Josipović: Ima dosta ljudi koji me nagovaraju na ponovnu kandidaturu za predsjednika
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Josipović: Ima dosta ljudi koji me nagovaraju na ponovnu kandidaturu za predsjednika
! / Josipović: Ima dosta ljudi koji me nagovaraju na ponovnu kandidaturu za predsjednika RH
06. 01. 2019. u 07:58:00 F. V.
Hrvatski i regionalni mediji prenijeli su jučer da je dr. Ivo Josipović najavio moguću ponovnu kandidaturu za predsjednika te države.
"Bio sam predsjednik Republike i eventualno bih se upustio u kandidaturu", rekao je predsjednik stranke Naprijed Hrvatska za riječki „Novi list“.
Time je potvrdio navode iznesene u intervjuu kojeg za Radiosarajevo.ba dao prije mjesec i pol, tačnije krajem novembra 2018. godine. Josipović tada zaista nije isključio mogućnost kandidature.
„Ima dosta ljudi koji me na to nagovaraju, procijenit ću“, kazao je tada Josipović.
Međutim, on je tad izrazio uvjerenje da se „Hrvatska dosta promijenila“.
„I veliko je pitanje da li kandidat mog profila danas uopće može pobijediti“, naveo je.
Očito je u međuvremenu postao nešto sigurniji. U hrvatskim medijima rekao da pregovori o ujedinjenju njegove stranke sa strankom GLAS dobro napreduju. Osim GLAS-a, za bivšeg hrvatskog predsjednika zainteresirana je i Socijaldemokratska partija, čiji je Josipović ranije bio član. Josipović je SDP spominjao i u razgovoru za naš portal.
Govoreći tada o tome šta se dogodilo Hrvatskoj i zašto dolazi do radikalizacije društva, bivši predsjednik RH je, podsjetimo, istakao da su se u zemlji „promijenile okolnosti“.
„Malo uslijed ekonomske krize, a i političko klatno se pomaklo nakon što lijeva vlada nije bila naročito uspješna. Stvari su okrenule, nažalost, u desnom pravcu. A problem je taj da je glavna lijeva stranka (SDP, op.a.) u ozbiljnoj krizi s unutarnjim problemima, svađama, rastapom, mogu reći, tako da i to moramo uzeti u obzir“, rekao je tom prilikom Josipović.
06. 01. 2019. u 07:58:00 F. V.
Hrvatski i regionalni mediji prenijeli su jučer da je dr. Ivo Josipović najavio moguću ponovnu kandidaturu za predsjednika te države.
"Bio sam predsjednik Republike i eventualno bih se upustio u kandidaturu", rekao je predsjednik stranke Naprijed Hrvatska za riječki „Novi list“.
Time je potvrdio navode iznesene u intervjuu kojeg za Radiosarajevo.ba dao prije mjesec i pol, tačnije krajem novembra 2018. godine. Josipović tada zaista nije isključio mogućnost kandidature.
„Ima dosta ljudi koji me na to nagovaraju, procijenit ću“, kazao je tada Josipović.
Međutim, on je tad izrazio uvjerenje da se „Hrvatska dosta promijenila“.
„I veliko je pitanje da li kandidat mog profila danas uopće može pobijediti“, naveo je.
Očito je u međuvremenu postao nešto sigurniji. U hrvatskim medijima rekao da pregovori o ujedinjenju njegove stranke sa strankom GLAS dobro napreduju. Osim GLAS-a, za bivšeg hrvatskog predsjednika zainteresirana je i Socijaldemokratska partija, čiji je Josipović ranije bio član. Josipović je SDP spominjao i u razgovoru za naš portal.
Govoreći tada o tome šta se dogodilo Hrvatskoj i zašto dolazi do radikalizacije društva, bivši predsjednik RH je, podsjetimo, istakao da su se u zemlji „promijenile okolnosti“.
„Malo uslijed ekonomske krize, a i političko klatno se pomaklo nakon što lijeva vlada nije bila naročito uspješna. Stvari su okrenule, nažalost, u desnom pravcu. A problem je taj da je glavna lijeva stranka (SDP, op.a.) u ozbiljnoj krizi s unutarnjim problemima, svađama, rastapom, mogu reći, tako da i to moramo uzeti u obzir“, rekao je tom prilikom Josipović.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Josipović: Ima dosta ljudi koji me nagovaraju na ponovnu kandidaturu za predsjednika
Radiosarajevo.ba: Kako gledate na odnose BiH i Hrvatske danas? Izgleda da oni nikada nisu bili gori i bitno su drugačiji u odnosu na vrijeme kada ste na čelu Hrvatske bili Vi ili gospodin Mesić. Zašto je to tako?
