JESMO LI IMALI LUPEŽA NA ČELU DRŽAVE 10 GODINA?
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
JESMO LI IMALI LUPEŽA NA ČELU DRŽAVE 10 GODINA?
NovostiHrvatska
20. studenoga 2019.
Sud u Splitu potvrdio – Mesić je lagao o “australskim” čekovima!
naslovnica hrvatski tjednik
Na Općinskom sudu u Splitu potvrđeno je da je Mesić lagao o australskim čekovima, da nije predao čekove Zakladi za djecu Hrvatske ni bolnici u Gospiću, piše Hrvatski tjednik.
“Mesić je prvo na sudu lagao da je je novac dao Zakladi za djecu Hrvatske, a kad su iz te Zaklade odgovorili da to nije istina, rekao je da je ček predao Franji Tuđmanu da ga on preda supruzi Ankci Tuđman”, navodi HT.
Stoji to u presudi u kojoj je bivši predsjednik Stipe Mesić tužio novinara Slobodne Dalmacije Josipa Jovića zbog tekstova o Mesićevim o čekovima iz Australije.
Naime, kako je potvrđeno na ovom Sudu, Mesić nije predao čuvene čekove iz Australije ni bolnici u Gospiću pa ni Zakladi za djecu Hrvatske kao što je to ranijih godina tvrdio, a da priča bude do kraja nevjerojatna Mesiću su problem u ovom procesu stvorili čak i njegovi svjedoci.
Jović je u tekstu objavljenom u srpnju davne 2013. godine napisao:
“Pritisnut dokazima australske organizacije HDZ-a o čekovima vrijednim pedeset tisuća dolara sakupljenih donacijama iseljenika za obranu domovine, koje je Mesić devedesetih stavio u džep, i s druge strane nepostojanjem potvrde tamo gdje ih je trebao položiti, najprije je tvrdio kako ih je predao Dunji Zlojić, tajnici Gojka Šuška.
Ona je na te tvrdnje uzvratila tužbom pa se on onda sjetio kako je čekove uručio predsjedniku Sabora Žarku Domljanu, koji se opet toga ne sjeća, da bi na kraju u najnovijoj verziji, prozvan od Ive Banca, jednostavno ustvrdio kako je čekove izgubio.”
”Na večeri u Hrvatskom klubu u Sydneyju 1992. godine, predsjednik tog društva Nikola Grubišić dao je ček na 50 tisuća australskih dolara Stjepanu Mesiću. To je bio novac prikupljen u korist Hrvatskoga nacionalnog fonda koji je imao račun u Villachu u Austriji, na koji se slao sav novac prikupljen iz dijaspore. No, taj novac tamo nikad nije došao”, svjedočila je svojedobno Ina Vukić na suđenju Joviću zbog teksta o australskim uplatama bivšem predsjedniku.
”Ček uručen Mesiću nikad nije položen na račun. Svih me ovih godina mučilo pitanje kako je bilo moguće unovčiti ček na 50 tisuća australskih dolara za obnovu Banskih dvora ako je bio namijenjen za račun Hrvatskoga nacionalnog fonda”, svjedočila je Vukić koja je 1992. godine bila politička tajnica HDZ-a Sydney.
Radi li se u ovom slučaju o ratnom profiterstvu te hoće li na reagirati državne institucije sada kada je priča dobila i sudski epilog ostaje za vidjeti, a važno je podsjetiti da po hrvatskom zakonu (NN 57/11) kaznena djela ratnog profiterstva i djela iz procesa pretvorbe i privatizacije, ne zastarijevaju, piše Hrvatski tjednik.
https://priznajem.hr/novosti/sud-u-splitu-potvrdio-mesic-je-lagao-o-australskim-cekovima/105556/
20. studenoga 2019.
Sud u Splitu potvrdio – Mesić je lagao o “australskim” čekovima!
naslovnica hrvatski tjednik
Na Općinskom sudu u Splitu potvrđeno je da je Mesić lagao o australskim čekovima, da nije predao čekove Zakladi za djecu Hrvatske ni bolnici u Gospiću, piše Hrvatski tjednik.
“Mesić je prvo na sudu lagao da je je novac dao Zakladi za djecu Hrvatske, a kad su iz te Zaklade odgovorili da to nije istina, rekao je da je ček predao Franji Tuđmanu da ga on preda supruzi Ankci Tuđman”, navodi HT.
