MoMA, kako to UDBA-ški zvuči ;D
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: MoMA, kako to UDBA-ški zvuči ;D
kic wrote:dzango wrote:Ovo nije treš već industrijski dizajn. Važna je ideja a ne politički sistem u kojem je nastala. Glupo je određivati se prema umetnosti i dizajnu na osnovu poliričkih stavova i premisa. Novi talas je na primer bio avangardni iskorak kojeg sada možemo samo da sanjamo.kic wrote:dzango wrote:Тema je valjda dizajn u nekadašnjoj Yu koji je danas eksponat prestižnih galerijaHektorović wrote:
Ne pričamo o dizajnu nego o asocijacijama i simbolici.
pravljenje od trasha neku visoku kulturu je već dugo prisutan, ako ne od Tarantina, onda i od Warhola..
mislim da je treš po samom razmišljanju pri stvaranju, jer se išlo prema većem dijelu tržišta tj ljudi.. a ljudima nema smisla crtati Dalia na omot sladoleda-
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:kic wrote:dzango wrote:Ovo nije treš već industrijski dizajn. Važna je ideja a ne politički sistem u kojem je nastala. Glupo je određivati se prema umetnosti i dizajnu na osnovu poliričkih stavova i premisa. Novi talas je na primer bio avangardni iskorak kojeg sada možemo samo da sanjamo.kic wrote:dzango wrote:Тema je valjda dizajn u nekadašnjoj Yu koji je danas eksponat prestižnih galerijaHektorović wrote:
pravljenje od trasha neku visoku kulturu je već dugo prisutan, ako ne od Tarantina, onda i od Warhola..
mislim da je treš po samom razmišljanju pri stvaranju, jer se išlo prema većem dijelu tržišta tj ljudi.. a ljudima nema smisla crtati Dalia na omot sladoleda-
riječ je bila o proizvodima koliko sam pratio-o
Pa jeste, duh vremena i kako reče dzango industrijski dizajn...
negdje praktično, negdje podbačaj kao i sve i uvijek.
2015-08-06
epikur37 wrote:Pa jeste, duh vremena i kako reče dzango industrijski dizajn...
Juga je općenito imala problem prevelikih ambicija i premalo resursa...70te su bile posebno kritične kad su rađeni megaprojekti, no ekonomija je išla u provaliju.
Mediteranske u Splitu, Sarajevska Olimpijada,... bili su propagandni megaprojekti bez financijskog pokrića.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Pa jeste, duh vremena i kako reče dzango industrijski dizajn...
Juga je općenito imala problem prevelikih ambicija i premalo resursa...70te su bile posebno kritične kad su rađeni megaprojekti, no ekonomija je išla u provaliju.
Mediteranske u Splitu, Sarajevska Olimpijada,... bili su propagandni megaprojekti bez financijskog pokrića.
s velikim događajima je uvijek tako ali s druge strane ne možeš bez toga....
2015-08-06
Za ove kioske, kao vrlo uspešan dizajn, sam čuo i ranije. Teško da mogu da se svrstaju pod treš.kic wrote:dzango wrote:Ovo nije treš već industrijski dizajn. Važna je ideja a ne politički sistem u kojem je nastala. Glupo je određivati se prema umetnosti i dizajnu na osnovu poliričkih stavova i premisa. Novi talas je na primer bio avangardni iskorak kojeg sada možemo samo da sanjamo.kic wrote:dzango wrote:Тema je valjda dizajn u nekadašnjoj Yu koji je danas eksponat prestižnih galerijaHektorović wrote:
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
nekoć umjetnost nije bila komercijalna, pazilo se na estatiku
danas vlada besmisao
Guest- Guest
epikur37 wrote:najgora postmoderna...
postmodernizam čini ljude bolesnima
dobiješ miopiju
Guest- Guest
epikur37 wrote:
s velikim događajima je uvijek tako ali s druge strane ne možeš bez toga....
Kad si u teškim dugovima, moraš bez toga... Recimo Denver je 70tih odbio olimpijadu jer su mislili kako se neće isplatiti
Dok su mediteranske u Splitu organizirane na puno višoj razini nego što su ikad prije organizirane... doslovno mala olimpijada sa svom pratećom infrastrukturom koja se danas ne uspijeva održavati.
2018-04-10
hah baš sam razmišljao o art decou kad ono deda uzme nik...
...ča je život
...ča je život
2015-08-06
epikur37 wrote:hah baš sam razmišljao o art decou kad ono deda uzme nik...
...ča je život
Deda uvijek to odradi na sebi svojstven način :D
2018-04-10
epikur37 wrote:hah baš sam razmišljao o art decou
prošlo svršeno vrijeme, ne možeš ići natrag
Guest- Guest
sad su nova vremena, internet
mladi vole novitete
trendovi traju po 5 minuta, ne duže
Guest- Guest
Art deco wrote:
sad su nova vremena, internet
mladi vole novitete
trendovi traju po 5 minuta, ne duže
poželim na odmor u XX stoljeće.
Sjećam se Zvjezdanih staza, tamo je Picard išao u hologram s tematikom iz XX stoljeća da se odmorti.
2015-08-06
Zvalo se holodeck
https://en.wikipedia.org/wiki/Holodeck
https://en.wikipedia.org/wiki/Holodeck
2015-08-06
epikur37 wrote:
poželim na odmor u XX stoljeće
požuri, prođe vlak
Guest- Guest
kaže google da jestepikur37 wrote:Jel to iz Loving Vincent?
Guest- Guest
Art deco wrote:kaže google da jestepikur37 wrote:Jel to iz Loving Vincent?
Onda dobro, nisam gledao film, nemam živaca za to...al je fora.
2015-08-06
Ja kad sam vidjela...jedna od omiljenih mi marki dekoratine kozmetike..epikur37 wrote:hah baš sam razmišljao o art decou kad ono deda uzme nik...
...ča je život
2014-04-12
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Za Hrvate, srpski jezik je "veseo" i "rustikalan": A kako nama zvuči hrvatski?
» KAKO JE UBIJALA UDBA: Jugoslovenska INDUSTRIJA SMRTI za dva meseca likvidirala 59.000 ljudi!
» VIDEO Kako je hrvatska UDBA, današnji tajkuni, stekla prve milijune
» Zoki:'Ne zvuci dobro.Pa taj je bio u SDP-u'
» Kravice zvuči preslatko, zar ne?
» KAKO JE UBIJALA UDBA: Jugoslovenska INDUSTRIJA SMRTI za dva meseca likvidirala 59.000 ljudi!
» VIDEO Kako je hrvatska UDBA, današnji tajkuni, stekla prve milijune
» Zoki:'Ne zvuci dobro.Pa taj je bio u SDP-u'
» Kravice zvuči preslatko, zar ne?
Page 4 of 6