 12 godina i da su rusi u par dana evakuacije istočne pruske pobili preko 50 000 civila.
civila, ne vojnika. ranjenici se ne računaju.
Na Bleiburgu najvjerojatnije nitko nije poginuo, premda se to točno ne zna jer nitko nije provodio niti sondiranje terena da bi se to utvrdilo.
Problem dakle nije Bleiburg nego Križni put na kojem su svi bili razoružani i to je u cijelosti bio projekt vrhovne komande partizanske vojske.
Nikakvi Britanci tu nisu igrali nikakvu ulogu.
Dakle, riječ je u primjeru koji si naveo o 50 000 poubijanih civila što je čisti primjer u najmanju ruku ratnog zločina.
Imaš i jedan još drastičniji primjer ratnog zločina ako ne i genocida počinjenog nad Nijemcima, najvećim dijelom civilima nakon ww2 i to zamisli u Jugoslaviji. Najmanje 50 000 ih je jednostavno divljački poubijano bez ikakvog suđenja samo zato što su bili Nijemci.
A sad slobodno i sa velikim zadovoljstvom moralno bešćutno ponovo reci da pobjednici pišu povijest.
Vidiš, povijest je ipak nekakva znanost i u njoj se tijekom vremena probiju određeni zaključci, druga je priča što službenim POLITIKAMA to često nije drago.
Dakle, političke elite su te koje u mnogim zemljama ne dopuštaju povijesnoj znanosti da se probije sa određenim argumentiranim zaključcima, ali nije povijest jedina znanost ili znanstvena disciplina koja podliježe zakonu linča ili barem progona od strane rulje ili politike, sasvim svejedno.
No, na kraju uvijek odnese pobjedu i iz njenih lekcija uče buduće generacije, ako sadašnje to već nisu u stanju.
Guest- Guest
a, franjo tuđman kao general, titov obavještajac o tome nije znao nikaj?
povijest će isplivat, zato se neki registri ne otvaraju dok zadnji sudionik ne umre, a neki put je i rok 30 godina od smrti zadnjeg sudionika.
pa pobjednici pišu povijest. mojoj obitelji su sve oduzeli. sorini su u vili mog djeda pokurili parket jer nisu znali kaj je centralno. u bazenu su držali ovce.
a od moje žene je deda bio partizan, a moj je bio ss i po vama , mortalki i sl. mi bi se trebali mrzit i nemat djece. a čovjek je iz blizine samobora pa je ispričao svoju verziju priće o poraću. koja se poklapa s pričom mojih djedova.
a da učimo iz povijesti, ne učimo.
povijest će isplivat, zato se neki registri ne otvaraju dok zadnji sudionik ne umre, a neki put je i rok 30 godina od smrti zadnjeg sudionika.
pa pobjednici pišu povijest. mojoj obitelji su sve oduzeli. sorini su u vili mog djeda pokurili parket jer nisu znali kaj je centralno. u bazenu su držali ovce.
a od moje žene je deda bio partizan, a moj je bio ss i po vama , mortalki i sl. mi bi se trebali mrzit i nemat djece. a čovjek je iz blizine samobora pa je ispričao svoju verziju priće o poraću. koja se poklapa s pričom mojih djedova.
2014-12-30
imaju Hrvati dokaza i baz vaših namještenih registraveber wrote:a, franjo tuđman kao general, titov obavještajac o tome nije znao nikaj?
netko će vjerovati registrima koje su čuvali Manolić , Boljkovac, Mesić i ekipa
immortal-
2014-04-16
obraćaj mi se sa čistokrvna Hrvatice ... a tim prljavim rječnikom se obraćaj svojima u kućiveber wrote:Gle kravo zatucana, ja sam iznosio činjenice o primopredaji grada.mortal wrote:ma pisao je to da se dobije zaključak kako je sve bilo sveto , čisto od strane partizančina.. ljigavo uvjeravanjekaya wrote:jos da shvate da ww2 zavrsio bilo bi super.veber wrote:eto, da netko čita s razumjevanjem.kaya wrote:veber nije nikada napisao bez paloga hrvata nego je pisao da su predali zagreb i odlucili se ne braniti nego predsti da sacuvaju infrastrukturu .
tako da...
ne brani ga
Dietrich Von Choltitz je isto tako saveznicima predao Pariz direktno se oglušivši na Hitlerovu naredbu da ga spali do temelja.
