Amerika blokira prodaju aviona F-16 Hrvatskoj
Page 8 of 9
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Amerika blokira prodaju aviona F-16 Hrvatskoj
Mi nemamo iskusne pilote i zato američki novi F 16 koji je skup jednostavno otpada
Nemoš stavit mulca u avion od sto i nešto miljuna dolara ....tako da će bit ovi polovni ipak a šta kako to sad pregovori
Sve je to divno krasno alk ako je to nama novi tip aviona a je nemam ja iskusne pilote da ih stavim u njih tako da kako god okreneš prvo moraju bit ovi polovni pa dosta sati leta da netko ima da bi taj letio u tom skupom američkom F 16
Nemoš stavit mulca u avion od sto i nešto miljuna dolara ....tako da će bit ovi polovni ipak a šta kako to sad pregovori
Sve je to divno krasno alk ako je to nama novi tip aviona a je nemam ja iskusne pilote da ih stavim u njih tako da kako god okreneš prvo moraju bit ovi polovni pa dosta sati leta da netko ima da bi taj letio u tom skupom američkom F 16
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
RayMabus wrote:Aj ako ništa drugo danas je pušten u aktivnu službu novi brod HRM
Prvi od pet
u
I
Jebeš kaić koji biži od talijanske koćarice... koji će im kurac to..
darth_vader-
2014-04-17
Kaic velis?...aj dobro..jasambrend wrote:RayMabus wrote:Aj ako ništa drugo danas je pušten u aktivnu službu novi brod HRM
Prvi od pet
u
I
Jebeš kaić koji biži od talijanske koćarice... koji će im kurac to..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Nktko ne biži od krivolovaca nebitno odakle su ,štaviše biže oni od pomorske policije
Ophodni obalni brod , samo ime govori za šta služi
Neću patrolirat krstaricom u ophodnji obalom
2014-04-11
Da, kaić... koji će im kurac to? Za plašiti ribolovce bez dozvole? Talijane ionako ne smiju dirati pa taman ovi heroin ili štojaznam... uranij švercali našim teritorijalnim vodama...
darth_vader-
2014-04-17
"Hrvatska je nažalost navikla ne investirati u svoje temelje. Hrvatska ne ulaže u željeznicu, u infrastrukturu. Ne ulaže ni u mornaricu, ni u zrakoplovstvo. Većina prigovora se ticala cifri, bez puno ulaženja u materiju. Ti su prigovori bili površni i nisu imali veze sa samom srži problema. Ovo što je sada isplivalo je problem koji je bio vidljiv od početka, to je druga strana medalje ove ponude. Izraelska ponuda je bila u mnogočemu privlačna, ali je sa sobom nosila velike rizike koji su bili podcijenjeni", kaže analitičar.
Nikad se nije radila takva prilagodba aviona
Još je jednom pojasnio u čemu je prava srž problema.
"Srž je u prilagodbi na NATO standarde i produljenje vijeka aviona. To je nešto što bi se u svijetu radilo prvi put. Izrael nikada nije prodavao rabljene avione drugim zemljama, nikada nisu vraćani u NATO-ov sustav komutabilnosti, to je isto prvi put. Govorimo i o produljenju vijeka za F-16, blok 30, što dosad na ovaj način u ovakvim stanjima resursa nije rađeno. Dakle to je puno stvari koje bi se radile prvi put", zaključuje Tabak.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vojni-analiticar-otkriva-pozadinu-fijaska-s-borbenim-avionima/2048264.aspx
Još je jednom pojasnio u čemu je prava srž problema.
"Srž je u prilagodbi na NATO standarde i produljenje vijeka aviona. To je nešto što bi se u svijetu radilo prvi put. Izrael nikada nije prodavao rabljene avione drugim zemljama, nikada nisu vraćani u NATO-ov sustav komutabilnosti, to je isto prvi put. Govorimo i o produljenju vijeka za F-16, blok 30, što dosad na ovaj način u ovakvim stanjima resursa nije rađeno. Dakle to je puno stvari koje bi se radile prvi put", zaključuje Tabak.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vojni-analiticar-otkriva-pozadinu-fijaska-s-borbenim-avionima/2048264.aspx
Guest- Guest
RayMabus wrote:Nktko ne biži od krivolovaca nebitno odakle su ,štaviše biže oni od pomorske policije
Previše gledate JAG ili kako se ono sranje od serije zove..
darth_vader-
2014-04-17
Eroo nek vam objasni ako nije jasno
Guest- Guest
Negledan ja ništa , sad ćemo ga poslat u Piran da zaštiti hrvatsko teritorijalno morejasambrend wrote:RayMabus wrote:Nktko ne biži od krivolovaca nebitno odakle su ,štaviše biže oni od pomorske policije
Previše gledate JAG ili kako se ono sranje od serije zove..