Stoji to u presudi u kojoj je bivši predsjednik Stipe Mesić tužio novinara Slobodne Dalmacije Josipa Jovića zbog tekstova o Mesićevim o čekovima iz Australije.
Naime, kako je potvrđeno na ovom Sudu, Mesić nije predao čuvene čekove iz Australije ni bolnici u Gospiću pa ni Zakladi za djecu Hrvatske kao što je to ranijih godina tvrdio, a da priča bude do kraja nevjerojatna Mesiću su problem u ovom procesu stvorili čak i njegovi svjedoci.
Jović je u tekstu objavljenom u srpnju davne 2013. godine napisao:
“Pritisnut dokazima australske organizacije HDZ-a o čekovima vrijednim pedeset tisuća dolara sakupljenih donacijama iseljenika za obranu domovine, koje je Mesić devedesetih stavio u džep, i s druge strane nepostojanjem potvrde tamo gdje ih je trebao položiti, najprije je tvrdio kako ih je predao Dunji Zlojić, tajnici Gojka Šuška.
Ona je na te tvrdnje uzvratila tužbom pa se on onda sjetio kako je čekove uručio predsjedniku Sabora Žarku Domljanu, koji se opet toga ne sjeća, da bi na kraju u najnovijoj verziji, prozvan od Ive Banca, jednostavno ustvrdio kako je čekove izgubio.”
”Na večeri u Hrvatskom klubu u Sydneyju 1992. godine, predsjednik tog društva Nikola Grubišić dao je ček na 50 tisuća australskih dolara Stjepanu Mesiću. To je bio novac prikupljen u korist Hrvatskoga nacionalnog fonda koji je imao račun u Villachu u Austriji, na koji se slao sav novac prikupljen iz dijaspore. No, taj novac tamo nikad nije došao”, svjedočila je svojedobno Ina Vukić na suđenju Joviću zbog teksta o australskim uplatama bivšem predsjedniku.
”Ček uručen Mesiću nikad nije položen na račun. Svih me ovih godina mučilo pitanje kako je bilo moguće unovčiti ček na 50 tisuća australskih dolara za obnovu Banskih dvora ako je bio namijenjen za račun Hrvatskoga nacionalnog fonda”, svjedočila je Vukić koja je 1992. godine bila politička tajnica HDZ-a Sydney.
Radi li se u ovom slučaju o ratnom profiterstvu te hoće li na reagirati državne institucije sada kada je priča dobila i sudski epilog ostaje za vidjeti, a važno je podsjetiti da po hrvatskom zakonu (NN 57/11) kaznena djela ratnog profiterstva i djela iz procesa pretvorbe i privatizacije, ne zastarijevaju, piše Hrvatski tjednik.
https://priznajem.hr/novosti/sud-u-splitu-potvrdio-mesic-je-lagao-o-australskim-cekovima/105556/
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: JESMO LI IMALI LUPEŽA NA ČELU DRŽAVE 10 GODINA?
Dolijao je.
Ma to što je lupež je najmanji problem...
Eroo wrote:Dolijao je.
je samo što nije, da se danas kandidira , prošao bi opet
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nek si ljudi malo zaradiju.
Zakaj bi netko bezveze bio Hrvat, ak mu nije mu plaćeno?
Zakaj bi netko bezveze bio Hrvat, ak mu nije mu plaćeno?
crvenkasti-
2014-04-17
W
Jer je kapacitet, državnikepikur37 wrote:Eroo wrote:Dolijao je.
2014-04-16
aben wrote:Jer je kapacitet, državnikepikur37 wrote:Eroo wrote:Dolijao je.
razmjerno biračima
2015-08-06
gdje to???epikur37 wrote:Eroo wrote:Dolijao je.
na prošlim izborima nije prošao ni na nivou županije
na južnim obroncima Majevicetre wrote:gdje to???epikur37 wrote:Eroo wrote:Dolijao je.
Noor wrote:na južnim obroncima Majevicetre wrote:gdje to???epikur37 wrote:Eroo wrote:Dolijao je.
Nope, tamo je HDZ uvjerljivo ali ima nešto lokalnih esdepenjara.
2015-08-06
Naravno da je bio deset godina.
