Novogodišnja poruka Elvisa Duspare
Page 11 of 20
Page 11 of 20 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20
Re: Novogodišnja poruka Elvisa Duspare
Specificiraj tu interakciju. Također, zašto onda kad na ekvatoru skočiš u zrak na jednu sekundu, Zemlja ne projuri ispod tvojih nogu 463 metra?Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:dobro striček, pucaj!Oh_Femder wrote:Jesi, jesi, i nema ti spasa ako ne izađeš pred ploču odgovarat džometriju end fiziksNoor wrote:
nikad
(vidi kako sam samo hrabra )
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
jer se ja krećem zajedno s njom, čak i kad sam u zrakuOh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju. Također, zašto onda kad na ekvatoru skočiš u zrak na jednu sekundu, Zemlja ne projuri ispod tvojih nogu 463 metra?Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:dobro striček, pucaj!Oh_Femder wrote:
Jesi, jesi, i nema ti spasa ako ne izađeš pred ploču odgovarat džometriju end fiziks
To su tramne sile na djelu. Probao sam jednom to u vlaku, skočim i očekivao sam da ću doskočit bar koji metar dalje...ništa...na isto mjesto.Oh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju. Također, zašto onda kad na ekvatoru skočiš u zrak na jednu sekundu, Zemlja ne projuri ispod tvojih nogu 463 metra?Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:dobro striček, pucaj!Oh_Femder wrote:
Jesi, jesi, i nema ti spasa ako ne izađeš pred ploču odgovarat džometriju end fiziks
Odmah mi je bilo jasno da vlak stoji, zubunjujuće je što sam stigao za 15min u Zagreb vlakom koji stoji.
Last edited by danni1 on 30/12/2018, 21:20; edited 1 time in total
ovo G je G tocka tesniske loptice :DNoor wrote:a gdje je Viktorijino jezero?bepobavulin wrote:Noor wrote:a zašto bi tekle u drugu stranu?bepobavulin wrote:
i isto tako zašto rijeke koje su jako dugačke ne teku u drugu stranu, ako idu iza zakrivljenosti zemlje?
ovo G ti je gravitacija. a ovo plavo je rijeka nil.
Mora se priznati da si pametnija od Aristotela jer to on nikako ne bi mogao bio skužiti. Za njega su inercijalni sustavi bili špansko selo ;P Ali opet mi nisi specificirala interakciju gravitacije i centrifugalke.Noor wrote:jer se ja krećem zajedno s njom, čak i kad sam u zrakuOh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju. Također, zašto onda kad na ekvatoru skočiš u zrak na jednu sekundu, Zemlja ne projuri ispod tvojih nogu 463 metra?Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:
dobro striček, pucaj!
ajme, pa nije gravitacijsko polje koji centimetar iznad zemlčje da bi se takvo sto moglo dogadjati:)Oh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju. Također, zašto onda kad na ekvatoru skočiš u zrak na jednu sekundu, Zemlja ne projuri ispod tvojih nogu 463 metra?Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:dobro striček, pucaj!Oh_Femder wrote:
zbog gravitacije nema ni odlaska u svemir
nista bez druge kosmicke brzine
dijagram-
2015-08-09
Oh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju.Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:dobro striček, pucaj!Oh_Femder wrote:
veličina centrifugalne sile raste s porastom mase tijela i kvadratom njegove obodne brzine, a smanjuje se s povećanjem polumjera kružnice
Yes, and when you crunch the numbers, the result is...?Noor wrote:Oh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju.Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:
dobro striček, pucaj!
veličina centrifugalne sile raste s porastom mase tijela i kvadratom njegove obodne brzine, a smanjuje se s povećanjem polumjera kružnice
2016-11-08
oa meni je zemlja uglavnom ravna, tek dio gdje je suma je brdovit :)Oh_Femder wrote:I ti si, reklo bi se, o crnim rupama učio na nekom ravnozemljaškom vakultetuLeviathan2 wrote:kako su mogli napravit fotografije crnijeh rupa ako je poznato da crne rupe usljed ogromne gravitacije ne dozvoljavaju emitiranje svjetlostimetilda wrote:eto, tako ti crne rupe, na što smo bacali novac kojim se moglo nahranit 9/10 gladnog stanovništva..Witch-king of Angmar wrote:ne postoje crne rupe, u budućnosti će se rugati crnorupašima kao što se danas rugaju ravnozemljašimametilda wrote:pa dobro, evo, nismo odavno imali temu crnih rupa i kvantne fizike, daj, učnii nešto, to je ipak zanimljivije od prožvakane teme ravne zemlje
čemu onda služi znanost? odakle one fotografije crnih rupa, sve te puste teorije - a kad tamo ćorak..
