Manje turista nego lani...
Page 7 of 11
Page 7 of 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Re: Manje turista nego lani...
Nije jer nakon sto sam zaprijetila novinama bili su na poslu sljedeci tjedan .Regoč wrote:Ako je porodiljno, njeka!kaja wrote:Udes na ispostavu zavoda za zdravstveno osiguranje, u Zagrebu ih ima barem 20 a gdje su ostali gradovi. Na katovima nikad nema nikoga a bar 50 ih radi iako se prijavljujes i odjavljujes E putem.
Na 10 ak šaltera sjedi jedna , ostalih 9 je na bolovanju.
Naravno glavni problem je bio tko je stranci rekao da su na bolovanju a ne sto su na lažnim bolovanjima.
Da apsurd bude veći oni bi to trebali kontrolirati.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
:)Regoč wrote:Jel to onaj dalmatinski diel tebe?kaja wrote:bježe vani
2015-08-15
AssadNaPodmornici wrote:Osjeti se pad na terenu, iako nije toliki pad koliko je ekipa očekivala rast od 10%..pa se nakupovalo brodova, apartmana, uložilo se para, a efekta nema... Iduće godine čardak najavljuje nove poreze a konkurencija se oporavlja..... Ako turizam malo zakaslje cijela država će dobiti upalu pluća
Treba uhljebit bazu :) Tako se dobiju izbori...
Vas na tržištu ko *ebe
A pad je manje zbog čardaka, koliko zbog smirivanja situacije u mediteranu, dakle Grčkoj a posebno Turskoj...
Plus sto se čak Tunis opet otvara, a Maroko proširuje ponudu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Problem čardaka je što nemaju dugoročnu strategiju razvoja turizma, sve se čini kako je maksimum ovog sadašnjeg koncepta već dosegnut. Dakle slijedi duga stagnacija ukoliko se ne podigne ili kvalitet ili kvantitet gostiju...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
pazi ovo, nezaposlen si i moraš tražiti aktivno posao, ako se ne javljaš referentu on te izbriše.kaja wrote:Tako da, urušili su državu. Nema toliko poreznih obveznika koji njih mogu uzdržavati . Oni to rješavaju povećanjem nameta ali tako im zatvaraju firme a radnici bježe vani pa ih ima jos manje.
ja sam se s bivšom firmom dogovorio da mi naprave anex ugovora i odradio sam još 60 dana da uhodam nasljednika.
dođem na burzu, dobiješ 70% prosječne plaće, ali ja se pravim blesav kada mi je rekla 4000 i nekaj.
gospođo! ali pogledajte iznos moje plaće, pa 70% je xxxx, ne gospodine, po prosjeku.
-a, dobro. znači svi dobiju 70% prosječne plaće?
-neee koji imaju manju dobiju 70% prosjeka tri mjeseca
-a, zašto onda mi koji imamo veću i više smo uplatili ne dobijemo više?
-tko vam je kriv kaj ste imali veliku plaću.
2014-12-30
kod nas nema nikakve strategije u ničem. nijemci te sufinaciraju ako kupuješ nove tehnolgije, pa neka dolaze i iz japana.Hektorović wrote:Problem čardaka je što nemaju dugoročnu strategiju razvoja turizma, sve se čini kako je maksimum ovog sadašnjeg koncepta već dosegnut. Dakle slijedi duga stagnacija ukoliko se ne podigne ili kvalitet ili kvantitet gostiju...
2014-12-30
meni su uskratili pravo na naknadu..cekam konacno rjesenje upravnog sudaveber wrote:pazi ovo, nezaposlen si i moraš tražiti aktivno posao, ako se ne javljaš referentu on te izbriše.kaja wrote:Tako da, urušili su državu. Nema toliko poreznih obveznika koji njih mogu uzdržavati . Oni to rješavaju povećanjem nameta ali tako im zatvaraju firme a radnici bježe vani pa ih ima jos manje.
ja sam se s bivšom firmom dogovorio da mi naprave anex ugovora i odradio sam još 60 dana da uhodam nasljednika.
dođem na burzu, dobiješ 70% prosječne plaće, ali ja se pravim blesav kada mi je rekla 4000 i nekaj.
gospođo! ali pogledajte iznos moje plaće, pa 70% je xxxx, ne gospodine, po prosjeku.