JOSIPOVIĆ: Očito je došlo do određenih promjena u politici s hrvatske strane. Možda su i unutarnji odnosi u BiH zaoštreni pa onda nezadovoljstvo ovdašnjih bh. Hrvata ima refleksije na hrvatsku politiku. Ali ono što je ključno i što mi je žao da se ne razumije u Hrvatskoj, to da ne može Hrvatska modelirati odnose u BiH. Znamo kako to politike rade u suradnji, bez paternalizma, bez pritisaka. Može se konzultirati, dati svoj prijedlog savjet, ali ne na način koji krši suverenost BiH ili stvara dojam da se iz Hrvatske žele uređivati unutarnji odnosi u BiH.
Radiosarajevo.ba: Ali o BiH se itekako razgovaralo ovih dana i u Saboru i u Vijeću EU. Pojedini europski parlamentarci bili su iznenađeni tim odnosom Zagreba. Pitaju se kako bi bilo da se Austrija ili Mađarska upliću u pitanja Hrvatske.
JOSIPOVIĆ: Je... Kažem još jedanput - nije to dobar pristup. Kada uđete u fazu ozbiljnih predgovora s EU, vidjet ćete da će se svi miješati u vaše poslove i u pogledu ekonomije, političkih odnosa, borbe protiv korupcije. Ali naša povijest ima specifičnosti zbog kojih bi s oprezom trebalo uzimati te naše odnose, paziti da se druga strana ne osjeća pritiskana. Ti odnosi unutar BiH su vaš problem. Moja poruka je da se nešto mora napraviti. Što ćete napraviti, to je zaista vaša stvar. Osim toga. Ima još nešto zanimljivo. Znate da ja ne volim davati ocjene da li je pet, dva, tri, sedam kantona potrebno. Ali još nijedan razgovor s bh. medijima nisam obavio, a da me ovdašnji novinari ne pitaju još što vi mislite trebali treći entitet.
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba: Ivo Josipović u razgovoru s našim novinarom za Radiosarajevo.ba
Radiosarsajevo.ba: Mi Vas, naravno, nismo to pitali...
JOSIPOVIĆ: Nemojte me to pitati jer to nisu moja posla. To je vaše pitanje. Vi ćete u BiH procijeniti je li vam ne treba nijedan, treba li vam možda jedan ili 52 entiteta, i kako ćete organizirati državu. Od toga da li ćete donijeti vašu odluku, naravno, ovisi vaša stabilnost, prije svega, i vaš uspjeh. Ja imam povjerenja da ćete, bez obzira na vidljiva neslaganja ovdje, smoći snage i mudrosti naći novo rješenje.
Radiosarajevo.ba: Zastupnica RH u EP i, paradoksalno, doskora ambasadorica naše zemlje kaže da su IZBiH i Turska imale ključnu ulogu u izboru Željka Komšića!? Imamo u RH cijelu histeriju u vezi tog čovjeka, inače Hrvata. Zašto?
JOSIPOVIĆ: Ne znam odakle ima te podatke?! Taj način kako se politika iz RH vodi (prema BiH) ne bi trebalo raditi. To ne znači da netko ne bi mogao da ima neku primjedbu i da ne bi mogao u razgovoru s partnerima i prijateljima nešto uraditi. Ali gurati neke svoje ideje, viđenje kako bi BiH trebala sebe ustrojiti na način na koji može povrijediti osjećaj suverenosti građa BiH, nije dobar“.
JOSIPOVIĆ: Očito je došlo do određenih promjena u politici s hrvatske strane. Možda su i unutarnji odnosi u BiH zaoštreni pa onda nezadovoljstvo ovdašnjih bh. Hrvata ima refleksije na hrvatsku politiku. Ali ono što je ključno i što mi je žao da se ne razumije u Hrvatskoj, to da ne može Hrvatska modelirati odnose u BiH. Znamo kako to politike rade u suradnji, bez paternalizma, bez pritisaka. Može se konzultirati, dati svoj prijedlog savjet, ali ne na način koji krši suverenost BiH ili stvara dojam da se iz Hrvatske žele uređivati unutarnji odnosi u BiH.
