Poljska od SAD-a dobila plin 20% jeftiniji od ruskog
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Poljska od SAD-a dobila plin 20% jeftiniji od ruskog
Za Ruse, manje-više i je.crvenkasti wrote:Zašto se Ameri i Rusi toliko grebu oko toga čiji plin, koji plin?
Pa nije sve u plinu.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
hehehe, aj dobro, ak ti tak kazes, bice vam dobar i americki, jebajga, rusi ionako planiraju preusmjerit sav svoj lng za kinu i indiju a i snaga sibira ne smije zjapit praznih cjevi jel, :)Eroo wrote:Nema od tog ništa. Poljski i hr LNG, plus "Sjeverni tok 2" i to je to. Možda ostane još i onaj krak preko Ukrajine.Leviathan2 wrote:bice, turski tok ide do baumgartena a onda za rvacku i sloveniju :)Eroo wrote:To ide preko Ukrajine, koji se uskoro zatvara, šta'š unda?debotoijusto wrote:Eroo wrote:
A ruski dobijete u bocunin? Ono ti je votka, bosanac.
ruski dobivamo ugovorenim kanalima kojima nece zasigurno poteci imaginarni plin iz poljske
osim toga vec imamo dugogodisnji ugovor s rusima koji pokriva nase potrebe , nije nama problem dobava/cijena vec nameti na taj plin
ukropi na aparatah
Jebajiga, takav je smjer...
vama ce bit dobar i americki, cjena nije bitna, pa necete se cjenjkat, niste skoti
Ali im glede općeg standarda ipak jako šepa. U čemu je problem?Leviathan2 wrote:ima tu zlata dijamanata draguljacrvenkasti wrote:Zašto se Ameri i Rusi toliko grebu oko toga čiji plin, koji plin?
sine Hamlete, Pa nije sve u plinu.
Evo što im Ameri drmaju pravoslavlje, zar i ekonomiju? Pa ti u to vjeruješ?
Ma jok. Plate na američkom mostu rađe nego na ruskoj ćupriji.Yehudim wrote:debotoijusto wrote:dobro su ovo poljaci ispregovarali
Ako ne platiš na mostu, platiš na ćupriji.
MA sve to i nekako, ali kad bi tvoji anglosaksonski idoli (kojima bi ti pusio kurac dozivotno) barem prestali da maltretiraju i unistavaju nas narod u BiH pa nek prodaju plin kome hoce ako hoce da ga daju i za dzabe.Eroo wrote:Ma jok. Plate na američkom mostu rađe nego na ruskoj ćupriji.Yehudim wrote:debotoijusto wrote:dobro su ovo poljaci ispregovarali
Jebu nas vec 30 godina, teroriziraju nas kako stignu a ti ih obozavas.
Jebi se i ti i oni.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Leviathan2 wrote:hehehe, aj dobro, ak ti tak kazes, bice vam dobar i americki, jebajga, rusi ionako planiraju preusmjerit sav svoj lng za kinu i indiju a i snaga sibira ne smije zjapit praznih cjevi jel, :)Eroo wrote:Nema od tog ništa. Poljski i hr LNG, plus "Sjeverni tok 2" i to je to. Možda ostane još i onaj krak preko Ukrajine.Leviathan2 wrote:bice, turski tok ide do baumgartena a onda za rvacku i sloveniju :)Eroo wrote:To ide preko Ukrajine, koji se uskoro zatvara, šta'š unda?debotoijusto wrote:
ruski dobivamo ugovorenim kanalima kojima nece zasigurno poteci imaginarni plin iz poljske
osim toga vec imamo dugogodisnji ugovor s rusima koji pokriva nase potrebe , nije nama problem dobava/cijena vec nameti na taj plin
ukropi na aparatah
Jebajiga, takav je smjer...
vama ce bit dobar i americki, cjena nije bitna, pa necete se cjenjkat, niste skoti
Suverena su država, imaju pravo na to. Neka samo preusmjeravaju, nas o tome nisu dužni obavještavati.
Ma ko zna sta se tu dogadja i sta je posrijedi.Yehudim wrote:debotoijusto wrote:dobro su ovo poljaci ispregovarali
MA tako su se i Litvanci kurcili prije par godina sa nekakvim plovecim terminalom pa je bilo kuku pomagaj. Ako Ameri daju Poljacima ispod cijene to znaci da ce oni samo nadoknadjivat gubitak.
Sto se mene tice nek im je sa srecom. Ali onda nek daju ispod cijene svima u Europi ako zele da svi kupuju njihov plin.
A takve pizdarije su dovele SSSR do bankrota.
2015-09-24
Jebote, pa ti bi sad diktirao Americi cijenu plina, kome će i kome neće prodavati. Daj se skuliraj malo i vidi do kuda možeš dobacit.Ringo10 wrote:Ma ko zna sta se tu dogadja i sta je posrijedi.Yehudim wrote:debotoijusto wrote:dobro su ovo poljaci ispregovarali
MA tako su se i Litvanci kurcili prije par godina sa nekakvim plovecim terminalom pa je bilo kuku pomagaj. Ako Ameri daju Poljacima ispod cijene to znaci da ce oni samo nadoknadjivat gubitak.
