SVE IH JE VIŠE
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
SVE IH JE VIŠE
Dobro uhranjeni glodavci trčkaraju, skaču, lupaju repom po etiketama s cijenama, vesele se, pare se, jedu i izbacuju izmet po policama na koje se ujutro slaže topli kruh.
Snimka je to iz pekarnice "Kamen" u srcu Pazara, koju smo objavili jučer. Da budi nagon za povraćanjem i onima s visokom tolerancijom, potvrđuju korisnici društvenih mreža koji zgroženi videom p(r)ozivaju sanitarne inspektore.
Razmjenjuju priče. Čuli su za nedavne slučajeve trovanja hranom. Neki čak spominju da su i ostale prodavaonice na Pazaru štakorske hacijende. Pišu kako vlasnici mogu biti sretni da ih nitko nije snimio. Još.
Gladni kupci koji nisu bili te sreće da pogledaju zastrašujuće kadrove, u četvrtak ujutro nagurali su se u red za kruh. I domaći i turisti čekali su pokraj vrata s etiketom “Pekarnica Kamen”, u poslovnici tvrtke “Tunić”, sa sjedištem u Dugom Ratu. Tu, gdje su nekoliko sati ranije gacali glodavci.
Ivo Kuzmanić iz tvrtke KB Ciklon, potvrdno klima glavom:
- Ove godine bilježimo puno više intervencija vezanih za miševe i crne žohare u gradskoj jezgri kao i po rubim kotarima, a radimo uglavnom s kafićima, restoranima i hotelima. S godinama ih je sve više. Grad treba češće raditi i deratizaciju i dezinsekciju.
Dakle, štakori nisu problem samo na Pazaru?
- Ma ne, ma kakvi! Uopće nije problem na Pazaru. Problem je cijela jezgra. Neće se miš ili štakor orijentirati samo na jedno mjesto. On kruži. Širi svoje područje...
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/562405/pantagane-u-pekarnici-otkrile-su-groznu-istinu-split-je-preplavljen-stakorima-i-crnim-zoharima-iz-tvrtke-zaduzene-za-eliminaciju-nametnika-porucuju-zovu-nas-iz-kafica-restorana-i-hotela-grad-cesce-treba-raditi-deratizaciju-i-dezinsekciju
Snimka je to iz pekarnice "Kamen" u srcu Pazara, koju smo objavili jučer. Da budi nagon za povraćanjem i onima s visokom tolerancijom, potvrđuju korisnici društvenih mreža koji zgroženi videom p(r)ozivaju sanitarne inspektore.
Razmjenjuju priče. Čuli su za nedavne slučajeve trovanja hranom. Neki čak spominju da su i ostale prodavaonice na Pazaru štakorske hacijende. Pišu kako vlasnici mogu biti sretni da ih nitko nije snimio. Još.
Gladni kupci koji nisu bili te sreće da pogledaju zastrašujuće kadrove, u četvrtak ujutro nagurali su se u red za kruh. I domaći i turisti čekali su pokraj vrata s etiketom “Pekarnica Kamen”, u poslovnici tvrtke “Tunić”, sa sjedištem u Dugom Ratu. Tu, gdje su nekoliko sati ranije gacali glodavci.
Surađujemo s njima već pet godina i nikad nismo imali problema. Štakori bi se nekad pojavili, ali držalo ih se pod kontrolom. Svaki dućan na Pazaru može angažirat firmu koju želi da obavi deratizaciju. Nismo odgovorni za ono što se događa u zatvorenim prostorima. Evo, nekidan sam po gradu vidio pet štakora, a Grad također vrši deratizaciju. Masu je intervencija po kafićima i restoranima. Previše ih je, na sve strane. Najezda je štakora po čitavom centru! Jednostavno, mi ne možemo na to utjecat - argumentira Šimundža.Razgovarali smo s vlasnikom Rokom Tunićem. Ne bježi od odgovornosti, no tvrdi da su štakori problem čitavog Pazara.
– Vidio sam snimku. Iznenadila nas je, kako ne. Imamo ugovor s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, redovito provodimo deratizacije, ali jednostavno ih je - previše. Po čitavoj su tržnici, ne samo kod nas. Ali, eto... Tu su zatečeni i to je sada tako – razočarano će Tunić te dodaje da ih se može svuda očekivati:
– Problem je u cijeloj pazarskoj kanalizaciji. Ne truju ih. Kad sam deratiziram, ne mogu ništa, jer ih ima previše.