Ja ne vjerujem u to.Noor wrote:Oh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju.Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:
dobro striček, pucaj!
jbte koliko ravnozemljasa po slavoniji, vojvodini a u madjarskoj sve ravnozemljasi :)pismejker wrote:slavonija je ravna..cist fakt..uglavnom,a oni brezuljcici su prelijepi..
ja dobila 0,002 NOh_Femder wrote:Yes, and when you crunch the numbers, the result is...?Noor wrote:Oh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju.Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:
Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?
a sunce vam ravnozemljasko jeste se raspisali
Oh_Femder wrote:Mora se priznati da si pametnija od Aristotela jer to on nikako ne bi mogao bio skužiti. Za njega su inercijalni sustavi bili špansko selo ;P Ali opet mi nisi specificirala interakciju gravitacije i centrifugalke.Noor wrote:jer se ja krećem zajedno s njom, čak i kad sam u zrakuOh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju. Također, zašto onda kad na ekvatoru skočiš u zrak na jednu sekundu, Zemlja ne projuri ispod tvojih nogu 463 metra?Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:
Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?
nije centrifugalna sila nego inercijska, jebovas kru nepismene
inercija je jedno a centrifuga drugo
inercija je jedno a centrifuga drugo
Oh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju. Također, zašto onda kad na ekvatoru skočiš u zrak na jednu sekundu, Zemlja ne projuri ispod tvojih nogu 463 metra?Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:dobro striček, pucaj!Oh_Femder wrote:
o čemu ti ?
U balistici, kad se proračunava vrime do pada granate koju ispališ iz topničkog orudja
računa se i vrime obrtaja planeta Zemlja, ako se puca na 30-40 Km
Očito da pričaš o totalnim glupostima koje mogu proći jedino .......ma ne znam di bi to prošlo.
Šta govoriš to - ako skočiš na 1 sec. da bi zemlja ispod tebe morala preći 463 m
Pa u interakciji si sa tlom, i ti se krećeš istom brzinom......to je sila inercija
Isto kao da si rekao da bi pilot, ako iskoči iz aviona pri 1000Km/h ...triba otati ma mistu
a JASN je da bi se i pilot nastavio kretati istom brzinom neko vrime
znači dok ga nebi usporio otpor zraka ili bi izgubio na brzni jer iše nema pogona
SMIJEŠNI SE SA SVOJIM NEPISMENIM PITANJIMA..........KAO MALA DICA STE
Last edited by Yehudim on 30/12/2018, 21:46; edited 1 time in total
Leviathan2 wrote:a sunce vam ravnozemljasko jeste se raspisali
Ti očito nemaš blage veze di si Drmni si jednu kavu, ako već ne i duplu lozu i jedan mirogojček pa morti dojdeš sebiYehudim wrote:Oh_Femder wrote:Specificiraj tu interakciju. Također, zašto onda kad na ekvatoru skočiš u zrak na jednu sekundu, Zemlja ne projuri ispod tvojih nogu 463 metra?Noor wrote:a mislim da zbog interakcije gravitacije i centrifugalne sileOh_Femder wrote:Opseg Zemlje je 40 000 km. Stoga ako stojiš na ekvatoru, u odnosu na nekoga tko miruje na sjevernom ili južnom polu, ti se krećeš brzinom od 40 000 km / 24 sata, što je zaokruženo 1667 km/h, iliti 463 m/s!!! Ti dakle na ekvatoru u odnosu na onog na jednom od polova juriš brzinom većom od brzine zvuke. Zašto tebe onda, za razliku od njega, centrifugalna sila ne katapultira u svemir?Noor wrote:
dobro striček, pucaj!
o čemu ti ?
U balistici, kad se proračunava vrime do pada granate koju ispališ iz topničkog orudja
računa se i vrime obrtaja planeta Zemlja, ako se puca na 30-40 Km
Očito da pričaš o totalnim glupostima koje mogu proći jedino .......ma ne znam di bi to prošlo.
Šta govoriš to - ako skočiš na 1 sec. da bi zemlja ispod tebe morala preći 463 m
Pa u interakciji si sa tlom, i ti se krećeš istom brzinom......to je sila inercija
Isto kao da si rekao da bi pilot, ako iskoči iz aviona pri 1000Km/h ...triba otati ma mistu
a JASN je da bi se i pilot nastavio kretati istom brzinom neko vrime
znači dok ga nebi usporio otpor zraka ili bi izgubio na brzni jer iše nema pogona
SMIJEŠNI SE SA SVOJIM NEPISMENIM PITANJIMA..........KAO MALA DICA STE
2016-11-08
IMAŠ LI ŠTA REĆI NA TEMU
.............NARAVNO DA NE!
Jedini spas vidite u osobnim napadima
Kako si jadan sa tim komentarom.....a pojma nemaš šta bi drugo reka
Vidi se da si pijan. Javi se kad se otrijezniš ;PYehudim wrote:IMAŠ LI ŠTA REĆI NA TEMU
2016-11-08
ma preskači toOh_Femder wrote:Vidi se da si pijan. Javi se kad se otrijezniš ;PYehudim wrote:IMAŠ LI ŠTA REĆI NA TEMU
nego, onda? jesam li zadovoljila na ispitu?
Page 11 of 20 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20
Similar topics
» Novogodišnja poruka Angele Merkel: Islamski terorizam je najveća prijetnja Njemačkoj
» "Posledica Holivuda i Elvisa Prislija je rijaliti šou koji danas živimo"
» Novogodišnja čestitka
» novogodišnja čestitka nemočnom majmunu
» Novogodišnja čestitka Sljedeći tjedan poskupljuju cigarete
» "Posledica Holivuda i Elvisa Prislija je rijaliti šou koji danas živimo"
» Novogodišnja čestitka
» novogodišnja čestitka nemočnom majmunu
» Novogodišnja čestitka Sljedeći tjedan poskupljuju cigarete
Page 11 of 20