Njemačka automobilska industrija zapast će u krizu u 2019
Page 1 of 1
Njemačka automobilska industrija zapast će u krizu u 2019
Eo čokek zna sve
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:770190-PREDVIDjANjA-POZNATOG-VIDOVNjAKA-ZA-2019-GODINU-Cekaju-nas-uznemirujuci-dogadjaji
Porast populizma i desnice , baka Anđa gubi izbore i daje ostavku
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:770190-PREDVIDjANjA-POZNATOG-VIDOVNjAKA-ZA-2019-GODINU-Cekaju-nas-uznemirujuci-dogadjaji
Porast populizma i desnice , baka Anđa gubi izbore i daje ostavku
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Njemačka automobilska industrija zapast će u krizu u 2019
tja..ima neke logike..svapski auti su dosegli sam vrhunac u izradi i inzenjerskim postignucima po pitanju strojarske tehnologije..dakle motori,sasije su odlicne,sigurno napravljene sam spitz kvalitete..i krajnjih dometa...
Guest- Guest
opis se odnosi i na japanske aute...u zadnje vrijeme je kljucni problem elektronika i autokompovi,a zna se tko tu rula..
Guest- Guest
dakle treba nešto novo izumiti. a zato ti trebaju IQ +120poena i školovanje i praska koja traju desetljećima.pismejker wrote:tja..ima neke logike..svapski auti su dosegli sam vrhunac u izradi i inzenjerskim postignucima po pitanju strojarske tehnologije..dakle motori,sasije su odlicne,sigurno napravljene sam spitz kvalitete..i krajnjih dometa...
a onda dolaze novi imigranti, afganistanci i somalijci sa 4razreda osnovne škole i IQom sobne temperature..
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
nish novo..u tome sam bio par godina i "noviteti" odnosno "dodatna oprema se svela na saku senzora,koje ukompletu sa elektronikom,na Amazonu kupis za 15tak Ojrova,potom dvozonskim klima uredjajem,sto znaci dva šlaufa vise od klima uredjaja prema zadnjem dijelu auta...mindestenst,crijeva po komadu 6-8 ojrova na Amaconu...idemo dalje...elektricni pomicaci retrovizora..jeftini servo motorici..2x 12 ojrova..maksimus..naravno amacon..AssadNaPodmornici wrote:dakle treba nešto novo izumiti. a zato ti trebaju IQ +120poena i školovanje i praska koja traju desetljećima.pismejker wrote:tja..ima neke logike..svapski auti su dosegli sam vrhunac u izradi i inzenjerskim postignucima po pitanju strojarske tehnologije..dakle motori,sasije su odlicne,sigurno napravljene sam spitz kvalitete..i krajnjih dometa...
a onda dolaze novi imigranti, afganistanci i somalijci sa 4razreda osnovne škole i IQom sobne temperature..
idemo dalje...LCD HD display koji glumi infocentar,obrtaljku,kmbrojač i ostali podaci o autu...jeftina kopija 16:9 verzije ekrana Zamzung Galaksi tableta..bez tač mogučnosti..to ce biti novitet u iducih 5-7 godina..cijena...uffff... sa pratecom elektronikom i kontakt modulima 112 Ojrova..
Idemo dalje..senzori za parking,sprida straga..dobro sprida vec reko..sada straga...15 ojrova..ali to je vec drugi ekstrapaket...
Uglavnom to je otprilike to...Osnovna verzija dolazi bez ovih tehnoloskih poslastica ,karikirajmo za 20k Ojrova...sa ovim svim "blagodatima" ,kojde 5-6 tisca ojrova vise..dodati jos pogon na ostala dva kotaca,ovisno o modelu,odnosno klasi,od jos 6-15 tisca Ojrova...
Sada je doslo vrijeme u nadjebavanje,glupostima,koje su neke korisne,neke ne..
Japanci vise ne koriste klasicne senzore,nego lasere..
sve ovo nabrojano,osim LCD hD i "skupljih" komponenti japanci imaju pod stasndardnom opremom..
Ja nemam one ruzne okruglesenzore,doli u branicima,nego gore kod retrovizora laser i jos nesto...to ima ulogu senzora za parkiranje,senzora za upozoravanje na opasnu brzinu priblizavanja,recimo auto ispred,senzor za pracenje linija onijah na asfaltu,uz rub ceste,pa ako se opasno priblizite liniji,upozorava vas..dripci zaspu i slete..ovdje je to nemoguce...laser ima ulogu i upozorenja i kontrolu proklizavanja i ponovne uspostave kontrole...
E$lektronika koja to prati,mora biti savrsena kao i software,a tu Europljani jako kaskaju..do bola u stvari..
naravno imam full automatsku kontrolu svjetala,brisaca,kljuc ako sam ponio van auta a nisam zakljucao,upozorava me i automatski kljuca,sklapa retrovizore..
japanci nemaju problema sa softwareom i elektronikom..a to je sad ono kriticno u auta...ne vise mehanika..
