RIP Oliver
Page 16 of 21
Page 16 of 21 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 21
Re: RIP Oliver
Noor wrote:a ti bi da i Miso ode?epikur37 wrote:Nice wrote:Sedamdeset sedam godina, obiteljske tragedije, prometna, suicid u pokusaju, bolesti..Speare Shaker wrote:veber wrote:
mišo digne ruke, a publika odradi koncert. nije ni on blesav.
Mišo više nije u stanju niti pjevati, a kamoli odraditi cijeli koncert pjevanjem. Nema on više ni glasa ni snage ni koncentracije. Sumnjam da zna i riječi pjesama, možda samo dijelove.
Ode Arsen, Ode Oliver a Mišo onako razvaljen i dalje hoda...
da, do kauča i odmori kosti svoje..
esil i ti plavuša kao i kaja?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
imam negdje u obiteljskoj biblioteci s posvetom mojoj mami pa ti po dijagramu pošaljem, ja ga nisam mogao čitat.epikur37 wrote:Pa da sam se srodio jesam i jako mi se sviđa breviojarom se pojmovi i slike mogu jako lijepo produbiti. U ostalom to je napravio jedan mostarac :)
2014-12-30
Nice wrote:Priznajem da sam imala predrasude..epikur37 wrote:Nice wrote:E, to sam zaboravila napisat.Matvejevic je Mostarac..epiju blize za shvatit..Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:
Nemam pojma, meni Mišo nije prenio neke emocije i prosta mi je njegova pjesma.
A s Oliverom mogu doživjeti cijeli dalmatinski imaginarij, sve one fine nijanse i jošđ puno više.
Tu mi baš lijepo sjeda i Mediteranski brevijar Peđe matvejevića.
Vjerovao ti meni ili ne, znao sam da ćeš spomenuti Mediteranski brevijar čim sam pročitao prvi rečenicu iz tvog posta.
Bosanac se srodio s Mediteranom pa traži kulturološki okvir kako će to izraziti. :)
Knjiga mu je sjajna, primio se mediterana tako detaljno i pažljivo kao juvelir najdražeg dragulja.
I ne samo dalmacije nego u cijelosti...jedna od najboljih knjiga koju sam pročitao.
oko brevijara?
Uzeo sam poslije Dunav Klaudija Magrisa...slično pisano ali već me život rastrgao da bih mogao primit se tako lijepog štiva...neka stoji i čeka na polici
2015-08-06
samo kad treba :)epikur37 wrote:Noor wrote:a ti bi da i Miso ode?epikur37 wrote:Nice wrote:Sedamdeset sedam godina, obiteljske tragedije, prometna, suicid u pokusaju, bolesti..Speare Shaker wrote:
Mišo više nije u stanju niti pjevati, a kamoli odraditi cijeli koncert pjevanjem. Nema on više ni glasa ni snage ni koncentracije. Sumnjam da zna i riječi pjesama, možda samo dijelove.
veber wrote:imam negdje u obiteljskoj biblioteci s posvetom mojoj mami pa ti po dijagramu pošaljem, ja ga nisam mogao čitat.epikur37 wrote:Pa da sam se srodio jesam i jako mi se sviđa breviojarom se pojmovi i slike mogu jako lijepo produbiti. U ostalom to je napravio jedan mostarac :)
ti nisi mogao čitati jer je za tetkice :p
2015-08-06
Noor wrote:samo kad treba :)epikur37 wrote:Noor wrote:a ti bi da i Miso ode?epikur37 wrote:Nice wrote:
Sedamdeset sedam godina, obiteljske tragedije, prometna, suicid u pokusaju, bolesti..