Tko je kriv? Tvrtka Hippos, koncesionar tržnica?
– Neću kriviti nikoga. Zna se tko je odgovoran za sve – odlučno će Tunić,
Ivo Kuzmanić iz tvrtke KB Ciklon, potvrdno klima glavom:
- Ove godine bilježimo puno više intervencija vezanih za miševe i crne žohare u gradskoj jezgri kao i po rubim kotarima, a radimo uglavnom s kafićima, restoranima i hotelima. S godinama ih je sve više. Grad treba češće raditi i deratizaciju i dezinsekciju.
Dakle, štakori nisu problem samo na Pazaru?
- Ma ne, ma kakvi! Uopće nije problem na Pazaru. Problem je cijela jezgra. Neće se miš ili štakor orijentirati samo na jedno mjesto. On kruži. Širi svoje područje...
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/562405/pantagane-u-pekarnici-otkrile-su-groznu-istinu-split-je-preplavljen-stakorima-i-crnim-zoharima-iz-tvrtke-zaduzene-za-eliminaciju-nametnika-porucuju-zovu-nas-iz-kafica-restorana-i-hotela-grad-cesce-treba-raditi-deratizaciju-i-dezinsekciju
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: SVE IH JE VIŠE
Meni mačak uvatija danas malog miša a sinoć ili preksinoć šišmiš uletija navećer u dnevni boravak, majku mu nabijen to je slipo nevidi ništa sto krugova mi je napravija poviše glave a kad je konačno pogodija vrata za izlaz onda uletija u kužinu pa i tamo još sto i tek onda pogodija otvoreni prozor i izaša vani
A Bog te vidija
A Bog te vidija
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pa slijep je, ali odašilje ultrazvučne valove i pomoću te eholokacije se orjentira, zato mi nikako nije jasno zašto ne mogu pogooditi van iz prostorije..RayMabus wrote:Meni mačak uvatija danas malog miša a sinoć ili preksinoć šišmiš uletija navećer u dnevni boravak, majku mu nabijen to je slipo nevidi ništa sto krugova mi je napravija poviše glave a kad je konačno pogodija vrata za izlaz onda uletija u kužinu pa i tamo još sto i tek onda pogodija otvoreni prozor i izaša vani
A Bog te vidija
lani se jedan poviše moje glave zaletio u zid na terasi i pao dolje ko mrtav...neš ti navigacije :)
ja ih se bojim više od svega
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ma nabijen ga na kurac, jbte
Gledan oće mi se zabiti u glavu, kako ja kušinon manem da mi se nezabije u glavu on još luđi na mene
Nakon nekih pedeset krugova po plafonu sitija san se da je to slipo ko kurac
Gledan oće mi se zabiti u glavu, kako ja kušinon manem da mi se nezabije u glavu on još luđi na mene
Nakon nekih pedeset krugova po plafonu sitija san se da je to slipo ko kurac
2014-04-11
korisni su ako ce ti to sta olaksat. Hrane se komarcima, ono bolje sismisi nego komarci...Noor wrote:pa slijep je, ali odašilje ultrazvučne valove i pomoću te eholokacije se orjentira, zato mi nikako nije jasno zašto ne mogu pogooditi van iz prostorije..RayMabus wrote:Meni mačak uvatija danas malog miša a sinoć ili preksinoć šišmiš uletija navećer u dnevni boravak, majku mu nabijen to je slipo nevidi ništa sto krugova mi je napravija poviše glave a kad je konačno pogodija vrata za izlaz onda uletija u kužinu pa i tamo još sto i tek onda pogodija otvoreni prozor i izaša vani
A Bog te vidija
lani se jedan poviše moje glave zaletio u zid na terasi i pao dolje ko mrtav...neš ti navigacije :)
Guest- Guest
a znam, al su ružni užasno...bljakLeteca Pegla wrote:korisni su. Hrane se komarcima, ono bolje sismisi nego komarci...Noor wrote:pa slijep je, ali odašilje ultrazvučne valove i pomoću te eholokacije se orjentira, zato mi nikako nije jasno zašto ne mogu pogooditi van iz prostorije..RayMabus wrote:Meni mačak uvatija danas malog miša a sinoć ili preksinoć šišmiš uletija navećer u dnevni boravak, majku mu nabijen to je slipo nevidi ništa sto krugova mi je napravija poviše glave a kad je konačno pogodija vrata za izlaz onda uletija u kužinu pa i tamo još sto i tek onda pogodija otvoreni prozor i izaša vani
A Bog te vidija
i letaju ko ludi, brzo i stalno mijenjaju smjer...nikad nisi siguran kamo će
navodno pojedu dnevno i preko 1000 insekata, što je da...jako dobro
2017-10-06
