Jupiter Bem konačno priznao da ga ne zanima cijelo Kosovo u sastavu Srbije
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Jupiter Bem konačno priznao da ga ne zanima cijelo Kosovo u sastavu Srbije
Ne gledaj to preusko. Da smo tako gledali izgubili bi hercegovinu odavno a zna se što je hercegovina značila za RH i dan danas znači u geostrategijskom smislu. Ko to ne razumije bolje da ne piše o tome. Osim toga ako se BiH raspadne ide butanje na zadnje pozicije i RH će s pravom moći intervenirati radi zaštite svog teritorija jer je i bila ugrožena iz BiH.epikur37 wrote:zbog te budalaščine izgubit ćemo i livno i ono malo što je ostalo
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Što se mene tiče neka se do zadnjeg iskrveepikur37 wrote:RayMabus wrote:Epi jedini ti pričaš o Drini kao i o tome da ću ja ratovat protiv Muslimana po BiH
Očito nemaš moj geostrateški genije da shvatiš
pa ja govorim da ne trebamo uopće ratovati, vrati se gore vidi što sam napisao...to nije naš teren. Nek se bošnjaci i srbi razgraničuju i razdijele.
bez nas, molim
Brčko Banovići
Dobro mislim da situacija nije ratna tako da ovo je samo mogućnost
Meni se neratuje a sad šta će biti u BiH najviše ovisi o tome tko želi rat
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Brčko Banovići
Uz posredovanje velikih sila, naprvo Rusije i Turske Srbi i Bosnjaci ce ss nagoditi.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Preko čega? Ili jedan ili drugi teritorij je odsječen jedan od drugog. Daj mogući scenarij toga raspleta.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Brčko Banovići
Uz posredovanje velikih sila, naprvo Rusije i Turske Srbi i Bosnjaci ce ss nagoditi.
tre wrote:Nije problem u iću i piću niti u različitim mišljenjima, epi naprosto daje u amanet nešto što nije njegovo.vuksadinare wrote:pa ti pij sa njim a on sa onim krelcem iz bukovice..tre wrote:Čekaj epi, daješ srbima za pravo da se petljaju u BiH ali to isto pravo ne daješ Hrvatima?epikur37 wrote:flumen wrote:ja mislim da ce sluzbena RH stajati po strani, ali hrvatski narod nece to pustit samo tako...
Rh treba stajati po strani i ne uvlačiti se u konflikt....
eventualno otići mujagama i zamoliti ih za boljiu status hrvatske manjine u bošnjakistanu koji je sad već izvjestan.
Samo dajem misljenje. Tko hoce do vrbasa ili do drine morat ce ratovati i rijesiti tamosnje vecinsko muslimansko ili srpsko stanovnistvo pa onda vidjeti sto ce s tim napustenim gradovima, selima j poljima.
2015-08-06
tre wrote:Preko čega? Ili jedan ili drugi teritorij je odsječen jedan od drugog. Daj mogući scenarij toga raspleta.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Brčko Banovići
Brcko ce ici srbima kao sto je i bilo i u dva dana moze opet. Bosnjakistan je ppvezan, tj ima kontinuitet.
2015-08-06
Ti sine izgleda stvarno neshvačaš geostrategijuepikur37 wrote:RayMabus wrote:Brčko Banovići
Nisu moj problem Rusija i Turska nego multikulti zapad koji podržava građansku opciju u BiH
Umij se
Shvati tko ti je stvarna opasnost
2014-04-11
Jebo drinu, to me ne zanima, zanima me cazinska krajina i zapadna RS kao potencijalne opasnosti za RHepikur37 wrote:tre wrote:Nije problem u iću i piću niti u različitim mišljenjima, epi naprosto daje u amanet nešto što nije njegovo.vuksadinare wrote:pa ti pij sa njim a on sa onim krelcem iz bukovice..tre wrote:Čekaj epi, daješ srbima za pravo da se petljaju u BiH ali to isto pravo ne daješ Hrvatima?epikur37 wrote:
Rh treba stajati po strani i ne uvlačiti se u konflikt....
eventualno otići mujagama i zamoliti ih za boljiu status hrvatske manjine u bošnjakistanu koji je sad već izvjestan.
Samo dajem misljenje. Tko hoce do vrbasa ili do drine morat ce ratovati i rijesiti tamosnje vecinsko muslimansko ili srpsko stanovnistvo pa onda vidjeti sto ce s tim napustenim gradovima, selima j poljima.
Misliš da će ga mujage pustiti? Zbog čega bi to napravili? ako bi tako bilo posavina ide u uke RH jer je odsječena od ostatka federacije. Nadalje bošnjakistan nije povezan, cazinska krajina je odsječena od ostatka bošnjakistana kao i posavina. Onaj koji je slaga BiH u ovakvim granicama jasno je napravio da se ne može BiH podjeliti i rat je tu jedina opcijaepikur37 wrote:tre wrote:Preko čega? Ili jedan ili drugi teritorij je odsječen jedan od drugog. Daj mogući scenarij toga raspleta.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Brčko Banovići
Brcko ce ici srbima kao sto je i bilo i u dva dana moze opet. Bosnjakistan je ppvezan, tj ima kontinuitet.