je al pazi da ti ne postane navika...možeš tako i ostati :p
2015-08-06
:) ja ga nisam čitala al izgleda da je epija naveo na krivi trag..veber wrote:imam negdje u obiteljskoj biblioteci s posvetom mojoj mami pa ti po dijagramu pošaljem, ja ga nisam mogao čitat.epikur37 wrote:Pa da sam se srodio jesam i jako mi se sviđa breviojarom se pojmovi i slike mogu jako lijepo produbiti. U ostalom to je napravio jedan mostarac :)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja wrote::) ja ga nisam čitala al izgleda da je epija naveo na krivi trag..veber wrote:imam negdje u obiteljskoj biblioteci s posvetom mojoj mami pa ti po dijagramu pošaljem, ja ga nisam mogao čitat.epikur37 wrote:Pa da sam se srodio jesam i jako mi se sviđa breviojarom se pojmovi i slike mogu jako lijepo produbiti. U ostalom to je napravio jedan mostarac :)
dobro to što ti nisi čitala nije novost :p
2015-08-06
u zadnji tren si se suzdržao da ne napišeš; stariji sam od njih dvojice zajedno...Ma ja sam stariji od obojice i sve mni je to itekako poznato. :)
dok će ih netko slušat, vodit će se ta polemikaNo, ne mogu se načuditi da netko još vodi rasprave o tome jesul' bolji Beatlesi ili Stonesi, kao dva tinejdžera.
2014-12-30
Da.epikur37 wrote:Nice wrote:Priznajem da sam imala predrasude..epikur37 wrote:Nice wrote:E, to sam zaboravila napisat.Matvejevic je Mostarac..epiju blize za shvatit..Speare Shaker wrote:
Vjerovao ti meni ili ne, znao sam da ćeš spomenuti Mediteranski brevijar čim sam pročitao prvi rečenicu iz tvog posta.
Bosanac se srodio s Mediteranom pa traži kulturološki okvir kako će to izraziti. :)
Knjiga mu je sjajna, primio se mediterana tako detaljno i pažljivo kao juvelir najdražeg dragulja.
I ne samo dalmacije nego u cijelosti...jedna od najboljih knjiga koju sam pročitao.
oko brevijara?
Uzeo sam poslije Dunav Klaudija Magrisa...slično pisano ali već me život rastrgao da bih mogao primit se tako lijepog štiva...neka stoji i čeka na polici
Nisam to citala.
Koliko se sjecam.
2014-04-12
veber wrote:a ti slušaš?Speare Shaker wrote: Metuzalemi.
ivicu šerfezija i ljupku dimitrovsku?
Na tome nikada nisam bio. Nisam niti na Elvisu, nikad mi nije bio uvjerljiv odnosno kako se to danas često kaže vjerodostojan, nebitno što je bio sjajan izvođač (tuđih pjesama).
Inače apropo one vaše rasprave o tome ima li Elvis bijeli ili crni glas (ne znam tko je tvrdio što) mogu samo reći - bijeli.
On je namjerno potencirao takav stil da zvuči crno, ali baš i nije uspjevao, više po duhu nego po glasu. Inače je jako rijetko da crnac ima bijeli glas i obrnuto. Recimo Nat King Cole je imao fenomenalan crni glas, ali je pjevao u duhu bijelih pjesama i izvođača.
Ako netko hoće čuti kako zvuči crnca koji ima bijeli glas neka posluša Hootie And The Blowfish, davno zaboravljenu grupu iz osamdesetih koje se manje više nitko ne sjeća.
Last edited by Speare Shaker on 31/7/2018, 18:28; edited 1 time in total
Guest- Guest
očito, no na temelju prvih 20ak stranica nemrem sudit knjigu...kaja wrote::) ja ga nisam čitala al izgleda da je epija naveo na krivi trag..veber wrote:imam negdje u obiteljskoj biblioteci s posvetom mojoj mami pa ti po dijagramu pošaljem, ja ga nisam mogao čitat.epikur37 wrote:Pa da sam se srodio jesam i jako mi se sviđa breviojarom se pojmovi i slike mogu jako lijepo produbiti. U ostalom to je napravio jedan mostarac :)
2014-12-30
Nice wrote:Sedamdeset sedam godina, obiteljske tragedije, prometna, suicid u pokusaju, bolesti..Speare Shaker wrote:veber wrote:mišo digne ruke, a publika odradi koncert. nije ni on blesav.vuksadinare wrote:eh kad miso umre...to ce tek biti belaj..milijuni ce rukom dat znak i horski 'dalmacija u mom oku'...ima deset dana dana zalosti.. ili nista...
