Američki ambasador upravo je poručio hrvatskoj Vladi da prestane promovirati povijesni revizionizam
Page 9 of 9
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Američki ambasador upravo je poručio hrvatskoj Vladi da prestane promovirati povijesni revizionizam
Priča Mihajla Veljića jedna je od priča hiljada djece s Kozare, koja su nakon ustaško-njemačke ofenzive sredinom 1942. završila u logorima NDH-a. Veljić, rođen u Donjim Podgradcima kraj Bosanske Gradiške, u to je vrijeme bio dvanaestogodišnjak.
– Kada je počela ofenziva, povukli smo se iz sela u Kozaru, gdje smo majka, moja braća Milorad iPero i ja uhvaćeni s mnoštvom naroda i odvedeni u Staru Gradišku. Selekcija je izvršena odmah; muškarci i mlađe žene odvojeno su slani u Njemačku na rad. Prije odlaska, muškarci su bili na katu kaznionice, a mi djeca i žene bili smo u dvorištu oko kaznionice. Bilo je grozno vruće, a nije bilo vode. Presušio je bunar na kraju logora, pa su se ljudi tukli za svaku kap. Hranili su nas s malo griza – priča Veljić.
– Zbog bolesti i loših uvjeta mnogo se umiralo. Jednog su nam dana rekli da će školska djeca ići u drugi logor, gdje će pohađati školu. Obradovali smo se tome, s obzirom na uslove života, i tako smo otišli u Jastrebarsko. Ali, ondje nije bilo nikakve škole, osim što smo učili katoličke molitve i išli u crkvu – ističe Veljić i dodaje da su u dječji logor u Jastrebarskom dovođena i mala djeca, pa su u Staroj Gradiški ostali samo starci i žene.
U stočnim vagonima
– Imali smo kratke hlačice i kaputiće sa znakom “U” na reverima i kapi. Njih smo dobili u Zagrebu, otkuda smo preko Okučana dovedeni iz Stare Gradiške, i to u stočnim vagonima. Kada smo stigli u Zagreb, išli smo u raskužnu postaju, gdje su nas ošišali i dali nam odjeću te nas uvečer istog dana strpali u vlak i uputili prema Jastrebarskom.
– Kada je počela ofenziva, povukli smo se iz sela u Kozaru, gdje smo majka, moja braća Milorad iPero i ja uhvaćeni s mnoštvom naroda i odvedeni u Staru Gradišku. Selekcija je izvršena odmah; muškarci i mlađe žene odvojeno su slani u Njemačku na rad. Prije odlaska, muškarci su bili na katu kaznionice, a mi djeca i žene bili smo u dvorištu oko kaznionice. Bilo je grozno vruće, a nije bilo vode. Presušio je bunar na kraju logora, pa su se ljudi tukli za svaku kap. Hranili su nas s malo griza – priča Veljić.
– Zbog bolesti i loših uvjeta mnogo se umiralo. Jednog su nam dana rekli da će školska djeca ići u drugi logor, gdje će pohađati školu. Obradovali smo se tome, s obzirom na uslove života, i tako smo otišli u Jastrebarsko. Ali, ondje nije bilo nikakve škole, osim što smo učili katoličke molitve i išli u crkvu – ističe Veljić i dodaje da su u dječji logor u Jastrebarskom dovođena i mala djeca, pa su u Staroj Gradiški ostali samo starci i žene.
U stočnim vagonima
– Imali smo kratke hlačice i kaputiće sa znakom “U” na reverima i kapi. Njih smo dobili u Zagrebu, otkuda smo preko Okučana dovedeni iz Stare Gradiške, i to u stočnim vagonima. Kada smo stigli u Zagreb, išli smo u raskužnu postaju, gdje su nas ošišali i dali nam odjeću te nas uvečer istog dana strpali u vlak i uputili prema Jastrebarskom.