Guest- Guest
sa'ce nam svabe uvalit nedovrsene e-aute koji mogu vozit od centra grada do predragdja...pa dalje starim dizelasom
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Ajde dobro kad vidovnjak kaže...
u automobilskoj industriji nije izmisljeno nis vrijedno poslije abs a, sve budalestine uglavnom
U Njemačkoj još uvik postoje oni autohtoni plavooki intelekti koji se bave kreacijama i idejama, a ovi su tu samo da rade i sprovode ideje u dilo.AssadNaPodmornici wrote:dakle treba nešto novo izumiti. a zato ti trebaju IQ +120poena i školovanje i praska koja traju desetljećima.pismejker wrote:tja..ima neke logike..svapski auti su dosegli sam vrhunac u izradi i inzenjerskim postignucima po pitanju strojarske tehnologije..dakle motori,sasije su odlicne,sigurno napravljene sam spitz kvalitete..i krajnjih dometa...
Problim je kaj je prosična starosna dob tih autohtonih intelekata 55 godina. Dakle, za 10 godina bu stao i intelekt Njemačke.
o Levi,itekako ima korisnih stvarti...senzori za pravovremeno usporavanje i kocenje,senzori koi upozoravaju na eventulanu klizavu i smrznutu cestu,protuklizni sustav,koji kad vozac izgubi kontrolu,pokusava to kompenzirati i vratiti autu stabilnost...antišlajfung sistem..tko jos drifta i pali gume osim boodala..??osim toga,to je jedan od glavnih uzroka proklizavanja auta i gubitka kontrole..Leviathan2 wrote:u automobilskoj industriji nije izmisljeno nis vrijedno poslije abs a, sve budalestine uglavnom
Elektronika kvalitetna vodi racuna o puno toga..o bitnim stvarima..isto tako i senzori za pritisak u gumama..toliko jebeno dobra stvar da se mogu naruciti n aamazonu ti malecki chinchevi za sitnis..
Sama Bump-zona je idealno rjesenje..mos je totalno skrsiti,da auto sam ne dobije po sasiji..tko te sveze po njoj,ima da ispljune oko 600 ojra-karikiram,i imas sve novo..dobro,to ide do odredjene brzine,ne valja pretjerivati,ali u grackoj voznji uglavnom nis drugo niti ne stradava..na autobanu,e jebiga..150-200-250,ionako idews u cijelosti u kuratz..niti Bog tada ne pomaze..
Guest- Guest
kao sto rekoh, sve budalestine,pismejker wrote:o Levi,itekako ima korisnih stvarti...senzori za pravovremeno usporavanje i kocenje,senzori koi upozoravaju na eventulanu klizavu i smrznutu cestu,protuklizni sustav,koji kad vozac izgubi kontrolu,pokusava to kompenzirati i vratiti autu stabilnost...antišlajfung sistem..tko jos drifta i pali gume osim boodala..??osim toga,to je jedan od glavnih uzroka proklizavanja auta i gubitka kontrole..Leviathan2 wrote:u automobilskoj industriji nije izmisljeno nis vrijedno poslije abs a, sve budalestine uglavnom
Elektronika kvalitetna vodi racuna o puno toga..o bitnim stvarima..isto tako i senzori za pritisak u gumama..toliko jebeno dobra stvar da se mogu naruciti n aamazonu ti malecki chinchevi za sitnis..
Sama Bump-zona je idealno rjesenje..mos je totalno skrsiti,da auto sam ne dobije po sasiji..tko te sveze po njoj,ima da ispljune oko 600 ojra-karikiram,i imas sve novo..dobro,to ide do odredjene brzine,ne valja pretjerivati,ali u grackoj voznji uglavnom nis drugo niti ne stradava..na autobanu,e jebiga..150-200-250,ionako idews u cijelosti u kuratz..niti Bog tada ne pomaze..
