SRBIJA IZUMIRE, a nama se rugaju
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
SRBIJA IZUMIRE, a nama se rugaju
https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/298123/ljudi-srbija-izumire-nece-imati-ko-da-ugasi-svetlo-da-li-je-ova-jeziva-statistika-bilo-koga-u-drzavi-zabrinula
Praznih kuća i sela iz dana u dan sve je više, širom Srbije, Foto: Saša Stajić
Da li je ova JEZIVA STATISTIKA bilo koga u državi zabrinula?
Svake godina imamo više umrlih nego rođenih i tako je već 25 godina
Koliko je zapravo život na selu postao težak, pokazali su statistički podaci još 2012. godine, kad je ustanovljeno da u Srbiji postoji preko 50.000 napuštenih kuća, a prema tim prognozama, u narednih 15 godina biće i 1.200 napuštenih seoskih naselja.
Ovi poražavajući statistički podaci dovode nas do toga da se svi zapitamo šta će se desiti u narednih 20 godina?
Svake godina imamo više umrlih nego rođenih i tako je već 25 godina.
Četvrt veka mi beležimo negativne tendencije. Prema projekciji 2041 imaćemo 6,5 miliona stanovnika, što znači da ćemo gubiti više stanovnika nego do sada. Smanjuje se kontigent lica koje su spremni za rađanje.
Napuštanje sela se nastavlja i posle 2000. godine sa istim trendom kao ranije. Pored 50.000 napuštenih kuća, ima i 150.000 kuća u kojima piše da niko ne živi.
50.000 napuštenih kuća u Srbijifoto: Aleksandar Jovanović
Mali posedi manji od 2 hektara, a takvih je preko 184. 000, ne pružaju mogućnost i sigurnost za zasnivanje porodice. Ima mnogo i drugih razloga, a pre svega socijalnih koji su doveli do ovog stanja.
Kada se posmatraju regioni Srbije, onda se može kazati da su jug, jugoistok i jugozapad najugroženiji u svakom pogledu kada je upitanju nestajanje sela i ekonomsko slabljenje.
- Od 4.709 sela, 1.200 je u fazi nestajanja
- U 1.034 je manje od 100 žitelja
- U 550 sela ima manje od 50 stanovnika
- U 500 ne postoji asfaltni put ni veza sa svetom
- Skoro 2.000 nema poštu
- U 230 nema osnovne škole
- Dve trećine nema ambulante
- U 400 sela u Srbiji nema prodavnice.
Praznih kuća i sela iz dana u dan sve je više, širom Srbije, Foto: Saša Stajić
SRBIJA NA APARATIMA
LJUDI, SRBIJA IZUMIRE, NEĆE IMATI KO DA UGASI SVETLO!Da li je ova JEZIVA STATISTIKA bilo koga u državi zabrinula?
Svake godina imamo više umrlih nego rođenih i tako je već 25 godina
Koliko je zapravo život na selu postao težak, pokazali su statistički podaci još 2012. godine, kad je ustanovljeno da u Srbiji postoji preko 50.000 napuštenih kuća, a prema tim prognozama, u narednih 15 godina biće i 1.200 napuštenih seoskih naselja.
Ovi poražavajući statistički podaci dovode nas do toga da se svi zapitamo šta će se desiti u narednih 20 godina?
Svake godina imamo više umrlih nego rođenih i tako je već 25 godina.
Četvrt veka mi beležimo negativne tendencije. Prema projekciji 2041 imaćemo 6,5 miliona stanovnika, što znači da ćemo gubiti više stanovnika nego do sada. Smanjuje se kontigent lica koje su spremni za rađanje.
Napuštanje sela se nastavlja i posle 2000. godine sa istim trendom kao ranije. Pored 50.000 napuštenih kuća, ima i 150.000 kuća u kojima piše da niko ne živi.
50.000 napuštenih kuća u Srbijifoto: Aleksandar Jovanović
Mali posedi manji od 2 hektara, a takvih je preko 184. 000, ne pružaju mogućnost i sigurnost za zasnivanje porodice. Ima mnogo i drugih razloga, a pre svega socijalnih koji su doveli do ovog stanja.
Kada se posmatraju regioni Srbije, onda se može kazati da su jug, jugoistok i jugozapad najugroženiji u svakom pogledu kada je upitanju nestajanje sela i ekonomsko slabljenje.