To što su kasnije Francuzi ubijali Francuze nema veze s mirnom primopredajom.
Samo tvoj ograničeni mozak to ne može apsorbirati niti ti to možeš shvatit.
ti iznosiš bedastoće i misliš kako će ti netko vjerovati
spomenuo si kako ti je djed židov, kako ih je bilo masu među Ustašama, a isto tako da tražiš zemlju natrag koju su kao Ustaše oduzele
heh .. hehe
isto kao taj koji se izjašnjavao za zemlju pored moje.. godinama govorili kako je Židov, on se izjasnio tek nešto prije dobivanja zemlje kao Njemac, a zemlja oduzeta prije 45
kojem su to Švabi Ustaše zemlju uzele?? pa mislim koji idiot i svi oni koji su prihvatili priču
immortal-
2014-04-16
odi prošeći na svježi zrak, pogledaj u oglasniku oglase za čistačicu. to ti je ionako najveći domet.mortal wrote:imaju Hrvati dokaza i baz vaših namještenih registra
govorim o britanskim, američkim i njemačkim spisima. naravno da će se uzet u obzir i jugo dokumenti ako ih ima.
zaboravila si šeksa, tuđmana i ekipu iz barake na jarunu. povijest se gledao objektivno.
(recimo cezar je zapisao u svojim galskim ratovima da je pobio 80000 Helvećana. vojnika, žena, djece, staraca. najnovija forenzička istraživanja u belgiji su pokazala da je lagao. pobio ih je preko 120000-čovjek je bio realan.) tako će i bleiburg isplivat na površinu.
veber-
2014-12-30
ti si fakat glupa kravetina.mortal wrote:spomenuo si kako ti je djed židov, kako ih je bilo masu među Ustašama, a isto tako da tražiš zemlju natrag koju su kao Ustaše oduzele
heh .. hehe
i fakat si glupa, a sada me demantiraj i za domaću zadaću kravo glupa nađi gdje sam napisao da mi je djed židov, kravetino glupa. nabijem tebe i ćifute na kurac. mršš stoko, meni ćeš reći da mi je djed židov.
veber-
2014-12-30
meni si rekao u razgovoruveber wrote:ti si fakat glupa kravetina.mortal wrote:spomenuo si kako ti je djed židov, kako ih je bilo masu među Ustašama, a isto tako da tražiš zemlju natrag koju su kao Ustaše oduzele
heh .. hehe
i fakat si glupa, a sada me demantiraj i za domaću zadaću kravo glupa nađi gdje sam napisao da mi je djed židov, kravetino glupa. nabijem tebe i ćifute na kurac. mršš stoko, meni ćeš reći da mi je djed židov.
debilu
immortal-
2014-04-16
kravetino lažljiva. nađi gdje sam ti to rekao.mortal wrote:meni si rekao u razgovoru
debilu
mršš stoko lažljiva.
veber-
2014-12-30
nešto te jako pere zadnje vrijemeveber wrote:
ti si fakat
rješavaj to negdje drugdje !!
imaš kaju pa se druži s njom i ostalom ekipom
sa mnom nemaš ništa i tako nastavi
kao što je bilo prije
svako malo se kačiš za mene
izjavljuješ kako se prijavim na forum a uopće ne komentiram, ne sudjelujem u raspravama
ne tiče te se
ako trebaš društvo traži ga negdje dalje
jednostavno od.ebi
jasno
2014-04-16
zašto bi tražilaveber wrote:kravetino lažljiva. nađi gdje sam ti to rekao.mortal wrote:meni si rekao u razgovoru
debilu
mršš stoko lažljiva.
