Turska lira do podneva pala za 14%. Erdogan: Oni imaju dolare, mi imamo Boga
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Turska lira do podneva pala za 14%. Erdogan: Oni imaju dolare, mi imamo Boga
Yehudim wrote:
TR uskoro ide na bubanj, unutarnji nemiri pa slijedi gradjanski rat, raspad
serdogana će Kurdi nabiti na kolac
Otprilike, ali ipak ne baš tako skoro.
Guest- Guest
Re: Turska lira do podneva pala za 14%. Erdogan: Oni imaju dolare, mi imamo Boga
Qanon wrote:Zapravo će se vjerovatno ići na potpunu neutralizaciju turskog utjecaja u Siriji i Balkanu, ne bih Bošnjacima bio u koži.
BiH muslimani i opet na iste grablje, po nitko ne zna točno koji put.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:debotoijusto wrote:
nije bitno sad nego sto to "sad" donosi u nekom razdoblju , 5-10-50g....
To znači da politička odnosno društvena opcija koju simbolizira Soros nepovratno odlazi u mp3.
ae , soros
ajde neka
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Baš nešto gledam s ekonomske strane i ono ovo su one situacije gdje nemožeš predviđati ništa osim konkretnih činjenica a to je da je turska valuta izgubila određen dio vrijednosti te se i u najboljem slučaju može očekivati neki barem mali blagi pad a u malo gorem slučaju taj pad će biti i nešto veći
Pad vrijednosti valute je u suštini dobar za gospodarstvo no loš za standard građana tako da
Pad vrijednosti valute je u suštini dobar za gospodarstvo no loš za standard građana tako da
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Baš nešto gledam s ekonomske strane i ono ovo su one situacije gdje nemožeš predviđati ništa osim konkretnih činjenica a to je da je turska valuta izgubila određen dio vrijednosti te se i u najboljem slučaju može očekivati neki barem mali blagi pad a u malo gorem slučaju taj pad će biti i nešto veći
to ovisi o okruzenju i trzistu , ciljana devalvacija je pogon ako iza sebe ima industriju koja ima sto ponuditi i stabilno okruzenje , konkretno kod turaka ponor u nerede i egzodus poslovnih/pametnih ne koje vlast odgovori novom represijom i urusavanjem stupova drustva
mislim da je vlast u turskoj izgubila ovu igru i samo pitanje koliko agonija bude trajala i zrtve velike
2014-04-12
Zapad je uBiH forsirao utjecaj Turske, kako bi se smanjio utjecaj zaljevskih zemalja i Irana. Turska je također u BiH trebala podupirati umjereni islamizam kao protutežu salafizmu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Da, to mi je jako bitno jel govno ili se pas posraHektorović wrote:Zapad je uBiH forsirao utjecaj Turske, kako bi se smanjio utjecaj zaljevskih zemalja i Irana. Turska je također u BiH trebala podupirati umjereni islamizam kao protutežu salafizmu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Hektorović wrote:Zapad je uBiH forsirao utjecaj Turske, kako bi se smanjio utjecaj zaljevskih zemalja i Irana. Turska je također u BiH trebala podupirati
umjereni islamizam kao protutežu salafizmu.
Ne znaš šta je gore - "umjerena oporba" ili isis
serdoganovo umjereno znači 4 prsta tj. - muslimanska braća- ( on je jedan od vodja )
te ( sivi vukovi ) ekstrmisti svakako
a to je kao prihvaljivo samo da nebi bilo- selafizma-
Okolo naokolo, pa na mala vrata
Goldman Warns Turkish Banks Will Be Wiped Out If Lira Hits 7.1
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Turska upozorava: Američke carine ugrozit će naš savezhttps://www.index.hr/vijesti/clanak/turska-upozorava-americke-carine-ugrozit-ce-nas-savez/2016854.aspx
Papirnati sultan će izgleda na reciklažu.
Papirnati sultan će izgleda na reciklažu.
Guest- Guest
Otvorena prijetnja Pencea Erdoganu,a znamo da Ameri ne prijete praznim pištoljem.
Guest- Guest
Loans to Private Sector in Turkey increased to 1223193168 TRY
The current account deficit in Turkey decreased to USD 2.97 billion in June 2018 from USD 3.79 billion in the same month of the previous year, compared with market expectations of a USD 3.03 deficit. The goods gap narrowed to USD 4.39 billion from USD 4.62 billion; the services surplus went up to USD 2.39 billion from USD 1.67 billion and the primary income gap shrank to USD 1.01 billion from USD 1.13 billion. On the other hand, the secondary income surplus went down to USD 0.04 billion from USD 0.29 billion. Considering the first half of 2018, the current account gap widened to USD 31.25 billion from USD 21.30 billion. Current Account in Turkey averaged -1451.61 USD Million from 1984 until 2018.