2014-04-16
Zašto?mortal wrote:meni su uskratili pravo na naknadu..cekam konacno rjesenje upravnog sudaveber wrote:pazi ovo, nezaposlen si i moraš tražiti aktivno posao, ako se ne javljaš referentu on te izbriše.kaja wrote:Tako da, urušili su državu. Nema toliko poreznih obveznika koji njih mogu uzdržavati . Oni to rješavaju povećanjem nameta ali tako im zatvaraju firme a radnici bježe vani pa ih ima jos manje.
2015-08-15
tako se ja doša javit da ne spušim tih 4 soma i veli ženska na ulazu, da je referentica na bolovanju.kaja wrote:Naravno glavni problem je bio tko je stranci rekao da su na bolovanju a ne sto su na lažnim bolovanjima.
dođem kod drugog.
-i jeste li tražili posao
-pa, jesam
-nije to za mene
-kako to mislite?
-nude mi manje nego kaj mi burza daje (nisam ni mislio nekaj uzet, ali da zadovoljimo formu, za tu lovu radije ležim doma)
frajer rikne od smijeha, potvrdi mi i veli;
-kada se kolegca, ona s bolovanja vrati s mora, odete do nje.
pa kaj nije sve to za pobit?
2014-12-30
naknadu možeš dobiti samo ako ti je istekao ugovor ili ako te poslodavac otpusti kao tehnološki višak.mortal wrote:meni su uskratili pravo na naknadu..cekam konacno rjesenje upravnog suda
2014-12-30
U poreznoj nemaju vise gdje sjediti , po 5 ih je u sobi. I zapošljavaju nove.veber wrote:tako se ja doša javit da ne spušim tih 4 soma i veli ženska na ulazu, da je referentica na bolovanju.kaja wrote:Naravno glavni problem je bio tko je stranci rekao da su na bolovanju a ne sto su na lažnim bolovanjima.
dođem kod drugog.
-pa, jesam
-nije to za mene
-kako to mislite?
-nude mi manje nego kaj mi burza daje (nisam ni mislio nekaj uzet, ali da zadovoljimo formu, za tu lovu radije ležim doma)
Mislim namješteni natječaji , hoce netko uvaliti opet svoje.
2015-08-15
radila tri mjeseca u restoranu na sanku, jednom dobila slobodan za seljenje i jednom za kuci sve ostalo se radi.. posljepodnevne smjene 10-12 sati.. ja bila jedina sa strane.. jase nenormalno... jebu... kad je guzva svi pucaju po savovima a udara sve po meni... nakon jedne takve kulminacije trazila slobodan dan da ne mogu trpiti takav pritisak (one su dobivale cesce slobodno, redale se) i lik me odjebe a imala zaradjenih bar mjesec i pol dana u preraspodjeli.. spicio mi otakaz... prijavila ga i trazila isplatu neisplacenih sati kao i prijavu za sve te sate, ali i ispravak otkaza jer je ovaj nezakonit, nasilan... ispreavljao je otkaz dva puta... isplatio razliku..,, ali drzava nastavila jebachinu... kazu da nemam pravo prema tom njegovom 1. otkazu, a da se oni ne bave ispravnoti otkaza.. to bi navodno trebala rjesavati na posebnoj sudskoj parnici.. predala i papir koji je poslao uz naknadni otkaz na kojem se izjasnjava kako ispravlja gresku, ali nisu uvazili bez obzira sto ima zig i potpiskaja wrote:Zašto?mortal wrote:meni su uskratili pravo na naknadu..cekam konacno rjesenje upravnog sudaveber wrote:pazi ovo, nezaposlen si i moraš tražiti aktivno posao, ako se ne javljaš referentu on te izbriše.kaja wrote:Tako da, urušili su državu. Nema toliko poreznih obveznika koji njih mogu uzdržavati . Oni to rješavaju povećanjem nameta ali tako im zatvaraju firme a radnici bježe vani pa ih ima jos manje.