šta si umišljaš
mrš ti
immortal-
2014-04-16
pa ne znam tko je stavio moj nick u podnaslov
sama ne znaš kaj si napisala prije tri dana i još lažeš.
ti si se meni prikačila jer ne znaš čitat s razumjevanjem.
lijepo ti je kay odgovorila, samo si glupa pa ne razlikuješ pojmove.
a, naveo sam ti primjer njemačkog generala o primopredaji. što su saveznici i francuzi nakon toga po parizu radili nije stvar tog upisa. ista stvar za zagreb. čitaj sa razumjevanjem.
i ti odjebi. ako nekog prozoveš i konstantno lažeš kaj misliš da će šutjet?
a, naveo sam ti primjer njemačkog generala o primopredaji. što su saveznici i francuzi nakon toga po parizu radili nije stvar tog upisa. ista stvar za zagreb. čitaj sa razumjevanjem.
2014-12-30
morončino & debiluveber wrote:pa ne znam tko je stavio moj nick u podnaslov
ti nemoj lagati pa društvo neće imati repliku
immortal-
2014-04-16
po tvojim reakcijama se vidi kako si nisko pao, a i još ćeš niževeber wrote:odi prošeći na svježi zrak, pogledaj u oglasniku oglase za čistačicu. to ti je ionako najveći domet.mortal wrote:imaju Hrvati dokaza i baz vaših namještenih registra
govorim o britanskim, američkim i njemačkim spisima. naravno da će se uzet u obzir i jugo dokumenti ako ih ima.
zaboravila si šeksa, tuđmana i ekipu iz barake na jarunu. povijest se gledao objektivno.
immortal-
2014-04-16
veber wrote:a, franjo tuđman kao general, titov obavještajac o tome nije znao nikaj?
Znao Tuđman ili ne, bitno je da nije sudjelovao u zločinu. To je potpuno jasno.
Da, znam da ne učite, zato je stalno i ponavljate i još ćete, samo je pitanje gdje vam je zadnja stanica.
Povijest ne pišu pobjednici nego povjesničari, druga je priča što među povjesničarima ima onih punih gaća, kako ih je Vjekoslav Klaić često s prezirom nazivao.
Nije se lako oprijeti političkim elitama, ali takvi ostaju zapamćeni kao časni ljudi i generacije uče od njih, a ne od onih koje je Klaić s pravom prezirao.
Ja te nikada nisam nazvao ss-ovcem niti rekao da bi se mi trebali mrziti niti vidim razloga za to. Znam da voliš stvarnost preoblikovati po svojim zamišljajima, na to u konačnici imaš i pravo, ali tako nanosiš štetu jedino samome sebi.
Postoje mnoge priče o poraću, mnoge su istinite, mnoge i nisu, a moj je glavni zaključak da konačno treba početi praviti jednu objektivnu rekapitulaciju kako opet ne bi ponavljali pogreške koje su već počinili naši preci.
I nitko sintetiziranje jedne takve rekapitulacije u konačnici neće moći spriječiti, pozivao se na bilo koga ili bilo što.
Guest- Guest
Ne mogu sljedbenici ustaša to da shvate.kaya wrote:jos da shvate da ww2 zavrsio bilo bi super.veber wrote:eto, da netko čita s razumjevanjem.kaya wrote:veber nije nikada napisao bez paloga hrvata nego je pisao da su predali zagreb i odlucili se ne braniti nego predsti da sacuvaju infrastrukturu .
tako da...
I ne mogu da shvate da njihova povijesno-revizionistčka izdrkavanja imaju prođu samo unutar granica Kifle.
Dobro, možda i u dijelovima BiH.
Svuda drugdje izazivaju gađenje.
Oni ne mogu da prihvate da su poraženi i da su završili kao i svi drugi pripadnici Osovine Zla.
I sve te liste poput ove gore a la Jurčević se svode na nekakve trla baba lan priče bez ikakvih dokaza.
Jurčević i slični proustaški revizionisti bi svuda na Zapadu i u cijelom svijetu popušili i to gadno.