External Debt in Turkey increased to 466657 USD Million in the first quarter of 2018
Foreign Exchange Reserves in Turkey decreased to 130875.20 USD Million in May
The current account deficit in Turkey decreased to USD 2.97 billion in June 2018 from USD 3.79 billion in the same month of the previous year, compared with market expectations of a USD 3.03 deficit. The goods gap narrowed to USD 4.39 billion from USD 4.62 billion; the services surplus went up to USD 2.39 billion from USD 1.67 billion and the primary income gap shrank to USD 1.01 billion from USD 1.13 billion. On the other hand, the secondary income surplus went down to USD 0.04 billion from USD 0.29 billion. Considering the first half of 2018, the current account gap widened to USD 31.25 billion from USD 21.30 billion. Current Account in Turkey averaged -1451.61 USD Million from 1984 until 2018.
External Debt in Turkey increased to 466657 USD Million in the first quarter of 2018
Foreign Exchange Reserves in Turkey decreased to 130875.20 USD Million in May
Guest- Guest
Amerika ništa ni ne radi
Turski privatni sektor sam ruši svoju valutu paničnim ponašanjem
a država nema efikasnu fiskalnu politiku, oslanja se samo na poteze Centralne banke
Guest- Guest
Turska ima plutajući tečaj, država ne određuje vrijednost valute nego tržištedebotoijusto wrote:ciljana devalvacija
na tržištu postoji velika potražnja za stranim valutama, za dolarom i eurom, netko iz Turske nudi 15% više lira za 1 dolar, nema nikakve zavjere
Guest- Guest
Nista, sada se Turska pridruzi, Brasilu, Rusiji, Indija, Argentina i sl i naprave opet neku najnoviju valutu i uniste omrazeni petrodolar i time uzrok zla USA.
2014-04-14
neće Erdogan imati para uskoro da gradi nove đamije po Moskovi.. Putin će morati naći novoga partnera.. pošto "žutarnji" je počeo srati protiv S.Arabije, to je sljedeća meta iz islamofobne mržnje Trumpa, novi partner Rusije
NORTHCOM wrote:Turska ima plutajući tečaj, država ne određuje vrijednost valute nego tržištedebotoijusto wrote:ciljana devalvacija
na tržištu postoji velika potražnja za stranim valutama, za dolarom i eurom, netko iz Turske nudi 15% više lira za 1 dolar, nema nikakve zavjere
dobro , upis se ne odnosi na tursku
uglavnom nije njima nitko kriv osim serije losih poteza i stanja u okruzenju na koje odgovaraju demagogijom jer lakse nego ekonomijom , taj segment mi nije toliko bitan koliko proces urusavanja institucija naspram vremena/zrtava koje ulozeno da izadju iz 19st.
pametan uci na tudjim a vjernik-katolik-hercegovac na svojim greskama
2014-04-12
NORTHCOM wrote:Turska ima plutajući tečaj, država ne određuje vrijednost valute nego tržištedebotoijusto wrote:ciljana devalvacija
Pa država TR nudi toliko više ( ali na crno, na ulici )
Jer su upravo državi neophodne -devize- Zato serdogan i poziva da minjaju za Liru
Čekaj ti nisu u Idlibu???abraham wrote:Nista, sada se Turska pridruzi, Brasilu, Rusiji, Indija, Argentina i sl i naprave opet neku najnoviju valutu i uniste omrazeni petrodolar i time uzrok zla USA.
Kermit-
2014-04-17
Problem je što su europske banke strahovito izloženeNORTHCOM wrote:Turska ima plutajući tečaj, država ne određuje vrijednost valute nego tržištedebotoijusto wrote:ciljana devalvacija
Kermit-
2014-04-17
2014-04-14
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Turska lira snažno pala prema dolaru
» Turska lira pala 25% u odnosu na dolar od početka ove godine
» Turska lira pala na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar
» Turska lira pala blizu povijesnog minimuma nakon Erdoganove pobjede
» Bankrotiralo muslimansko bratstvo : Turska lira pala na najnižu razinu u povijesti
» Turska lira pala 25% u odnosu na dolar od početka ove godine
» Turska lira pala na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar
» Turska lira pala blizu povijesnog minimuma nakon Erdoganove pobjede
» Bankrotiralo muslimansko bratstvo : Turska lira pala na najnižu razinu u povijesti
Page 3 of 3