Kršćanofobija u čardaku
Page 14 of 15
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Re: Kršćanofobija u čardaku
kaj, pa to stara hercegovacka postapalica, izmedu latinskog :)tre wrote:eto rekao sam ti da je psihopat, kad ne zna što će onda pokušava na ovakav način povrjediti sugovornika a ne zna da vrijeđa samog sebemetilda wrote:gnječ wrote:bogohuljenje
apage satanas
goglala sam prezime.... H1 ... ubit cu se :)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ja te psovke ne volim, vodim ekipu nogometaša 18 godina i ko počne psovati tako bude upozoren a ako nastavi izbacimo ga iz ekipe pa nek laje na mjesec :)kaya wrote:kaj, pa to stara hercegovacka postapalica, izmedu latinskog :)tre wrote:eto rekao sam ti da je psihopat, kad ne zna što će onda pokušava na ovakav način povrjediti sugovornika a ne zna da vrijeđa samog sebemetilda wrote:gnječ wrote:bogohuljenje
apage satanas
goglala sam prezime.... H1 ... ubit cu se :)
znao sam da će ti se svidjeti porjeklo prezimena :))))
zgnječo nikada od tebe ni čovjeka a bome ni išta pametno, bolje da te ćaća u grmlje otreso nego što je napravio psihopatuGnječ wrote:tre wrote:eto rekao sam ti da je psihopat, kad ne zna što će onda pokušava na ovakav način povrjediti sugovornika a ne zna da vrijeđa samog sebemetilda wrote:gnječ wrote:bogohuljenje
apage satanas
jel tebe neko pitao za mišljenje? nije. prema tome razguli...
jedan dobar članak Nikoline Nakić koji je i meni pojasnio neke stvari oko kršćanskog naputka primiti prognane i ovoga što se događa sada na granici sa bih:
https://www.bitno.net/kolumne/ogledalo-duse/krscanstvo-migranti-zdrav-razum/
šteta što sa bitno.net rijetko mogu kopirati tekstove
https://www.bitno.net/kolumne/ogledalo-duse/krscanstvo-migranti-zdrav-razum/
šteta što sa bitno.net rijetko mogu kopirati tekstove
Guest- Guest
BOG JE PROMIJENIO NJEGOV ŽIVOT
Natjecatelj ‘X Factora’ uznemirio vladu izjavom da zbog Krista nije više gay: ‘On ugrožava mlade’
Matthew Grech, natjecatelj malteške verzije glazbenog showa ‘X Factor’ izazvao je burne reakcije nakon što je izjavio kako se odrekao homoseksualnog načina života kako bi nasljedovao Krista.
U najavnom intervjuu svojeg nastupa Matthew je rekao kako je ‘homoseksualna ljubav’ grijeh, te kako se zbog Boga odrekao života prema svojim strastima.
“Nekoć sam živio homoseksualnim stilom života, a onda sam pronašao Boga. Već dugo vremena ne slijedim svoje strasti kako bih slijedio Isusa. Između dva muškarca i dvije žene može postojati ljubav – ali samo prijateljska. Sve ostalo je grijeh”, izjavio je Grech.
Ubrzo nakon što je na nacionalnoj televiziji izašao razgovor navedenog sadržaja, video njegova nastupa uklonjen je s Facebook i YouTube profila showa, a “X Factor Malta” se službeno ogradio od Grechove izjave.
Naglasili su kako žele “jasno dati do znanja da nijedan dio originalne audicije Matthewa Grecha nije imao namjeru uvrijediti, niti njegovi stavovi odražavaju stavove producenata programa”.
Grech je navodno član evangeličkog pokreta “Rijeka ljubavi”, koji održava ‘terapije promjene seksualne orijentacije’ – savjetovanja koje prolaze osobe koje se žele osloboditi privlačnosti prema istome spolu.
