Dankverbot
Page 45 of 50
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Re: Dankverbot
Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:mativka wrote:Zbog toga sam ju i stavila jer je baš odgovarala trenutku.metilda wrote:mislim da na to odgovara ona tvoja pjesmica o crnom i bijelom čovjekumativka wrote:No opet, zbog čega se brka pojam licemjerja i uljudnosti?.
nadam se da ćeš mi odgovoriti tko je u njoj uljudan a tko licemjeran
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
mativka wrote:Ja se nigdje dalje ne bih mogla uklopiti na forumu. I toga sam svjesna.Duende - idol wrote:mativka wrote:Kakva bi komunikacija bila kada bi se svi uljudno odnosili jedni prema drugima?
Uzasna.
Za moj ukus djeluje mi većina tema agresivna ili izvan mojih vremenskih mogućnosti guglanja.
Volim polako, spontano...
Voljela sam i ja. Pa sam naucila. :)
Guest- Guest
mativka wrote:Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:mativka wrote:Zbog toga sam ju i stavila jer je baš odgovarala trenutku.metilda wrote:mislim da na to odgovara ona tvoja pjesmica o crnom i bijelom čovjekumativka wrote:No opet, zbog čega se brka pojam licemjerja i uljudnosti?.
ali opet nis odgovorila tko je licemjeran a tko uljudan - riječ je o bijelom i crnom čovjeku - koji je od njih uljudan a koji licemjeran?
Guest- Guest
Tražim i nadam se smijehu, u potrazi za uzbuđenjem, bijeg od svakodnevnice, opuštanjem osobnosti, intelektualna radoznalost i seljačko veselje :)Duende - idol wrote:mativka wrote:Ja znam tko sam.Duende - idol wrote:mativka wrote:S druge strane, ako se dovoljno poznaješ i prihvaćaš onakvim kakav jesi, podcjenjivanje samog sebe nema.Duende - idol wrote:
Kad u drugima vidis odredjene vrline koje, zapravo, ne postoje, a kod sebe odredjene mane kojih, zapravo, nema.
Različiti smo.
Neke karakteristike određene osobe meni mogu biti privlačne dok s druge strane, tebi odbojne.
Koliko smo se puta zatekli u misli: što je on/ona vidjela u njemu/njoj?!
Zar doista mislis da se dovoljno poznajes da ne mozes biti prevarena od strane vjestih manipulatora, trgovaca osobnoscu, PR-menagera? :) Ooo, mozes, mozes. Toliko te mogu izbezumiti da posumnjas u vlastito rasudjivanje, u ono sto jesi ili nisi.. A virtuala, drustvene mreze, recimo, odlican su poligon za takve igrice. Nazalost, neke s najgorim tragicnim posljedicama.
Mi nismo samo intelektualna, vec i jako emotivna bica. Okej, neki od nas jesu. I emocije su ooduvijek bile odlican nacin za kojekakve perfidne metode manipuliranja.
Znam zbog čega dolazim na forum.
:) Emotivna smo bića, prije svega.
Isto tako moramo biti svjesni sebe, svojih mogućnosti i biti sposobni razlučiti granice dvaju svijetova :)
Nisi rekla bas nista sto i netko drugi ne govori. :)
Svi sve znaju, a opet bivaju namagarceni.
Zasto dolazis na forum, usput?
mativka wrote:Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:mativka wrote:Zbog toga sam ju i stavila jer je baš odgovarala trenutku.metilda wrote:mislim da na to odgovara ona tvoja pjesmica o crnom i bijelom čovjekumativka wrote:No opet, zbog čega se brka pojam licemjerja i uljudnosti?.
Evo, ja Abenu ne dijelim etikete, samo prepisem kako je napisao. :D
Guest- Guest
Iskren je crnac, a svjesno ili nesvjesno neiskren je bijelac..metilda wrote:mativka wrote:Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:mativka wrote:Zbog toga sam ju i stavila jer je baš odgovarala trenutku.metilda wrote:
mislim da na to odgovara ona tvoja pjesmica o crnom i bijelom čovjeku
ali opet nis odgovorila tko je licemjeran a tko uljudan - riječ je o bijelom i crnom čovjeku - koji je od njih uljudan a koji licemjeran?