Noor wrote:a znam, al su ružni užasno...bljakLeteca Pegla wrote:korisni su. Hrane se komarcima, ono bolje sismisi nego komarci...Noor wrote:pa slijep je, ali odašilje ultrazvučne valove i pomoću te eholokacije se orjentira, zato mi nikako nije jasno zašto ne mogu pogooditi van iz prostorije..RayMabus wrote:Meni mačak uvatija danas malog miša a sinoć ili preksinoć šišmiš uletija navećer u dnevni boravak, majku mu nabijen to je slipo nevidi ništa sto krugova mi je napravija poviše glave a kad je konačno pogodija vrata za izlaz onda uletija u kužinu pa i tamo još sto i tek onda pogodija otvoreni prozor i izaša vani
A Bog te vidija
šišmiši su totalno bezopasna živina...... sada (druga polovica osmog mjeseca i pretežiti dio devetog) mladunci ulijeću u stanove, jer im još uvijek nije dobro razvijen sustav orjenacije. Kad se dogodi treba staviti nešto na glavu, naročito ako je kosa bujna i našešurana, da se greškom ne zalete u nju.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
meni da se to desi, nema trika da ne završim u vili marijiorion wrote:Noor wrote:a znam, al su ružni užasno...bljakLeteca Pegla wrote:korisni su. Hrane se komarcima, ono bolje sismisi nego komarci...Noor wrote:pa slijep je, ali odašilje ultrazvučne valove i pomoću te eholokacije se orjentira, zato mi nikako nije jasno zašto ne mogu pogooditi van iz prostorije..RayMabus wrote:Meni mačak uvatija danas malog miša a sinoć ili preksinoć šišmiš uletija navećer u dnevni boravak, majku mu nabijen to je slipo nevidi ništa sto krugova mi je napravija poviše glave a kad je konačno pogodija vrata za izlaz onda uletija u kužinu pa i tamo još sto i tek onda pogodija otvoreni prozor i izaša vani
A Bog te vidija
šišmiši su totalno bezopasna živina...... sada (druga polovica osmog mjeseca i pretežiti dio devetog) mladunci ulijeću u stanove, jer im još uvijek nije dobro razvijen sustav orjenacije. Kad se dogodi treba staviti nešto na glavu, naročito ako je kosa bujna i našešurana, da se greškom ne zalete u nju.
2017-10-06
gdje vi to zivite kadsu sismisi oko vasorion wrote:Noor wrote:a znam, al su ružni užasno...bljakLeteca Pegla wrote:korisni su. Hrane se komarcima, ono bolje sismisi nego komarci...Noor wrote:pa slijep je, ali odašilje ultrazvučne valove i pomoću te eholokacije se orjentira, zato mi nikako nije jasno zašto ne mogu pogooditi van iz prostorije..RayMabus wrote:Meni mačak uvatija danas malog miša a sinoć ili preksinoć šišmiš uletija navećer u dnevni boravak, majku mu nabijen to je slipo nevidi ništa sto krugova mi je napravija poviše glave a kad je konačno pogodija vrata za izlaz onda uletija u kužinu pa i tamo još sto i tek onda pogodija otvoreni prozor i izaša vani
A Bog te vidija
ajd komarci, ose, pa i strsljencici, al sismisi...
ima li i krokodila:)
dijagram-
2015-08-09
Živim između dva parka, pedeset metara poviše mora a još jedan botanički park mi je povišepoviše glave , tri parka oko mene u krugu pedeset metara
Ja san svoga na jedvite jade izbacija iz kuće
Da moguće da je mladi šišmiš
Ja san svoga na jedvite jade izbacija iz kuće
Da moguće da je mladi šišmiš
2014-04-11
Pojedu tisuće komaraca, zato ih kod mene ni nema
Ujutro i navečer pogledaš nebo to crno od lastavica i valjda šišmiša kasnije
Da vidiš šta letaju, nema ni jednog komarca ovdje
Ja ih nisan vidija, pojili sve
2014-04-11
a tako, onda su korisniRayMabus wrote:Pojedu tisuće komaraca, zato ih kod mene ni nema
dijagram-
2015-08-09
Vruće je kote se, ja san mora nabavit mačku prošle godine radi miševa , evo danas uhvatila jednog skroz malog, valjda pokuša ući u kuću, a nećeš brajo maca
2014-04-11
Noor wrote:meni da se to desi, nema trika da ne završim u vili marijiorion wrote:Noor wrote:a znam, al su ružni užasno...bljakLeteca Pegla wrote:korisni su. Hrane se komarcima, ono bolje sismisi nego komarci...Noor wrote:
pa slijep je, ali odašilje ultrazvučne valove i pomoću te eholokacije se orjentira, zato mi nikako nije jasno zašto ne mogu pogooditi van iz prostorije..