Radiosarajevo.ba: Ali o BiH se itekako razgovaralo ovih dana i u Saboru i u Vijeću EU. Pojedini europski parlamentarci bili su iznenađeni tim odnosom Zagreba. Pitaju se kako bi bilo da se Austrija ili Mađarska upliću u pitanja Hrvatske.
JOSIPOVIĆ: Je... Kažem još jedanput - nije to dobar pristup. Kada uđete u fazu ozbiljnih predgovora s EU, vidjet ćete da će se svi miješati u vaše poslove i u pogledu ekonomije, političkih odnosa, borbe protiv korupcije. Ali naša povijest ima specifičnosti zbog kojih bi s oprezom trebalo uzimati te naše odnose, paziti da se druga strana ne osjeća pritiskana. Ti odnosi unutar BiH su vaš problem. Moja poruka je da se nešto mora napraviti. Što ćete napraviti, to je zaista vaša stvar. Osim toga. Ima još nešto zanimljivo. Znate da ja ne volim davati ocjene da li je pet, dva, tri, sedam kantona potrebno. Ali još nijedan razgovor s bh. medijima nisam obavio, a da me ovdašnji novinari ne pitaju još što vi mislite trebali treći entitet.
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba: Ivo Josipović u razgovoru s našim novinarom za Radiosarajevo.ba
Radiosarsajevo.ba: Mi Vas, naravno, nismo to pitali...
JOSIPOVIĆ: Nemojte me to pitati jer to nisu moja posla. To je vaše pitanje. Vi ćete u BiH procijeniti je li vam ne treba nijedan, treba li vam možda jedan ili 52 entiteta, i kako ćete organizirati državu. Od toga da li ćete donijeti vašu odluku, naravno, ovisi vaša stabilnost, prije svega, i vaš uspjeh. Ja imam povjerenja da ćete, bez obzira na vidljiva neslaganja ovdje, smoći snage i mudrosti naći novo rješenje.
Radiosarajevo.ba: Zastupnica RH u EP i, paradoksalno, doskora ambasadorica naše zemlje kaže da su IZBiH i Turska imale ključnu ulogu u izboru Željka Komšića!? Imamo u RH cijelu histeriju u vezi tog čovjeka, inače Hrvata. Zašto?
JOSIPOVIĆ: Ne znam odakle ima te podatke?! Taj način kako se politika iz RH vodi (prema BiH) ne bi trebalo raditi. To ne znači da netko ne bi mogao da ima neku primjedbu i da ne bi mogao u razgovoru s partnerima i prijateljima nešto uraditi. Ali gurati neke svoje ideje, viđenje kako bi BiH trebala sebe ustrojiti na način na koji može povrijediti osjećaj suverenosti građa BiH, nije dobar“.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Josipović: Ima dosta ljudi koji me nagovaraju na ponovnu kandidaturu za predsjednika
strava u ulici brijestova, mordor
eto
I taj bijeli mis je bio predsjednik
I taj bijeli mis je bio predsjednik
2014-04-19
Da pa će se onda ujlebi nakačit na ministarstvo kulture i radit radit ovo :
https://www.google.com/amp/s/amp.index.hr/article/1034991/hrvatska-redateljica-spickala-gotovo-pola-milijuna-kuna-na-gataru-prica-je-ludja-od-bilo-kojeg-naseg-filma
Sto miljona kuna godišnje za poticaje ovakvima da snimaju sranja od filmova
https://www.google.com/amp/s/amp.index.hr/article/1034991/hrvatska-redateljica-spickala-gotovo-pola-milijuna-kuna-na-gataru-prica-je-ludja-od-bilo-kojeg-naseg-filma
Sto miljona kuna godišnje za poticaje ovakvima da snimaju sranja od filmova
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dolazi vam ZAMP 2.0...jos opsezniji jos brutalniji..jos ucinkovitiji...