Prema pisanju novina “Times of Malta”, o slučaju se oglasila i malteška vlada koja je u svojoj izjavi rekla da su seksualna orijentacija i rodni identitet zaštićeni zakonom, te da osuđuje praksu “terapije promjene seksualne orijentacije”.
“Dok vlada osuđuje sve takve homofobne komentare, emitiranje ove poruke, bez isticanja štete koju uzrokuje terapija promjene seksualne orijentacije je štetno”, stoji u vladinoj izjavi. “To ugrožava sve mlade koji su izloženi takvim praksama unatoč tome što je Malta 2016. usvojila strog zakonski okvir.”
Nakon kritika na račun Grecha i javne televizije koja je emitirala njegovu izjavu, slučaj je komentirao i voditelj zajednice “Rijeka ljubavi” Gordon Manche.
U komentaru na svome Facebook profilu, koji je naknadno uklonjen, Manche je napisao:
“Malta: Sloboda govora = psovanje, vrijeđanje bližnjih, ismijavanje Boga i javnih osoba i prostačke riječi je OK”, dodavši: “Ali ako netko spomene da je Isus Krist promijenio njegov život, to nije dopušteno! Licemjerje ‘made in’ Malta!!!”
Grech je prošao u drugu fazu natjecanja, budući da mu je troje od četvero sudaca dalo ‘zeleno svjetlo’, no suci su nakon nastalog ‘skandala’ obznanili kako nisu bili upoznati sa sadržajem njegova intervjua.
*Pročitajte više: ‘Ja nisam gay… ja sam David’
Natjecatelj ‘X Factora’ uznemirio vladu izjavom da zbog Krista nije više gay: ‘On ugrožava mlade’
Natjecatelj showa X Factor izazvao burne reakcije svojom izjavom: “Nekoć sam živio homoseksualnim stilom života, a onda sam pronašao Boga. Već dugo vremena ne slijedim svoje strasti kako bih slijedio Isusa.”
Matthew Grech, natjecatelj malteške verzije glazbenog showa ‘X Factor’ izazvao je burne reakcije nakon što je izjavio kako se odrekao homoseksualnog načina života kako bi nasljedovao Krista.
U najavnom intervjuu svojeg nastupa Matthew je rekao kako je ‘homoseksualna ljubav’ grijeh, te kako se zbog Boga odrekao života prema svojim strastima.
“Nekoć sam živio homoseksualnim stilom života, a onda sam pronašao Boga. Već dugo vremena ne slijedim svoje strasti kako bih slijedio Isusa. Između dva muškarca i dvije žene može postojati ljubav – ali samo prijateljska. Sve ostalo je grijeh”, izjavio je Grech.
Ubrzo nakon što je na nacionalnoj televiziji izašao razgovor navedenog sadržaja, video njegova nastupa uklonjen je s Facebook i YouTube profila showa, a “X Factor Malta” se službeno ogradio od Grechove izjave.
Naglasili su kako žele “jasno dati do znanja da nijedan dio originalne audicije Matthewa Grecha nije imao namjeru uvrijediti, niti njegovi stavovi odražavaju stavove producenata programa”.
Grech je navodno član evangeličkog pokreta “Rijeka ljubavi”, koji održava ‘terapije promjene seksualne orijentacije’ – savjetovanja koje prolaze osobe koje se žele osloboditi privlačnosti prema istome spolu.
Prema pisanju novina “Times of Malta”, o slučaju se oglasila i malteška vlada koja je u svojoj izjavi rekla da su seksualna orijentacija i rodni identitet zaštićeni zakonom, te da osuđuje praksu “terapije promjene seksualne orijentacije”.
“Dok vlada osuđuje sve takve homofobne komentare, emitiranje ove poruke, bez isticanja štete koju uzrokuje terapija promjene seksualne orijentacije je štetno”, stoji u vladinoj izjavi. “To ugrožava sve mlade koji su izloženi takvim praksama unatoč tome što je Malta 2016. usvojila strog zakonski okvir.”
