Američko veleposlanstvo : SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Američko veleposlanstvo : SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage
Američko veleposlanstvo za Večernji: SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage
- Već više od godinu dana radimo s Izraelom na detaljima predloženog transfera za F-16 zrakoplove, ističu iz američkog veleposlanstva
07. prosinca 2018. u 10:27 63 komentara 3854 prikaza
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Autor Vecernji.hr
Amerika podržava hrvatsku nabavu izraelskih vojnih zrakoplova! Proizlazi to iz najnovije reakcije iz američkih diplomatskih krugova. Nakon informacija da američka administracija usporava dogovor Izraela i Hrvatske u prodaju zrakoplova F-16, Večernji list je dobio službenu reakcije američkog veleposlanstva:
- Sjedinjene Američke države ostaju čvrsto predane u potpori Hrvatske da modernizira i nadogradi svoje zrakoplovne snage kroz kupnju zrakoplova koji su kompatibilni sa NATO saveznicima
- Već više od godinu dana radimo s Izraelom na detaljima predloženog transfera za F-16 zrakoplove. Tijekom cijelih tih razgovora jasno smo isticali pod kojim tehničkim uvjetima možemo odobriti takav transfer.
- U ovom trenutku vrlo aktivno radimo s Izraelom i Hrvatskom kako bismo ostvarili prihvatljivo rješenje koje će biti unutar hrvatskih potreba i unutar zadanog roka", stoji u odgovoru američkog veleposlanstva u Zagrebu.
Uskoro opširnije...
- Već više od godinu dana radimo s Izraelom na detaljima predloženog transfera za F-16 zrakoplove, ističu iz američkog veleposlanstva
07. prosinca 2018. u 10:27 63 komentara 3854 prikaza
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Autor Vecernji.hr
Amerika podržava hrvatsku nabavu izraelskih vojnih zrakoplova! Proizlazi to iz najnovije reakcije iz američkih diplomatskih krugova. Nakon informacija da američka administracija usporava dogovor Izraela i Hrvatske u prodaju zrakoplova F-16, Večernji list je dobio službenu reakcije američkog veleposlanstva:
- Sjedinjene Američke države ostaju čvrsto predane u potpori Hrvatske da modernizira i nadogradi svoje zrakoplovne snage kroz kupnju zrakoplova koji su kompatibilni sa NATO saveznicima
- Već više od godinu dana radimo s Izraelom na detaljima predloženog transfera za F-16 zrakoplove. Tijekom cijelih tih razgovora jasno smo isticali pod kojim tehničkim uvjetima možemo odobriti takav transfer.
- U ovom trenutku vrlo aktivno radimo s Izraelom i Hrvatskom kako bismo ostvarili prihvatljivo rješenje koje će biti unutar hrvatskih potreba i unutar zadanog roka", stoji u odgovoru američkog veleposlanstva u Zagrebu.
Uskoro opširnije...
Re: Američko veleposlanstvo : SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage
Neka se jave svi koji su na aparatima.
Re: Američko veleposlanstvo : SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage
U prevodu : Kupite naše nove i skupe F 16
Ništa od toga , Kolinda gubi izbore a Amerika košaricu od Hrvatske
Nekog drugog vi piturajite
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
jasno smo isticali pod kojim tehničkim uvjetima možemo odobriti takav transfer
izraelski avioni ne zadovoljavaju osnovne tehničke uvjete
sve jasno
Guest- Guest
Krstičević treba podnjeti ostavku, valjda HVO ima nekog manje nesposobnog tko ne muca i može složiti koherentnu rečenicu da ga zamijeni
Guest- Guest
NWC wrote:jasno smo isticali pod kojim tehničkim uvjetima možemo odobriti takav transfer
sve jasno
2014-04-11
Ma jasno, israelska avijacija se pokazala kao jedna od najnesposobnijih u svijetu. Krstičeviću, ostavka!NWC wrote:jasno smo isticali pod kojim tehničkim uvjetima možemo odobriti takav transfer
sve jasno
Bolje da kupe Gripene.RayMabus wrote:U prevodu : Kupite naše nove i skupe F 16
Doduse ne znam, mozda su skuplji.
F16 su dobri aparati ali je problem taj sto americko oruzje ne mozes slobodno koristiti. Kako sam cuo Amerika ima neke svoje uvjete o tome kad i protiv koga to mozes koristiti.
Ne znam je li to tacno ali ako jeste bolje uzeti te Gripene ili nesto francusko.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Nisu sad bitni Gripeni nego kako će EEuropejac Plenkovic elegantno izbaciti Kolindu i Ameriku iz Hrvatske
Jebeš avione sad , u toku je izbacivanje Amerike iz Hrvatske
Jebeš avione sad , u toku je izbacivanje Amerike iz Hrvatske
2014-04-11
Grippeni su loš izbor jer Švedska zbog politike neutralnost ne osigurava dostavu doknadnih dielovah i tehničku podršku u vrieme rata.Ringo10 wrote:Bolje da kupe Gripene.RayMabus wrote:U prevodu : Kupite naše nove i skupe F 16
F16 su dobri aparati ali je problem taj sto americko oruzje ne mozes slobodno koristiti. Kako sam cuo Amerika ima neke svoje uvjete o tome kad i protiv koga to mozes koristiti.
Ne znam je li to tacno ali ako jeste bolje uzeti te Gripene ili nesto francusko.