Pored pionircica, sore, debe, glasali za njeg i marcel, epi, umalo nije i tre, jedva sam ga zaustavio:)
Pored pionircica, sore, debe, glasali za njeg i marcel, epi, umalo nije i tre, jedva sam ga zaustavio:)
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Naravno da je bio deset godina.
ja nisam...
2015-08-06
Jesi jesi. Sve ste samo da se osvetite budisi.epikur37 wrote:dijagram wrote:Naravno da je bio deset godina.
ja nisam...
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
ma bas, u doba liberalnih zabludaepikur37 wrote:dijagram wrote:Naravno da je bio deset godina.
ja nisam...
mesic nego sto:)
dijagram-
2015-08-09
PABLO ESCOBAR wrote:Jesi jesi. Sve ste samo da se osvetite budisi.epikur37 wrote:dijagram wrote:Naravno da je bio deset godina.
ja nisam...
ali stvarno nisam,
a imenjače, da to su bila doba liberalnih zabluda ali svejedno nisam...ipak sam ja izvorno haesesovac :)
2015-08-06
pa sto, i beljak je predsjednik, a glasao za mesica:)epikur37 wrote:PABLO ESCOBAR wrote:Jesi jesi. Sve ste samo da se osvetite budisi.epikur37 wrote:dijagram wrote:Naravno da je bio deset godina.
ja nisam...
ali stvarno nisam,
a imenjače, da to su bila doba liberalnih zabluda ali svejedno nisam...ipak sam ja izvorno haesesovac :)
dijagram-
2015-08-09
Stipe se okrice u grebu kad vidi da mu sljedbenici javno zagovaraju bratstvo sa racicevcima.epikur37 wrote:PABLO ESCOBAR wrote:Jesi jesi. Sve ste samo da se osvetite budisi.epikur37 wrote:dijagram wrote:Naravno da je bio deset godina.
ja nisam...
ali stvarno nisam,
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
PABLO ESCOBAR wrote:Stipe se okrice u grebu kad vidi da mu sljedbenici javno zagovaraju bratstvo sa racicevcima.epikur37 wrote:PABLO ESCOBAR wrote:Jesi jesi. Sve ste samo da se osvetite budisi.epikur37 wrote:dijagram wrote:Naravno da je bio deset godina.
ja nisam...
ali stvarno nisam,
a prosto povrati u grobu kad vidi vas pravaše s muhamedancima u protuprirodnom bludu ..aka hasanče
2015-08-06
dijagram wrote:pa sto, i beljak je predsjednik, a glasao za mesica:)epikur37 wrote:PABLO ESCOBAR wrote:Jesi jesi. Sve ste samo da se osvetite budisi.epikur37 wrote:dijagram wrote:Naravno da je bio deset godina.
ja nisam...
ali stvarno nisam,
e as tada niej bilo tako, sad zbog idiota ne bih ni za hss
2015-08-06
Koje pravase????epikur37 wrote:PABLO ESCOBAR wrote:Stipe se okrice u grebu kad vidi da mu sljedbenici javno zagovaraju bratstvo sa racicevcima.epikur37 wrote:PABLO ESCOBAR wrote:Jesi jesi. Sve ste samo da se osvetite budisi.epikur37 wrote:
ja nisam...
ali stvarno nisam,
a prosto povrati u grobu kad vidi vas pravaše s muhamedancima u protuprirodnom bludu ..aka hasanče
To su ionako hdzovi podrepci koji sluze za razbijanje desnice.
Pravastvo je ubiheno sa paradzikom. Nema vise. Hasance je tvoj hdzovac
2015-09-13
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Treba nam jaka ocinska figura na celu drzave
» Nikad nismo imali seks, a u braku smo već 5 godina
» Prije točno 27 godina rulja je uništila sve što su Srbi imali u Zadru
» STO GODINA OD RASPADA DRŽAVE
» IMALI SMO DOGOVOR DA UBIJEMO PIKSIJA! Stravično otkriće posle 30 godina od najužasnijeg meča na Maksimiru
» Nikad nismo imali seks, a u braku smo već 5 godina
» Prije točno 27 godina rulja je uništila sve što su Srbi imali u Zadru
» STO GODINA OD RASPADA DRŽAVE
» IMALI SMO DOGOVOR DA UBIJEMO PIKSIJA! Stravično otkriće posle 30 godina od najužasnijeg meča na Maksimiru
Page 1 of 2