Nakon kritika na račun Grecha i javne televizije koja je emitirala njegovu izjavu, slučaj je komentirao i voditelj zajednice “Rijeka ljubavi” Gordon Manche.
U komentaru na svome Facebook profilu, koji je naknadno uklonjen, Manche je napisao:
“Malta: Sloboda govora = psovanje, vrijeđanje bližnjih, ismijavanje Boga i javnih osoba i prostačke riječi je OK”, dodavši: “Ali ako netko spomene da je Isus Krist promijenio njegov život, to nije dopušteno! Licemjerje ‘made in’ Malta!!!”
Grech je prošao u drugu fazu natjecanja, budući da mu je troje od četvero sudaca dalo ‘zeleno svjetlo’, no suci su nakon nastalog ‘skandala’ obznanili kako nisu bili upoznati sa sadržajem njegova intervjua.
*Pročitajte više: ‘Ja nisam gay… ja sam David’
Guest- Guest
No pa tu se jasno vidi koliko su zlo religije i ti fanatici religijski
Potpuno suprotno nekoj općoj AGENDI o tome da je vazno biti covjek i ljubiti bližnjega svoga , ovaj mamlaz opravdava svojom vjerom u Isusa homofobne stavove.
Ides .
Ja bar nisam vjernik.
Potpuno suprotno nekoj općoj AGENDI o tome da je vazno biti covjek i ljubiti bližnjega svoga , ovaj mamlaz opravdava svojom vjerom u Isusa homofobne stavove.
Ides .
Ja bar nisam vjernik.
Sve što imamo od umjetnosti i znanosti je proizvod kršćanstva
i ne od komunizma.
i ne od komunizma.
pernar zna sve o KC :
http://dalmatinskiportal.hr/hrvatska/video-koji-je-izazvao-burne-reakcije--ivan-pernar-rekao-svoje-misljenje-o-katolickoj-crkvi--posebno-je-komentirao-uzroke-pedofilije/37322?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Razmjena%2bprometa
http://dalmatinskiportal.hr/hrvatska/video-koji-je-izazvao-burne-reakcije--ivan-pernar-rekao-svoje-misljenje-o-katolickoj-crkvi--posebno-je-komentirao-uzroke-pedofilije/37322?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Razmjena%2bprometa
Guest- Guest
Nisi ti ni čovjek a kamoli vjernikSora wrote:No pa tu se jasno vidi koliko su zlo religije i ti fanatici religijski
Ides .
Ja bar nisam vjernik.
Svaka izrezbarena bundeva veliča smrt, zlo i ubojstvo! Slavite Isusa živog
Katolici zaista ne bi trebali slaviti Noć vještica jer je njihova pažnja posvećena molitvi svecima, uzorima kršćanskog života, ali i sjećanju na pokojnike, pa su to dani meditacije, mira i uspomena, a ne maskiranih zabava i okultizma, poručuje karizmatik fra Zvjezdan Linić.
“Već prije blagdana Svih svetih neki će kršćanski vjernici ‘okititi’ svoje prozore i okućnice izrezbarenim i osvijetljenim bundevama u obliku demonskih lica.
Posudit će filmove strave u videoteci i uživati u tome. Zdušno će surađivati s odgojiteljicama u vrtićima u školi. Velikodušno će otvarati svoje novčanike kako bi njihovo voljeno dijete imalo što krvaviji kostim za vrtićku ili školsku priredbu, kako bi što bučnije i razuzdanije u kafićima slavilo ‘Noć vještica’ ili uobičajeno domaćim riječnikom rečeno ‘Halloween.’”, samo su neke od poruka fra Zvjezdana Linića objavljene na portalu Međugorje.info, u kojima među ostalim poziva katolike da ne posežu za slavljem Noći vještica jer bi njihova pozornost, kako kaže, trebala biti usmjerena i posvećena pokojnicima i molitvi svecima, a ne ispraznim poganskim simbolima poput izrezbarenih bundeva ili maskiranim zabavama.