Guest- Guest
Zamp je za muziku a ovo je tzv hrvatski audiovizualni centar u koji godišnje hrvatski obveznici uplate sto i nešto miljuna kuna a nitko u Hrvatskoj negleda te njihove filmove , dokumentarce i crtiće koji oni valjda snimaju za sebe i ko i ova od Josipovića šta mu je reklamu snimila
Leglo uhljeba i gutača proračuna
2014-04-11
Ha,ha...pa ovaj nema sanse tek...sto je zakrpao supak od tadicevog siljenja a hoce ga sad primat od sulje i komsica pride
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Zašto nebi imao šanse...dovoljno da ga jedan jači medij gurne...iako im se sada sviđa Dalija
2014-04-15
ljevica neće riskirati i baciti karte na njega, vjerojatno će probati sa oreškovićkom koja se svako malo pojavi u medijima. Njima treba svježa krv a ne potrošeni bezlični lik.n_razbojnik wrote:Zašto nebi imao šanse...dovoljno da ga jedan jači medij gurne...iako im se sada sviđa Dalija
tko ovoj bljuvotini daje medijski prostor?Hektorović wrote:! / Josipović: Ima dosta ljudi koji me nagovaraju na ponovnu kandidaturu za predsjednika RH
komunjara i nis koristi...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
isti kao i onflumen wrote:tko ovoj bljuvotini daje medijski prostor?Hektorović wrote:! / Josipović: Ima dosta ljudi koji me nagovaraju na ponovnu kandidaturu za predsjednika RH
komunjara i nis koristi...
2015-09-08
RayMabus wrote:Zamp je za muziku a ovo je tzv hrvatski audiovizualni centar u koji godišnje hrvatski obveznici uplate sto i nešto miljuna kuna a nitko u Hrvatskoj negleda te njihove filmove , dokumentarce i crtiće koji oni valjda snimaju za sebe i ko i ova od Josipovića šta mu je reklamu snimila
pa si na propagandu
HAVC ima proracun od 70-ak m. kn i 5-6 zaposlenih s druge strane samo HNK zagreb ima 100 m. + te tko zna koliko zaposlenih i "nitko" ne gleda
HAVC je "izvezao" skoro 300m. kn. usluga/proizvoda i privukao preko 1 m,€ iz sredstava bespovratnih EU
zatim je taj isti HAVC sustavom potpora doveo filmase da snimaju ovdje , osim zaposljavanja filmskog kadra HR nemjerljiva je reklama koja proizasla tim potezom
onda je dosa hasanbegovic a otisa hribar game of thrones i star wars
a unda je otisa hasan i ostala sprzena zemlja koja ce trebat godine da se oporavi ako bude srece/volje/znanja
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ima proračun od sto i nešto miljuna kuna , 10% ukupnog proračuna ministarstva kulture koji iznosi 1,2 miljarde kuna
30 i nešto miljuna kuna su poticaji za filmove a 40 miljona kuna poticaji filmašima iz drugih diijelova svijeta
Sve san sinoć proučija i jako san nezadovoljan filmovima za kojih se dalo masu para od 2008
Vrlo nezadovoljan , filmovi su za publiku a odi na službenu stranicu havc i pregledaj naslove svih filmova pa mi reci šta smo mi od toga gledali na tv
30 i nešto miljuna kuna su poticaji za filmove a 40 miljona kuna poticaji filmašima iz drugih diijelova svijeta
Sve san sinoć proučija i jako san nezadovoljan filmovima za kojih se dalo masu para od 2008
Vrlo nezadovoljan , filmovi su za publiku a odi na službenu stranicu havc i pregledaj naslove svih filmova pa mi reci šta smo mi od toga gledali na tv
2014-04-11
Jesi ikad pogleda ovi uradak ?
https://direktno.hr/direkt/havc-financira-markovininog-brata-poluglumca-regionskih-sapunica-66409/
E pa tako ti je već deset godina , dokumentarni ,animirani i eksperimentalni filmovi
Pun kuac naslova dakle para godišnje nitko ih nikad nije vidio
Jel se film radi za publiku ili šta ?
https://direktno.hr/direkt/havc-financira-markovininog-brata-poluglumca-regionskih-sapunica-66409/
E pa tako ti je već deset godina , dokumentarni ,animirani i eksperimentalni filmovi
Pun kuac naslova dakle para godišnje nitko ih nikad nije vidio
Jel se film radi za publiku ili šta ?