Racunaj bez hrvata kao dionika....fbih je postala bosnjacka drzava. Bihac-jajce-sarajevo-gorazde sve povezano od une do drine. Par sitnica ce muje i srbi lako dogovoriti.
2015-08-06
Ok to je tvoje mišljenje, u praksi će doći do rataepikur37 wrote:Racunaj bez hrvata kao dionika....fbih je postala bosnjacka drzava. Bihac-jajce-sarajevo-gorazde sve povezano od une do drine. Par sitnica ce muje i srbi lako dogovoriti.
tre wrote:Ok to je tvoje mišljenje, u praksi će doći do rataepikur37 wrote:Racunaj bez hrvata kao dionika....fbih je postala bosnjacka drzava. Bihac-jajce-sarajevo-gorazde sve povezano od une do drine. Par sitnica ce muje i srbi lako dogovoriti.
Vjerujem i nadam se da nece....a sad ca bu bu...pratimo dalje...
2015-08-06
To ti je ziher, u bosni mudrost ne stanujeepikur37 wrote:tre wrote:Ok to je tvoje mišljenje, u praksi će doći do rataepikur37 wrote:Racunaj bez hrvata kao dionika....fbih je postala bosnjacka drzava. Bihac-jajce-sarajevo-gorazde sve povezano od une do drine. Par sitnica ce muje i srbi lako dogovoriti.
Vjerujem i nadam se da nece....a sad ca bu bu...pratimo dalje...
U praksi ako AfD dođe na vlast podržati će kršćane u BiH a izbaciti multikulti ideju i Tursku od tamotre wrote:Ok to je tvoje mišljenje, u praksi će doći do rataepikur37 wrote:Racunaj bez hrvata kao dionika....fbih je postala bosnjacka drzava. Bihac-jajce-sarajevo-gorazde sve povezano od une do drine. Par sitnica ce muje i srbi lako dogovoriti.
2014-04-11
Ima i to svoje mjestoRayMabus wrote:U praksi ako AfD dođe na vlast podržati će kršćane u BiH a izbaciti multikulti ideju i Tursku od tamotre wrote:Ok to je tvoje mišljenje, u praksi će doći do rataepikur37 wrote:Racunaj bez hrvata kao dionika....fbih je postala bosnjacka drzava. Bihac-jajce-sarajevo-gorazde sve povezano od une do drine. Par sitnica ce muje i srbi lako dogovoriti.
Imatre wrote:Ima i to svoje mjestoRayMabus wrote:U praksi ako AfD dođe na vlast podržati će kršćane u BiH a izbaciti multikulti ideju i Tursku od tamotre wrote:Ok to je tvoje mišljenje, u praksi će doći do rataepikur37 wrote:Racunaj bez hrvata kao dionika....fbih je postala bosnjacka drzava. Bihac-jajce-sarajevo-gorazde sve povezano od une do drine. Par sitnica ce muje i srbi lako dogovoriti.
Uz ovo triba postići pad Britanije u međuvremenu bilo odvajanjem sjeverne Irske bilo Škotske
Moraju prestati biti toliko bitan faktor na Balkanu
Triba ih udariti u vlastitoj kući
Napad je najbolja obrana
2014-04-11
Pad britanskoga imperija je bitan
Jučer je Australija dosegla brojku od 25 miljona stanovnika
https://www.google.hr/amp/s/m.24sata.hr/amp/news/desetljece-prije-predvi-anja-australija-ima-25-milijuna-ljudi-585247
Vojno gledano oni su pod upravom kraljice
Uskoro novi referendum za potpunu emancipaciju Australije od Britanije
Jučer je Australija dosegla brojku od 25 miljona stanovnika
https://www.google.hr/amp/s/m.24sata.hr/amp/news/desetljece-prije-predvi-anja-australija-ima-25-milijuna-ljudi-585247
Vojno gledano oni su pod upravom kraljice
Uskoro novi referendum za potpunu emancipaciju Australije od Britanije
2014-04-11
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Da li je Jupiter Bem ovom rečenicom ipak priznao Kosovo kao neovisno:"Šta ja imam da prodajem kad je Kosovo davno nezavisno"?
» Jupiter Bem priznao:Crkva mi je vezala ruke
» Kosovo ipak nije srce Srbije:'Tek 11% Srba bi ratovalo za Kosovo.'
» Izrael priznao Kosovo
» Jupiter Bem odbio američki predlog za Kosovo: Srbija ne pušta lažnu državu u UN!
» Jupiter Bem priznao:Crkva mi je vezala ruke
» Kosovo ipak nije srce Srbije:'Tek 11% Srba bi ratovalo za Kosovo.'
» Izrael priznao Kosovo
» Jupiter Bem odbio američki predlog za Kosovo: Srbija ne pušta lažnu državu u UN!
Page 5 of 5