“Nažalost, ljudi koji sve to podržavaju ustvari često ne znaju što čine. Stoga ih ovim tekstom želimo poučiti. ‘Noć vještica’ ili običaj o kojem govorimo potječe iz davne keltske i poganske religije i od njihovih svećenika – druida. Taj poganski krvavi obred odvijao se posljednje noći u listopadu. Tada su druidi ubijali malu djecu i prinosili ih kao žrtve svom bogu mrtvih. Ukoliko jedna obitelj ne bi sama dobrovoljno druidima predala svoje djetešce, oni bi ubijali ostale članove obitelji.”, pojašnjava fra Linić i kaže kako svaka sablasna bundeva na prozoru ili plotu kao i svaka proslava ‘Noći Vještica’ zapravo veliča smrt, ubojstvo i zlo.
Roditelj danas kao pojedinac može biti neuk, neupućen i nesmotren. Ali onaj koji je kršćanski vjernik, koji je više upućen i koji više zna nema pravo biti nesmotren, biti naivan. Inače nastaje propust. Taj propust može činiti i roditelj – vjernik, odgajatelj, učitelj ili vjeroučitelj. Propust možda čini čak i svećenik o župi, koji, kao moralni autoritet svojoj vjerničkoj zajednici, svake godine ponovno ne protumači što je u svemu tome dobro a što zlo. Naravno da nikakvo rješenje nije tek u pukoj konstataciji da ‘Noć vještica’ svetkuju mnogi od nas. Nikakva utjeha nije u tome da konstatiramo da to rade i naši dobri susjedi i znanci. Ako je neki čovjek doista vjernik, on bi trebao uvijek i svuda biti zagovornik dobra, borac za dostojanstvo i kvalitetu tjelesnog, a napose duhovnog i duševnog zdravlja. Živimo u svijetu koji obiluje deklarativnim pravima, slobodama i mogućnostima uvažavanja drugoga i drugačijega. Kad čitamo ili slušamo o sebi i o pravima koja smo si izglasali, zamalo da i sami ne povjerujemo u takvu bajku.
U našem stvarnom životu trudimo se da su nam djeca najdraža i najvažnija. Njih zato štite zakoni, uredbe, konvencije, organizacije, pravobraniteljstva … u našim je zakonima čak i zapisano da roditelj ima pravo odgajati djecu sukladno svojim moralnim i vjerskim načelima. Zašto onda dopuštamo da nam loše društvo stalno krade naše roditeljsko pravo? Zašto nikako ne uspijemo naći malo vremena i zajedno sa svojim djetetom porazgovaramo o tome što je dobro, a što je zlo?
Zar zaista ne znamo svom djetetu u toplini obiteljskog doma objasniti što je to blagdan Svih svetih i što je Dušni dan? Zar ćemo, po običaju, i dalje naivno misliti kako će to umjesto nas odraditi netko drugi?
“Slavljenje navedenih obreda grubo nasrće na dušu onih koji u tome sudjeluju, a to su naša djeca i mladež.
Umjesto da im utiremo put u život, mi ih učimo da se klanjaju Bogu smrti.”, kaže Linić i poručuje
Umjesto da im utiremo put u život, mi ih učimo da se klanjaju Bogu smrti.”, kaže Linić i poručuje
“Slavite Isusa, a ne Noć Vještica!”
Guest- Guest
Tko ima?Eroo wrote:Sve što imamo od umjetnosti i znanosti je proizvod kršćanstva
i ne od komunizma.
Imaju crkvetine, popovi i Vatikan.
Sve sto MI IMAMO JE NASTALO U KOMUNIZMU.
nego ste vi vjerski fanatici slijepi do jaja.
Ne vidite sto ne zelite
U pogledu NOCI VJESTICA
Meni je to ODVRATNO i mogu se sloziti s tim sto pse u gornjem clanku da noc vjestica veliča smrt .