Sto se mene tice nek im je sa srecom. Ali onda nek daju ispod cijene svima u Europi ako zele da svi kupuju njihov plin.
MA boli me kitomir i za njih i cijenu plina. Nek rade sta hoce.Eroo wrote:Jebote, pa ti bi sad diktirao Americi cijenu plina, kome će i kome neće prodavati. Daj se skuliraj malo i vidi do kuda možeš dobacit.Ringo10 wrote:Ma ko zna sta se tu dogadja i sta je posrijedi.Yehudim wrote:debotoijusto wrote:dobro su ovo poljaci ispregovarali
Ali nije pravo da Poljacima daju ispod cijene ako je to istina a da drugima ne daju. Ali njihova stvar i njihov problem.
2015-09-24
Ringo10 wrote:MA sve to i nekako, ali kad bi tvoji anglosaksonski idoli (kojima bi ti pusio kurac dozivotno) barem prestali da maltretiraju i unistavaju nas narod u BiH pa nek prodaju plin kome hoce ako hoce da ga daju i za dzabe.Eroo wrote:Ma jok. Plate na američkom mostu rađe nego na ruskoj ćupriji.Yehudim wrote:debotoijusto wrote:dobro su ovo poljaci ispregovarali
Jebi se i ti i oni.
Zašto sad mene miješaš u tu priču? Zašto moje mišljenje smatraš obožavanjem bilo koga?
Istina će te osloboditi. Drži se toga pa ćeš biti u prilici mijenjati stvari oko sebe,
a bez toga samo možeš toniti iz jednoga blata u drugi.
Tamo je LNG (nema transportnih cijev iz Amerikei!). Mislim, stvarno, zar ti ovo treba objašnjavati?Ringo10 wrote:MA boli me kitomir i za njih i cijenu plina. Nek rade sta hoce.Eroo wrote:Jebote, pa ti bi sad diktirao Americi cijenu plina, kome će i kome neće prodavati. Daj se skuliraj malo i vidi do kuda možeš dobacit.Ringo10 wrote:Ma ko zna sta se tu dogadja i sta je posrijedi.Yehudim wrote:debotoijusto wrote:dobro su ovo poljaci ispregovarali
Ali nije pravo da Poljacima daju ispod cijene ako je to istina a da drugima ne daju. Ali njihova stvar i njihov problem.
Poljska taj plin može prodavati dalje, ako koja država hoće kupit.
Iritantno je tvoje obozavanje onih koji tvoj narod u BiH rasturaju jos od 1990te.Eroo wrote:Ringo10 wrote:MA sve to i nekako, ali kad bi tvoji anglosaksonski idoli (kojima bi ti pusio kurac dozivotno) barem prestali da maltretiraju i unistavaju nas narod u BiH pa nek prodaju plin kome hoce ako hoce da ga daju i za dzabe.Eroo wrote:Ma jok. Plate na američkom mostu rađe nego na ruskoj ćupriji.Yehudim wrote:debotoijusto wrote:dobro su ovo poljaci ispregovarali
Jebi se i ti i oni.
Zašto sad mene miješaš u tu priču? Zašto moje mišljenje smatraš obožavanjem bilo koga?
Istina će te osloboditi. Drži se toga pa ćeš biti u prilici mijenjati stvari oko sebe,
2015-09-24
Nikakvo obožavanje, samo mišljenje...Ringo10 wrote:Iritantno je tvoje obozavanje onih koji tvoj narod u BiH rasturaju jos od 1990te.Eroo wrote:Ringo10 wrote:MA sve to i nekako, ali kad bi tvoji anglosaksonski idoli (kojima bi ti pusio kurac dozivotno) barem prestali da maltretiraju i unistavaju nas narod u BiH pa nek prodaju plin kome hoce ako hoce da ga daju i za dzabe.Eroo wrote:Ma jok. Plate na američkom mostu rađe nego na ruskoj ćupriji.Yehudim wrote:
Jebi se i ti i oni.
Mi smo ipak premali za pobijediti NATO kao Srbi.
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Bolje skuplji američki nego jeftiniji ruski plin dok ima budala koje će to plaćati
» Poljska uvodi zabranu uvoza ruskog ugljena
» Austrija: Nema nikakvog smisla kupovati 3 puta skuplji američki plin kad je ruski plin sasvim dobar
» HAHAHAH, UBILO još jednog Ruskog(pro-Ruskog) vođu pobune.. hahahah
» Najskuplji auti pojeftinjuju, jeftiniji poskupljuju
» Poljska uvodi zabranu uvoza ruskog ugljena
» Austrija: Nema nikakvog smisla kupovati 3 puta skuplji američki plin kad je ruski plin sasvim dobar
» HAHAHAH, UBILO još jednog Ruskog(pro-Ruskog) vođu pobune.. hahahah
» Najskuplji auti pojeftinjuju, jeftiniji poskupljuju
Page 3 of 3