STO GODINA OD RASPADA DRŽAVE
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: STO GODINA OD RASPADA DRŽAVE
sad ih na latinskom služe jedino kada istjeruju vraga :)
o tome valjda ero govori jer znam da to rade u međugorju a i drugdje.
a na drugim jezicima zbog turista.
ja da to čujem umrla bi od straha
o tome valjda ero govori jer znam da to rade u međugorju a i drugdje.
a na drugim jezicima zbog turista.
ja da to čujem umrla bi od straha
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Baš sam je nedavno čuo, bila je koncelebrirana...Na latinskom, naravno.kaya wrote:znam a niti znaš .dakle kako rekoh, mise su služile na latinskom do neke godine.Eroo wrote:Ne trudi se, nemam namjeru.kaya wrote:ero ne guglaj reci nam oce nas na latinski
one su narodu bile potpuno nerazumljive te je vatikanskim propisom određeno da su mogu služili na domaćem jeziku da ih probliže. čak su svećenici bili okrenuti leđima narodu , dok su služili mise na lat. jer oni su od boga jelte.
Tradicionalna Latinska misa - Zagreb!
Šah-mat.
Šah-mat.
Pa kolike su borbe vodili hrvatski svećenici za ostvarenje prava na mise na hrvatskom jeziku. Sjetimo se samo popova glagoljaša,kaya wrote:znam a niti znaš .dakle kako rekoh, mise su služile na latinskom do neke godine.Eroo wrote:Ne trudi se, nemam namjeru.kaya wrote:ero ne guglaj reci nam oce nas na latinski
one su narodu bile potpuno nerazumljive te je vatikanskim propisom određeno da su mogu služili na domaćem jeziku da ih probliže. čak su svećenici bili okrenuti leđima narodu , dok su služili mise na lat. jer oni su od boga jelte.
I ne samo Hrvatski.
Neki dan gledam TV seriju Vikinzi kad mladi engleski kralj Alfred u 9. stoljeću (849-899) kaže katoličkom svećeniku - jeste li ikad pomislili da su mise na latinskome tuđe i nerazumljive našem narodu. Jeste li ikad pomislili da ih približite narodu tako što bi ih služili na engleskom. A ovaj ga gleda u čudu.
DAkle običan narod nigdje nije imao pojma sa latinskim. Znala ga je samo svećenička kasta.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Pazi budalemortal wrote:HRVATSKA HRVATIMA ZDS
Ima hrvatsku drzavu u kpjoj su Hrvati jedini nosioci suvereniteta i onda laprda ..
ma nije ero šah mat, one se mogu održati na latinskom iznimno, danas.Eroo wrote:Tradicionalna Latinska misa - Zagreb!
Šah-mat.
2015-08-15
Šah mat kitoslav moj.Eroo wrote:Tradicionalna Latinska misa - Zagreb!
Šah-mat.
Daj mi redovnu misu za narodne mase a na latinskome.
2015-09-24
kaya wrote:ma nije ero šah mat, one se mogu održati na latinskom iznimno, danas.
Kajo, ako mi pukne trbu platit ćeš mi operaciju....
eto , baš tako. kasta ga je znala i pričala sama za sebe okrenuta leđima.Ringo10 wrote:
DAkle običan narod nigdje nije imao pojma sa latinskim. Znala ga je samo svećenička kasta.
ovi ostali nisu kužili ali ponavljali su neke radnje po šabloni.
2015-08-15
može :)Eroo wrote:kaya wrote:ma nije ero šah mat, one se mogu održati na latinskom iznimno, danas.
2015-08-15
ja da čujem latinski u crkvi crkla bi od straha, ne bi više nikad zaspala u životu
latinskim istjeruju vraga
:)
latinskim istjeruju vraga
:)
2015-08-15
Ama daj mi snimak latinske mise pred prepunom crkvom. I da vidim kako narodne mase parlaju na latinskom i da sve razumiju šta pričaju.Eroo wrote:kaya wrote:ma nije ero šah mat, one se mogu održati na latinskom iznimno, danas.