Pa sam se sa sinom posvadila jer je dijete okružio kosturima, vješticama i Duhovima.
E sad.
Ne vješticama a da Isus?
Hm
Pa on je ZOMBI sta ne ?
Meni je to ODVRATNO i mogu se sloziti s tim sto pse u gornjem clanku da noc vjestica veliča smrt .
Pa sam se sa sinom posvadila jer je dijete okružio kosturima, vješticama i Duhovima.
E sad.
Ne vješticama a da Isus?
Hm
Pa on je ZOMBI sta ne ?
N da .Sora wrote:Tko ima?Eroo wrote:Sve što imamo od umjetnosti i znanosti je proizvod kršćanstva
i ne od komunizma.
Stanujem u zgradi iz 60.tih
radila u skolama izgrađenima u Socijslizmu.
Isla ulicama u kpjoj je vecina zgrada iz socijalizma.
Ne vidite sto ne zelite
To ero o umjetnosti i znanosti naglasio
Ha ha
Jbt
Otkud mu ovo ZNANOSTI ..
Sora wrote:N da .Sora wrote:Tko ima?Eroo wrote:Sve što imamo od umjetnosti i znanosti je proizvod kršćanstva
i ne od komunizma.
Ne vidite sto ne zelite
Ha ha
Jbt
Otkud mu ovo ZNANOSTI ..
Po vama bi danas još uvijek živjeli u zemunicama, a možda i skakutali po drveću.
https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/vjeronauk-casna-sestra-korcula/
Guest- Guest
Kršćani vole sebe prikazivati kao žrtve i mučenike, a i onda kad doista i budu žrtve, često sami budu sukrivci i doprinositelji vlastitoj viktimizaciji.metilda wrote:
https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/damir-stojic-predavanje-ovo-je-zastrasivanje/
U Hrvatskoj je nametnut lažni rat za vrednote, kojih u stvari nema u gotovo niti jednom aspektu društva. Tako ustaše ratuju protiv partizana, partizani protiv ustaša, katolici protiv komunista i antifašista (upravo je katolički mentalitet iznjedrio komunizam i socijalizam kao društveno uređenje, niti jedna protestantska zemlja nije postala komunistička, komunizam se uglavnom javio u zemljama snažne katoličke i pravoslavne tradicije koja zaziva snažnog vođu i snažnu državu a prezire individualizam i osobnu odgovornost, potiče lijenost i korupciju). U stvari, Hrvati su lažni katolici i vjernici koji ne razumiju svoju vjeru. Isto tako, lažni su antifašisti i prikriveni totalitaristi. Hrvati su lažni liberali, ma koliko god se busali o svoja napredna prsa, jer ne priznaju pravo drugog i drugačijeg.
Hrvati se istinski ne bore za vrijednosni sustav, već da moja opcija pobijedi tvoju. Zato se u zemlji zatvaraju kafići i male trgovine radi 10 kn viška u blagajni, a istodobno se nitko ne ćeše za uho što je moguće natući porezni dug, prevariti vjerovnike, kreditore i dobavljače za milijarde kuna, i nikome ništa. U bogomdanoj pljački rado sudjeluju i katolici i liberali i antifašisti.
Hrvati ne vole Državu, ali obožavaju Partiju.
Hrvati ne vole zakon, ali bi rado da se zakoni odnose na one druge.
Hrvati zazivaju red, ali u stvarnosti čine sve da do reda ne dođe.
Hrvati bi vrijednosni sustav, ali ih boli briga što se zakoni ne primjenjuju jednako za sve, dok god se "institucije pravne države" ne oćešu i o njih. Onda kukaj do neba.
Jedini vrijednosni sustav koji ova balkanija nikako da usvoji i nauči jest dosljedna primjena zakona na sve. A taj je najvažniji. Do tada će plameni inkvizitori koje boli kurac za Isusa dosljedno ratovati protiv liberala koje boli kurac za pravo drugoga na vlastito mišljenje.