Sora- Posts : 23831
2014-04-29
Re: Američki ambasador upravo je poručio hrvatskoj Vladi da prestane promovirati povijesni revizionizam
Stanojko wrote:Ne. Srbima su krivi samo srbi-komunisti. Vi samo radite svoj posao. Mislis li da iko normalan veruje da je Titu i komuncima stalo da se te kosti otkopaju i sazna istina? Naravno da ne, ali razumem zasto kenjas... Toliko zlo je nepojamno ljudskom umu, logicno ja da imate ono sto psihijatri zovu "denial"...Speare Shaker wrote:Stanojko wrote:Crveni, komunisticki sljam!!!!
Je, je, opet ustaša Tito sa svojom idejom o bratstvu i jedinstvu kriv zato što Srbima nikako nije odgovarao broj žrtava u Jasenovcu od samo forenzički dokazane 481 ljudske osobe.
Pa su zao izmislili milijun Srba pretvorenih u sapun i to na temelju male količine nedefinirane masne tvari.
Mislim, znam da ste retardirani, ali da ste toliko retardirani... a dobro, bit će da ja imam problem sa definiranjem temeljnih ljudskih osobina, jer ovo čime se vi dičite to definitivno nisu pa je meni teško oičekivati od ljudi takvo ponašanje.
Nikada od vas zrelih i normalnih ljudi.
Ne, mi ne radimo svoj posao, radimo vaš posao, jer se pretvaranje forenzički dokazanih istraživanja koja su ustanovila 481 preminulu (ne ubijenu, jer su oko 2/3 umrle od tifusa) ljudsku osobu na području Jasenovca u procjene od 80 000 do najviše 100 000 (Žerjavić, Goldstein ) poubijanih na području logora zapravo ne mogu drugačije protumačiti nego kao obavljanje velikosrpske propagande.
I za to krivicu snose naši komunisti. Ne vaši, oni su samo radili svoj posao i to vrlo uspješno, pa se stvarno ne trebate žaliti na njih.
Broj o 700 000 ubijenih već ulazi u kategoriju potpunog ludila, a onaj o preko milijun Srba skuvanih u kazanima i pretvorenih u sapun na temelju male količine nedefinirane masne stvari u sotonsku rabotu.
Naravno da ni vama ni našim komunistima i njihovim sljedbenicima nije stalo do završetka ne iskopavanja nego sondiranja terena, jer se to tako radi po pravilima profesije. Zašto?
Iz istog razloga zašto je SUBNOR BiH naglo prekinuo istraživanja iz 1964.
Zato da se ne bi doznala prava istina.
A prava je istina da je dokazana smrt 481 ljudske osobe na području logora. Doduše, sigurno bi taj broj bio nešto veći da su se istraživanja dovršila, ali teško puno veći i taman bi možda došli do broja od 700, ali svejedno tisuću puta manje od onog kojeg vi spominjete u svojoj službenoj istoriji. Ironija, zar ne.
I da, slažem se da se toliko zlo koje leži u temelju vaše mržnje prema Hrvatima i koje ste iskoristili da broj žrtava povećate za 1 000 puta (pri čemu tu nije riječ samo o stradalim Srbima jer je nacionalnu pripadnost stradalih nemoguće ustanoviti sondiranjem terena, jedino DNK analizama) može objasniti samo patološkim zastranjivanjima srpskog političkog uma, bez obzira na nacionalnu pripadnost onih koji su podlegli toj propagandi, uključujući tu i etnički hrvatske i slovenske nakaze u ljudskom obliku.
Guest- Guest
Ubedio si me. U Jasenovcu je pobijeno manje od 500 ljudi, uglavnom hrvata...