- Od 4.709 sela, 1.200 je u fazi nestajanja
- U 1.034 je manje od 100 žitelja
- U 550 sela ima manje od 50 stanovnika
- U 500 ne postoji asfaltni put ni veza sa svetom
- Skoro 2.000 nema poštu
- U 230 nema osnovne škole
- Dve trećine nema ambulante
- U 400 sela u Srbiji nema prodavnice.
Možemo zaključiti samo jedno - Srbija polako izumire. Sa negativnim natalitetom već 25 godina, a svake godine u proseku izgubi oko 35.000 stanovnika ili dnevno njih 107.Poražavajuća je i činjenica da 230 sela u Srbiji nema osnovnu školu, dve trećine nema ambulantu i to da u 400 sela u Srbiji nema prodavnicu, kao i to da su većina ovih sela sa staračkim domaćinstvima, bez đaka u školi, autobuske linije, a mladi sve više imigriraju u gradove u potrazi za boljim životom - o svemu ovome niko ne brine.
immortal-
2014-04-16
Re: SRBIJA IZUMIRE, a nama se rugaju
Ustvari se mi njima trebamo rugati.
crvenkasti-
2014-04-17
rugao se lonac loncu oba šuplja
ja u stvari njima zavidim,mi već 5 god. u EU a vidi di nas je to dovelo,ljepše živit izolirano,oni bar imaju svoj (rat i)mir
mizantrop-
2017-05-01
pa vis rugali su se kako nam je reprezentacija popila sest komada a sada to se isto desilo zvezdi...AssadNaPodmornici wrote:rugao se lonac loncu oba šuplja
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Nije ni drugdje na Balkanu i istočnoj Europi drukčije da bi se to posmatralo kao izdvojen fenomen
Pogledaj Rumunjsku , iselilo im par miljona ljudi od devedesetih
Pogledaj Rumunjsku , iselilo im par miljona ljudi od devedesetih
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
ne rugamo se
to longi svakodnevno prati prirastaj u srbiji.
ceka da nestanemo.
nije mi piznato da neko da nas forumskih srba
pise o stanju u hrvatskoj.
ceka da nestanemo.
Guest- Guest
mizantrop wrote:ja u stvari njima zavidim,mi već 5 god. u EU a vidi di nas je to dovelo,ljepše živit izolirano,oni bar imaju svoj (rat i)mir
nista nisu naucili na nasem primjeru
immortal-
2014-04-16
Pratim općenito sve dakle i u Mađarskoj i drugdjepizzon wrote:ne rugamo se
ceka da nestanemo.
Pratim i tržište rada na prostoru eks Yuge a ne samo vas
2014-04-11
Šta se tiče priče o vašem izumiranju i mom osobnom stavu on je da ovo nije dobro dugoročno šta nam svima ovako natalitet krahira jer to u budućnosti može dovesti do poremećaja i destabilizacije regije tako da bi meni više odgovaralo da se to sve ipak počne malo popravljati tj da nije ovakvi demografiski lom
2014-04-11
Nije to ruganje, to je politika. Srbija je pola proeuropska, a pola proazijatska.
Proazijati se poslužuju Hrvatske kad žele proeuropljane pridobiti na svoju stranu.
Ponekad koriste i Bugarsku, a nešto manje Rumunjsku.
To vam je sva mudrolija oko toga.
PS:
Bugarska je prije ulaska u EU imala oko 9,7 milijuna stanovnika,
a danas ih ima , vjerovali ili ne, negdje oko 6,7 milijuna.
Proazijati se poslužuju Hrvatske kad žele proeuropljane pridobiti na svoju stranu.
Ponekad koriste i Bugarsku, a nešto manje Rumunjsku.
To vam je sva mudrolija oko toga.
PS:
Bugarska je prije ulaska u EU imala oko 9,7 milijuna stanovnika,
a danas ih ima , vjerovali ili ne, negdje oko 6,7 milijuna.
U istim smo mi govnima. Osuđeni na propast.
Meni je groteskno to kako Srbi I Hrvati reže jedni na druge, raduju se svakom problemu koji imaju oni drugi i rugaju se svakoj nevolji jedni drugima.
I polako izumiru i nestaju.
Meni je groteskno to kako Srbi I Hrvati reže jedni na druge, raduju se svakom problemu koji imaju oni drugi i rugaju se svakoj nevolji jedni drugima.