Meni osobno to nije lijepo s tvoje strane.Duende - idol wrote:mativka wrote:Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:mativka wrote:Zbog toga sam ju i stavila jer je baš odgovarala trenutku.metilda wrote:
mislim da na to odgovara ona tvoja pjesmica o crnom i bijelom čovjeku
ali iskreni su i jedan i drugi.. koji je licemjeran a koji uljudan?mativka wrote:Iskren je crnac, a svjesno ili nesvjesno neiskren je bijelac..metilda wrote:mativka wrote:Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:mativka wrote:
Zbog toga sam ju i stavila jer je baš odgovarala trenutku.
Guest- Guest
mativka wrote:Tražim i nadam se smijehu, u potrazi za uzbuđenjem, bijeg od svakodnevnice, opuštanjem osobnosti, intelektualna radoznalost i seljačko veselje :)Duende - idol wrote:mativka wrote:Ja znam tko sam.Duende - idol wrote:mativka wrote:
S druge strane, ako se dovoljno poznaješ i prihvaćaš onakvim kakav jesi, podcjenjivanje samog sebe nema.
Različiti smo.
Neke karakteristike određene osobe meni mogu biti privlačne dok s druge strane, tebi odbojne.
Koliko smo se puta zatekli u misli: što je on/ona vidjela u njemu/njoj?!
Zar doista mislis da se dovoljno poznajes da ne mozes biti prevarena od strane vjestih manipulatora, trgovaca osobnoscu, PR-menagera? :) Ooo, mozes, mozes. Toliko te mogu izbezumiti da posumnjas u vlastito rasudjivanje, u ono sto jesi ili nisi.. A virtuala, drustvene mreze, recimo, odlican su poligon za takve igrice. Nazalost, neke s najgorim tragicnim posljedicama.
Mi nismo samo intelektualna, vec i jako emotivna bica. Okej, neki od nas jesu. I emocije su ooduvijek bile odlican nacin za kojekakve perfidne metode manipuliranja.
Isto tako moramo biti svjesni sebe, svojih mogućnosti i biti sposobni razlučiti granice dvaju svijetova :)
Dobro.. Ja vise nista ne trazim. Reagiram. Ponekad odgovaram. Vrlo, vrlo rijetko nesto i naucim. Ovdje. Sve mi je vec vidjeno. Zapravo, mislim da je postala tupava navika.
Guest- Guest
mativka wrote:Meni osobno to nije lijepo s tvoje strane.Duende - idol wrote:mativka wrote:Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:mativka wrote:
Zbog toga sam ju i stavila jer je baš odgovarala trenutku.
Meni nije ni lijepo, ni uljudno, a ni humano njegovo ponasanje, odnosno stav koji zauzima prema nesreci drugh ljudi. Eto. Citat, zapravo, lijepo pojasnjava zasto je to tako. :)
Pa sad, ako zivino u drustvu u kojem se sociopati vide kao razboriti i stalozeni ljudi, onda cu s posebnim gustom ukazivati na poremecene vrijednosti. :)
Guest- Guest
Ali opet, nikada ne znaš u kojem trenutku ti se može dogoditi nešto lijepo. :)Duende - idol wrote:mativka wrote:Tražim i nadam se smijehu, u potrazi za uzbuđenjem, bijeg od svakodnevnice, opuštanjem osobnosti, intelektualna radoznalost i seljačko veselje :)Duende - idol wrote:mativka wrote:Ja znam tko sam.Duende - idol wrote:
Dobro.. Ja vise nista ne trazim. Reagiram. Ponekad odgovaram. Vrlo, vrlo rijetko nesto i naucim. Ovdje. Sve mi je vec vidjeno. Zapravo, mislim da je postala tupava navika.
Previše očekujemo...
Postavila sam i sama pitanje razlike.metilda wrote:ali iskreni su i jedan i drugi.. koji je licemjeran a koji uljudan?mativka wrote:Iskren je crnac, a svjesno ili nesvjesno neiskren je bijelac..metilda wrote:mativka wrote:Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:
da, ali ustanovili smo izvjesnu razliku između uljudnosti i ljubaznosti.. po mom mišljenju je bijelac neuljudno licemjeran a crnac licemjerno uljudanmativka wrote:Postavila sam i sama pitanje razlike.metilda wrote:ali iskreni su i jedan i drugi.. koji je licemjeran a koji uljudan?mativka wrote:Iskren je crnac, a svjesno ili nesvjesno neiskren je bijelac..metilda wrote:mativka wrote:
Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.