neki od tih dodataka su korisni ponekad a hrpa je beskorisna
malo opreza , dobre gume, ispravan kocioni sistem, ispravni amortizeri i signalizacija ispravna mehanika i rasvjeta, osnovno sto cini automobil, i nemas apsolutno problema
jebem ja auto koje preuzima kontrolu kad mu se kurac digne
ljudi trebaju prelazit kurseve za upotrebu i abs sustava a kamoli jos automatsko ispravljanje putanje
nes brale,
broj nesreca se nije smanjio ni malo cak i raste
Kojesta blececes..Kojeg jebenog opreza kad provedes za volanom vise od 10 sati,sa mizernim pajuzama??Leviathan2 wrote:kao sto rekoh, sve budalestine,pismejker wrote:o Levi,itekako ima korisnih stvarti...senzori za pravovremeno usporavanje i kocenje,senzori koi upozoravaju na eventulanu klizavu i smrznutu cestu,protuklizni sustav,koji kad vozac izgubi kontrolu,pokusava to kompenzirati i vratiti autu stabilnost...antišlajfung sistem..tko jos drifta i pali gume osim boodala..??osim toga,to je jedan od glavnih uzroka proklizavanja auta i gubitka kontrole..Leviathan2 wrote:u automobilskoj industriji nije izmisljeno nis vrijedno poslije abs a, sve budalestine uglavnom
malo opreza , dobre gume, ispravan kocioni sistem, ispravni amortizeri i signalizacija ispravna mehanika i rasvjeta, osnovno sto cini automobil, i nemas apsolutno problema
ljudi trebaju prelazit kurseve za upotrebu i abs sustava a kamoli jos automatsko ispravljanje putanje
nes brale,
Ono sto si nabrojao je zivi kuratz,koji cujem od puno likova,koji i dan danas misle da je ogoljeni VW odnosno siromasan dodacima,najbolji izbor..
kad vozis 10 i vise sati,koncentracija ti pocne opadati,refleksi ti se usporavaju,a sposobnos reakcije visestruko povecava..U tom slucaju ono sto si nabrjoao je samo osnovna sposobnost volzila,koja se i podrazumjeva,a kad covjek ode u ono stanje koje sam opisao,moze racunati na sranja..
AUTO NE PREUZIMA KONTROLU,nego te NA VRIJEME OBAVJESTAVA..
Doli kad sam putovao,vozio sam ukupno oko 15 sati,jer je bilo puno zastoja,cekanja..umoran,usporenih refleksa pospan..ne jednom sam mogao zaspati,kad mi je alarm upozorio da mi auto polako se priblizava rubu ceste..ne jednom samo mogao se zabiti u auto ispred,jer je moj izracunao da se s obzirom na njegovu brzinu,prebrzo priblizavam tom autu..ne jednom sam kocio tako naglo,da bi se svaki tvoj,sa tom rudimentalnom eletronikom ili zavrtio oko sebe,ili se isprevrtao ili bi se nguzio u aute ispred..
Kad sam napokon usao u Lijepu njihovu..gorivo mi je bilo tak tak..uopce nisam imao dojam da vozim brzo,a uletao sam u bencinsku pretjeranom brzinom,a postao sam svjestan toga,kad sam iz daljine vidio kako caovje na pumpi,kako me je skuzio,tako je brzo i visoko skocio u zrak,na drugu stranu,jer je mislio da se necu uspjeti zaustaviti..Nisam niti ja to mislio,a alarm mi je pistao u vuha,i kad je i sustavu bilo jasno da necu uspjeti reagirati,JEDINO ONDA mi je preuzeo full kontrolu kocnica...sustav koje se tek uzadnje vrijem ugradjuje ,ali nazalost samo u skuplje europske modele i brandove,i uglavnom sve japanske srednje klase..
tak oda ,moj Levi ti se bi lijepoo mačku o rep okaci svoju teoriju o autu iz 70tih godina..meni je moj u najmanju ruku glavu sacuvao vise puta...
Guest- Guest
Izgleda da je ovaj dio da će May dobit pedalu odma nakon Brexita pogodija
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/theresa-may-drugi-put-za-dva-dana-porazena-u-parlamentu
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/theresa-may-drugi-put-za-dva-dana-porazena-u-parlamentu
2014-04-11
I da,mogu reci sa ponosom Levi,da je moja gracka Jurilica proglasena u svojoj klasi,kao najsigurniji autić...Nekom to znaci nes,nekom ne..za sve ostale tu je Mastercard..
Guest- Guest
Njemački kapitalisti prebacuju proizvodnju masovno u Kinu
https://m.dw.com/hr/budućnost-volkswagena-se-odlučuje-u-kini/a-47013653
https://m.dw.com/hr/budućnost-volkswagena-se-odlučuje-u-kini/a-47013653
2014-04-11
zaključak priče.. nemoj voziti 15sati u komadu.. odvozi do 7sati, svrati do welcuma u austriji na jebačinu, prespavaj, i ujutro isprazni muda opet prije puta i onda dovrši put do RHpismejker wrote:Kojesta blececes..Kojeg jebenog opreza kad provedes za volanom vise od 10 sati,sa mizernim pajuzama??Leviathan2 wrote:kao sto rekoh, sve budalestine,pismejker wrote:o Levi,itekako ima korisnih stvarti...senzori za pravovremeno usporavanje i kocenje,senzori koi upozoravaju na eventulanu klizavu i smrznutu cestu,protuklizni sustav,koji kad vozac izgubi kontrolu,pokusava to kompenzirati i vratiti autu stabilnost...antišlajfung sistem..tko jos drifta i pali gume osim boodala..??osim toga,to je jedan od glavnih uzroka proklizavanja auta i gubitka kontrole..Leviathan2 wrote:u automobilskoj industriji nije izmisljeno nis vrijedno poslije abs a, sve budalestine uglavnom
nes brale,
Ono sto si nabrojao je zivi kuratz,koji cujem od puno likova,koji i dan danas misle da je ogoljeni VW odnosno siromasan dodacima,najbolji izbor..