A ja svečano izjavljujem da me lijepo zaboli kurac za Blajburg i za sve ustaše, četnike, bjelogardejce i ostali jad koji je tamo skončao.
A skončalo ih je mnooogo mnooogo mnanje nego što ustašoidi kukaju, plaču, nariču, zapomažu, slinave, balave, kmeče, cmizdre, vrište, jauču, arlauču, zavijaju, prde i smrde ... jer povijest promijeniti neće i ne mogu.
Kao što se pita ne može od govana pravit tako se i od ZA HITLERA I MUSOLINIJA SPREMNE ekipe ne mogu proizvesti pravednici i heroji i tu nikakav genetski inženjering ne pomaže.
Mogu oni u Hrvatskoj kako hoće ali da bi dokazali svoju pravednost morali bi ubijediti Amere, Ruse i ostale Sovjete, Britance, Francuze i sve pokrete otpora kako su bili u zabludi a samo da su njihove ustaše i ostala Hitlerova bratija bili na pravoj strani.
A u to danas ni Nijemce ne mogu da ubijede.
I sva ta Blajburška foliranja puna izmišljotina i krivotvorina im neće pomoći. Ni šuplje priče o njihovim tobože demokratskim i anti-totalitarnim motivima i porivima.
To mogu mačku o repinu jer svi zanmo šta im je motiv za ova revizionistčka sranja.
Partizani i NOP su povijesni pozitivci. Tito je veličina u svjetskim okvirima a sve drugo je manje - više nebitno.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
veber wrote:daj kravo odšeći. čitaj s razumjevanjem.
nitko nije govorio o poslijeratnim zločinima.
o predaji grada.
a, ako nisi znala u ratovima se gine, ranjava se, a pobjednici kroje povijest.
i sada odi cvili kako ti nije isplaćena plaća, kako su male plaće i kako te nitko ne želi zaposlit.
ali imaš rvacku. i samo nastavi s partizanima, ustašama, četnicima i sl. dok se ti time zabavljaš tvoja kradezej bratija trpa lovu u džepove.
buuuu, nitko me neće zaposlit, šmrc nisu mi dali plaću u jadna ja partizani mi sve pokrali...
Razlika je bila 1 danSpeare Shaker wrote:Akaya wrote:veber nije nikada napisao bez paloga hrvata nego je pisao da su predali zagreb i odlucili se ne braniti nego predsti da sacuvaju infrastrukturu .
tako da...
Super. Još da je Rukavina ušao u Zagreb prije Koste Nađa...
Ali je namjerno zadržan, kako bi Kostine trupe mogle raditi po Zagrebu... ono što su već radili.
U taj jedan dan ubili su ovi iz jedinica Koste NADA sve one "nevine " civile
Njih oko 1 milijun
JA ne znam više koga vi hoćete ubijedit u ta sranja.Speare Shaker wrote:veber wrote:a, franjo tuđman kao general, titov obavještajac o tome nije znao nikaj?
Znao Tuđman ili ne, bitno je da nije sudjelovao u zločinu. To je potpuno jasno.
Da, znam da ne učite, zato je stalno i ponavljate i još ćete, samo je pitanje gdje vam je zadnja stanica.
Povijest ne pišu pobjednici nego povjesničari, druga je priča što među povjesničarima ima onih punih gaća, kako ih je Vjekoslav Klaić često s prezirom nazivao.
Nije se lako oprijeti političkim elitama, ali takvi ostaju zapamćeni kao časni ljudi i generacije uče od njih, a ne od onih koje je Klaić s pravom prezirao.
Ja te nikada nisam nazvao ss-ovcem niti rekao da bi se mi trebali mrziti niti vidim razloga za to. Znam da voliš stvarnost preoblikovati po svojim zamišljajima, na to u konačnici imaš i pravo, ali tako nanosiš štetu jedino samome sebi.
Postoje mnoge priče o poraću, mnoge su istinite, mnoge i nisu, a moj je glavni zaključak da konačno treba početi praviti jednu objektivnu rekapitulaciju kako opet ne bi ponavljali pogreške koje su već počinili naši preci.