Očito je gdje je zapelo. Ako ćemo kupovati američke zrakoplove, onda ih moramo kupovati od SAD-a. Kolonija :)
Hrvatska se treba konzultirati sa Izraelom, ako oni to ne mogu utjerati onda ništa.
MIG-29 i Su-27 isto lete. Itekako.
Hrvatska se treba konzultirati sa Izraelom, ako oni to ne mogu utjerati onda ništa.
MIG-29 i Su-27 isto lete. Itekako.
Guest- Guest
Normalno da Pleky neće kupit američke F 16 , fno će odugovlačit i Kolinda gubi izbore
2014-04-11
Samo sam iznenadjen Mattisom stvarno sam ga respektirao, mislio sam da je pametniji.
Lako za nas, štogod SAD službeno tvrdili.
Naljutili su Izrael, osim ako nisu dobili još bolje ponudu za svoje zrakoplove, ali sumnjam, samo je Krstičević tako glup. Svaka čast njima i njihovim preinakama, ali 40 godina ratovanja u pustinji ishaba svaki stroj.
Izraelski piloti imaju možda i najviše sati leta po godini.
Lako za nas, štogod SAD službeno tvrdili.
Naljutili su Izrael, osim ako nisu dobili još bolje ponudu za svoje zrakoplove, ali sumnjam, samo je Krstičević tako glup. Svaka čast njima i njihovim preinakama, ali 40 godina ratovanja u pustinji ishaba svaki stroj.
Izraelski piloti imaju možda i najviše sati leta po godini.
Guest- Guest
Guest- Guest
RayMabus wrote:Normalno da Pleky neće kupit američke F 16 , fno će odugovlačit i Kolinda gubi izbore
Ne seri. :)
Kako je to Plenky prisilio Mattisa da stopira prodaju Izraelcima?
Ako bi Kolinda od ovog i imala političke štete, imala bi da se realizira ova suluda kupoprodaja, koja ima samo političko opravdanje. Svaka pametna država se brani obavještajnim službama, cyber-ratovanjem, hibridnim ratovanjem a jebiga, ako već mora pošteno, mobilnim raketnim sustavima goleme ubojne moći.
Zrakoplovi su tu da rade rupu u proračunu, za prestiž, air-policing i političku poruku.
Nešto kao brodogradnja u zraku. :)
Guest- Guest
Ti da ćutiš, mi barem svoje pošteno kupujemo, ne dobivamo iz samilosti. :)pizzon wrote:sanske koze !
Ali neka vama “vaši” avioni, komšije.
Guest- Guest
Pa nije Plenky prisilija Matisa ništa , Amerika se samopojebala i njen lobi će letit odavde a to je Kolinda
Prosto ko pasulj
Prosto ko pasulj
2014-04-11
Obitelj je obitelj, riješit ćemo ubrzo nesporazum, ako ga je uopće bilo.
A nepismena talibanska sirotinja može i dalje pušiti priče "visokih predstavnika"
i glumit državu.
A nepismena talibanska sirotinja može i dalje pušiti priče "visokih predstavnika"
i glumit državu.
ovo je tocno....imali smo slican slucaj sa svedskim brodskim raketama kada za vrijeem rata svedi nisu htjeli servisirati rakete pa su nasi ih morali modificirati..onda svedi nisu priznali neke nadogradnje a vadili su se na ugovor sa jna od kojih smo zaplijenili rakete...to ej problem sa svedskim oruzjem...u slucaju rata svedska kao neutralna drzava nije duzna servisirati ili davati dijelove za svoje naoruzanje koje je prodala drugimaRegoč wrote:Grippeni su loš izbor jer Švedska zbog politike neutralnost ne osigurava dostavu doknadnih dielovah i tehničku podršku u vrieme rata.Ringo10 wrote:Bolje da kupe Gripene.RayMabus wrote:U prevodu : Kupite naše nove i skupe F 16
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vec sam naveo..problem sa svedskim oruzjem je sto oni u svojim ugovorima stave tu stavku da kao neutralna drzava nisu duzni u slucaju rata drzave kojoj su prodali oruzje servisirati to oruzje i prodavati dijelove..pa te na taj nacin prisile da jos kupis hrpu dijelova i jos vise zarade...naravno to nisu napisali na nasem portalu kojem oni placaju da ih propagandno predstavlja...a racunati da ce ovdje biti vjecni mir..hm...zato ja nisam pobornik kupnje svedskog oruzja makar je ono kvalitetnoRingo10 wrote:Bolje da kupe Gripene.RayMabus wrote:U prevodu : Kupite naše nove i skupe F 16
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Američko veleposlanstvo jako kritično prema Čoviću
» Grčka želi VEĆE AMERIČKO VOJNO PRISUSTVO: "Smatramo vas JEDINIM strateškim partnerom i saveznikom"
» Američko-hrvatska PUMA kao odgovor na rusko-srpsku vojnu vježbu BARS-2016
» Mađarskoj nedostaje radne snage, a Orban ne želi strane radnike: "To vodi u kaos"
» Hrvatska će se podijeliti i oko uvoza radne snage
» Grčka želi VEĆE AMERIČKO VOJNO PRISUSTVO: "Smatramo vas JEDINIM strateškim partnerom i saveznikom"
» Američko-hrvatska PUMA kao odgovor na rusko-srpsku vojnu vježbu BARS-2016
» Mađarskoj nedostaje radne snage, a Orban ne želi strane radnike: "To vodi u kaos"
» Hrvatska će se podijeliti i oko uvoza radne snage
Page 1 of 6