I polako izumiru i nestaju.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A ono, zaboravi nacije i gledaj samo ljude, očito iz nerazvijenih vukojebina iseljavanje je brže i tamo je depopulacija izraženija
To je tako
To je tako
2014-04-11
Možemo mi ovo gledati i kao vojnu temu no ako ćemo iskreno Hrvatsku nezanima Srbija i njen natalitet izuzev ove priče o tržištu rada
BiH je vojno meki trbuh Hrvatske pa će tu detaljnije gledati šta se dešava no i to je više samo praćenje trendova i tržišta rada jer neće biti nikakvih vojnih akcija osim ako nije neka NATO intervencija
BiH je vojno meki trbuh Hrvatske pa će tu detaljnije gledati šta se dešava no i to je više samo praćenje trendova i tržišta rada jer neće biti nikakvih vojnih akcija osim ako nije neka NATO intervencija
2014-04-11
Dokle god zadnji srbin diše, memorandum živi...
Memorandum za kurac, sad će i Njemačka od početka iduće godine počet jače isisavat radnu snagu iz zemalja zapadnog Balkana
2014-04-11
Slovenija je počela razmišljati o uvozu radne snage iz Ukrajine i Gruzije jer su shvatili da se nemogu takmičit s Njemačkom sad kad ona počne sisat radnu snagu sa zapadnog Balkana
https://www.blic.rs/vesti/svet/hrvatska-gubi-primat-na-jadranu-u-njihov-komsiluk-stizu-radnici-iz-istocne-evrope-a/8b8nhff
Tu demografiju prvenstveno triba gledati kroz ekonomska pitanja jer logično da di nema posla i plaće su male da će biti depopulacija
https://www.blic.rs/vesti/svet/hrvatska-gubi-primat-na-jadranu-u-njihov-komsiluk-stizu-radnici-iz-istocne-evrope-a/8b8nhff
Tu demografiju prvenstveno triba gledati kroz ekonomska pitanja jer logično da di nema posla i plaće su male da će biti depopulacija
2014-04-11
U Bavarskoj su za deset dana izbori i AfD se nije kandidirao na prošlim izborima
Austrija desnica Bavarska desnica a Hitler je Austrijanac rodom na granici Austrije i Bavarske
U Italiji desnica
Slovence vata panika jer nitko oko njih neće mujage a njima 20 tisuća Arapa ako se naseli u Sloveniju to je 1% stanovništva
Zato sad rade dugoročnu useljeničku politiku pa će masovno zvat Ukrajince
Austrija desnica Bavarska desnica a Hitler je Austrijanac rodom na granici Austrije i Bavarske
U Italiji desnica
Slovence vata panika jer nitko oko njih neće mujage a njima 20 tisuća Arapa ako se naseli u Sloveniju to je 1% stanovništva
Zato sad rade dugoročnu useljeničku politiku pa će masovno zvat Ukrajince
2014-04-11
Danas je Ukrajina potirala mađarskoga konzula i sad će vojska na granice i Mađarima neka se odluće koju putovnicu oće
To je najmanja Mađarska manjina van Mađarske oko sto pedeset tisuća
Kad tu popuše a oće jer se idu kačit s nacijom od 40 miljona ljudi dok su ovi u ratu s Rusima njihove pretenzije da jače očuvanje mađarsku manjinu u Rumunjskoj Slovačkoj i Srbiji mogu samo rasti
To je najmanja Mađarska manjina van Mađarske oko sto pedeset tisuća
Kad tu popuše a oće jer se idu kačit s nacijom od 40 miljona ljudi dok su ovi u ratu s Rusima njihove pretenzije da jače očuvanje mađarsku manjinu u Rumunjskoj Slovačkoj i Srbiji mogu samo rasti
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ALBANAC O KOJEM PRIČA CIJELA SRBIJA ???? pošteno radi i zaradi ??? Što je s nama ostalima??
» Tukli psa betonskim blokom do smrti, pa pobegli: Srbija je zgrožena monstrumima koji žive među nama (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
» Pančevo izumire
» Obitelj izumire i u Hrvata?
» ovi se baš rugaju
» Tukli psa betonskim blokom do smrti, pa pobegli: Srbija je zgrožena monstrumima koji žive među nama (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
» Pančevo izumire
» Obitelj izumire i u Hrvata?
» ovi se baš rugaju
Page 1 of 2