Stanojko wrote:Speare Shaker wrote:
Što se tiče Pogačnikovih procjena (s naglaskom na pojmu procjena, jer je nemoguće točno utvrditi broj poginulih u Jugoslaviji) on ih je iznio kako bi zadovoljio potraživanja politike za većom ratnom odštetom od Njemačke, ali to Njemačka nije priznala, a kako Pogačnik nije mogao forenzički dokazati točnost svojih procjena, cijela stvar je ispala jako neozbiljnom. :)
Dakle, procjenjivati broj žrtava na 700 000 samo na temelju dokumenata i to dapače, na temelju potpuno proizvoljnih intepretacija tih dokumenata u čijim korjenima leži teza kako je svatko onaj koji je prošao kroz Jasenovac tamo i ubijen, pa to može samo perverzan politički um.
Odsteta od Nemacka za nesto sto su radili hrvati u NDH... 20 godina nakon rata? "Teza kako je svatko onaj koji je prošao kroz Jasenovac tamo i ubijen". Ma jok, mislim da su neki pokusali i proboj...
Odšteta zbog posljedica okupacije uključujući tu i posljedice zločina kvislinških režima koje su instalirali na području Jugoslavije.
20 godina?
Jebote, pa jel ti uopće znaš kada je Njemačka konačno isplatila dogovorenu odštetu koju su i sami priznali?
Ah da, zaboravio sam da si ti Srbin vulgaris.
Je, neki su pokušali i proboj, neki su čak u tome i uspjeli, a rekao sam da su neki ubijeni, neki premješteni na druge lokacije, čak i u Njemačku gdje su ili ubijeni ili umrli od drugih razloga, a neki su i pobjegli.
I što ti je sad tu nejasno?
Guest- Guest
Stanojko wrote:Ubedio si me. U Jasenovcu je pobijeno manje od 500 ljudi, uglavnom hrvata...
To ja nisam niti rekao, a bome niti pomislio. :)
Dakle, dokazana je smrt 481 po etničkoj pripadnosti neidentificirane ljudske osobe, koji uglavnom nisu ubijeni jer je oko 2/3 stradalo od tifusa.
Doduše, da su sondiranja dovršena, taj broj bi se sigurno popeo, vjerojatno do 700 ili tek možda malo više.
A ako ćeš ti vjerovati u novu gomilu velikosrpskih laži, slobodno vjeruj, to nije moj problem.
Guest- Guest
Sora wrote:Priča Mihajla Veljića
Bez forenzičkih dokaza, ta priča se svodi na samo običnu priču.
Je li riječ o istinitoj ili izmišljenoj priči, nije jasno sve dok se ne prikupe validni forenzički dokazi.
Guest- Guest
Primjerice, general Srpske Vojske Krajine Milisav Sekulić je po raznim medijima ispričao jednu priču.
Kaže kako je u jutro nakon završetka onog početnog topničkog napada na Knin početkom Oluje na svoje oči vidio na stotine poubijanih srpskih civila po ulicama Knina.
Problem sa tom pričom je da je dokazano lažna, što je ustanovljeno i u Haagu tijekom procesa Gotovini i Markaču.
Naime, broj dokazano ubijenih srpskih civila je u Kninu ravno NULA.
Na cijelom kninskom području je tijekom Oluje (kasnije zbivanja su druga priča) je dokazano ubijen samo JEDAN srpski civil i to na cesti prema Bosanskom Petrovcu, poginuo je od granate koja je ispaljena vjerojatno sa hrvatskih položaja, premda niti to nije točno ustanovljeno.
Dakle, Milisav Sekulić je dokazano lagao, a njegova priča se ne može uzeti za ozbiljno, kao niti većina priča koja se osnose na Jasenovac a koje nisu potkrijepljene validnim forenzičkim nalazima.
No, zanimljivo je tu još nešto.
Naime, ako se general Sekulić usudio besprizorno lagati o zbivanjima iz 1995. koja su dobro potkrijepljena medijskim izvjećima, dapače i snimkama sa terena, lako je zamisliti lakoću sa kojom su svjedoci lagali o zbivanjima u jasenovačkom logoru od 1945. pa nadalje.