2014-04-11
RayMabus wrote:Ima proračun od sto i nešto miljuna kuna , 10% ukupnog proračuna ministarstva kulture koji iznosi 1,2 miljarde kuna
ja radim s HAVC i znam proracun/desavanja
to vise x stavio s poveznicama , googlaj ex iskon HAVC i stavi te svoje poveznice da ti pojasnim stavku po stavku ako imas volje
filmovi su subjektivan dozivljaj glupo o tome raspravljat
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Odovor brešana prije nekoliko godina na upit zasto se ne snimaju ili rijetko snimaju filmovi sa domoljubnom tematikom i filmovi na tematiku domovinskog rata..odgovor Bresana:'Razumijem vase pitanje ali morate shvatiti da se mi redatelji moramopovinuti i zakonima trzista ako bi snimali filmove sa domoljubnom tematikom ti filmovi bi bili ograniceni samo na domace trziste,mi redatelji i glumci moramo misliti kako da prehranimo obitelji,ni u filmskom svijetu nema sentimentalnosti sto se trzista tice'...dakle bresanu i 'bresanima' se jebe za hrvatsko trziste bitnije je ono srbijasnko ili bosansko trziste...
2015-09-08
Nisam zadovoljan sa rubrikom dokumentarni , animirani i eksperimentalni filmovi
Sve te stvari nema na tv-u šta govori o tome da nisu napravljeni kvalitetno i osmišljeno
Imam puno primjedbi na način uvjeta dobivanja para za to
Sve te stvari nema na tv-u šta govori o tome da nisu napravljeni kvalitetno i osmišljeno
2014-04-11
ja sam apsolutno nezadovoljan sto se ne snimaju filmovi ili vrlo rijetko na povijesnu tematiku hrvatske..evo svako malo takve fimoveizbacuju druge zemlje pa cak i ove iz okruzenja....to je sramota...sto mene boli kurac sto nece npr.film sa temnom iz domovinskog rata biti prikazan u srbiji ili bosni..koji su mi kurac oni..ali zato ce kino dvorane biti pune u hrvatskoj makar i tim 'glupim' braniteljima...RayMabus wrote:Nisam zadovoljan sa rubrikom dokumentarni , animirani i eksperimentalni filmovi
2015-09-08
To je u redu filozofija , postoji i produkcija hrt koja isto financira filmove npr dokumentarce i sličnovuksadinare wrote:Odovor brešana prije nekoliko godina na upit zasto se ne snimaju ili rijetko snimaju filmovi sa domoljubnom tematikom i filmovi na tematiku domovinskog rata..odgovor Bresana:'Razumijem vase pitanje ali morate shvatiti da se mi redatelji moramopovinuti i zakonima trzista ako bi snimali filmove sa domoljubnom tematikom ti filmovi bi bili ograniceni samo na domace trziste,mi redatelji i glumci moramo misliti kako da prehranimo obitelji,ni u filmskom svijetu nema sentimentalnosti sto se trzista tice'...dakle bresanu i 'bresanima' se jebe za hrvatsko trziste bitnije je ono srbijasnko ili bosansko trziste...
Njegova logika je u redu
Radi onog filma Posljednji Srbin u Hrvatskoj sam proučio havc
Zombi film , prvi takvog tipa u nas
Zombi film = evropska i svjetska kina
Ne ovaj al moglo bi u buduće
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Josipović će se ponovo kandidirati za predsjednika?
» Mesić najavio novu kandidaturu za predsjednika?
» Vlaho Orepić objavio kandidaturu za predsjednika
» DeSantis će sutra službeno objaviti kandidaturu za predsjednika SAD-a
» '' REPRIZA RAČANOVA POTEZA IZ 2003. TKO SU LJUDI KOJI BI U SLUČAJU POBJEDE SDP-a MOGLI VODITI DRŽAVU Bernardić formirao vladu u sjeni: Potencijalni ministri novi su ljudi u politici''
» Mesić najavio novu kandidaturu za predsjednika?
» Vlaho Orepić objavio kandidaturu za predsjednika
» DeSantis će sutra službeno objaviti kandidaturu za predsjednika SAD-a
» '' REPRIZA RAČANOVA POTEZA IZ 2003. TKO SU LJUDI KOJI BI U SLUČAJU POBJEDE SDP-a MOGLI VODITI DRŽAVU Bernardić formirao vladu u sjeni: Potencijalni ministri novi su ljudi u politici''
Page 1 of 3