Znam i ja ono Kyrie eleison a nemam blage veze šta to znači. Znam da je Ave Maria u stvari Zdravo marijo ... vidi pa ja znam latinski ... onako
2015-09-24
Kajo, svake nedjelje u 11h i 30min. Crkva sv. Martina u Vlaškoj. Povedi i Ringota. Možeise i Sora.kaya wrote:eto , baš tako. kasta ga je znala i pričala sama za sebe okrenuta leđima.Ringo10 wrote:
Gregorijansko pjevanje...nešto prelijepo.
može, dolazimo:)jel na latinskom pjevaju samo mi reciEroo wrote:Kajo, svake nedjelje u 11h i 30min. Crkva sv. Martina u Vlaškoj. Povedi i Ringota. Možeise i Sora.kaya wrote:eto , baš tako. kasta ga je znala i pričala sama za sebe okrenuta leđima.Ringo10 wrote:
ako ne , neću ići
2015-08-15
Nije problem. A ti ćeš nam biti prevodilac.Eroo wrote:Kajo, svake nedjelje u 11h i 30min. Crkva sv. Martina u Vlaškoj. Povedi i Ringota. Možeise i Sora.kaya wrote:eto , baš tako. kasta ga je znala i pričala sama za sebe okrenuta leđima.Ringo10 wrote:
2015-09-24
Sora ovo dolje je tvoj avatar gdje si se pronašla. Ostavi se krune, ne pristaje ti.Sora wrote:Pazi budalemortal wrote:HRVATSKA HRVATIMA ZDS
Ima hrvatsku drzavu u kpjoj su Hrvati jedini nosioci suvereniteta i onda laprda ..
2014-04-16
E, jel se i na euharistijskom slavlju ima što za pojest i popit? Ja bih išao.
Jel to nešto kao ona 'slava' na kojoj sam jednom bio kod strica dok sam bio četnik?
Ero, kad je tvoje euharistijsko slavlje? Sveti Jovan?
Jel to nešto kao ona 'slava' na kojoj sam jednom bio kod strica dok sam bio četnik?
crvenkasti-
2014-04-17
Čekaj a jel to euharistijsko slavlje zapravo KRSNA SLAVA.crvenkasti wrote:E, jel se i na euharistijskom slavlju ima što za pojest i popit? Ja bih išao.
Ih što se kod Srbendi dobro krka i pije za te krsne slave ...
2015-09-24
nisu zato bili okrenuti nego se izbjegavalo okrećati leđa križu koji se uvijek nalazi ispred puka pa su tako i svećenici služili svetu misu okrenuti ka križukaya wrote:znam a niti znaš .dakle kako rekoh, mise su služile na latinskom do neke godine.Eroo wrote:Ne trudi se, nemam namjeru.kaya wrote:ero ne guglaj reci nam oce nas na latinski
nije cijela misa bily na latinskomkaya wrote:eto , baš tako. kasta ga je znala i pričala sama za sebe okrenuta leđima.Ringo10 wrote:
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Kavez se raspada: Da li je ovo poslednja godina ovakve Bosne
» JESMO LI IMALI LUPEŽA NA ČELU DRŽAVE 10 GODINA?
» Ne raspada se samo Vlada, raspada se i HDZ
» T portal: ukinuti nacionalne države i proglasiti Sjedinjene evropske sovjetske države
» Roditelji Mirze Ganića, teroriste poginulog na strani islamske države, traže penziju od države Srbije
» JESMO LI IMALI LUPEŽA NA ČELU DRŽAVE 10 GODINA?
» Ne raspada se samo Vlada, raspada se i HDZ
» T portal: ukinuti nacionalne države i proglasiti Sjedinjene evropske sovjetske države
» Roditelji Mirze Ganića, teroriste poginulog na strani islamske države, traže penziju od države Srbije
Page 5 of 9