Od njih se to i očekivalo od državne politike koja je Hrvate nastojala prikazati genocidnima jer im je bilo jasno da je glavna opasnost po opstanak Jugoslavije neriješeno hrvatsko pitanje i znali su da će taj problem moguće biti razlogom propasti njihove Jugoslavije, što se uostalom i pokazalo kao točnom procjenom zbivanjima u devedesetim.
Kaže kako je u jutro nakon završetka onog početnog topničkog napada na Knin početkom Oluje na svoje oči vidio na stotine poubijanih srpskih civila po ulicama Knina.
Problem sa tom pričom je da je dokazano lažna, što je ustanovljeno i u Haagu tijekom procesa Gotovini i Markaču.
Na cijelom kninskom području je tijekom Oluje (kasnije zbivanja su druga priča) je dokazano ubijen samo JEDAN srpski civil i to na cesti prema Bosanskom Petrovcu, poginuo je od granate koja je ispaljena vjerojatno sa hrvatskih položaja, premda niti to nije točno ustanovljeno.
Dakle, Milisav Sekulić je dokazano lagao, a njegova priča se ne može uzeti za ozbiljno, kao niti većina priča koja se osnose na Jasenovac a koje nisu potkrijepljene validnim forenzičkim nalazima.
Naime, ako se general Sekulić usudio besprizorno lagati o zbivanjima iz 1995. koja su dobro potkrijepljena medijskim izvjećima, dapače i snimkama sa terena, lako je zamisliti lakoću sa kojom su svjedoci lagali o zbivanjima u jasenovačkom logoru od 1945. pa nadalje.
Od njih se to i očekivalo od državne politike koja je Hrvate nastojala prikazati genocidnima jer im je bilo jasno da je glavna opasnost po opstanak Jugoslavije neriješeno hrvatsko pitanje i znali su da će taj problem moguće biti razlogom propasti njihove Jugoslavije, što se uostalom i pokazalo kao točnom procjenom zbivanjima u devedesetim.
Guest- Guest
Super soro, sad nam pokaži u tekstu gdje i kako su to ubijani kad su preživjeli a masu njih odvedeni na prisilni rad u njemačku.Sora wrote:Priča Mihajla Veljića jedna je od priča hiljada djece s Kozare, koja su nakon ustaško-njemačke ofenzive sredinom 1942. završila u logorima NDH-a. Veljić, rođen u Donjim Podgradcima kraj Bosanske Gradiške, u to je vrijeme bio dvanaestogodišnjak.
U stočnim vagonima
Ma prika oni vjeruju i u teglu punu srpskih očiju a di neće u ove druge svinjarije, dobro nije ni čudo s obzirom na povijest njihovih vladaraSpeare Shaker wrote:Primjerice, general Srpske Vojske Krajine Milisav Sekulić je po raznim medijima ispričao jednu priču.
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Davor Gjenero: Nije povijesni revizionizam izražavati pijetet prema bleiburškim žrtvama
» Džaferović poručio Hrvatskoj: Dobro pazite šta govorite i radite
» Srpski mediji:Još jedan ustaša u hrvatskoj Vladi:Napuštam hotel kad su u njemu Srbi
» Trump je, zapravo, poručio da su ljudi koji su organizirali 11. rujna i ISIS postali američki prijatelji, a da Iran treba napasti
» Američki Kongres odobrio je izraelsku prodaju zrakoplova F 16 Hrvatskoj
» Džaferović poručio Hrvatskoj: Dobro pazite šta govorite i radite
» Srpski mediji:Još jedan ustaša u hrvatskoj Vladi:Napuštam hotel kad su u njemu Srbi
» Trump je, zapravo, poručio da su ljudi koji su organizirali 11. rujna i ISIS postali američki prijatelji, a da Iran treba napasti
» Američki Kongres odobrio je izraelsku prodaju zrakoplova F 16 Hrvatskoj
Page 9 of 9