imam toga poprilicno u mom radnom vjeku
da ne spominjem sto sve prolazis u grupnom smjestaju
immortal-
2014-04-16
Da, za naknadu mora pisati osobno uvjetovan otkaz ili otkaz kao tehnološki višak. Ništa drugo.
2015-08-15
na zadnjem koji je ispisao uz ispriku stoji upravo to objasnjenje- poslovno uvjetovan, ali ne daju mi naknadukaja wrote:Da, za naknadu mora pisati osobno uvjetovan otkaz ili otkaz kao tehnološki višak. Ništa drugo.
cekam odgovor na zalbu
immortal-
2014-04-16
u biti svi se pitaju što sa njima ako im daš otkaz. oni sposobniji naći će posao.kaja wrote:U poreznoj nemaju vise gdje sjediti , po 5 ih je u sobi. I zapošljavaju nove.veber wrote:tako se ja doša javit da ne spušim tih 4 soma i veli ženska na ulazu, da je referentica na bolovanju.kaja wrote:Naravno glavni problem je bio tko je stranci rekao da su na bolovanju a ne sto su na lažnim bolovanjima.
dođem kod drugog.
-pa, jesam
-nije to za mene
-kako to mislite?
Mislim namješteni natječaji , hoce netko uvaliti opet svoje.
ostale na čišćenje kanala. a i onaj sava-sava nikako da se izgradi.
osigurat im tri obroka i vodu u neograničenim količinama, a postići ćemo i zdravstveni učinak jer nema pušenja, alkohola i kava. a vježbat će svaki dan.
svaki drugi tjedan smiju doma posjetiti obitelji. naravno svi koji nađu posao i donesu potvrdu o zaposlenju slobodni su otići.
2014-12-30
ne smije mi pas dati otkaz ako sam treci put trazila slobodan dan u tri mjeseca rada.. ne moze si uzeti moje radne sate i dane da ih ne plativeber wrote:naknadu možeš dobiti samo ako ti je istekao ugovor ili ako te poslodavac otpusti kao tehnološki višak.mortal wrote:meni su uskratili pravo na naknadu..cekam konacno rjesenje upravnog suda
sta mislis zasto nema radnika na sezoni
i kakvo je to radno vrijeme cca 11-11.30 sati u svakoj drugoj smjeni tri mjeseca uzastopno.. po zakonu neprovedivo, ali ga u praksi provode
Last edited by mortal on Sun 29 Jul - 23:37; edited 1 time in total
immortal-
2014-04-16
Tu se vidi odgovornost državnih službenikah jer se sumnja na prievaru. Uhljebi su opravdali svoju plaću!mortal wrote:na zadnjem koji je ispisao uz ispriku stoji upravo to objasnjenje- poslovno uvjetovan, ali ne daju mi naknadukaja wrote:Da, za naknadu mora pisati osobno uvjetovan otkaz ili otkaz kao tehnološki višak. Ništa drugo.
cekam odgovor na zalbu
Ne znam zašto nisu prihvatili izmjenu. To vec vide da namješta zbog naknade pa valjda zato.mortal wrote:na zadnjem koji je ispisao uz ispriku stoji upravo to objasnjenje- poslovno uvjetovan, ali ne daju mi naknadukaja wrote:Da, za naknadu mora pisati osobno uvjetovan otkaz ili otkaz kao tehnološki višak. Ništa drugo.
cekam odgovor na zalbu
U svakom slučaju ako ti to nekada treba u budućnosti tražiš osobno uvjetovan . To poslodavca ništa ne košta, ne mora se paziti hoce mu doci u kontrolu jer kod poslovno uvjetovanoga ne smiješ 6 mjeseci nikoga zaposliti na tom radnom mjestu a osobno uvjetovan znaci da si dobio otkaz ne zbog svoje krivnje nego iz nekoga razloga ne možes ga obavljati. Tipa posao je stajaći a ne možes dugo stajati zbog nekog zdravstvenog problema. I to svi lakše daju nego poslovno uvjetovan.