2014-04-11
Daj budi ozbiljan, Longi... Nećemo.
darth_vader-
2014-04-17
Ozbiljan sam , to je moje morejasambrend wrote:Daj budi ozbiljan, Longi... Nećemo.
2014-04-11
Idem ja sad na peškafondo pod feral u nadi da me neće ganjati HV s ovim pizdarijama... znam samo da Talijane i Slovence sigurno neće... aj bog... javim se ako me ne torpedira HRM...
darth_vader-
2014-04-17
Nezamarajte se avijacijom , prije pola godine sam pisao o tome da bi za nas najbolja opcija bila šest ili osam ovih izraelskih među kojima obavezno dva dvosjeda i to bi bilo za obuku pilota i uhodavanje te šest ovih novih čiji je radni vijek onda 30 godina i više i automatski su upareni sa NATO standardom
Lako moguće da pregovori idu u tom toku
Lako moguće da pregovori idu u tom toku
2014-04-11
Naj bolnije za domoljube će biti to da sad moraju židovima vratiti mito.
catabbath-
2015-08-22
Najbolnije je da nepismena talibanska sirotinja od svega ovoga qrtza razumije...
U slovačkom saboru je nikidan izbila svađa žestoka oko kupnje F 16 a oni kupuju nove i skupi su im a isto su zemlja koja nikad taj tip aviona nije koristila
Bolje bilo da se svi dogovore pa 6 izraelskih za uhuodavanje i šest novih i tako bi svak dobija sve ,dvije nove zemlje avione ,Izrael proda svoje Amerika proda svoje i svi happy
Bolje bilo da se svi dogovore pa 6 izraelskih za uhuodavanje i šest novih i tako bi svak dobija sve ,dvije nove zemlje avione ,Izrael proda svoje Amerika proda svoje i svi happy
2014-04-11
neznam, mozda mogu probat sa onom starohrvatskom "ko je jamio je jamio"....catabbath wrote:Naj bolnije za domoljube će biti to da sad moraju židovima vratiti mito.
Guest- Guest
Volim pričat o avionima no neda mi se baš uvijek
Ako ćete istinu ja bi radije nove , bolji su i radni vijek im je 30 i više godina no mi smo zemlja koja nema iskusne pilote i zato bi radije izraelske a najdraža mi je opcija pola pola tj šest izraelskih i šest novih
Eto to bi meni bila najdrža opcija
Nije novi skup no skup mi je jer nemam uvježbane pilote i zato mi tribaju ti polovni za prvu ruku
Ako ćete istinu ja bi radije nove , bolji su i radni vijek im je 30 i više godina no mi smo zemlja koja nema iskusne pilote i zato bi radije izraelske a najdraža mi je opcija pola pola tj šest izraelskih i šest novih
Eto to bi meni bila najdrža opcija
Nije novi skup no skup mi je jer nemam uvježbane pilote i zato mi tribaju ti polovni za prvu ruku
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:Haahahahahahahhaahah neposobne države hahahaha
Realno, Ameri su ovo sami dali Izraelcima kao vojnu pomoć... ne žele da ovi sad to preprodaju i još zarađuju...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hvala bogu pa nas ameri spašavaju od gluposti.
Da su pametni dali bi im novu vojnu pomoč u zzamjenu da po četri aviona daju Bugarskoj, Hrvatskoj i Slovačkoj a onda te zemlje kupe osam novih američkiHektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Haahahahahahahhaahah neposobne države hahahaha
Realno, Ameri su ovo sami dali Izraelcima kao vojnu pomoć... ne žele da ovi sad to preprodaju i još zarađuju...
Pa tko će stavit mulca u novi skupi F 16 da uči vozit
2014-04-11
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Kongres odobrio prodaju aviona Hrvatskoj, ali ne onakvih kakve smo izabrali?
» Komšije prodaju 19 aviona "Mig 29" za bagatelu - komad 300.000 $
» Američki senat blokirao prodaju F-35 aviona Turskoj
» SAD odobrio Hrvatskoj prodaju dva Black Hawka
» Američki Kongres odobrio je izraelsku prodaju zrakoplova F 16 Hrvatskoj
» Komšije prodaju 19 aviona "Mig 29" za bagatelu - komad 300.000 $
» Američki senat blokirao prodaju F-35 aviona Turskoj
» SAD odobrio Hrvatskoj prodaju dva Black Hawka
» Američki Kongres odobrio je izraelsku prodaju zrakoplova F 16 Hrvatskoj
Page 8 of 9