Guest- Guest
mativka wrote:Ali opet, nikada ne znaš u kojem trenutku ti se može dogoditi nešto lijepo. :)Duende - idol wrote:mativka wrote:Tražim i nadam se smijehu, u potrazi za uzbuđenjem, bijeg od svakodnevnice, opuštanjem osobnosti, intelektualna radoznalost i seljačko veselje :)Duende - idol wrote:mativka wrote:
Ja znam tko sam.
Previše očekujemo...
Tako je! Evo, pronasla sam genijalan natpis za majice, carape, case i bozicne poruke! Hvala Abene!
Guest- Guest
Meni na primjer ne pada na pamet vaditi Gnječeve postove.Duende - idol wrote:mativka wrote:Meni osobno to nije lijepo s tvoje strane.Duende - idol wrote:mativka wrote:Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.metilda wrote:
Meni nije ni lijepo, ni uljudno, a ni humano njegovo ponasanje, odnosno stav koji zauzima prema nesreci drugh ljudi. Eto. Citat, zapravo, lijepo pojasnjava zasto je to tako. :)
Pa sad, ako zivino u drustvu u kojem se sociopati vide kao razboriti i stalozeni ljudi, onda cu s posebnim gustom ukazivati na poremecene vrijednosti. :)
Na meni je hoću li prihvatiti takvo ponašanje tj.njega i njegovu osobnost ili ne.
Ali nikada mi ne bi palo na pamet nešto ispravljati, a pogotovo ne razvijati transparente.
Mjestu koje mi ništa ne znači...
mativka wrote:Meni na primjer ne pada na pamet vaditi Gnječeve postove.Duende - idol wrote:mativka wrote:Meni osobno to nije lijepo s tvoje strane.Duende - idol wrote:mativka wrote:
Pa onaj koji dijeli etikete, a ne vidi sebe je osoba ne dobrih namjera.
Na meni je hoću li prihvatiti takvo ponašanje tj.njega i njegovu osobnost ili ne.
Ali nikada mi ne bi palo na pamet nešto ispravljati, a pogotovo ne razvijati transparente.
Eto, razlicite smo. Zato ti svaki rodjendan prizeljkujes da ti ga Aben cestita, a ja razvijam 'transparent' koji pokazuje zasto ti se to nece dogoditi.
Guest- Guest
Ljubaznost je isto što i uljudnost i pristojnost?metilda wrote:da, ali ustanovili smo izvjesnu razliku između uljudnosti i ljubaznosti.. po mom mišljenju je bijelac neuljudno licemjeran a crnac licemjerno uljudanmativka wrote:Postavila sam i sama pitanje razlike.metilda wrote:ali iskreni su i jedan i drugi.. koji je licemjeran a koji uljudan?mativka wrote:Iskren je crnac, a svjesno ili nesvjesno neiskren je bijelac..metilda wrote:
Zapamti, to je velika razlika :)Duende - idol wrote:mativka wrote:Meni na primjer ne pada na pamet vaditi Gnječeve postove.Duende - idol wrote:mativka wrote:Meni osobno to nije lijepo s tvoje strane.Duende - idol wrote:
Eto, razlicite smo. Zato ti svaki rodjendan prizeljkujes da ti ga Aben cestita, a ja razvijam 'transparent' koji pokazuje zasto ti se to nece dogoditi.
u ljubaznost se može upakirati i ironija i podsmijeh, uljudnost pristupa čovjekovoj osobnosti i životnom kontekstu, pristojnost je ustati se starci u autobusu i po meni najvažnije - ne imati pogan jezikmativka wrote:Ljubaznost je isto što i uljudnost i pristojnost?metilda wrote:da, ali ustanovili smo izvjesnu razliku između uljudnosti i ljubaznosti.. po mom mišljenju je bijelac neuljudno licemjeran a crnac licemjerno uljudanmativka wrote:Postavila sam i sama pitanje razlike.metilda wrote:ali iskreni su i jedan i drugi.. koji je licemjeran a koji uljudan?mativka wrote:
Iskren je crnac, a svjesno ili nesvjesno neiskren je bijelac..
Guest- Guest
mativka wrote:Zapamti, to je velika razlika :)Duende - idol wrote:mativka wrote:Meni na primjer ne pada na pamet vaditi Gnječeve postove.Duende - idol wrote:mativka wrote:
Meni osobno to nije lijepo s tvoje strane.
Tako je. Zapamti. :)
Guest- Guest
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Page 45 of 50