2015-08-15
kako bi oni zaradili placu kada bi svima nama koji smo zakinuti dali naknaduRegoč wrote:Tu se vidi odgovornost državnih službenikah jer se sumnja na prievaru. Uhljebi su opravdali svoju plaću!mortal wrote:na zadnjem koji je ispisao uz ispriku stoji upravo to objasnjenje- poslovno uvjetovan, ali ne daju mi naknadukaja wrote:Da, za naknadu mora pisati osobno uvjetovan otkaz ili otkaz kao tehnološki višak. Ništa drugo.
cekam odgovor na zalbu
2014-04-16
zelio mi je napakostitikaja wrote:Ne znam zašto nisu prihvatili izmjenu. To vec vide da namješta zbog naknade pa valjda zato.mortal wrote:na zadnjem koji je ispisao uz ispriku stoji upravo to objasnjenje- poslovno uvjetovan, ali ne daju mi naknadukaja wrote:Da, za naknadu mora pisati osobno uvjetovan otkaz ili otkaz kao tehnološki višak. Ništa drugo.
cekam odgovor na zalbu
U svakom slučaju ako ti to nekada treba u budućnosti tražiš osobno uvjetovan . To poslodavca ništa ne košta, ne mora se paziti hoce mu doci u kontrolu jer kod poslovno uvjetovanoga ne smiješ 6 mjeseci nikoga zaposliti na tom radnom mjestu a osobno uvjetovan znaci da si dobio otkaz ne zbog svoje krivnje nego iz nekoga razloga ne možes ga obavljati. Tipa posao je stajaći a ne možes dugo stajati zbog nekog zdravstvenog problema. I to svi lakše daju nego poslovno uvjetovan.
cak se pravio jako blesav kad sam prvi put nazvala, ali nakon spomena na inspekciju i prijavu pozitivno je odgovorio na moja potrazivanja upucena pisanim putem
immortal-
2014-04-16
o našem trošku surfa i sere...mortal wrote:kako bi oni zaradili placu kada bi svima nama koji smo zakinuti dali naknaduRegoč wrote:Tu se vidi odgovornost državnih službenikah jer se sumnja na prievaru. Uhljebi su opravdali svoju plaću!mortal wrote:na zadnjem koji je ispisao uz ispriku stoji upravo to objasnjenje- poslovno uvjetovan, ali ne daju mi naknadukaja wrote:Da, za naknadu mora pisati osobno uvjetovan otkaz ili otkaz kao tehnološki višak. Ništa drugo.
cekam odgovor na zalbu
2014-12-30
Page 7 of 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Lani rođeno čak dvije tisuće manje djece manje nego 2014.
» Na autocestama više turista nego lani: ‘Bit ćemo pobjednici Mediterana‘
» Hdz dobio 10% glasova manje nego lani, i uvjerljivo pobijedio
» HTZ skriva brojke, ali Index doznaje: Na otocima puno manje gostiju nego lani
» PREPOLOVILI CENE, ALI DŽABA: 92 odsto manje turista u Crnoj Gori, sve pusto
» Na autocestama više turista nego lani: ‘Bit ćemo pobjednici Mediterana‘
» Hdz dobio 10% glasova manje nego lani, i uvjerljivo pobijedio
» HTZ skriva brojke, ali Index doznaje: Na otocima puno manje gostiju nego lani
» PREPOLOVILI CENE, ALI DŽABA: 92 odsto manje turista u Crnoj Gori, sve pusto
Page 7 of 11