U Hrvatskoj ne manjka velikih ideja i zazivanja sustava koji bi trebao riješiti sve naše probleme.
Ali zato u Hrvatskoj manjka kvalitetnih, vjerodostojnih i autentičnih ljudi koji te ideje doista žive. Zato je propao socijalizam. Ne zato jer je bio nužno loš, već zato jer sustav čine ljudi. Zato nije u pravoj mjeri zaživio kapitalizam. Ne zato jer nije provediv, već zato jer nema istinske vijednosti za novac, niti se u ovoj zemlji doista zna kolika je vrijednost novca, kolika je vrijednost ljudskog rada, kolika je vrijednost znanja. I dok god se to ne spozna, ispravljat će se krive drine na krivim mjestima, od ljudi koji nemaju nikakav kredibilitet ni osobni integritet.
Niti je u ovom društvu uopće bitan i važan osobni integritet. Nije jednako važan ni liberalima ni katolicima. Liberali bi državu da ih učini slobodnima jer su neslobodni u glavama i sami sebi najveća muka.
Katolici bi pokrštavali nevjernike, a sami su pogani.
Poduzetnici bi veće poduzetničke slobode i manje poreze i da im država ukine namete. Ali nema ni jednog koji ne bi najradije poslovao s državom i da mu država i Partija na vlasti namješta natječaje i javnu nabavu.
Radnici bi veće plaće, ali ne bi radili.
I jedni i drugi bi najradije da se za njih pobrine netko treći.
Nitko ne voli Državu i Partiju, ali svi žele da im Država i Partija dijeli novac.
Svi bi reforme, ali nitko ne želi da se kriteriji primjene na njih osobno.
Hrvata možeš jedino batinom natjerati da uči i jedino kad doživi poraz. Tad prestaje briga za velike ideje i male narode, a počinje vlastita odgovornost za stanje u kojem su se našli.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Kreni od samog sebe, pokaži primjerom kako se to radi a nemoj tuđim kurcem gloginje mlatiti.melkior wrote:I zato Hrvate treba razbit.
antikršćanski čardak je globalna pojava:
https://www.bitno.net/vijesti/svijet/homoseksualni-aktivisti-ugasili-casopis-jer-nije-pisao-o-istospolnim-vjencanjima-dobro-je-cuti-da-je-krscanski-casopis-prestao-s-radom/
https://www.bitno.net/vijesti/svijet/homoseksualni-aktivisti-ugasili-casopis-jer-nije-pisao-o-istospolnim-vjencanjima-dobro-je-cuti-da-je-krscanski-casopis-prestao-s-radom/
Guest- Guest
https://rastimo-u-vjeri.com/ekskluzivno-sovjetski-obavjestajci-sirili-lazi-o-bl-alojziju-stepincu/melkior wrote:I zato Hrvate treba razbit.
Guest- Guest
Dio sam toga barem jedan mali dio.Sora wrote:N da .Sora wrote:Tko ima?Eroo wrote:Sve što imamo od umjetnosti i znanosti je proizvod kršćanstva
i ne od komunizma.
Ne vidite sto ne zelite
Ha ha
Jbt
Otkud mu ovo ZNANOSTI ..
Zahvalan sam Bogu na tome, On je za to zaslužan i ne ja.
Ja sam samo oruđe u Njegovim rukama.
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Similar topics
» Živi Zid prska po Čardaku
» Velika pobuna u Čardaku!?!
» CRO COP jebe majku Čardaku
» Lijepo je biti uhljeb u Čardaku.
» Todorić prska po domoljubnom katoličkom čardaku
» Velika pobuna u Čardaku!?!
» CRO COP jebe majku Čardaku
» Lijepo je biti uhljeb u Čardaku.
» Todorić prska po domoljubnom katoličkom čardaku