kad vozis 10 i vise sati,koncentracija ti pocne opadati,refleksi ti se usporavaju,a sposobnos reakcije visestruko povecava..U tom slucaju ono sto si nabrjoao je samo osnovna sposobnost volzila,koja se i podrazumjeva,a kad covjek ode u ono stanje koje sam opisao,moze racunati na sranja..
Doli kad sam putovao,vozio sam ukupno oko 15 sati,jer je bilo puno zastoja,cekanja..umoran,usporenih refleksa pospan..ne jednom sam mogao zaspati,kad mi je alarm upozorio da mi auto polako se priblizava rubu ceste..ne jednom samo mogao se zabiti u auto ispred,jer je moj izracunao da se s obzirom na njegovu brzinu,prebrzo priblizavam tom autu..ne jednom sam kocio tako naglo,da bi se svaki tvoj,sa tom rudimentalnom eletronikom ili zavrtio oko sebe,ili se isprevrtao ili bi se nguzio u aute ispred..
Kad sam napokon usao u Lijepu njihovu..gorivo mi je bilo tak tak..uopce nisam imao dojam da vozim brzo,a uletao sam u bencinsku pretjeranom brzinom,a postao sam svjestan toga,kad sam iz daljine vidio kako caovje na pumpi,kako me je skuzio,tako je brzo i visoko skocio u zrak,na drugu stranu,jer je mislio da se necu uspjeti zaustaviti..Nisam niti ja to mislio,a alarm mi je pistao u vuha,i kad je i sustavu bilo jasno da necu uspjeti reagirati,JEDINO ONDA mi je preuzeo full kontrolu kocnica...sustav koje se tek uzadnje vrijem ugradjuje ,ali nazalost samo u skuplje europske modele i brandove,i uglavnom sve japanske srednje klase..
tak oda ,moj Levi ti se bi lijepoo mačku o rep okaci svoju teoriju o autu iz 70tih godina..meni je moj u najmanju ruku glavu sacuvao vise puta...
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
vrijedi za dio price..sto kad se odjedared u startu najdes na Autobanu,noc,kisa,a bajustele iducih 200 km..migoljis izmedju auta i kamiona,slaba vidljivost,svako malo ispred nezgodno zakoci...Yoda,uvijek imas situacija,gdje ti komp glavu spasava..AssadNaPodmornici wrote:zaključak priče.. nemoj voziti 15sati u komadu.. odvozi do 7sati, svrati do welcuma u austriji na jebačinu, prespavaj, i ujutro isprazni muda opet prije puta i onda dovrši put do RHpismejker wrote:Kojesta blececes..Kojeg jebenog opreza kad provedes za volanom vise od 10 sati,sa mizernim pajuzama??Leviathan2 wrote:kao sto rekoh, sve budalestine,pismejker wrote:o Levi,itekako ima korisnih stvarti...senzori za pravovremeno usporavanje i kocenje,senzori koi upozoravaju na eventulanu klizavu i smrznutu cestu,protuklizni sustav,koji kad vozac izgubi kontrolu,pokusava to kompenzirati i vratiti autu stabilnost...antišlajfung sistem..tko jos drifta i pali gume osim boodala..??osim toga,to je jedan od glavnih uzroka proklizavanja auta i gubitka kontrole..Leviathan2 wrote:u automobilskoj industriji nije izmisljeno nis vrijedno poslije abs a, sve budalestine uglavnom
nes brale,
Guest- Guest
Opa , izgleda da je svevideće oko imao pravo
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/prvi-godisnji-pad-prodaje-automobila-u-kini-za-20-godina
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/prvi-godisnji-pad-prodaje-automobila-u-kini-za-20-godina
2014-04-11
Similar topics
» Njemačka automobilska industrija na prekretnici
» Njemačka auto industrija upala u neviđenu krizu
» Kako je farmaceutska industrija izazvala najveću narkomansku krizu u SAD-u
» Njemačka industrija je do temelja ugrožena ratom u Ukrajini
» State Department: Country Reports on Terrorism 2019 (October 2019)
» Njemačka auto industrija upala u neviđenu krizu
» Kako je farmaceutska industrija izazvala najveću narkomansku krizu u SAD-u
» Njemačka industrija je do temelja ugrožena ratom u Ukrajini
» State Department: Country Reports on Terrorism 2019 (October 2019)
Page 1 of 1