k nama zna uletiti po par komada ..... znala sam cijelu večer provesti sjedeći sa plahtom na glavi ... a zapravo, ako ne nađe put kroz prozor on tada negdje sjedne i smiri se.
Razvila sam sistem da uzmem karton i neku posudu, spustim ga i automatski pokopim, odnesem na terasu i pustim....
2017-06-06
ja imam na tavanu pod slamnatim krovom shismise, neznam kako su se nakotili tamo, al ne smetaju,
nit traze kruva nit im ga dajem
odlicni su za letecu gamad, a za neletecu imam udomacen chopor jezeva
po cjelu vecer ih cujes po dvoristu i vrtu
dijagram wrote:gdje vi to zivite kadsu sismisi oko vasorion wrote:Noor wrote:a znam, al su ružni užasno...bljakLeteca Pegla wrote:korisni su. Hrane se komarcima, ono bolje sismisi nego komarci...Noor wrote:
pa slijep je, ali odašilje ultrazvučne valove i pomoću te eholokacije se orjentira, zato mi nikako nije jasno zašto ne mogu pogooditi van iz prostorije..
okružena parkovima ...
imamo i dvije preslatke sovice ....
2017-06-06
parkovi u keniji ili...:)orion wrote:dijagram wrote:gdje vi to zivite kadsu sismisi oko vasorion wrote:Noor wrote:a znam, al su ružni užasno...bljakLeteca Pegla wrote:
korisni su. Hrane se komarcima, ono bolje sismisi nego komarci...
okružena parkovima ...
imamo i dvije preslatke sovice ....
dijagram-
2015-08-09
Leviathan2 wrote:ja imam na tavanu pod slamnatim krovom shismise, neznam kako su se nakotili tamo, al ne smetaju,
... i to se zove suživot
ježeva imamo ko u priči ..... jedan kapitalac veliki je kao dobro uhranjena mačka
2017-06-06
Meni prošle godine miševi u kuću, odma svatija šta je jer ih inače nikad nema, klimatske promjene, vrućine kote se, prvi put u životu mačku nabavija
Tigrasti mačak lovac
E sad sto kvadrat dvora i vrta plus gore teraca ta mačka neizlazi iz toga legene ispred kapije kapiju neprelazi, samo se drži svoga tj to je njeno i moš joj otvoriti vrata neće ti izać
Ali sve šta tu uđe njeno, miševi gušteri skakavci
Tigrasti mačak lovac
E sad sto kvadrat dvora i vrta plus gore teraca ta mačka neizlazi iz toga legene ispred kapije kapiju neprelazi, samo se drži svoga tj to je njeno i moš joj otvoriti vrata neće ti izać
Ali sve šta tu uđe njeno, miševi gušteri skakavci
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» PREDSJEDNICA NEDODIRLJIVA U ANKETAMA Što je više napadaju podrška joj više raste. Kako to?
» Javili smo Pfizeru da možemo izvući više od 5 doza iz bočica, sad nam više naplaćuju
» Njemačka svakim danom sve više i više tone: Komičar na sud nakon Erdoganove naredbe Merkelici
» Što Više Saznajem O Slučaju U Šibeniku Sve Više Mi Je Mučno
» U Seattleu sve više beskućnika i narod je sve više podijeljen
» Javili smo Pfizeru da možemo izvući više od 5 doza iz bočica, sad nam više naplaćuju
» Njemačka svakim danom sve više i više tone: Komičar na sud nakon Erdoganove naredbe Merkelici
» Što Više Saznajem O Slučaju U Šibeniku Sve Više Mi Je Mučno
» U Seattleu sve više beskućnika i narod je sve više podijeljen
Page 1 of 3