I nitko sintetiziranje jedne takve rekapitulacije u konačnici neće moći spriječiti, pozivao se na bilo koga ili bilo što.
Sebe ste ubijedili u to i ne znam koju pizdu materinu više cvilite.
30 godina samo serete o tome.
Ako mislite nekoga u svijetu navesti da plače za vašim ustašama e malo ste se zajebali.
Ako mislte nekoga u svijetu ubijediti da su vaše ustaše i ostali sličan bašibozuk nekakve nedužne žrtve i tu ste se zajebali.
Bili za Hitlera spremni, bili Hitleru odani do kraja i kao i Hitler završili i gotova priča.
I kurac nekoga zaboli.
Jebo vas Jurčević u šupak. Bolesnici!
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
I da.
Katolicka crkva u Hrvata odista se bavi intenzivno historigrafijom.
Na sve moguce nacine dostupne crkvenjacima i suradnicima
Jednog dana vjerujem ce polagati racune za tu svoju NEČASNU RABOTU I ROVARENJE PROTIVNO ISTINI I NARODU kojeg samo sramoti i uzbunjuje.
To je poznato.
Osobno znam jednog covjeka, mog shulkolegu, koji obilazi sela uokolo velike Gorice i ISTRAZUJE.
PO ZANIMSNJU JE KLESAR nadgrobnih spomenika.
Suradnja s crkvom je za njega zivotno pitanje.
On je prosao put od komunista do vjernika i to fanatičnog.
Osobno znam da je mjesto ustaskih egzekucija PRENAMJENIO u partizanske zlocine.
Gad samo takav od kojeg se i rodbina ograđuje.
Katolicka crkva u Hrvata odista se bavi intenzivno historigrafijom.
Na sve moguce nacine dostupne crkvenjacima i suradnicima
Jednog dana vjerujem ce polagati racune za tu svoju NEČASNU RABOTU I ROVARENJE PROTIVNO ISTINI I NARODU kojeg samo sramoti i uzbunjuje.
To je poznato.
Osobno znam jednog covjeka, mog shulkolegu, koji obilazi sela uokolo velike Gorice i ISTRAZUJE.
PO ZANIMSNJU JE KLESAR nadgrobnih spomenika.
Suradnja s crkvom je za njega zivotno pitanje.
On je prosao put od komunista do vjernika i to fanatičnog.
Osobno znam da je mjesto ustaskih egzekucija PRENAMJENIO u partizanske zlocine.
Gad samo takav od kojeg se i rodbina ograđuje.
Sad me jos zanima ovo : TKO UOPCE VJERUJE U TO DA SU USTASE ZA 5 GODINA SVOJE STRAHOVLADE. SURAĐUJUĆI S NACISTICKIM OKUPATOROM U RATU i u hrvatskim gradovima i selima
UBILI MANJE LJUDI OD 1941. Do 1945. NEGO OSLPBODITELJI Po završetku rata?
Tko je takav idiot i slijepac?
UBILI MANJE LJUDI OD 1941. Do 1945. NEGO OSLPBODITELJI Po završetku rata?
Tko je takav idiot i slijepac?
Page 2 of 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Similar topics
» Hrvati ni danas ne znaju razmjere zlocina u Zagrebu .
» Pernar : Sad Hrvati iz BiH znaju kako je kad nama dolaze autobusi iz Hercegovine
» Danas je Dan sjecanja na HOLOKAUST , svijet se s tugom sjeća teških zlocina nacizma i fasizma
» Znaju li Hrvati razliku između stihova Josipe Lisac i Sinana Sakića
» Marš solidarnost u Zagrebu.. bio je danas..
» Pernar : Sad Hrvati iz BiH znaju kako je kad nama dolaze autobusi iz Hercegovine
» Danas je Dan sjecanja na HOLOKAUST , svijet se s tugom sjeća teških zlocina nacizma i fasizma
» Znaju li Hrvati razliku između stihova Josipe Lisac i Sinana Sakića
» Marš solidarnost u Zagrebu.. bio je danas..
Page 2 of 13