Mišo ima taj sentiment, zov pa i vapaj zemlje o kojoj pjeva ili koja kroz njega pjeva, no sve drugo mu nedostaje i uvijek mu je nedostajalo.
No, zapamtio sam Arsenovu primjedbu da je njegova mama jednom rekla kako joj je puno draže kada čuje Mišu kako pjeva jednu od Arsenovih pjesama nego kada on to odradi.
Tipična Dalmatinka stare škole. :)
Last edited by Speare Shaker on 31/7/2018, 18:33; edited 1 time in total
Guest- Guest
a ne....majstor sam za odabir trenutka i doze :)epikur37 wrote:Noor wrote:samo kad treba :)epikur37 wrote:Noor wrote:a ti bi da i Miso ode?epikur37 wrote:
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
ja sam napisao; bijeli glas, crnačkih pjesamaSpeare Shaker wrote:
Inače apropo one vaše rasprave o tome ima li Elvis bijeli ili crni glas (ne znam tko je tvrdio što) mogu samo reći - bijeli.
2014-12-30
Noor wrote:a ne....majstor sam za odabir trenutka i doze :)epikur37 wrote:Noor wrote:samo kad treba :)epikur37 wrote:Noor wrote:
a ti bi da i Miso ode?
Da sam zločest izmijenio bih jedno slovo u tvom postu
:D
2015-08-06
Msjko mila, ovo možeš slušati i nikad dosta...
Last edited by Eroo on 31/7/2018, 18:35; edited 1 time in total
...da i toga ;)epikur37 wrote:Noor wrote:a ne....majstor sam za odabir trenutka i doze :)epikur37 wrote:Noor wrote:samo kad treba :)epikur37 wrote:
arsen je bio prvenstveno pjesnik, a tek onda muzičar. i imam većinu njegovih albuma. neke pjesme su teške, crne ali niti se ne očekuje vrištanje curica ispod bine.Speare Shaker wrote:Mišo ima taj sentiment, zov pa i vapaj zemlje o kojoj pjeva ili koja kroz njega pjeva, no sve drugo mu nedostaje i uvijek mu je nedostajalo.
No, zapamtio sam Arsenovu primjedbu da je njegova mama jednom rekla kako joj je puno draže kada čuje Mišu kako pjeva jednu od Arsenovih pjesama nego kada on to odradi.
Tipična Dalmatinka stare škole. :)
a, nakon kaj je seve pustila uradak u javnost, arsen ju je nazvao i rekao; kolegice čujem da imate film, pa bi se ponudio da vam skladam muziku...
2014-12-30
veber wrote:plastično sam ti objasnio da prva faza stonesa je daleko vrijednija, muzički od cijelog repertoara boybanda iz liverpoolaepikur37 wrote:
je ti si muškarčina ...slušaš stonese..:)
U prvoj fazi nisu otpjevali niti jednu jedinu svoju orginalnu autorsku pjesmu. Odnosno na prva dva albuma, koliko se sjećam.
No, od njih je glazbeno gledano, ako uzmemo u obzir i žanr (rok, blues, soul, r&b) nema da Exile On Main Street albuma. Sticky Fingers također sjajan i to bi glazbeno gledano bilo to. Još poneka pjesma sa ranijih i kasnijih albuma. Ostalo je sve recikliranje žanra.
Guest- Guest
epikur37 wrote:Noor wrote:a ne....majstor sam za odabir trenutka i koze :)epikur37 wrote:Noor wrote:samo kad treba :)epikur37 wrote:
2014-12-30
Page 16 of 21 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 21
Similar topics
» Oliver Dragojević
» U 2: Oliver Mlakar
» Oliver se spasio
» Ubijen Oliver Ivanović